iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Ağustos 2014 Salı - 00:48

'ATLASJET UKRAYNA' UÇUŞLARINA BAŞLIYOR

“Atlasjet Ukrayna”, Kiev merkezli iç ve dış hat uçuşlarına Eylül ve Ekim aylarında kademeli olarak başlayacağını duyurdu

 ATLASJET UKRAYNA  UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
Losev-1

Atlasjet, yurt dışındaki yeni markası “Atlasjet Ukrayna”nın, Ukrayna Sivil Havacılık otoritesinden 1 Nisan 2014 tarihinde aldığı uçuş iznine istinaden, Eylül ve Ekim aylarında kademeli olarak uçuşa başlayacağını duyurmak için 04 Ağustos Pazartesi günü Ukrayna’nın Kiev şehrinde bir basın toplantısı düzenledi. Kiev Borispol Uluslararası Havalimanı’nda düzenlenen toplantıya Ukrayna Ulastirma Bakan vekili Petro Penkas, Atlasjet Türkiye ve Ukrayna şirketlerinin üst yönetimi, Ukrayna havacılık otoriteleri ve basın mensupları katıldı.

Ukrayna Ulaştırma Bakan vekili Petro Penkas, ülkenin geçtiği bu sıkıntılı dönemin kısa sürede sona ermesini dilediklerini belirterek, bu dönemde Ukrayna’da havacılık sektörüne girerek sektörün ve Ukrayna ekonomisinin büyümesine destek veren Atlasjet Ukrayna yönetimine teşekkür etti. Petro Penkas, geçen sene Ukrayna’da taşınan yolcu sayısının 28 milyon olduğunu belirterek, bu sene meydana gelen olaylar nedeniyle yolcu sayılarında bir düşüş yaşandığını ancak hedeflerinin bu sayıyı 30 milyona ulaştırmak olduğunu ifade etti.

UKRAYNA’DA TARİFELİ UÇUŞLAR

Toplantıda yaptığı açıklamada “Atlasjet Ukrayna” ile ilgili planlarını anlatan Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy “Atlasjet Ukrayna’ya otoriteler tarafından sağlanan trafik haklarını Eylül ve Ekim aylarından itibaren kademeli olarak kullanmaya başlayacağız.  Atlasjet’in markasını ve hizmet kalitesini Ukrayna’yla tanıştırmak için sabırsızlanıyoruz.” dedi.

Ersoy, Atlasjet Ukrayna’nın, Kiev merkezli olarak Ukrayna’da iç ve dış hatlarda tarifeli uçuşlar yapacağını belirtti. Amaçlarının Türkiye’de olduğu gibi Ukrayna’da da yolculara kaliteli hizmet ve konforlu tarifeli uçuşları en uygun fiyata sunmak olduğunu ve Türkiye’de edindikleri tecrübeyi Ukrayna’ya adapte ederek, buradaki pazarı büyütmeyi hedeflediklerinin altını çizdi.

Murat Ersoy, “Bir ülkenin ekonomisin büyümesinde kilit rol oynayan sektörlerin başında havacılık gelir. Ekonomisi hızlı büyüyen ülkeleri incelediğimiz zaman, ekonomik büyümenin havacılık sektöründeki büyüme ile paralel olduğunu gözlemleyebiliriz. Ukrayna’da da aynı sıçramayı arzu ediyorsak, en başta Sivil Havacılık kurallarının da havacılıkta rekabet edeceğimiz ülkelerdeki şartlarla aynı seviyeye getirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

“YAKIT FİYATI YÜKSEK”

Ayrıca Ukrayna’daki uçak yakıtı fiyatlarının diğer ülkelere kıyasla %70 daha yüksek olduğunu belirten Murat Ersoy, bunun dünyadaki en pahalı yakıt olduğunun altını çizdi. Bunun çözülmesi gereken konuların başında geldiğini, aksi halde Ukraynalı havayollarının diğer uluslararası taşıyıcılar ile rekabet edemeyeceğini belirtti. Ersoy, “Havayollarının iç hatlarda demiryolları ile rekabet etmesi gerekiyor, ancak bu yakıt fiyatları ile ayakta kalamayacakları için iç hatlarda uçuş yapmaktan kaçınacaklar. Bu nedenle, diğer ülkelerde olduğu gibi yakıt fiyatlarından KDV dışındaki diğer vergilerin kaldırılması gerekir” dedi.

‘UÇAK SİPARİŞİ’ YAKINDA

Murat Ersoy, Atlasjet olarak çok yakında büyük uçak siparişi planladıklarını ve bu kapsamda yakın ve orta vadede Ukrayna’daki filoyu da büyütmeyi hedeflediklerini açıkladı. Ancak bu alınacak yeni uçaklardan kaçı Ukrayna’da tescil alınacağını, Ukrayna havacılık sektöründeki iyileştirmelerle ve uluslar arası rekabete hazır hale gelmesiyle paralel olarak belirleyeceklerini açıkladı.

Atlasjet Ukrayna genel müdürü Pidgorodetsky Sergei Ivanovich’in açıklamaları ile devam edilen basın toplantısında, Ivanovich şirketin yüksek hedeflerinin olduğunu belirterek, bu hedeflerin gerçekleşmesi için sağlam temellere sahip olduklarını vurguladı. Atlasjet Ukrayna’nın, ülkenin içinde bulunduğu zor şartlarda ülke ekonomisine yatırım yaparak operasyonlara başladığının altını çizen Ivanovich, “Biz ülke ekonomisinin gelişerek büyüyeceğine ve bizim gibi yerel pazarda yüksek hizmet standartları sunan uluslararası bir havayolunun hem Ukrayna havacılık sektörünün ve hem de tüm ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz” dedi.

İki uçak ile operasyonlara başlayacak olan Atlasjet Ukrayna, Kiev’den Odessa ve Lviv, şehirlerine, Odessa’dan ise Lviv şehrine yurtiçi tarifeli seferler başlatırken; Kiev, Odessa, Kharkiv ve Lviv şehirlerinden İstanbul, Tel Aviv ve Moskova’ya uluslar arası tarifeli seferler düzenleyecek.  

 
SABİHA GÖKÇEN’DE TATİL REKORU
 
RUSYA’DA TURİZM ŞİRKETİ İFLASLARI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SABİHA GÖKÇEN’DE TATİL REKORU
Tatil dönüşü yoğunluğu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na rekor getirdi
THY ZED BİLET KAPSAMINI GENİŞLETTİ
Türk Hava Yolları, TALPA’nın önerisi ile emekli personeli de kapsayan ...
PEGASUS 6 AYDA NE KADAR YOLCU TAŞIDI
Pegasus Hava Yolları yılın ilk yarısında yüzde 22,4 artışla 9,2 milyon misafir taşıdı
 
ÇİN'DE UYGUR TÜRKLERİNE ORUÇ YASAĞI
Muzaffer Çetingüç yazdı
THY UÇAĞI NEDEN GERİ DÖNDÜ
Türk Hava Yolları’nın dün İstanbul-New York seferini yapan TK 3 sefer ...
'VAN-ERİVAN UÇUŞLARI BAŞLAYACAK'
Ermenistan'da faaliyet gösteren Bölgesel Çalışmalar Merkezi Başkanı Giragosian, ...
 
IRAK HAVA SAHASINI KULLANMAYACAK
Lufthansa, çatışmalardan dolayı iki günlüğüne Irak hava sahasını kullanmayacak
ÖDEME YAPILMAYINCA UÇUŞLAR İPTAL
Rusya’da Orenburg Havayolları, anlaşmalı olduğu İdeal Tur’un ödemelerini ...
UÇAKLARA KÜMÜLONİMBUS BULUTU RÖTARI
İstanbul ve çevresinde etkili olan ve şiddetli yağış getiren kümülonimbus ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 15 °C 14 / 18 °C 14 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •kaza
  •bilet
  •Emirates
  •New York