iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Aralık 2022 Cuma - 17:56

'DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Antalya Havalimanı’na yapılacak yatırımlar sonucunda 35 milyon yolcu kapasitesinin 80 milyona çıkaracaklarını söyledi

 DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK
Losev-1

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı’nda incelemelerde bulundu.

İncelemelerde DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, Genel Müdür Yardımcısı Fatih Çakmak, Genel Müdür Yardımcısı Erhan Ümit Ekinci, İşletme Dairesi Başkanı Kürşad Özer, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Selçuk Karadeniz, Kamu Özel İşbirliği Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Başaran ve Özel Kalem Müdürü İsmail Batuhan Ormancı da hazır bulundu.

İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Karaismailoğlu, Antalya’nın dünyanın turizm merkezlerinden bir tanesi olduğunu kaydetti. Antalya’nın 35 milyon yolcu kapasitesiyle hizmet verdiğini kaydeden Karaismailoğlu, gelişen ve büyüyen turizmin önündeki engelleri kaldırmak için geçen yıl Aralık başında önemli bir ihale gerçekleştirdiklerini söyledi.

Antalya Havalimanı’nda yaklaşık 750 milyon euroluk bir yatırım planladıklarını aktaran Karaismailoğlu, gelecek yıllardaki talebi karşılamak için yatırım yapılması gerektiğini kaydetti. Dış hatlar terminali, iç hatlar terminali, mevcut kulelerin yenilenmesi, VIP ve CIP binalarının düzenlenmesinin yatırımlar arasında yer aldığını ifade eden Karaismailoğlu, yatırımlar sonucunda 35 milyon yolcu kapasitesinin 80 milyona çıkaracaklarını söyledi. Devletimizin bütçesinden bir kuruş çıkmadan tam 750 milyon euroluk yatırım yapılacağını dile getiren Karaismailoğlu, ayrıca 2025 yılı sonrasında 25 yıllık işletme süresi içerisinde 8 milyar 555 milyon euroluk kira geliri garantisi ile ihalenin tamamlandığını anlattı. Kira getirisinin yüzde 25’i olan 2 milyar 138 milyon euroyu da devletin bütçesine koyduklarının altını çizen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, “Yani; 2025 yılına kadar bugünkü değeriyle tam 15 milyar liralık yatırımı devletten bir kuruş çıkmadan yapıyoruz” dedi.

BU YIL PANDEMİNİN ETKİLERİNİ ORTADAN KALDIRDIK

Pandemi sürecinde havacılık sektörünün çok büyük zorluklar yaşadığına işaret eden Karaismailoğlu, bu zorlukların kalıntılarını bu yıl itibariyle ortadan kaldırdıklarını söyledi. Geçen yıl pandeminin etkilerinin devam ettiğini, bu yılın sonunda 2019 yolcu sayılarına dönülmeye başlandığını kaydeden Karaismailoğlu, 2023 yılının çok daha verimli olacağını belirtti.

Karaismailoğlu, Antalya Havalimanı’nın bu yıl 32 milyon yolcuya ev sahipliği yaptığına işaret ederek, “Antalya Havalimanı yapılacak yatırımla birlikte dünyanın gözde havalimanlarından bir tanesi olacak. Havacılık sektöründe özellikle ülkemizde son 20 yıldır adeta bir tarih yazıyoruz. 2002 yılında Türkiye genelinde yolcu sayısı sadece 30 milyondu. 2019’da havayolu yolcu sayısını 219 milyona çıkardık. Hava yolunu halkın yolu yaptık. 26 olan havalimanı sayısını 57’ye çıkardık. Devam eden Çukurova Havalimanı, Yozgat Havalimanı ve Bayburt-Gümüşhane Havalimanımızla birlikte bunu 60’a çıkartacağız” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL HAVALİMANI DÜNYANIN “EN”LERİNDEN BİR TANESİ

İstanbul Havalimanı’nın dünyanın 'en'lerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Karaismailoğlu, dünyanın transit merkezi İstanbul Havalimanı’nda kamu-özel işbirliği ile çok başarılı bir iş gerçekleştirdiklerini söyledi. “Hayatın, yaşamın olmadığı bir bölgede İstanbul Havalimanı’nı 10 milyar euroluk bir yatırımla, yani devletimizin bütçesinden bir kuruş çıkmadan, vatanımıza milletimize kazandırmış olduk” diyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, 25 yıllık işletme süresince tam 26 milyar euroluk bir kira geliri elde edileceğini söyledi. Bu yıl İstanbul Havalimanı’nı 65 milyona yaklaşan bir yolcu sayısıyla kapatacaklarını bildiren Karaismailoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

“İstanbul Havalimanı her ay rekor kırarak, Avrupa’da birinci oluyor. Hizmet kalitesi açısından da dünyanın en iyi havalimanlarından bir tanesi… İstanbul Havalimanı’nı özellikle yazın 1400 uçak ve 230 bin yolcuya hizmet vermişti. Bugünlerde yine 1200 uçak ve yaklaşık 200 bine yaklaşan yolcu sayısı ile kaliteli ve konforlu hizmeti hem yurtdışından gelen turistlere hem de kendi vatandaşlarımıza vermeye devam ediyor. İstanbul Havalimanı gelişirken, Sabiha Gökçen Havalimanı da büyüyor. Günlük 600 uçuş sayısı ve 100 bin yolcu sayısı ile birlikte İstanbul ve Türkiye’ye hizmet vermeye devam ediyor.”

Havacılık sektörü yatırımları açısından geçen yılın çok verimli geçtiğini anlatan Karaismailoğlu, Mart ayında Tokat Havalimanı’nı, 14 Mayıs’ta da dünyanın en özel projelerinden olan Rize-Artvin Havalimanı’nı hizmete açtıklarını anımsattı. Malatya ve Kayseri’de terminal binası inşaatlarının devam ettiğini belirten Karaismailoğlu, geçen yıl bugünlerde Gaziantep Havalimanı yeni terminal binasını hizmete sunduklarını dile getirdi.

ESENBOĞA HAVALİMANI İHALESİ KİRA GETİRİSİNİN YÜZDE 25’İ PEŞİN ÖDENECEK

Geçen hafta yine Esenboğa Havalimanı’nda da yine başarılı iş gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı’nda yaklaşık 300 milyon euroluk bir yatırım gerektiğini, hem yolcu kapasitesi hem de ihtiyaçlar doğrultusunda yapılması gereken işler olduğunu söyledi. Burada da üçüncü pistin yapılması, mevcut pistin yenilenmesi, mevcut terminal binası kapasitesinin artırılması ve yeni kule inşaatlarının yapılması gerektiğine işaret eden Karaismailoğlu, “En kolayı devletimizden bütçe alıp, bu işi yapmaktı ama biz onu yapmadık. Devletimizin kasasından bir kuruş çıkmadan Yap-İşlet-Devret modeliyle 300 milyon euroluk yatırımı yaptıracağız. 2025 yılı sonrasında yine 25 yıllık işletme ihalesini yaparak tam 560 milyon euroluk bir kira geliri garantisiyle buranın ihalesini gerçekleştirdik. Bu 560 milyon euroluk kira gelirinin de yüzde 25’i olan 140 milyon euroluk bedeli de 90 gün içerisinde işletmeci devletimizin kasasına koyacak” dedi.

 
İKİNCİ PİST HİZMETE AÇILDI
 
AIR ASTANA BÜYÜMEYİ SÜRDÜRÜYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İKİNCİ PİST HİZMETE AÇILDI
Elazığ Havalimanı'nda ikinci pist hizmete açıldı
PEGASUS'TAN YENİ YIL MESAJI
Pegasus Havayolları CEO'su Güliz Öztürk, yolcularını bir yeni yıl mesajıyla bilgilendirdi
İGA HER AY BİR REKOR KIRIYOR
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: İstanbul Havalimanı'nın ...
 
ŞANGHAY SEFERLERİ BAŞLIYOR
Çin, 8 Ocak’tan itibaren ülkeye gelen yolcuların karantina zorunluluğunu ...
ERCAN'DA YOĞUN DÖNEM
Yeni yıl öncesi ve sonrasında Ercan Havalimanı yine yoğun bir hafta geçirecek. ...
NEFES KESEN TATBİKATLAR
Havalimanlarımızda, Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele (ARFF) birimlerince ...
 
BANGKOK SEFERLERİNİ ARTIRDI
Emirates, günlük Bangkok seferlerini dörde çıkarıyor
İSG'DE GELEN YOLCU REKORU
Sabiha Gökçen dış hat gelen yolcu sayısında rekor kırdı
BULGARİSTAN'DAN GERİ DÖNDÜ
THY uçağında bir yolcu kalp krizi geçirdi, uçak Bulgaristan'dan İstanbul Havalimanı'na geri döndü
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 22 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •kriz
  •pandemi
  •yolcu
  •Katar Havayolları