iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Ekim 2023 Çarşamba - 11:45

'ERCAN İÇ HAT OLSUN'

T&T Havalimanı İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, "Türkiye’nin Ercan Havalimanı’nı iç hat uygulmasına almasını istiyoruz. İnsanlar KKTC'yi günübirlik ziyaret edebilir" dedi

 ERCAN İÇ HAT OLSUN
Losev-1

Taş-Yapı ve T&T Havalimanı İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, yeni Ercan Havalimanı, KKTC turizminin gelişmesi yönünde projeler ve beklentilerle ilgili değerlendirmede bulundu.

Yeni Ercan Havalimanı’nın KKTC’nin gelişmesine büyük ivme katacağını söyleyen Turanlı, "Kıbrıs halkı ile el ele vererek bu projeyi gerçekleştirdik. Kıbrıs’ta yaşayan her Kıbrıslının Ercan’da hakkı vardır. Ben sadece bir hizmetkârım. Bu ülkeye daha çok şeyler kazandıracağız” dedi.

“Ercan Kıbrıs Türk halkının malıdır”

Havalimanı’nın bugünkü değerlerle yaklaşık 1 milyar Euro’ya mal olduğunu ve bu ülke insanının böylesine modern bir havalimanını hak ettiğini kaydeden Turanlı, “Bu hepinizin malıdır. Havalimanını yaparken de halktan büyük destek aldık. Bu nedenle Kıbrıs Türk halkına teşekkür ediyorum. Bu havalimanı gibi 3-4 proje yapılırsa Kıbrıs adasının hayatını değiştirecek. Bu tarz yatırımlar ülkeye senede 100 milyon Euro’dan fazla para getirecek. KKTC’nin 30 bin turist yatak kapasitesinin 100 bine çıkması gerekiyor” dedi.

"Ercan Havalimanı iç hat olmalı"

Antalya’dan Ercan Havalimanı’na günübirlik seferlerin şart olduğuna dikkat çeken Turanlı, “Biz Türkiye’nin Ercan Havalimanı’nı iç hat uygulmasına almasını istiyoruz. Türkiye’den sabah KKTC’ye gelsinler Kıbrıs tarihini ve kültürünü gezip görerek akşama evlerine geri dönsünler” dedi.

Ercan Havalimanı ve Kuzey Kıbrıs için iki önemli araştırma

Emrullah Turanlı, Akdeniz bölgesinde iki üç adanın yılda 7 ila 10 milyon turist çektiğini ancak 50 yıldır Kuzey Kıbrıs’ın bu pastadan pay alamadığını kaydederek, bu konuyu araştırdıklarını ve güvenlik unsurları dahil uluslararası standartlarda bir havalimanı yaptıklarını belirtti.

Ercan Havalimanı için iki çalışma yaptıklarını anlatan Turanlı, yeni Ercan Havalimanı’nın tamamlanmasıyla Kuzey Kıbrıs’ın coğrafyasını, kültürünü, tarihini turizmini geliştirip tanıtarak yolcu artışının sağlanması yönünde bir uluslararası rapor hazırlandığını belirtti.

Turanlı ikinci olarak, tezi "Kıbrıs" olan Alman Prof. Dr. Stefan Talmon’a, “Kuzey Kıbrıs’a uçuş gerçekleştirmek için yasak var mıdır? yok mudur?” konulu bir çalışma yaptırarak hedeflerini belirleyip bu yatırıma girdiklerini belirtti.

“Ercan’a direkt uçuşlarda engel yoktur, konu siyasidir”

Direkt uçuşların engellenmesinde hukuki hiçbir gerekçe yokken Kuzey Kıbrıs halkına zulüm edilmesinin kabul edilemeyeceğini söyleyen Emrullah Turanlı, şöyle devam etti:

Alman Prof. Dr. Stefan Talmon, tezinde “Hukukta Ercan’ın yeri nedir? KKTC'ye uçuş gerçekleştirmek için yasak var mıdır, yok mudur?" konusuna değinmiştir. Bu çok ciddi bir çalışmadır. Raporda, uluslararası uçuşa engel hiçbir yasak yoktur. Peki niye uçamıyoruz?  Sadece Kıbrıslı Rum komşularımız bize engel çıkarıyor. Biz onları seviyoruz. Onlarla bir sıkıntımız yok. İki halk baş başa kalırsa bu iş çözülecek ama bırakmıyorlar. Komşumuz Rumların üzülmemesi için havayolu şirketleri Ercan Havalimanı’na uçuş yapamıyor. 'Rumlar onlara tavır koyacak' diye endişeleniyorlar. Bu tamamen siyasi tercihtir” dedi.

"Komşularımızı ağırlayalım"

KKTC'ye yılda 4 milyon yolcu geldiğini ancak bunu 10 milyona çıkarmayı hedeflediklerini hatırlatan Turanlı, şöyle devam etti: “Kıbırslı Rum komşularımızın yeni Ercan’a daha fazla seyahat etmelerini istiyoruz. Gelsinler, onları misafir edelim ağırlayalım. Biz siyasi değiliz ilişkilerimiz mükemmel olsun.”

Rusya’dan seferler bekleniyor

Rusya’nın 'KKTC'ye temsilcilik' faaliyetlerine başlamasının sevindirici olduğunu anlatan Turanlı, Kuzey Kıbrıs’ın Rus halkının kapısı olduğuna işaret etti. Turanlı, kısa zamanda Rusya’dan Kuzey Kıbrıs’a uçak seferlerinin başlayacağına olan inancını dile getirdi.   

"Bir gecede Yeni Ercan Havalimanı’na taşındık"

Emrullah Turanlı, 20 Temmuz’da yeni Ercan Havalimanı açılışı gerçekleşti. Akşam 19.00’da uçuşlar durdu. 19.00’dan sabaha kadar tüm personel yeni Ercan’a taşındı. Sabah 07.00’de yeni Ercan Havalimanı’nda uçuşlar başladı ve ilk gün 10 bin yolcu uğurladık. Böylece bir ilk'i başarmış olduk” dedi.

Şu anda havalimanında yaklaşık bin 200 çalışan olduğunu anlatan Turanlı, bu sayının 2 bine çıkacağını ifade etti. 

“Ercan’ın etrafı serbest bölge olmalı”

Yeni Ercan Havalimanı’nın ülkeye gelecek yatırımcı sayısını artıracağını vurgulayan Turanlı, havalimanın çevresinin serbest bölge olması için bir mücadele başlattıklarını ve bunu halkla birlikte başaracaklarını belirtti.

Turanlı, “Ercan Havalimanı bölgesinin 'serbest bölge' olması halinde, İngiltere’de öğrenim gören tahsilli çok sayıda gencin Kıbrıs'a dönecektir. Burada bu gençlere iş imkânı sağlayacağız. KKTC devleti bu projemizi destekliyor. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

"Maraş çok önemli bir proje"

Maraş’a yatırım yapılması gerektiğini ifade eden Turanlı, "Maraş’ta insanlar denize girmek istiyor ancak otel yok. KKTC’de otel sayısının artırılması şart. Otel yaparak Maraş’a ulaşımı kolaylaştırılması gerekli. Maraş, 50 yıl evveline kadar dünyanın önemli turistik merkezlerinden biriydi" diye konuştu.

 
YENİ TERMİNAL AÇILACAK
 
INDIGO AĞINI GENİŞLETİYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ TERMİNAL AÇILACAK
Abu Dhabi Havalimanı'nın devasa yeni terminali 1 Kasım'da açılacak
BALIK İSİMLİ UÇAKLAR
Osman Gazi Baykal yazdı...
UÇAK ÇEKİLDİ PİLOT TUTUKLANDI
Paraguay'da bir pilot arızalanan uçakla yola acil iniş yaptı ancak süresi ...
 
HAVACILIKTA 'YAPAY ZEKA'
Eskişehir'de yapılacak olan "Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi"nin ana ...
YOLCU KABİN EKİBİNE SALDIRDI
Glasgow-Antalya seferini yapan uçakta sarhoş yolcu kabin ekibine saldırdı, ...
SABİHA GÖKÇEN ROUTES WORLD'DE
Sabiha Gökçen Havalimanı, havacılık sektörünün önde gelen destinasyon ...
 
SOL İNİŞ TAKIMI AÇILMADAN İNİŞ
Malezya Kraliyet Hava Kuvvetlerine ait uçak, sol iniş takımı arıza nedeniyle ...
HELİKOPTER EVİN ÜZERİNE DÜŞTÜ
Kolombiya'da bir askeri helikopter, evin üzerine düştü
İGA SEKTÖRÜ BULUŞTURDU
İGA İstanbul Havalimanı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı ile ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
SANİ ŞENER TAV'DAN AYRILDI
İLK ÇEYREK SONUÇLARI AÇIKLANDI
101 YAŞINDAKİ KADINA BEBEK BİLETİ
TAVAN FİYAT ARTIRILDI
PİLVAK'TA YENİ YÖNETİM
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
14 / 16 °C 14 / 17 °C 14 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •kriz
  •TUSAŞ
  •United Airlines
  •Sunexpress