iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
13 Aralık 2009 Pazar - 19:33

"KURA İLE KAYBETSEYDİK İÇİMİZ YANMAZDI"

Seçimi bir oy farkla kaybeden Gökkuşağı Hareketi’nin sözcülerinden Bahadır Altan, “Kura ile kaybetseydik içimiz yanmazdı. Ama antidemokratik oluşturulan sandık kurulu ile kaybettiysek bunun için her türlü savaşı vereceğiz” dedi

 KURA İLE KAYBETSEYDİK İÇİMİZ YANMAZDI
Losev-1

İki sandık kurulu üyesinin Hava-İş yönetiminin itirazını kabul ederek geçersiz sayılan bir oyu geçerli saymasıyla 147’ye 146 oyla seçimi kaybeden Gökkuşağı Hareketi’nin sözcüsü Bahadır Altan, ortaya çıkan son durum ile ilgili bir açıklama yaptı. Gökkuşağı Hareketi delegelerini etrafında toplayan Altan, “Kura ile kaybetseydik içimiz yanmazdı. Ama antidemokratik oluşturulan sandık kurulu ile kaybettiysek bunun için her türlü savaşı vereceğiz” dedi.

 

‘SEÇİMİN GALİBİ BİZLERİZ’

Altan şöyle konuştu:

“Sandık kuruluna bir taraftan aday gösterilerek aday yapılmaz. İşte yasalar da her şeyde mevcut iktidarı koruma yönünde koşullanmıştır. Bizim ortaya çıkış nedenimiz bu zaten. Biz örgüt içi demokrasi derken, sendikal demokrasi derken şu 11 ilkeyi zaten ilan derken, bunları değiştirmek üzere yola çıktık. Arkadaşlar seçimin galibi bizleriz. Sonuca odaklanmayacağız, esas olan bu 11 ilkeyi sonuna kadar savunacağız dedik, sonucu da aldık aslında. Yarın da hukuk bunu düzeltecektir, emin olun. Hiç moralinizi bozmayın, avukat arkadaşlardan görüşler aldık. Çok nettir, karalı oy geçersizdir ancak diğer oyun da, bir zarftan çıkan iki mavi oyun da geçersiz olduğu yönünde hukukçular görüş bildirdi”.

 

 
AYÇİN'LE YOLA DEVAM
 
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN DUYURU
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
delege 15 Aralık 2009 Salı 17:38

genel kurulun yapıldıgı otelın tam önünde parkeden 34 FG plakalı megane marka otomobil hiçmi dikkatinizi çekmedi, hiç mi vicdanınız sızlamadı gökkusağının demokrasi aşıgı delegeleri, Candan beyin makam araçlarıyla evlerinden delege taşımak yakıştımı sizlere? sayın Köktener tarafsızsanız bu yorumu yayımlarsınız...

Yorumu oyla      0      0  
ser 14 Aralık 2009 Pazartesi 16:22

Arkadaşlar, Bahadır kaptanın neden başkan olmadığını anlamsızca değerlendirip duruyorsunuz. Gökkuşağı harekatının savunduğu sistem zaten başkansız bir sistem. O kadar yapılan konuşmaları hiç mi dinlemediniz. Başkanın Kör kuyuya attığı ipin peşinden gitmeye hala devam ediyorsunuz yazık. Gökkuşağı gurubunu tebrik ederim.

Yorumu oyla      0      0  
kedi 14 Aralık 2009 Pazartesi 13:07

bu sonuç esasen çalışanların kazandığını gösterir. bu kadar kısa zamanda bu kadar güçlü bir muhalefetin oluşması insanların var olan durumdan rahatsız olduklarına işaret eder ve bunu anlamak gerekir. bu anlaşılmaz ve eğer mevcut yönetim kalır da bu potansiyel değerlendirilmez, çıkan seslere, çok makul önerilere, gerekli değişikliklere ilişkin (mesela şeffaf mali yönetim, hesap verme gibi)hiç bir şey yapmadan eski tas eski hamam devam ederse(seçim sırasında yaşanan bazı manzaralar mevcut yönetimin zihniyet dünyası açısından pek umut verici değildi gerçi) olan çalışanlara ve sendikaya olur ve yazık olur.

Yorumu oyla      0      0  
BKZ: ÇEKEMEMEZLİK 14 Aralık 2009 Pazartesi 12:55

yahu nedir bu bahadır ın maaşı meselesi. onun maaşına laf atanlar! siz de okusaydınız kendınızı geliştirseydınız de o mevkide o maddi güce sahip olsaydınız. yüksek maaş alıyor diye ilkelerinden vazgeçecek hali yok ya!önemsemeSE ben paramı alıyorum ne haliniz varsa görün derdi. AMA SİZ BUNU GÖREMEYECEK KADAR ADİCE BİR YAKLAŞIM SERGİLİYORSUNUZ ama KAMİL gibiler oldukça ancak böyle hazımsızlık ve cekememezlik ortaya çıkar. SANA/SİZLERE ATİLLAY BİLE ÇOK.

Yorumu oyla      0      0  
prometheus 14 Aralık 2009 Pazartesi 02:36

Bagırıp cagıracak kufurler edecek yalanlar soyleyecek senin yerine dusunecek senin adına karar verecek ne yapman gerektigini sana teblig edecek. Senin baskan beklentin buysa arkadasım artık seni zor bir hayat bekliyor cunku artık hic kullanmadıgın o beynini kullanman gerekecek. Sen karar vereceksin ne istedigine ne yapılabilir sende fikir ureteceksin sen sececeksin sen sorgulayacaksın. Alısmıssın gudulmeye isveren tarafından hukumet tarafından sendika tarafından. Bırakacakın artık eski alıskanlıklarını. Ya kuyrugunu altına sıkıstırıp kaderine razı olacaksın ya da aklını kullanıp kaderini kendin tayin etmek icin caba sarf edeceksin. Zor is insan olmak akıl ister emek ister ozveri ister...

Yorumu oyla      0      0  
kukla başkan adayı 14 Aralık 2009 Pazartesi 01:35

Resimlere bakıyorumda başkan adayı olarak atadığınız arkadaş kareler de hiç yok (bir tanesinde geride silik bir şekil de var). O arkadaşa da acıyorum Gğkkuşağı hareketi tarafından piyon olarak kullanıldı. Uzaktan kumandalı bir başkan olmayı nasıl içine sindirebiliyor

Yorumu oyla      0      0  
gerçek 14 Aralık 2009 Pazartesi 00:39

Karalama yok arkadaşlar, oy pusulasında yer alan isimlerin yanına kontrol edilmiş, tek tek hepsini okumak fiilinin sonunda yapılmış (bence, şirketimizdeki check list lerin yaygın kullanılıyor olmasından kaynaklı) gayri ihtiyari işaretleme işlevidir-çentiklemedir.

Yorumu oyla      0      0  
Erdal K. 14 Aralık 2009 Pazartesi 00:13

Oylar eşit çıkmış, bir oy doludan alınmış boşa konmuş. Taptaze bir hareketin ulaştığı başarı ortada. Sendikanın, ensesinde güçlü bir muhalifi hissetmesi güzel şeydir. İlericilik kazandırabilir, daha etkin çalışma yürütmelerine neden olabilir. Gönül isterki bu taze hareket kazansın ve emekcilere ivme kazandıracak çalışmalar yapsın...

Yorumu oyla      0      0  
aurora 13 Aralık 2009 Pazar 23:44

Bahadır kaptan, Bence kura ile kaybetiğinde hayıflanmalısın. Delegenin iradesi ile kaybettiğine değil. Genel kurulda irade beyan eden bir delege, onay verdiği listedeki adayların isimleri yanına tıklama, onay verme işareti yaptı diye oyunu iptal ettirmek için çaba sarfetmek, hukuktan yardım istemek, işçilerden yana 11 ilke dile getirdiğini ve bunu ısrarla savunduğunu iddia eden bir hareket için işçilerin temsilcisi olan bir delegenin oyunu iptal ettirmeye çalışması yaman bir çelişki değil mi? Delege oyu ile kaybetmek, kura ile kaybetmekten daha sınıfsal daha onurlu değil mi? Genel Kurul bir samimiyet testi idi, şimdi bu samimiyet testi devam ediyor. Gücünü gerçekten işçiden, onun örgütlü gücünden aldığını iddia eden bir haraket işçinin kullandığı oyu basit bir onay işlemi nedeniyle iptal ettirmeye çalışmamalı diye düşünüyorum. Kullandığı oyu geçersiz kılmaya çalışan bir hareket hakkında o işçi ve bütün işçiler ne düşünür vede ne düşünmeli sizce?

Yorumu oyla      0      0  
kamile destek 13 Aralık 2009 Pazar 22:57

aynen sana katılıyorum arkadasım bu bahadır kaptanın ne oldugunu neyseki baskanımız degısmeden anlar belki bazı arkadaslarda bahadır altan o kadar yureklı olsaydı grev oylamasından sonra donmezdı sozunden herkes ne oldugunu bılıyor ama umut dunyası bazı arkadaslar denıze dusup yılana sarıldılar...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AYÇİN'LE YOLA DEVAM
Hava-İş merkez yönetiminin itirazının kabulünden sonra müjdeli haber Atilay ...
HAVA-İŞ'İN İTİRAZI KABUL EDİLDİ
Hava-İş merkez yönetiminin üzerinde çizik bulunan oyun geçersiz sayılmasına ...
İKİNCİ KONTROL DE TAMAMLANDI
Hava-İş seçimlerinde her iki listenin de eşit oy almasının ardından Sandık ...
 
SENDİKAL HAREKET KAZANDI
Hava-İş Genel Kurulu'nda yapılan oylamada her iki listenin de eşit oy ...
ŞİMDİ NE OLACAK
Hava-İş Sendikasında seçimler sürpriz bir şekilde sonuçlandı ve yönetime ...
OYLAR EŞİT ÇIKTI
Hava-İş Sendikası 26. Olağan Genel Kurulu sona erdi. Az önce sonuçlanan ...
 
OY SAYIMI BAŞLADI
Hava-İş 26. Genel Kurulu'nda oy verme işlemi tamamlandı. Şu anda sandık açıldı ve sayım başladı.
OYLAMADAN ENSTANTANELER
Hava-İş 26. Genel Kurulu'nda oy kullanma işlemi sürüyor. İşte oylamadan ...
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ’NİN LİSTESİ
Hava-İş 26. Genel Kurulu’nda oy heyecanı sürüyor… Airkule.com genel kurulun ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MUCİZE KURTULUŞ
YAĞIŞLAR TRAFİĞİ DURDURDU
BOEING İHBARCISININ ÖLÜMÜ
ANTALYA'DA FOTOĞRAF SERGİSİ
'GE AEROSPACE VAKFI' KURULUYOR
YILANLARLA UÇAĞA BİNECEKTİ
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
THY KABİN MEMURU ALACAK
PEGASUS'TAN KAMPANYA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
12 / 18 °C 10 / 18 °C 11 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •pandemi
  •seyahat
  •turizm
  •Turkish Airlines