iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Mayıs 2013 Cuma - 10:59

'SENDİKA PROBLEMİMİZ KALMADI'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, grevin 10’uncu gününde grev sürecini değerlendirdi. STV’ye konuşan Topçu, “Çalışan şirketine sahip çıktı, bizim sendika diye bir problemimiz kalmadı” dedi

 SENDİKA PROBLEMİMİZ KALMADI
23nisanbayram

THY grevini değerlendirirken çalışanın sendika yönetimi tarafından yanlış bilgilendirilmesiyle 29 Mayıs 2012’de kanunsuz bir grev eyleminin yapıldığını söyleyen Hamdi Topçu, “Bunun sonucunda 305 kişinin iş akdini sona erdirdik. Bunun kanuni olmadığını söylediler.  Konu yargıya intikal etti. Halen sürüyor” dedi.

Bu süreçte kanunun kendilerine gösterdiği yükümlülükleri yerine getirdiklerini belirten Topçu, “Sendika yaptığı hatanın, 305 kişinin ekmeğiyle oynamasının bedelini, ön şart olarak bu maddeyi öne sürdü. Grev kararı 6 gün önce işverene bildirilmesi gerekiyor. İşverenin bunu anons etmesi gerekiyor. 100 bin yolcu bu eylemden etkilendi, 2 milyonu aşkın bir zarar olmuştur. Bunun bir bedeli vardır. Biz 305 arkadaşımızla yolumuzu ayırdık. ‘Ben yakarım, yıkarım ve hep böyle sürdürürüm’ böyle bir şey olmaz. Bunu ön şart koyunca TİS görüşmelerimiz kesildi. ‘Siz bunu kabul edin değer maddeler önemli değil’ dedi. Sonuçta fiili grev kararı alındı fakat biz lokavt kararı almayacağımızı söyledik. Bu çalışma isteği, çalışanımızdan geliyordu” diye konuştu.

İşte Hamdi Topçu’nun açıklamaları:

Dünya tarihinde görülmemiş bir olay

Şu anda dünyanın 224 şehrine sefer yapan, önemli başarılar elde eden bir havayolu şirketiyiz. Devletin bütün yükümlülükleri yerine getirdikten sonra borcu olmayan iyi yönetilen gözünü yukarı diken şirketiz. Çalışanlarımız 15 Mayıs gecesi sendikanın grev çağrısına uymadılar. Greve giden bir sendika düşünün, grev gözcülerini çalışanlardan bulamıyor. Bir sendika başkanı düşünün, ‘neden greve gittik’ diyeceği bir toplantıda, hitap ettiği anda bir THY çalışanı yok… Bir tane yok, bu çok iddialı bir laf… İkicisi Hava iş flaması yok. Türkiye’de gösteri yapan bütün grupların flaması var. Hava-İş flaması yok. Aslında sendikanın yapacağı ilk iş, en hafifinden kendini check etmesi için genel kurula gitmesi lazım. Grevin gerekçesini anlatacak, fakat haklarını savunduğunu iddia ettiğini söylediği işçiden bir kişi bile olmayacak. Dünya tarihinde görülmemiş bir olay…

Polis grev kırmadı, çalışanın güvenliğini sağladı

 ‘Polis grevi kırdı’ diyor. Yanlış şeyler bunlar. Polis grev yapıp evde kalan bir personeli, işyerine gelmeyen evinde kalan personeli polis zorla işe mi getirdi? Hayır… Polis işe gelen insanların güvenliğini sağladı. Anayasal hak olan çalışma hakkını çalışanlar kullanıyorsa, kullansın. Yüzde 99 üzerinde bir oranda işine sahip çıktı, işine geldi. Ve performansında 4 puan artış oldu.

THY çalışanları grev istemediğini fiili olarak gösterdi

Medyada görüyoruz, THY çalışanları greve gitti diyorlar. Oysa THY çalışanları grev istemiyor, bunu fiili olarak bu olayda gösterdi. Çünkü şirket çalışanına sahip çıkıyor. Haklarını daha ileri götürmek istiyor. Örneğin 70 trilyona sağlık sigortası verdik, en iyi paketi verdik. İstedik ki bizim çalışanlarımız hastanede kuyrukta beklemesin… Bunları imkan dahilinde daha da artırabiliriz. Sendikanın yönetimi grevde, çalışan değil. Sendikanın arkasında çalışanın desteği yoktur. Toplantılarında dahi dışarıdan kadrolu göstericiler getiriyor. Bunlar her gösteriye giden ortak kişiler... Bize haber gönderiyor. Ben yakarım yıkarım… Yahu artık battın sen, önce temsil yetkisi al çalışanlarından. Yüzde 99’un üzerinde bir çalışan işine devam ediyorsa, bundan daha büyük bir oylama olur mu?..

Enerjimizi sendikaya veremeyiz

Sendikaya Çarşamba akşamı 5’e kadar bir süre verdik. Gel bu işi bitirelim dedik. Saat 5’e kadar gelmedi yönetim kurulu olarak toplandık, bir karar aldık. Artık TİS görüşmelerini sendikayı gündemimizden çıkarıyoruz. Çünkü dünyada rekabet yapıyoruz. Enerjimizi bu sendikaya veremeyiz. Bu süreçte rutin A planımızı uyguladık. B planına geçmemize gerek kalmadı. Sendika diye bir problemimiz kalmadı. Herşeyimiz rutin. Şu anda sendika, marjinal bir eylem grubu olarak THY Genel Müdürlük binasının otoparkında devam ediyor. Biz çalışanımıza ilk 6 ayda yüzde 5, ikinci 6 ayda yüzde 3, ikinci yılın ilk 6 ayında yüzde 3, ikinci 6 ayında yüzde 3 ve enflasyon farkını vermek vaadiyle, aynı zamanda 23 dönem TİS’in bütün şartlarını koruyarak bu hakları kendilerine verdik. Ödemelerimizi de önümüzdeki ayın başında zaten yapacağız. Bizim şu anda sendika diye bir problemimiz kalmadı. Son 10 gündeki performansımızın 4 puan artışı zaten çalışanın işyerini nasıl sahiplendiğinin en büyük örneği. Çalışanımıza teşekkür ediyoruz ve artık bu konunun kamuoyunun gündeminden düşeceğini görüyoruz.

2020’de 400 uçak

Uçak siparişleri verdik şu anda teslim bekleyen 278 uçağımız var. Filomuzda 217 uçağımız var. 2020’yi geçtiğimizde 400’e yakın uçağımız olacak. 400 uçak dünyada ilk üçe, ilk beşe girmek demek. İstanbul bir hub haline geldi. 2003’de 10 milyon yolcu taşıyorduk. Bugün sadece 10 milyon transit taşıyoruz. 4 kıtada uçuş ağlarımız var çok iyi bağlantı veriyoruz. Artık herkes İstanbul dünyanın en iyi bağlantı veren kenti. Afrika’da önemli hedeflerimiz var, Orta Amerika’ya yoğunlaşıyoruz. Şu anda Avrupa’nın en büyük üçüncü şirketiyiz. Lufthansa, Airfrance’dan sonra THY geliyor. Afrika’da yılsonunda birinci olacağız. Enerjimizi yurtdışına harcarken yurtiçinde böyle gereksiz enerji harcamalarıyla kendimizi tüketmek istemiyoruz.

Personel ihtiyacımız devamlı var

Personel alımımız devamlı var. İnternet sitemizden bunu ilan ediyoruz. Özellikle pilot konusunda adayların müracaat etmelerini istiyorum Florida’ya, İngiltere’ye ve Almanya’ya 300 pilot adayı gönderdik. Aydın’daki uçuş okulumuzda 300 pilot yetiştireceğiz. 2023’e kadar 400 uçaklık filoya ne kadar pilot lazım ne kadar kabin memuru lazım… Bunların hepsinin planlamasını yaptık ve bir plan dahilinde bunları işe alıyoruz. Geldiğimizde 10 bin olan personel sayısı şu anda 16 bin… Ama iştiraklerimizle baktığınız zaman 32 bin 500 personel oldu. Artık biz devasa bir grubuz. THY 17 şirkete sahip.

Yeni havalimanı ihtiyaç

Atatürk Havalimanı Avrupa’nın yolcu sayısı bakımından en önemli havalimanlarından biri. Büyüklük açısından baktığımızda en sonlarda. 10 kilometrekare… Halbuki Avrupa’da havalimanları 15 ila 60 kilometrekare olduğunu görüyoruz. Bu ihtiyacı karşılamıyor. Yeni havalimanına ihtiyaç vardı, hükümet kararı verdi ihale sonrası start verilmiş oldu. Bunun yapımına 4-5 yıl var. Biz elimizden geleni yapıyoruz Ulaştırma Bakanlığı ve işletmeci firma TAV da elinden geleni yapıyor. Kısıtlı imkanlara sahip olmasına rağmen Atatürk Havalimanı’ndan kalkış oranı Avrupa’nın birçok havalimanından daha iyi.

Bu şirket bize halkın emaneti

Bütün gayretimiz milli gururun daha yukarı çıkartılması ve bu başarıları tüm halkımızla paylaşmak. Bu şirket halkın bize emanetidir. Bunu en iyi şekilde temsil etmemiz gerekiyor. İyi bir destek var halkımızdan çalışanımızdan destek var. Hükümetimizle senkronize çalışıyoruz. Dışarıdaki rekabette yer alırken huzur içinde çalışmak istiyoruz. Biz sendikanın örgütlü yapısına asla karşı değiliz, bunu kötü niyetle kullanan yöneticilerine karşıyız. Bu işkolunda huzur gerçekten çok önemli. Biz hizmet sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Bir insan mutlu değilse bunu müşterisine yansıtır. Çalışanımızın mutlu olmasını istiyoruz. Art niyetli olanlara da müsaade etmeyelim, çünkü bu 70 milyonun malı. Önümüzdeki dönemde şirketimiz planladığımız gibi 2023’de layık olduğu yere gelecek ve bundan da ülke olarak gurur duyarız.

 
TOPÇU: DENGEMİZ BOZULDU
 
DHMİ 80. YAŞINI KUTLADI
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Spekülasyon 26 Mayıs 2013 Pazar 00:50

Hamdi kendi deyimiyle sipeküleyi marcinal gruplarla birlikte yapmaya çalışıyor:)))

Yorumu oyla      1      0  
Problemsiz şirket 25 Mayıs 2013 Cumartesi 14:51

Merak etmeyin, yakında HAMDİ problemimiz de kalmayacak!

Yorumu oyla      3      0  
Birinci Süvari 25 Mayıs 2013 Cumartesi 12:53

Sen öyle zannet... sendika geliyor gümbür gümbür... zaman zaman aksaklık olabilir... ANAYASA yı değiştirmediğiniz müddetçe biz hep ayaktayız... sen yeterki keyfine göre insanları işten atma...ekmek parası onların o... tabi hesabını verirsin dilerim bir gün..

Yorumu oyla      5      0  
Yazik 24 Mayıs 2013 Cuma 18:41

Onun icinmi butun egitimleri iptal ettiniz, butun egitmenler ucusta, birakin sendikaya yuklenmeyi, sirketi bu duruma getirenler utansin.

Yorumu oyla      4      0  
Sagolun 24 Mayıs 2013 Cuma 13:54

Sagolsun Hamdi Topcu ve kendi haklarini korumaktan aciz, korkak, onursuz calisanlar ile birlikte sendika gibi bir problem kalmadi. Cok sukur iyiki varsiniz.

Yorumu oyla      2      3  
sendikaci 24 Mayıs 2013 Cuma 12:59

Allah sizi bildiğin gibi yapsin. Yalan söylemek ve bunu yayinlatmak bu kadar kolay.

Yorumu oyla      5      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TOPÇU: DENGEMİZ BOZULDU
Bir televizyon kanalına katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, ...
TASSA KUTLAMAYI İPTAL ETTİ
Hava Yolları Kabin Memurları Derneği(TASSA), yaşanan grev süreci nedeniyle ...
‘AÇILAN DAVA GREVİ DURDURAMAZ’
THY’nin, grevin kanundışı olduğunun tespiti için mahkemeye başvurması ...
 
‘YOK ÖYLE BİR ŞEY’
THY Genel Müdürlüğü önünde toplanan grevci THY işçileri, Yönetim Kurulu ...
TALTA’DAN AÇIKLAMA: KAYGILIYIZ
Tüm Uçak Bakım Teknisyenleri Derneği THY’nin son açıklamasını değerlendirdi. ...
THY İŞÇİLERİNDEN HARLEM SHAKE
Grevdeki THY çalışanlarından Harlem Shake şovu. Genel müdürlük önünde ...
 
BOY ÖLÇÜSÜNÜ ALIRKEN ÇUKURA DÜŞTÜ
THY Yönetim Kurulu Bakanı Hamdi Topçu, Hava-İş Sendikası başkanı Atilay ...
THY GREVİNDE İDDİALAR
İşte THY önündeki grev alanında son durum ve Hava-İş Genel Teşkilandırma ...
HAVA-İŞ’TEN AÇIKLAMA
Hava-İş Sendikası, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun dün akşam ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ISG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
İKLİM AKTİVİSTLERİ GÖZALTINDA
UZAYA GİDECEK 3. TÜRK OLACAK
UÇAKTA OLAY ÇIKARDI
KANADA'DA HAVAALANI YANGINI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
15 / 22 °C 18 / 23 °C 17 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •TUSAŞ
  •Qatar Airways
  •kabin memuru
  •Emirates