iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Şubat 2016 Salı - 06:02

"TURİZM EYLEM PLANI" AÇIKLANDI

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokuz maddelik Turizm Eylem Planı’nı açıkladı

 TURİZM EYLEM PLANI  AÇIKLANDI
Losev-1

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016’da turizmde bir daralma beklemediklerini ifade ederek, dokuz maddelik eylem planını açıkladı. 255 milyonluk destek, 288 milyonluk ödeme ertelemesini içeren pakette, uçuş başına 6 bin dolar destek, kredi, borçların yapılandırılması, deniz sektörüne dair teşvik gibi düzenlemeler yer alıyor. Davutoğlu tarafından açıklanan 2016 Turizm Eylem Planı’nında yer alan teşvikler şöyle:

1- UÇUŞ BAŞINA DESTEK: 1 Nisan-31 Mayıs 2016 arasında tüm ülkelerden turist getiren ‘A Grubu’ seyahat acentelerine uçuş başı 6 bin dolar destek verilecek. Destek verilecek havalimanları Alanya-Gazipaşa, Antalya, Muğla-Dalaman, Muğla-Bodrum tarifeli ve tarifesiz charter uçuşları İzmir Adnan Menderes ve Kütahya Zafer Havalimanları.

2- 100 MİLYONA KADAR KREDİ: Turist getiren ‘A Grubu’ seyahat acentelerine kredi garanti fonu teminatıyla kredi kullanma imkanı sağlanacak. Destekten yararlanacak firmalar için turist getirecekleri ülke sayısı 26’ya çıkarıldı. Kredi başvuru tarihinden önceki yıl en az 400 bin turist getiren ‘A Grubu’ turizm acentelerine kredi garanti fonunun kefalet desteğiyle 100 milyon liraya kadar kredi kullanma imkanı sağlanacak.

3- KREDİLER YAPILANDIRILACAK: Turizm sektöründe muhtemel bir daralma ya da kredilerin geri dönüşünde yaşanabilecek sorunlar söz konusu olduğunda sektör firmalarının banka borçlarında yeniden yapılandırmaya gidilecek. Terör ve doğal afetler nedeniyle ödeme güçlüğü yaşayan işletmelere uygulanan yeniden yapılandırma, ihtiyaç duyulduğunda turizm işletmelerine de uygulanacak. Bu kapsamda, bakanlık belgeli yatırım, işletme ve seyahat acentelerinin kullandığı kredilerin geri ödemelerinin ötelenmesi ya da yeniden yapılandırmasında kolaylık sağlanacak.

4- DENİZ TURİZMİNE ÖZEL TEŞVİK: Deniz turizmi tesisleri ekonomi bakanlığı’nın teşviklerinden faydalanabilecek. Yüksek gelir grubuna mensup turistlere hizmet veren deniz turizmi tesisleri yani kruvaziyer limanları, yat limanları, rıhtım ve iskeleler ile çekek yerleri ile ilgili yasal düzenleme daha işler hale getirilecek.

Böylece belgeli deniz turizmi tesisleri yeni yatırım ve tesis yenileme işlemlerinde bulundukları bölge teşviklerinden tıpkı konaklama tesisleri gibi yararlanacak.

5- İHRACATÇI SAYILACAK: Konaklama ve deniz turizmi tesisleri arasında bir önceki yıl 750 bin dolar döviz getirenler bundan sonra ihracatçı sayılacak. Bu destek kapsamına giren şirketler Eximbank kredilerinden yararlanma, sair bankalardaki kredi işlemlerinde kolaylık, yurtdışı fuarlara katılım desteği, resim ve harçlardan muaf olma gibi avantajlardan da yararlanacak.

6- EN DÜŞÜK TARİFE: Çevreye duyarlı konaklama tesisi belgeli işletmelere verilen mevcut enerji desteğine ek olarak, su, atık su ve katı atık bedellerinde, bulundukları bölge itibarıyla en düşük tarife uygulanacak. Aradaki fark Hazine tarafından karşılanacak.

7- SAHİL ÖDEMESİ 3 YILDA: Konaklama tesislerinin ecrimisil bedelleri 2016 ödemelerinin ertelenmesi ve takip eden 3 yılda üç eşit taksitle ödenmesi konusunda gerekli düzenlemeler yapılacak.

Deniz kıyısında bulunanlar, tesiste kalan turistlerin denize girme ve güneşlenme amaçlı kullandığı Hazine mülkiyetindeki alanları yüz ölçümü üzerinden ödedikleri ecrimisil bedellerine de uygulanacak.

8- KİRALARA ERTELEME: Bakanlık tahsisli konaklama tesislerinden alınan kira bedelleri, bu yıl ertelenebilecek ve üç eşit taksite ödenebilecek.

9- PAY ÖDEMESİ ÜÇ EŞİT TAKSİTTE: Konaklama tesislerinin toplam ciroları üzerinden alınan pay bedellerinin 2016 demeleri erteleneceke ve üç eşit taksitte ödenebilecek.

‘Ekonomiye yük teşkil etmeyecek’

Başbakan Davutoğlu, pakete ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

255 MİLYON TL DESTEK: Paket turizmde başarılı bir yıl geçirilmesini sağlayacak. Uzun vadeli yapısal tedbirlere ilişkin çalışma sürdürülüyor. Hükümetimiz, turizm sektörünü bir çözüm ortağı olarak görmekte, sektörün herhangi bir zarar görmemesi için büyük bir hassasiyet sergilemektedir.

Bu çerçevede açıkladığımız eylem paketiyle sektörümüze doğrudan 255 milyon Türk lirası bir destek, hibe desteği sağlıyoruz ayrıca sektörün 288 milyon Türk liralık ödemelerini de erteliyoruz ve 3 yıla yayılmış  şekilde ödeme kolaylığı getiriyoruz. Bunlar maliye yedek ödenekten karşılanacak ve herhangi bir şekilde ekonomiye bir yük teşkil etmeyecek.

RUSLAR BİR YOLUNU BULUR: Rus turistler bir şekilde yollarını bulup Türkiye’ye doğru akacak. Bu tarihin, doğanın doğal seyridir. Biz Rusya ile olan ilişkilerimizin normalleşmesini, düzelmesini, iyileşmesini istiyoruz ama bu tek taraflı bir iradeyle olmaz. Rus turistlere her zamankinden daha fazla misafirperver davranmamız önemli. Gerginliğin turistlere yansıtılmaması lazım.

HAK EDENE CEVAP VERİYORUZ: Hiçbir kara propaganda dünyanın gözbebeği olan İstanbul’u, İzmir’i, Antalya’yı, Muğla’yı, Aydın’ı, Bursa’yı, Konya’yı ve Mardin’i gözden  düşüremeyecektir. İçeride ve dışarıda fark etmez, hak edene hak ettiği cevabı veriyoruz.

PANİĞE GEREK YOK: Turizmde herhangi bir daralma beklemiyoruz. Paris’te iki, İstanbul’da bir, Ankara’da ise iki büyük terör saldırısı yaşandı. Kimse Paris’in güvenilmez bir şehir olduğu gibi bir intiba oluşturmaya kalkmadı. Türkiye’ye dönük kara propaganda faaliyetleri karşısında dinamik, aktif, esnek bir tanıtım kampanyasını devreye sokacağız. Geçen yıl da turist sayısı düşüşü beklendi ama olmadı. Çünkü gerekli tedbirleri aldık. Rezervasyon istatistikleri net olarak yayınlanmış değil. Panik havası doğurmamamız lazım.

Milliyet

 
3 BİN METREDE TRAPEZ
 
ENGELLİ PİLOTLAR
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Saga 27 Şubat 2016 Cumartesi 15:17

Antalya'dan gelen haberler hükümeti doğrulamıyor. Bu sene tesisler yar sayıda elemanı daha ucuza çalıştıracaklar.

Yorumu oyla      0      0  
aytng 25 Şubat 2016 Perşembe 23:27

Turizm Eylem Planına göre: 'Başına bir iş gelmeden tatilini bitirene parasının %20'si iade edilecek'

Yorumu oyla      0      0  
Tuurco 23 Şubat 2016 Salı 10:16

tipik siyasi kuru gürültü. Hanımlar beyler bu sene turist yok! Bu ülkede kan döküldükçe hiç olmayacak. böyle biline. Bademler istediği kadar üflesin, tafrasın bu sene yerli turiste işletmeler mahkum.

Yorumu oyla      0      0  
İşletme 23 Şubat 2016 Salı 10:13

Dağ fare doğurdu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BORAJET YOLCULARINA ÖZEL SİGORTA
Unico Sigorta-BoraJet Havayolları işbirliği kapsamında; uçak biletini ...
BAKAN YILDIRIM İNCELEMEDE
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, ‘Muazzam bir ...
HAVALİMANINDA HAYATINI KAYBETTİ
Engelli Suudi çocuk havalimanında hayatını kaybetti
 
SOLOTÜRK ABD YOLUNDA
SoloTürk Red Flag (Kızıl Bayrak) Tatbikatında gösteri yapacak
TÜRK PİLOTTAN TATBİKAT 'SELFİE'
Türkiye ve Suudi Arabistan ortak tatbikatında çekilen 'selfie' sosyal medyada günün konusu oldu
BOMBACI KÖPEKLER GÖREVDE
Atatürk Havalimanı'nda bomba dedektör köpekleri görev başında
 
YILDIRIM’DAN TAKSİCİLERE 3.HAVALİMANI MÜJDESİ
Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifini ziyaret eden Bakan Yıldırım, ...
BAGAJ REZALETİ
AKP'li yönetici çantasını taşımadı uçak 1 saat 15 dakika rötar yaptı
THY 7 ADET A330 KİRALIYOR
THY, 7 adet Airbus A330-300 tipi uçak kiralayacağını Kamu Aydınlatma Platformu'na bildirdi
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
13 / 15 °C 14 / 18 °C 13 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •Emirates
  •karantina
  •karantina
  •helikopter