iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Eylül 2018 Pazartesi - 10:26

1 MİLYAR DOLARLIK FUAR İÇİN GERİ SAYIM

İstanbul, Teknofest sonrası önemli bir havacılık fuarına daha ev sahipliği yapacak

1 MİLYAR DOLARLIK FUAR İÇİN GERİ SAYIM
Losev-1

İSTANBUL AIRSHOW 2018, Uluslararası Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı ve Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu, 27-30 Eylül 2018 tarihleri arasında Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda düzenlenecek.150'nin üzerinde firmanın katılımı ile yapılacak fuarda sergilenecek 40'dan fazla hava aracının toplam bedeli yaklaşık 1 milyar dolar olacak.

1996 yılından beri her iki yılda bir yapılan organizasyonun, bu yıl 12'ncisi 27 Eylül'de Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronunda başlayacak. Mint Fuarcılık ve Organizasyon A.Ş Genel Müdürü Feyzan Erel'in DHA'ya verdiği bilgiye göre fuarda; ultralight, gyrocopter gibi sportif araçlardan, eğitim, haritalama, takip, arama, keşif, istihbarat gibi özel maksatlı hava araçlarına, genel maksatlı ve insansız hava araçlarından, iş jetleri ve helikopterlere, ticari uçaklara kadar birçok hava aracı sergilenecek.

İlk kez lansmanı yapılacak hava araçları olacak

Fuar'da, halen Türk şirketleri tarafından hiç kullanılmayan Türkiye lansmanını ilk kez İstanbul Airshow'da gerçekleştirecek hava araçları da yer alacak. Bunlar içerisinde, Cessna'nın geniş gövdeli ve uzun menzilli yeni modeli Citation Longitude, Piaggio EVO ve HondaJet Elite'i de olacak. 150'nin üzerinde firmanın katılımı ile düzenlenecek fuarda sergilenecek 40'dan fazla hava aracının toplam bedeli yaklaşık 1 milyar dolar olacak.

Büyük şirketler de yer alacak

Furara Airbus, Beechcraft, Bell, Bombardier, Cessna, Dassault Falcon, Diamond, Eclipse, Gulfstream, HondaJet, Innoaviation, JMB Aircraft, Leonardo, Piaggio, Pilatus, Pipistrel, Sikorsky, Tecnam ve TUSAŞ katılacaklar arasında yer alacak. Fuar ilk 3 günü profesyonellere, bürokrat ve iş dünyası yetkililerine, konuyla ilgili eğitim gören veya görmek isteyen öğrencilere varan bir yelpazede havacılık camiasını ağırlayacak. Ziyaretçi sayısının 30 ile 35 bin arasında olması bekleniyor

"150'nin üzerinde firma katılacak"

Mint Fuarcılık ve Organizasyon A.Ş Genel Müdürü Feyzan Erel, DHA'ya fuarın detaylarını anlattı. 150'nin üzerinde firma ve 4 günde 40'ın üzerinde hava aracının fuarda sergileneceğini dile getiren Erel, "Fuarda ayrıca, TUSAŞ – Malezya Yatırım Ajansı toplantıları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Hava Yolları ve Türk Teknik tarafından düzenlenecek panel ve toplantılar ile havacılıkla ilgili çeşitli söyleşi ve etkinlikler düzenlenecek. Her zaman olduğu gibi fuar, 30 Eylül Pazar günü halk ziyaretine açılacak.

ISTANBUL AIRSHOW'un en temel özelliği; spesifik dar kapsamlı, örneğin yalnızca iş jetlerine yönelik olanlar dışında, dünyanın havalimanları da dahil tüm unsurlarıyla sadece "Sivil Havacılığı" hedefleyen tek platformu olmasıdır" dedi.

"Kalıcı platform düzenlemek emek istiyor"

Her sektörde olduğu gibi havacılık endüstrisinde de kalıcı bir platform düzenlemenin büyük çaba, emek, sabır ve destek isteyen uzun bir yol olduğunu ifade eden Feyzan Erel, "Bu anlamda, ISTANBUL AIRSHOW'un da uluslararası havacılık fuarı takvimlerine kabulü oldukça uzun bir zaman aldı. Bugün gerçekten, herkesin de bildiği gibi, her yönüyle; hem sivil havacılık, hem de havalimanları alanlarında son derece farklı bir konuma sahibiz. Bunlar elbette kolay olmuyor. İlgili her birey ve kurumun katkısı gerekiyor" diye konuştu.

İstanbul vurgusu için 2014 yılında adı değişti

Feyzan Erel, 2012 yılına kadar AIREX adıyla düzenlenen fuarın İstanbul'un uluslararası bir havacılık merkezi olarak adının daha da etkili bir şekilde vurgulanması amacıyla 2014 yılından itibaren 'ISTANBUL AIRSHOW' olarak düzenlendiğini söyledi ve ekledi:

"TUSAŞ Genel Müdürü Sayın Prof. Dr. Temel Kotil'in talep ve teşvikleriyle adı değişti. Bunun sonuçlarını en iyi yurt dışında görüyor ve anlıyorsunuz. Artık, uluslararası fuarlarda adınız yalnızca 'İSTANBUL' olarak geçiyor, Airshow bile neredeyse kullanılmıyor… Vurgu açısından çok önemli bizce... Dönemin Başbakanı, bugünün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın koyduğu 2023 hedeflerine paralel olarak yerli uçak üretimine yönelik çalışmalar başladığında, altyapı oluşturma çalışmalarına daha da yoğun bir destek vermek amacıyla, Türk Hava Yolları Teknik'in o dönemki Genel Müdürü, bugünün Savunma Sanayi Başkanı Sayın Prof. Dr. İsmail Demir'in, yönlendirme, tavsiye ve teşvikleriyle 'Havacılık Endüstrisi Tedarik Zinciri Platformu' spesifik bir alan olarak organizasyona dahil edildi. Bunun sonucunu da, her geçen yıl görüyoruz ve göreceğiz de."

Fuar programı şöyle

ISTANBUL AIRSHOW 2018'in açılışı 27 Eylül Perşembe günü saat 11: 00'de, Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu'nda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından açılacak.

Fuarın Ana destekçisi olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi ile Ana Sponsorları olan Türk Hava Yolları, Türk Hava Yolları Teknik, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi ve TAV Havalimanları Holding'in üst düzey yöneticilerinin de katılımı ile yapılacak törene, katılımcı firmaların üst düzey yöneticileri ile yabancı misyon şefleri de katılacak.

Fuar sürecinde, 27 Eylül Perşembe günü TUSAŞ ve MIDA (Malezya Yatırım Ajansı) arasında kapalı bir işbirliği toplantısı düzenlenecek. 28 Eylül Cuma günü 10: 00-11: 30 arasında, Türk Hava Yolları Teknik Yerlileştirme Paneli ile 29 Eylül Cumartesi 10: 30-12: 30 arasında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından İnsansız Hava Aracı Paneli düzenlenecek. 29 Eylül Cumartesi günü, 13: 00-15: 00 arasında Solotürk imza etkinliği yapılacak.

Gökhan ARTAN-DHA

 
THY YOLCUSU İLKER AYCI’YI SUÇLADI
 
SABİHA GÖKÇEN’E YEDİ GÜNLÜK ÖZEL KAMPANYA
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HÜRKUŞ TESLİMATA GÜN SAYIYOR
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından özgün olarak geliştirilen ...
THY'DE UÇAKLARA KADIN ELİ DEĞDİ
Türk Hava Yolları Teknik AŞ’de uçakların bakım ve onarımından sorumlu ...
MODEL UÇAK YARIŞMASI SONUÇLANDI
İGA, İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü, Teknofest ve İTÜ iş birliğiyle İstanbul ...
 
İŞTEN ÇIKARILAN PİLOTLAR İÇİN EMSAL TAZMİNAT KARARI
Özel bir hava yolu şirketinde görev yaparken sağlık sorunları nedeniyle ...
PARAŞÜTÇÜLERİN BULUŞMA NOKTASI
Kahramanmaraş Narlı Kardelen Tepesi, 2020 Dünya Hava Oyunları'na aday ...
YENİ HAVALİMANINI ŞENLENDİREN FESTİVAL
DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, TEKFEST ziyareti sonrasında "Bu festival ...
 
THY TEKNİK PERSONEL ALACAK
THY Teknik A.Ş, bilgi teknolojileri ve AR-GE mühendisleri alacağını duyurdu
POBEDA SABİHA GÖKÇEN’DE
Rusya’nın önde gelen havayollarından Aeroflot’un alt markası olan Pobeda ...
SERMET SEZGİN SON NOKTAYI KOYDU
SunExpress Kaptanı Mustafa Sermet Sezgin gökyüzüne veda etti
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •thy
  •TUSAŞ
  •Turkish Airlines
  •Temel Kotil