iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Haziran 2017 Cuma - 13:36

12 ŞÜPHELİ İÇİN HANGİ CEZA İSTENDİ

Ünlü modacı Barbaros Şansal'ı Atatürk Havalimanı'nda darp ettiği iddia edilen 12 şüphelinin 5 yıl 4'er aya kadar hapisleri istendi

12 ŞÜPHELİ İÇİN HANGİ CEZA İSTENDİ
Losev-1

Yılbaşı gecesi attığı tweetlerle paylaştığı videodaki sözlerinden dolayı hakkında gözaltı kararı verilen ünlü modacı Barbaros Şansal'ın KKTC'den getirildiği Atatürk Havalimanı'nda darp edilmesine ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Barbaros Şansal'ı darp ettiği iddia edilen 12 şüphelinin "Basit Yaralama, "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 1'er yıldan 5 yıl 4'er aya kadar ayrı ayrı hapislerini talep etti. 

İDDİANAMEDE OLAY ANLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre, 2 Ocak günü gerçekleşen olay şöyle oldu:  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Barbaros Şansal hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 216/3 (Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama) maddesi uyarınca gözaltı karar verdi.  Şansal 2 Ocak 2017 günü KKTC'den uçak ile 22.50'de Atatürk Havalimanı'na getirildi ve uçaktan indirilerek, ekip otosuna bindirileceği esnada Atatürk Havalimanı'nda yer hizmeti sağlayan 'TGS' isimli şirket personeli tarafından darp edildi. Personel, ayrıca Şansal'a tehdit ve hakaret içerikli sözler sarf etti. 4 Ocak 2017 tarihli Adli Tıp Kurumu raporunda Barbaros Şansal'ın üzerindeki yaralanmaların basit müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olduğu belirtildi.

ŞÜPHELİLER: PAYLAŞIMLARI GURURUMUZA DOKUNDU

12 şüpheli ise ifadelerinde suçlamaları reddetti. Şüpheliler, Şansal'ın paylaşımlarının gururlarına dokunduğunu, kendisine bunun sebebini sormak için yaklaştıklarını ancak kesinlikle fiziki müdahalede bulunmadıklarını söyledi. 

ŞANSAL: KALABALIĞIN TEKMELİ, YUMRUKLU SALDIRISINA MARUZ KALDIM

Soruşturma kapsamında 'müşteki' sıfatıyla ifadesi alınan Barbaros Şansal şunları söyledi:

" İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturmasına binaen gözaltı kararı gereğince 2 Ocak 2017 günü KKTC'den İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirildim. Uçakta yanımda bir polis memuru vardı. Beni Atatürk Havalimanı'nda Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarına uçağın kapısında teslim etti. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli memurlarca bir araca bindirilmek üzere beraber uçaktan inerken etraftan ben bir kalabalığın olduğunu gördüm. Son iki basamağa geldiğimde havalimanında görevli 2 tane polis memuru kalabalığın önünde duruyordu. Ben tam son iki basamağa geldiğimde bu iki görevli memur kalabalığın önünden çekildi ve o esnada kalabalığın bana saldırısı başladı. Kalabalığın tekmeli ve yumruklu saldırısına maruz kaldım. Ayrıca kalabalık tarafından cinsiyetçi, ayrımcı, sinkaflı küfürleri ve 'Seni öldüreceğiz, buradan çıkamayacaksın' şeklinde tehditlerine maruz kaldım." 

POLİS, BANA 'GÖRDÜN MÜ BOĞULMAK NASIL OLUYORMUŞ' DEDİ

"Daha sonra orada bulunan kalabalık beni içine çekti ve darp etmeye devam ettiler" diyen Şansal, "Ben can havliyle kalabalığın içerisinden koşarak orada bulunan bir arabaya doğru hamle yaptım ve koşmaya başladım. Fakat o kalabalık beni takip etti. İçlerinden biri üzerime doğru atıldı ve beni yere düşürdü. Yere düştüğümde başımı betona vurdum. Kalabalık orada beni toplu olarak linç etmeye başladı. Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polis beni o kalabalığın içerisinden aldı ve beyaz renkli bir araca bindirdi. Araca bindikten sonra aracın sağ tarafından ben uçaktan inerken kalabalığın önünde bulunan ancak tam ineceğim esnada kalabalığın önünden çekilerek benim darp edilmeme olanak sağlayan havaalanında görevli polis memuru araca bindi. Araca bindikten sonra bana 'Gördün mü boğulmak nasıl oluyormuş' dedi. Ben bunun organize bir saldırı olduğunu anladım. Ayrıca aynı şahıs ayakkabım arbede esnasında kaybolması dolayısıyla bana 'Şimdi sana nalbant mı almamız gerekir?' dedi. Araç A Kapısından geçerek otoparka geçti. Burada yine aynı görevli polis memuru bana bir tutanak uzatarak bunu imzalamamı söyledi. Ben tutanağın ne olduğunu sorduğumda bana 'Yaşanan arbede ile ilgili şikayetçi olmadığına dair bir tutanak' dedi. Araçta o esnada yalnızdım. Ben yaşadığım şokun etkisiyle verilmiş olan tutanağı imzaladım. Ancak kendisine gerek linç girişiminde bulunan TGS görevlileri, gerekse Atatürk Havalimanı'nda görevli polis memurlarından şikayetçi olacağımı söyledim. Olay sebebiyle yer hizmeti sağlayan TGS isimli şirket görevlilerinden ve Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurlarından şikayetçiyim. Ayrıca benim linç görüntülerimi kayıt edip bunu ulusal ve uluslararası basına servis eden polis memurlarından da şikayetçiyim" diye ifade verdi.

ŞÜPHELİLERİN 5 YIL 4'ER AYA KADAR HAPİSLERİ İSTENDİ

İddianamede atılı suçu işledikleri belirtilen şüpheliler A.Ç., B.Ş., B.Y., E.E.,F.Ş.Y.,M.T., M.S.,O.Y.,S.Ö., S.T., Y.B., Y.G.'nin  "Basit yaralama", "Hakaret" ve "Tehdit" suçlarından 1'er yıldan 5 yıl 4'er aya kadar ayrı ayrı hapisleri talep edildi. İddianame kabul edilirse şüpheliler önümüzdeki günlerde Bakırköy Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

DHA

 
SUNEXPRESS’TEN ‘UÇAN KOLTUK‘ KAMPANYASI
 
BU ALEVLERİN SEBEBİ KUŞ MU
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SUNEXPRESS’TEN ‘UÇAN KOLTUK‘ KAMPANYASI
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress’in, yeni ...
NASIL OLUYOR DA…
Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, Şırnak'ta yaşanan helikopter kazasıyla ...
THY KARGO’DAN İHRACATÇIYA İNDİRİM
THY Kargo, Avrupa, Uzakdoğu ve Ortadoğu'da belirlenen 39 hatta yüzde 19-73 ...
 
İLK DURUŞMA 13 KASIM’DA
Atatürk Havalimanı'nda 28 Haziran 2016 tarihinde terör örgütü DAEŞ tarafından ...
PİLOT LİSANS YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Pilot Lisans Yönetmeliği’ni (SHY-1)yayımladı
UKRAYNA İLE PASAPORTSUZ SEYAHAT DÖNEMİ
Ukrayna ile Türkiye arasında pasaportsuz seyahat uygulaması resmen başladı. ...
 
MESCİD TABELALARI DEĞİŞECEK
Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök’ün uyarısına TAV CEO’su Sani Şener’den yanıt geldi…
İŞTE KAZA YERİNDEN FOTOĞRAFLAR
13 askerin şehit olduğu helikopter 300 metreden düştü, mühimmatı infilak etti
HELİKOPTERDE HETS SİSTEMİ YOK MUYDU
Türkiye Şırnak'ta yüksek gerilim hattına takılarak düşen ve 13 askerin ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •COVID 19
  •Airbus
  •pilot
  •Rusya