iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Ocak 2021 Salı - 18:46

2020'DE İSTİKRARI SÜRDÜRDÜ

Airbus Helicopters, 2020’de dayanıklılığı gösterdi... Öncelikli hedefler: Müşterileri desteklemek ve geleceğe zemin hazırlamak

2020 DE İSTİKRARI SÜRDÜRDÜ
Losev-1

Airbus Helicopters, 2020 yılında COVID-19 salgınının ekonomik sonuçlarından en ağır şekilde etkilenen pazarda 289 brüt sipariş (net:268) kaydederek şirketin sivil ve parapublic pazardaki konumunu güçlendirdi. Buna ek olarak, şirket, pandemik seyahat kısıtlamalarına rağmen dünya çapında 300 rotorlu uçak teslim ederek sivil ve parapublic pazarda yüzde 48'lik istikrarlı bir paya sahip oldu. Böylece, Airbus Helicopters, müşterilerin çok sayıda görevi yerine getirmesini sağlamak için tasarlanmış rekabetçi ve çok çeşitli ürün yelpazesi sayesinde pazar liderliğini korumuş oldu. 

Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even “Müşterilerimizin bize en çok ihtiyaç duydukları anda yanlarında olmak için çalışma yöntemlerini uyarlayan, helikopterler ve ilgili destek sunarak dünya çapındaki temel görevlerini sürdürmelerine yardımcı olmaya çalışan, dünyanın her yerindeki ekiplerimizle gurur duyuyorum. Airbus Helicopters’e olan sürekli güvenleri için müşterilerimize teşekkür etmek istiyorum. Beş palli H145 ve H160’ı onayladık ve CityAirbus prototipiyle sıfır emisyon teknolojileri arayışımızın sağlam temellerini attık.” dedi. 

2020'deki mihenk taşlarından biri Eylül ayında ilk beş kanatlı H145’in acil sağlık hizmetleri operatörü olan Norsk Luftambulanse’a teslimi ve yıl sonunda yapılan DRF Luftrettung teslimatı oldu. Ağır sınıfta, ilk H225M'ler Kuveyt Hava Kuvvetleri’ne ve ilk NH90’lar ise İspanyol Hava Kuvvetleri’ne teslim edildi. Ayrıca Eylül ayında Mississippi, Columbus'taki Airbus Helicopters fabrikasından bir UH-72A Lakota'nın 463. teslimatı kaliteden hiçbir ödün verilmeden, maliyetli ve tam zamanında gerçekleştirildi.  

2020’nin öne çıkan siparişleri, ABD Ordusu için sipariş edilen 17 adet ilk Fenestron ve Helionix donanımlı versiyonlar UH-72B de dahil olmak üzere, en çok satan H145 helikopterleriyle toplam 84 adetten oluşuyor. Satışı gerçekleşen 33 adet H135, 2020'nin sonunda alternatif brüt ağırlık ve yeni tek pilotlu (IFR) operasyonlar için EASA sertifikasını aldı. Milestone Aviation ve Heli-Union, açık deniz taşımacılığı da dahil olmak üzere çeşitli görevleri yerine getirmek için sipariş edilen çok görevli H160’ın yeni müşterileri oldu. 

Bundeswehr’den yaşlanması nedeniyle emekli olan Sea Lynx filosunun yerini alması için 31 adet sipariş alan NH90 başarılı bir 2020 geçirdi. Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA), Fransız Özel Kuvvetleri’ni donatmak için yeni Standart 2 versiyonunun geliştirildiğini doğruladı ve ilk NH90 yıl sonunda Katar için ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Müşteri desteği ve hizmet tarafında, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ve Air Methods Corporation gibi saflara katılan yeni müşterilerle birlikte, HCare destek sözleşmeleri bir kez daha güçlendi. Küresel salgın süresinde de şirket, yükseltilmiş teknik ve lojistik destek seviyeleri, yeni uzaktan eğitim çözümleri ile birlikte pilotlara ve mürettebata koruyucu ekipman sağlamada Airbus Helicopters'ın doğrudan yardımı sayesinde askeri ve sivil müşterilerinin uçmasını sağlamak için seferber oldu. Ayrıca şirket müşterilerin geri bildirimleri ile olgunlaştırılan AirbusWorld platformu kurarak, operatörler ve şirketler arasında açık diyaloğu güçlendirmeyi amaçlayan geliştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ve yeni işlevler sunuyor.

Airbus Helicopters’ın esnek iş modeli, şirketin yatırım yapmasına ve geleceğe hazırlanmasına olanak sağlıyor. 2020'de inovasyon dönüm noktaları, sıfır emisyonlu uçuşun geliştirilmesinde ve gelecekteki kentsel hava mobilite pazarının hazırlanmasında önemli bir rol oynayacak olan hava aracı CityAirbus'ın ilk tam otomatik uçuşunu içeriyor. Şirketin döner kanatlı insansız hava sistemi olan VSR700, Temmuz ayında ilk serbest uçuşunu ve yıl sonunda otonom güverte iniş denemelerini gerçekleştirdi.

 
UKRAYNA HAVAYOLLARI'NIN TEKLİFİ
 
ÖN İNİŞ TAKIMI ARIZALANDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
LİDER İSTANBUL HAVALİMANI
Eurocontrol ve ACI verilerine göre İstanbul Havalimanı, Avrupa'da en çok ...
THY İSRAİL UÇUŞUNU DURDURDU
THY, İsrail’e uçuşların 31 Ocak’a kadar durdurulduğunu duyurdu
GELECEĞİN TEKNOLOJİSİ FLIGHTLAB
Airbus, geleceğin teknolojilerini Flightlab ile test ediyor
 
''YETERLİ İNCELEME YAPILMADI''
737MAX serisi uçaklarla ilgili iddia: 'Boeing 737'ler yeniden uçmaya başlamaları ...
HER 2 SAATTE 1 MİLYON EURO KAYIP
Lufthansa Group Yönetim Kurulu Başkanı Carsten Spohr, Covid-19 kriziyle ...
BREZİLYA UÇUŞLARI DURDURULDU
Mutasyonlu Kovid-19 kaynaklı vakaların arttığı Brezilya’dan Türkiye’ye ...
 
MEHMET NANE'YE YENİ GÖREV
Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, IATA Denetim Komitesi Başkanlığı görevini yürütüyor
AIRBUS RAKAMLARI GÜNCELLEDİ
Airbus, piyasa ortamına göre üretim rakamlarını güncelledi
QATAR-IBERIA İŞBİRLİĞİ ARTIYOR
Qatar Airways, İspanyol havayolu şirketi Iberia ile olan işbirliğini artırıyor
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kriz
  •bilet
  •NASA
  •filo