iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Mayıs 2022 Pazartesi - 15:31

2021-22 SONUÇLARI AÇIKLANDI

Emirates Grup, COVID-19 salgını etkisiyle yıllık 3,8 milyar AED (1 milyar ABD Doları) zarar açıklarken, dnata’nın tekrar kâra geçmesiyle birlikte geçen yıla göre önemli bir iyileşme kaydetti

2021-22 SONUÇLARI AÇIKLANDI
Losev-1

Emirates Grup tüm faaliyetlerinde güçlü bir toparlanmaya işaret eden 2021-22 Faaliyet Raporunu yayınladı. Grubun daha önce COVID-19 salgını nedeniyle azalttığı veya kısıtladığı hava taşımacılığı ve seyahatle ilgili faaliyetlerini revize etmesiyle dnata tekrar kâra geçerken hem Emirates hem de dnata’nın gelirlerinde önemli artışlar açıklandı.

31 Mart 2022’de sona eren mali yıl için, Emirates Grup geçen yılki 22,1 milyar AED (6 milyar ABD Doları) zarara kıyasla 3,8 milyar AED (1 milyar ABD Doları) zarar açıkladı. Grubun geliri geçen yılki sonuçlara göre %86 artış göstererek 66,2 milyar AED (18,1 milyar ABD Doları) olarak gerçekleşti. Şirketin nakit dengesi, başta pandemiyle ilgili kısıtlamaların gevşetilmesine bağlı olarak temel iş birimleri ve pazarları genelinde güçlü talep neticesinde geçen yıla göre %30 artışla 25,8 milyar AED (7 milyar ABD Doları) oldu.  

Emirates Havayolu Grup Başkanı ve Genel Müdürü Şeyh Ahmed Bin Said Al Maktum yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu yıl, pandemiyle ilgili kısıtlamaların pazarlarımız genelinde gevşetildiği her yerde operasyonlarımızı hızlı ve güvenli bir şekilde yeniden başlatmaya odaklandık. Faaliyetlerde toparlanma, özellikle yılın ikinci yarısında hız kazandı. Güçlü yolcu talebi geçen yılki eşi benzeri görülmemiş zararımıza kıyasla mali performansımızda çok büyük bir iyileşme sağladı ve güçlü nakit dengemizi pekiştirdik. Çalışanlarımızın ve yolcularımızın sağlığı ve güvenliği temel önceliğimiz olmaya devam etti. Emirates ve dnata genelinde, dinamik piyasa koşullarına çevik bir şekilde yanıt verdik ve yolcularımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara mümkün olan en iyi deneyimi sunmak için yenilikçi ürün ve hizmetleri hayata geçirdik.’’

2021-22’de, Emirates en büyük hissedarı Dubai Hükümeti’nden 3,5 milyar AED (954 milyon ABD Doları) daha sermaye enjeksiyonu aldı ve Grup çeşitli sektör destek programlarından faydalanarak 2021-22’de yaklaşık 0,8 milyar AED yardım aldı.

Emirates ve dnata’nın operasyonlarını artırmasıyla birlikte, daha önce izin verilen veya işten çıkarılan çalışanlar geri çağrılarak yeniden işe alındı ve Grubun yetenek havuzuna takviye yapmak ve gelecek yetkinliklerini güçlendirmek için yeni işe alım kampanyaları yapıldı. Sonuç olarak, Grubun 160’tan fazla milleti temsil eden toplam işgücü %13 artışla 85.219 çalışana ulaştı.

2021-22’de Grup, toparlanma ve geleceğe dönük büyüme için faaliyetleri konumlandırmak adına yeni uçaklara ve tesislere ve en yeni teknolojilere 7,9 milyar AED (2,2 milyar ABD Doları) yatırım yaptı. Ayrıca, karbon emisyonlarını azaltma, kaynakları sorumlu şekilde tüketme ve yaban hayatını ve habitatları korumaya odaklanan çevresel stratejisini ilerletmeye devam etti. Yıl boyunca Grup, çeşitli pazarlardaki topluluk, insanî yardım ve hayırseverlik girişimlerinin yanı sıra sektörde büyüme için geleceğe dönük çözümler getiren inovasyon geliştirme merkezlerine ve diğer programlara da destek verdi.

Şeyh Ahmed yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Emirates Grup için 2021-22 daha çok Grup tarihimizdeki en zor yılın ardından toparlanma ile geçti. Sadece kapasitemizi eski haline getirmekle kalmayıp yeniden inşa döneminde gelecekteki yetkinliklerimizi de çoğaltmamız gerekiyor. Amacımız kendimizi daha iyi ve daha güçlü bir şekilde inşa ederek yolcularımıza daha da iyi deneyimler sunabilmek ve hizmet ettiğimiz topluluklara daha fazla destek sunmaktır. Grubun 2022-23’te kâra geçmesini bekliyoruz ve hedeflerimize ulaşmak için sıkı bir şekilde çalışırken yüksek yakıt fiyatları, enflasyon, yeni COVID-19 varyantları ve siyasi ve ekonomik belirsizlik gibi negatif faktörleri yakından izliyoruz."

Etiketler:
 
GÖSTERİ UÇUŞUNDA KAZA
 
TÜRKİYE'DEN BİR İLK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÖSTERİ UÇUŞUNDA KAZA
Fransa'daki bir hava gösterisi sırasında iki Rafale savaş uçağı havada çarpıştı
UÇUŞLAR BAŞLIYOR
Zafer Havalimanı’ndan İstanbul, Almanya, Hollanda ve Belçika'ya uçuşlar başlıyor
AIR FRANCE’TAN BİR YENİLİK
Air France, yeni business class koltuğunu tanıttı
 
AKINCI TİHA'NIN BAŞARISI
Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI projesi kapsamında ...
THY'DE LEZZET ŞÖLENİ
Türk Mutfağı Haftası, Türk Hava Yolları uçuşlarında ve Özel Yolcu Salonlarında ...
ÇİFTLİK ARAZİSİNE ACİL İNİŞ
Brezilya'da çiftlik arazisine acil iniş gerçekleştiren iki pilot hafif ...
 
İHRACAT TEŞVİKLERİ DURDU
ABD, Rossiya Havayolları’na yönelik ihracat teşviklerini geri çekti
GÖZEN'DE DİJİTAL ATILIM
Gözen Holding'in en yeni iştiraki olan Gözen Digital Aviation (GDA), Jeppesen’ın ...
THY 89. YILINI KUTLUYOR
Türk Hava Yolları 89’uncu kuruluş yıldönümünü kutluyor
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Rusya
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •thy
  •pandemi