iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
15 Mart 2013 Cuma - 14:04

29 MAYIS BİRLİĞİ’NDEN KINAMA

Hava-İş yönetimi tarafından “Habertürk Gazetesinin haberinde fotoğrafı kullanıldığı” için “işveren destekli” ilan edilen 29 Mayıs Birliği üyeleri bir açıklama yaparak sendika yönetimini kınadı

29 MAYIS BİRLİĞİ’NDEN KINAMA

29 Mayıs 2012 günü işten atılan THY çalışanlarının oluşturduğu 29 Mayıs Birliği üyelerinin yaptığı açıklama şöyle:

 

BASIN AÇIKLAMASI

Haber Türk gazetesinde Hava-İş ile ilgili haberde 29 Mayıs Birliğinin basın açıklaması fotoğrafının yanlışlıkla kullanılması nedeniyle sendika yönetiminin gösterdiği tepki içinde bulundukları histeri halini ele veriyor. O fotoğrafın gazeteye konulmasını sanki 29 Mayıs Birliği istemiş gibi göstermeye çalışarak işveren yaftası yapıştırmak çok ucuz bir politika ve işçileri birbirine karşı kışkırtma fırsatından başka bir şey değildir.

 

Bu yanlışlık bile başlı başına haksız yere işten atılan işçilerin kardeşliğini gösterirken, sendikacıların buna tepkileri, işçileri bölen ve olaya işe iadelerimiz yerine kendi iktidarları penceresinden bakan anlayışının ispatıdır. İşten atılan işçileri "işveren destekli" diye karalayan ve bu yolla taraftarlar yaratarak var olma çabası içindeki sendikacıları kınıyor ve kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz.

 

Bizler grev hakkımıza sahip çıktığımız için işten atıldık. Bu süreçte sendikamızın büyük yanlışları olduğunu görüp eleştirdik. Sendika yönetiminin işçileri bölüp kullanmayı amaçlayan tutumu üzerine de bağımsız hareket etme kararıyla mücadelemizi sürdürüyoruz. Eleştirilmeye dahi tahammülü olmayan, sözde demokrat bir kişi tarafından yönetilen Hava-İş yönetiminin yanlışlarını söylemek ve bu bozuk çarkı düzeltmeye çalışmak doğal olarak bizim görevimizdir.

 

İşe iade davalarımızı sendika avukatlarının aksine ücretsiz takip eden hukukçularla sürdürüyor, mecliste girişimlerde bulunuyor ve basın açıklamalarıyla sesimizi kamuoyuna duyurmaya çalışıyoruz. Bu süreçte bizim yanımızda bulunan Gökkuşağı Hareketi sözcüleriyle dayanışma içinde birlikteliğimizi "demokratik-şeffaf-temiz sendika" talebiyle sürdürmeye de kararlıyız. Sendika yöneticilerinin korkusu ve telaşı bundandır.

 

Hava İş yönetimi 24 yıldır meslek edindikleri sendikacılığı olaylara koltukları penceresinden bakarak ve ne yazık ki işçileri de alet ederek sürdürmektedir. Bu da üyelerinin güven ve desteğinden yoksun bir sendika ile işverene en fazla olanak tanıyan durumdur. Sendika Genel Kurulunun yaklaşması bu konuda niyetlerini saklama gereği bile duymadan çirkince ifade etmelerinin tek nedenidir.

 

Gökkuşağı Hareketi ve 29 Mayıs Birliği'nin, THY yönetiminin kontrolünde çalışmalar yapan hiçbir grup veya kişiyle ilgisi yoktur. Hava-İş sendikamızı ne bu işi meslek edinen koltuk düşkünü sendikacılara, ne de iktidar-işveren güdümünde hareket edenlere teslim etmeye niyetimiz yok.

 

Bizler, örgütlü olmanın değerini en fazla bilen, bedel ödemiş işçiler olarak sendikamıza ve kazanılmış haklarımıza sahip çıkacağız. Demokratik-Şeffaf-Temiz bir sendika amaçlayan Gökkuşağı Hareketi ilkeleri çerçevesinde mücadeleye devam edecek ve bütün birimlerde bu ilkelere inanan işçilerin birliğini sağlayarak seçimlere katılacağız.

Hava-İş biz işçilerindir.

 

Kamuoyu ve Hava-İş üyesi arkadaşlarımıza saygıyla duyuruyoruz.

29 MAYIS BİRLİĞİ

 
ANNECİĞİM GÜLE GÜLE
 
PEGASUS BARSELONA’YA UÇUYOR
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 3 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bari susun... 17 Mart 2013 Pazar 16:53

Kavramlar üzerinden politika yaparken azıcık dönüp ayanaya bakacaksın!Varsa biraz utanma duygun yüzün kızaracak. İşçinin sırtından tüm yaşamını ikame ederken, kirlendiğin yetmemiş gibi o kirini kurumsal kimliğe de bulaştırdınız. Beslemeleriniz yedikleri içtikleri karşılığında sadakat ve bağlılıklarını her defasında tekrar ediyorlar. Bundan mutluluk duymaktan çekinmiyorsunuz. Ne var ki, sendikaların varlık amaçlarına aykırı davranarak, sendika çalışanlarını cinsel taciz ve mobbing suçu ile yargılanıyorsunuz! Ceza alıp almamanızın fazla bir önemi yok! Ama işten attığınız kadın işçi sayısı ile tarihe geçmiş olmanızın yasalar karşısında karşılığı yok. Ancak akıllarda! Onursuzluk hangisi?

Yorumu oyla      0      0  
TahammüllüOL 17 Mart 2013 Pazar 14:47

Sayın Editör; 3 yorum yazdım siz sadece ikisini yayınladınız. Neden ilk yorumumu yayınlamadınız?

Yorumu oyla      0      0  
tahammülsüzler... 17 Mart 2013 Pazar 13:10

Aynı işyerinde çalışıp kader birliği yaptığım insanlar ne kadar da nankör aynı zamanda körmüş. Başınızdaki ağa seçimleri kaybedip paranın musluğu kesildiğinde şimdi durumunuzdan daha fazla acınak duruma düşeceksiniz. Bir kere olsun bizim ağzımızdan çıkan ya da yazdıklarımıza önem vermeyip sizleri bize karşı saçma sapan iddaalarla şişiren koltuk sevdalılarına inandınız. Kendi seçiminiz, bizim alnımız açık başımız dik, nasıl olsa tarih geç de olsa gerçekleri ortaya çıkaracaktır. Yalancılık ve iftiralar zaten ancak bu sendika yönetimine yakışır, o yüzden sizleri de anlayabiliyorum. Klavye delikanlılığı yaparak burdan sallayıp insanları karalamak kolay sizlerin en güzel yaptığı iş zaten. kendiniz çalıp kendiniz söylemeye devam edin, çalışan arkadaşlarımız gerçekleri ve kimin ne olduğunu çok iyi biliyor, herkes hak ettiğini yaşar. Bekleyip göreceğiz o zaman bakalım sen ve senin gibi laf tetikçileri nerde olacaklar...

Yorumu oyla      0      0  
Apron 17 Mart 2013 Pazar 10:30

Tanımlarken bile "Başkanımızın yanında olmadınız" diyorsunuz. İşçiler bir çobanın kuyruğunda dolaşan koyun sürüsü değildir. Benim kastettiği işten atılanlara verdikleri 1500 tl değildir. Siz biraz gözünüzü açıp etrafınıza bakın ne kastedildiğini anlarsınız.

Yorumu oyla      0      0  
TahammüllüOL 17 Mart 2013 Pazar 03:46

Tahammül sınırlarımızı zorlayan sizler ve desteklediğiniz kitle, sadece bizlerle aynı kaderi paylaşmış saf değiştirmiş kişiler değillersiniz. Karşımızda duran hükümetin temsilcileri olan yönetimin silahşörlerisiniz artık. Gerçekleri her ortamda haykırmaktan yorulmadık bundan sonrada böyle devam edecek. Ama haklılığımız o kadar aşikarki artık; hükümete yaranmaya kalkan basın -yayın organları sendikayı karalamak için hep sizi kullanıyor. Buda size "onur" olsun!

Yorumu oyla      0      0  
TahammüllüOL 17 Mart 2013 Pazar 03:40

Sendikanın, direnişe katılan mağdurlara, sendikal faliyet olarak ödediği para benim şahsi masrafıma bile yetmiyor bilesin. İstersen sor bi erkek kabin memuruna her ay kaç para sigaraya, arabasına koyduğu akaryaıta vs para harcıyor... Sendika o parayı vermesede gene "o faliyete" katılırdım! Çünki ben haklı olduğumu biliyorum, ilk günde biliyordum, mahkemede geçen hafta tescilledi. Ve ben sendikama güveniyorum. 23 Mayıstada sendika genel başkanına söz vermiştim basın açıklamasında, olası bir çağrıda "uçuşa elverişli hissetmeme" hakkımı kullanacağımı... Şimdi gel sorgulayalım o üç kuruşa tenezzül etmeyen ve aramızda olmayan arkadaşları: "bizleri sendika kandırdı", diyen onlar değilmi? Çalışma bakanı ile görüşüp pişmanlıklarını dile getiren onlar değilmi? Sendika genel merkesine gelip, haksız yere atıldıklarına bile inanmayan bu sebepten kıdem tazminatlarında kaybettiklerini düşünen, bundan da sendikayı sorumlu tutup kişi başı 30 milyar isteyende onlar değilmi?

Yorumu oyla      0      0  
AlpaY 17 Mart 2013 Pazar 03:15

Çok doğru yazmışsın sevgili Apron kardeşim, Onurlu davranmak lazım ki günümüzde az sayıda kişi bunu yapıyor. Söyleminde sana hak verdim ancak tasvirinde yanılgıdasın. 3 kuruş a tenezzül etmediniz diye onurlandırdığın kişiler, çok daha fazlasını kazanma peşinde olduklarından Sendikamızın yanında olmadılar. Bakınız kendilerine tanınan imkan ve olanaklara! Bakınız 29 Mayıs birliğinin GÖRÜŞEBİLDİĞİ bürokratlara!Unutmamalıdırki, bahsi geçen arkadaşlar Çalışma Bakanı ile yaptıkları görüşmede, pişmaklıklarının karşı gelemk olduğunu deklare ettiler! Evet emekçiler ve THY çalışanları, "Onurlu olmak ve onurlu davranmak herkese yakışmaz!"

Yorumu oyla      0      0  
Apron 16 Mart 2013 Cumartesi 20:20

Onurlu insan olmak zordur. Zoru başarıyorsunuz sizleri kutluyorum. Üç kuruşa tenezzül edip yalakalık da yapmadınız el etek de öpmediniz. Gerçekten helal olsun size, sonuna kadar yanınızda olacağım.

Yorumu oyla      0      0  
gözlem... 16 Mart 2013 Cumartesi 11:12

Gökkuşağı sendromunun etkileri geçecek gibi değil. Gökkuşağı Hareketi karşıtlığından var olma çabası çok iyi bir yöntem gibi. Ne var ki bu dönem işçilerin kendiliğinden tepkileri karşısında sendikacılara güvensizlik çok fazla! Genel söylem, işverenin de sendikacıların da ...............! Çok muhterem tüccar zihniyetli ağalık sistemi anlayabilir mi sahi?

Yorumu oyla      0      0  
Tahammülsüzler... 16 Mart 2013 Cumartesi 11:02

Sendikanın "sendikal faaliyet" adı altında size verilen paraların kaynağı kesildiğinde bakalım yine böyle atıp tutabilekmisiniz acaba. Yıl sonunda seçim olması ne büyük tesadüf ki sizlere de parayla provakatörlük görevi düşmüş olacak. Hangi gazetede hangi resmin kullanılacağını eğer müdahale etme şansımız olsaydı çok daha etkili ve güzel ve yakışıklı resimlerden koydururduk. Şirketin güdümünde olup ta işsiz güçdüz, maddi zorluklar içinde yaşayan kişiler acaba neden hala işe dönemediler !?! Herkes dürüst olsun ve düşünsün ve şu sorulara cevap versin; 1- 24 yıldır sendikanın başında olan sözde demokratik ve solcu kişinin güvenilirliği ne kadar kalmıştır ? 2- THY çalışanlarının bu sendika yönetimine ne kadar güveni kalmıştır ya da kalmış mıdır ? 3- Eğer sendika alandaki kişilere para vermeseydi acaba kaç kişi orda olurdu kaldı ki para verdiği halde kaç kişi var. İnsanlara hayal satarak seçim propagandasında kullanmak nasıl bir sendikacılıktır ? son yaklaştıkça saldırganlık artıyor!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ANNECİĞİM GÜLE GÜLE
Osaka’da beyin kanamasından hayatını kaybeden THY Kabin Amiri Sema Müstecaplıoğlu, ...
LUFTHANSA BİLANÇOSUNU AÇIKLADI
Lufthansa “SCORE” Programı ile doğru yolda ilerliyor. 2012 cirosunu yüzde ...
YUNAN PİLOT ANTALYA’YI İSTİYOR
Yunanistan'ta devam eden ekonomik kriz nedeniyle işsiz kalan pilotlar, ...
 
THY ISPARTA’YA UÇACAK
THY’nin İstanbul-Isparta uçuşları 20 Mayıs'ta başlıyor
UÇUŞ ROTALARI KISALIYOR
Uçuş rotaları günümüz teknolojisine göre yenileniyor. İstanbul-Bodrum ...
THY 2012’DE DE KAR ETTİ
Türk Hava Yolları, 2012 yılında 1.133 milyon TL net kar elde etti.
 
‘THY İLE SOMUT PROJE YOK’
Lufthansa CFO'su Menne THY ile ortak olacakları somut bir proje bulunmadığını açıkladı.
HAVA-İŞ’İ KIZDIRAN FOTOĞRAF
Hava-İş Sendikası Habertürk Gazetesini kınayacak. Gazetede “işe iade kararları” ...
UZUN RÖTARA ALTERNATİF ÇOZÜM
Avrupa Birliği (AB), havayolu yolcularına yeni haklar tanıyacak: Rötar ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
EMBRAER PİSTTEN ÇIKTI
ERCAN'DA ‘ANNELER GÜNÜ'
İKİ KEZ YILDIRIM İSABET ETTİ
ABD'DE YENİ YASA TASARISI
‘ENGELLİLER HAFTASI' MESAJI
‘GENEL HAVACILIK' KUTLAMASI
PEGASUS'UN YENİ UÇUŞ NOKTASI
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
A350 İLE UÇULACAK KENTLER
THY VOLEYBOLA SPONSOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazartesi Salı Çarşamba
11 / 15 °C 10 / 18 °C 12 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Delta Airlines
  •United Airlines
  •salgın
  •Kargo
  •Dubai