iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
12 Temmuz 2016 Salı - 12:40

33 BİN YENİ UÇAĞA İHTİYAÇ OLACAK

Gelecek 20 yılda toplam değeri 5 trilyon dolar olan 33 bin adet yeni uçak ihtiyacı olacak

33 BİN YENİ UÇAĞA İHTİYAÇ OLACAK
Pilots day

Airbus’ın 2016-2035 yıllarını kapsayan 20 yıllık Küresel Pazar Araştırması tahminlerine göre, yolcu trafiği yılda ortalama %4,5 artış göstererek 100 koltuk üzerinden toplam 5.2 trilyon dolar değerinde 33 bin yeni uçak (32.425 adet yolcu uçağı ve 10 tonun üzerinde kapasiteye sahip 645 adet kargo uçağı) ihtiyacı doğuracak. Rapora göre, bugün 19 bin 500 olan uçak sayısı 2035'e kadar iki katına çıkarak yaklaşık 40 bine yükselecek. Yaklaşık 13 bin adet yolcu ve kargo uçağı daha verimli modeller ile değiştirilecek.

ÇİN DÜNYA LİDERİ OLACAK

Özellikle Asya ve gelişmekte olan ülkelerde kentleşme ve artan refah seviyesi hava trafiğinin büyümesine katkı sağlıyor. Toplam 6 milyarın üzerindeki nüfusa ek olarak bu ekonomiler yılda %5,6’lık bir büyüme gösterecek ve seyahat eğilimi üçe katlanarak %75’e yükselecek. Önümüzdeki 10 yılda Çin, iç hat hava trafiğinde dünya lideri olacak. Batı Avrupa veya Kuzey Amerika gibi ekonomilerde hava trafiğindeki artış % 3,7 oranında olacak.

GSYİH, trafik büyümesinde önemli bir etken olmaya devam ederken, özel tüketimin Çin ve Hindistan iç hatları gibi önemli akımlar üzerinde çok daha etkili rol oynadığını göreceğiz. Gelişmekte olan piyasalarda orta sınıflar, 2035 yılına kadar ikiye katlanarak 3.5 milyar kişiye yükselecek.

Küresel olarak, 2035 yılına kadar dünya nüfusunun % 62’si kent sakinlerinden oluşacak ve günümüzde 55 olan mega şehirlerin sayısı 93'e yükselecek. 20 yıl içinde günlük uzun menzilli gelen, giden yada mega şehir aktarmalı yolcu sayısı iki katının üzerinde bir artış göstererek 2.5 milyona yükselecek.

Önümüzdeki 20 yılda yeni uçakların hizmete girmesi ile birlikte yaklaşık 1 milyon kişinin (560 bin pilot ve 540 bin mühendis) uçakların bakımı ve uçurulması için istihdam edilmesi beklenirken Airbus’ın bugünkü 6 adet müşteri ve 14 adet eğitim merkezinden oluşan küresel hizmet ağı da artarak genişleyecek.

Airbus COO’su John Leahy, “Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarında büyüme devam ederken, Asya-Pasifik 20 yıl içerisinde büyümenin motor gücü olacak. Çin, kısa süre içerisinde, gelişen ekonomiler, artan nüfus yoğunluğu, refah seviyesi ve bu koşulların teşvik ettiği daha yoğun hava trafiği ile birlikte Dünya’nın en büyük hava ulaşım pazarı olacak. Artan pazar talebini karşılamak amacıyla üretimimizi arttırıyoruz. Ayrıca, hava ulaşımının artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için de müşterilerimize sunduğumuz hizmet olanaklarını arttıracağız”  dedi.

Geniş gövdeli uçak pazarında Airbus, daha yüksek kapasiteli uçak eğiliminin ön plana çıkacağını ve bununla birlikte 9 bin 500’ün üzerinde geniş gövdeli yolcu uçağı ve önümüzdeki 20 yıl içerisinde 2.8 trilyon dolar değerinde kargo uçağı talebinin olacağını öngörüyor. Bu rakam, yeni uçak teslimlerinin tamamının %29’unu, toplam değerin ise %54’ünü temsil ediyor. Geniş gövdeli uçak teslimatlarının çoğu (yaklaşık %46’sı) Asya-Pasifik bölgesine gerçekleştirilecek. Bu segmentte, Airbus, 200 ile 600 koltuk kapasiteli A330, A330neo, A350XWB ve A380’den oluşan çok yönlü geniş gövdeli filosu ile en verimli ürün yelpazesini sunuyor.

A320 ve son nesil A320neo Ailesinin küresel pazar lideri olduğu tek koridorlu uçak pazarında ise toplam 2.4 trilyon dolar değerinde 23 bin 500 adet yeni uçak ihtiyacının olacağı öngörülüyor. Bu tüm yeni birimlerin %71’ini temsil ediyor. Asya-Pasifik, bu teslimatların %39’una sahip olacak.

Hava trafiğinin artması, havayolu şirketlerinin, 1980’lerden bu yana %40’ın üzerinde artış gösteren yüksek kapasiteli yada geniş gövdeli uçakları tercih etmesine yol açıyor. Özellikle A380 gibi yüksek kapasite ile birleştirilmiş geniş gövdeli uçaklar, sınırlı havalimanı yerlerinin daha verimli kullanılmasını sağlıyor ve Londra Heathrow Havalimanı’nın da doğruladığı üzere yolcu sayısının artışına katkı sağlıyor. Sürdürülebilir büyümenin odak noktası yakıt ihtiyacının ve gürültünün azaltılması olup son 40 yıl içerisinde bu ihtiyaçlar %70 oranında azaltılmıştır. Bu eğilim A320neo, A330neo, A380 ve A350 XWB tipi uçaklarla devam etmektedir.

not:

Airbus Küresel Pazar Tahmini, önümüzdeki 20 yıl boyunca 200'den fazla yolcu ve yük trafiği akışlarını, 800 yolcu uçağı ve 200 kargo uçağı operatörünü içeren dünyadaki tüm havayolu işletmelerinin yıllık filo gelişimini kapsayan dünya genelinde hava taşımacılığı gelişmelerinin ayrıntılı bir analizini verir. Tahminler, 100’ün üzerinde koltuk kapasiteli uçaklardan A380 gibi daha geniş gövdeli modellere kadar bölgesel uçak pazarından gelen uçak taleplerini içerir.

*Mega Şehirler: 10.000’in üzerinde günlük uluslararası uzun mesafe yolcu sayısına sahip şehirlerdir.

 
THY’DEN YATIRIMCILARA MOBİL KOLAYLIĞI
 
İLETİŞİM HATASI TEKNİSYENİ ÖLDÜRDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DOLU A320’Yİ BU HALE GETİRDİ
China Southern Havayolları uçağı dolu fırtınasına yakalandı. Uçak bu hale geldi
RUS HELİKOPTERİN DÜŞÜŞ ANI
Suriye’nin Palmira kenti yakınlarında Suriye ordusuna ait helikopterin ...
YANLIŞ MEYDANA İNDİ
Delta Havayolları’na ait uçağın pilotu yanlışlıkla bir askeri üsse iniş gerçekleştirdi
 
UZAYDA ÇOK ÖNEMLİ 'BULUT' KEŞFİ
ABD'de uzay bilimciler çok önemli bir keşfe imza attı. Güneş Sistemi dışında ...
VE MEDVEDEV TALİMATI VERDİ
Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Türkiye ile charter(tarifesiz) uçuşların ...
RUSYA’DA İŞLER YOLUNDA GİTMİYOR
Rusya’da, Türkiye turu satan acenteler uyarıldı: Charter seferler başlamadı, ...
 
ÜÇ GÜNEŞLİ GEZEGEN BULUNDU
NASA, güneş sisteminin 340 ışık yılı ötesinde 3 yıldızlı gezegen keşfedildiğini açıkladı
POBEDA ALANYA'YA UÇMAK İSTİYOR
Turizmcilerin gözü Rusya’nın charter seferlerini ne zaman açacağını çevriliyken, ...
NÜRNBERG THY'DE KAYISI GÜNÜ
THY Nürnberg Bürosu, “Malatya Kayısı” günü yapacak
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
14 / 19 °C 13 / 19 °C 13 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •salgın
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •Emirates
  •Kadri Samsunlu