iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Ocak 2023 Perşembe - 15:06

4'ÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARI

Boeing Dördüncü Çeyrek Sonuçlarını Açıkladı

4 ÜNCÜ ÇEYREK SONUÇLARI
Losev-1

Boeing dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Buna göre, gelirler 20 milyar dolar, GKGMİ hisse başına zarar -1,06 dolar ve GKGMİ dışı hisse başı esas faaliyet zararı -1,75 dolar olarak gerçekleşti (Tablo 1). Boeing, bu çeyrekte 3,5 milyar dolarlık faaliyet nakit akışı ve 3,1 milyar dolarlık GKGMİ dışı serbest nakit akışı kaydederken, ticari uçaklar hacminde ve performansında artış gösterdi.

Boeing Başkan ve CEO’su Dave Calhoun, “Sağlam bir dördüncü çeyrek performansı gösterdik ve 2022, toparlanma sürecimizde önemli bir yıl oldu. Tüm portföyümüze yönelik güçlü bir talep var. 2023 yılı ve sonrasındaki taahhütlerimizi gerçekleştirmek üzere, faaliyetlerimizde ve tedarik zincirinde istikrarı sağlamaya odaklanıyoruz. İşimize yatırım yapmaya, güvenlik, kalite ve şeffaflığı önceliklendirmeye ve bu alanlarda inovasyona devam ediyoruz. Zorluklar rağmen gayet iyi durumdayız, operasyonel ve finansal gücümüzü yeniden tesis etmek üzere doğru yolda ilerliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bu çeyrekte faaliyet nakit akışı, ticari uçak teslimatlarındaki artışın yanı sıra tahsilat ve harcamaların zamanlamasındaki uygunluk neticesinde gelişme kaydederek 3,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Çeyrek başında 14,3 milyar dolar olan nakit ve satılabilir senet yatırımları, özellikle faaliyet nakit akışı etkisiyle 17,2 milyar dolara yükseldi. Şirketin, kullanılmamış 12 milyar dolarlık kredi olanağına erişimi bulunmaktadır.

Çeyrek sonu toplam şirket rezervi, 404 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Ticari Uçaklar    

Ticari Uçaklar dördüncü çeyrek geliri, 737 ve 787 teslimatlarında yaşanan ve 787 uçaklarına yönelik müşteri hassasiyetleriyle kısmen dengelenen artışın yansımasıyla 9,2 milyar dolara yükseldi. Dördüncü çeyrek faaliyet zarar oranı ise, Ar-Ge harcamalarının dahil olduğu yüksek çeyrek harcamaları ve olağandışı maliyetlerin sonucunda yüzde -6,8 olarak gerçekleşti.

737 programındaki üretim oranı ayda 31 uçak olarak istikrarlı hale gelirken, bu oranın 2025-2026 yıllarında ayda yaklaşık 50 uçak seviyesine çıkması planlanıyor. Ayrıca, 787 programındaki üretim oranı düşük seyretmekle beraber, bu oranın 2023 yılı sonlarında ayda 5 uçak, 2025-2026 yıllarında ise ayda 10 uçak seviyesine ulaşması hedefleniyor.

Şirket, bu çeyrekte, aralarında United Airlines’ın verdiği 100’er adet 737 MAX ve 787 siparişlerinin bulunduğu toplam 376 net uçak siparişi aldı. Ticari Uçaklar, bu çeyrekte 152 uçağın teslimatını tamamladı. Ticari Uçaklar rezervinde toplam değeri 330 milyar dolar olan 4.500’ün üzerinde uçak bulunuyor.

Savunma, Uzay ve Güvenlik

Savunma, Uzay ve Güvenlik, dördüncü çeyrekte 6,2 milyar dolar gelir elde ederken, bu çeyrekteki faaliyet kar oranı, işgücü istikrarsızlığının operasyonel etkileri ve tedarik zincirindeki aksamalar neticesinde yüzde 1,8 olarak gerçekleşti.

Savunma, Uzay ve Güvenlik, bu çeyrekte, aralarında Yeni Zelanda’ya verilen ilk P-8A Poseidon’un bulunduğu toplam 45 uçak ve üç uydu teslimatı gerçekleştirdi. Bu çeyrekte ayrıca, Uzay Fırlatma Sistemi’nin Boeing tarafından geliştirilen alt çekirdek kademesi ilk Artemis Ay görevine güç verirken, T-7A programının motor testleri tamamlandı.

Savunma, Uzay ve Güvenlik, bu çeyrekte, Japonya ile iki adet KC-46A tanker uçağı ve Mısır Hava Kuvvetleri ile 12 adet CH-47F Chinook helikopteri için üretim anlaşmaları imzaladı. Savunma, Uzay ve Güvenlik rezervi, yüzde 28’i ABD dışındaki müşterilerden gelen siparişler olmak üzere 54 milyar dolar olarak gerçekleşti.  

Satış Sonrası Hizmetler

Düşük seyreden devlet hizmetleri hacmiyle kısmen dengelenen ticari satış sonrası hizmetlerdeki yüksek hacmin sonucu olarak, Satış Sonrası Hizmetler dördüncü çeyrek geliri 4,6 milyar dolar ve dördüncü çeyrek faaliyet kar oranı 13,9 olarak gerçekleşti.

Satış Sonrası Hizmetler, bu çeyrekte, ABD Hava Kuvveleri ile F-15 ikmal deposu destek siparişi sözleşmesi imzalamanın yanı sıra 6.000’den fazla müşteriye kimyasallar ve özellikli malzemeler sunmak üzere Almanya Dağıtım Merkezi’ni açtı.

               

Boeing Capital’in çeyrek sonundaki net portföy dengesi 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Tahsis zamanlaması, hisse bazlı tazminat ve ertelenmiş tazminat giderlerinin sonucu olarak, diğer dağıtılmamış kalemler ve mahsuplaşmalardan kaynaklı kayıplarda artış yaşandı. Diğer gelirlerdeki değişim ise, büyük oranda, artan faiz oranlarının yatırım gelirlerine pozitif yansımasından kaynaklandı. Dördüncü çeyrek efektif vergi oranı, öncelikle, değerleme ödemesindeki artıştan kaynaklanan vergi harcamasını yansıtmaktadır.

Etiketler:
 
HAVAALANINDA TAKSİ KRİZİ
 
PEGASUS'TAN YURTDIŞI KAMPANYASI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSİM DEĞİŞİKLİĞİ ONAYLANDI
Mardin Havalimanı'nın ismi 'Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı' olarak değiştirildi
2022 YILINDA ABD’NİN EN İYİLERİ
Wall Street Journal, ABD’nin en iyi havayolu şirketlerini sıraladı, Delta ...
BİLİMSEL ETKİNLİKLER
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç yazdı...
 
HANEDA SEFERLERİ BAŞLIYOR
Emirates, Haneda seferlerini yeniden başlatarak Asya ağını genişletiyor
THY'DE GREV İPTALLERİ
THY, yarın Berlin'de yapılacak grev nedeniyle iptal edilen seferleri duyurdu
2'NCİ TEST UÇUŞUNU DA BAŞARDI
Bayraktar Kızılelma, 2. test uçuşunu da başarıyla tamamladı
 
KABİN MEMURUNUN NEZAKETİ
Delta Havayolları uçağında bir kabin memurunun, uçuş korkusu olan yolcuya ...
DELTA A220 SİPARİŞ VERDİ
Delta Air Lines 12 adet A220 için kesin siparişi verdi
ABU DABİ-ANKARA UÇUYOR
Ankara Esenboğa Havalimanı, Wizz Air’in Birleşik Arap Emirlikleri’nin ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •pilot
  •Qatar Airways
  •turizm
  •Çin