iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
6 Aralık 2017 Çarşamba - 16:57

7.YILLIK ÇEVRE RAPORU’NU AÇIKLADI

Emirates havayolunu ve DNATA'yı içeren Emirates Grubu, 2016-2017 mali yılı için grubun çevresel performansını özetleyen Yedinci Yıllık Çevre Raporu'nu yayınladı

7.YILLIK ÇEVRE RAPORU’NU AÇIKLADI
Losev-1

PricewaterhouseCoopers (PwC) denetiminde düzenlenen Emirates Grubu’nun 7. Yıllık Çevre Raporu; havayolu operasyonları, DNATA kargo ve yer hizmetleri faaliyetleri ve mühendislik ve catering gibi diğer ticari faaliyetler de dahil olmak üzere grup aktivitelerini de kapsayan çevresel sürdürülebilirlik girişimlerini ve performans verilerini ortaya koyuyor.

2017 Birleşmiş Milletler Kalkınma için Sürdürülebilir Turizm Grubu, raporun hazırlanırken, çevresel önceliklerle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında bağlantı kurarak, bir yıl boyunca en fazla etkilenebileceği yere odaklanma konusunda yardımcı oldu.

Emirates Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Ekselansları Şeyh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum konu ile ilgili yaptığı açıklamada: "2016-17, özellikle dünya genelindeki pazarlarımızda ortaya çıkan bir takım sosyal, ekonomik ve politik olaylarla karşı karşıya kaldı ve tüketici güveni ve seyahat talebi zorlu bir dönemden geçti. Ancak güçlü sicilimiz, sağlam işletmemiz ve marka itibarımız, bu çalkantılı zamanı iyi bir durumda geçirmemizi sağladı” dedi.

Al-Maktoum ayrıca, "İşimizi kârlı ve sürdürülebilir bir şekilde geliştirmeye devam edebilmemiz için çalışanlarımıza, yeni sistemlere, teknolojilere ve altyapıya yatırım yapıyoruz. İşimizi dönüştürme yolculuğumuz, kaynak verimliliğini artırmak için yeni fırsatlar yaratmak, önümüzdeki yıllar için bir yol haritası oluşturmak değil, aynı zamanda uzun mesafelerde esnekliğimizi artırmamızı da sağlayacak" dedi.

 A340 VE A330’LARI EMEKLİYE AYIRDI

Grubun çevre stratejisinin önemli bir parçası olan eko-verimli bir filo işletme politikası sonucunda, Emirates havayolu, geride kalan en son Airbus A340 ve A330 uçaklarını emekliye ayırdı. Artık Airbus A380, Boeing 777 ve Boeing 777 yük gemilerinden oluşan filosu ile ortalama filo yaşı 5.3 olan endüstri ortalamasının oldukça altındadır. Modern geniş bir gövde filosu daha düşük motor ve gürültü emisyonu sağlar ve müşterilere daha yüksek konfor seviyeleri sunar.

Grubun yıl boyunca operasyonel verimliliği artırma çabaları da maliyetlerin ve çevresel etkinin azaltılmasına yardımcı oldu. Örneğin, Emirates Engineering'in su tasarruflu uçak yıkama prosedürü, yılda 11 milyon litre su tasarruf etmesine yardımcı olurken, Hangouts'ta ışık yayan diyot aydınlatma gibi enerji verimliliği projeleri, bir ayda 237 megawatt gibi önemli bir miktarda elektrik tasarruf edilmesini sağladı.

Emirates Havayolu, ayrıca uzun mesafeli uçuşlarda Ekonomi Sınıfı yolcularına sürdürülebilir battaniyeler sunuyor. Her bir battaniye, 28 geri dönüştürülmüş plastik şişeden yapılıyor.

Dnata Başarısı

DNATA, 58 yıllık tarihinde en başarılı ve karlı çalışma yılını kutladı. Birleşik Arap Emirlikleri’nin havalimanı işletmeciliği, uluslararası havalimanı işletmeciliği, seyahat hizmetleri ve catering olmak üzere dört iş bölümünde şirket önemli yeni sözleşmeler gerçekleştirdi, mevcut ilişkileri genişletti ve kaliteli hizmetler için ödül almaya devam etti.

Dubai'deki ve dünyanın dört bir yanındaki yer hizmetleri, karbondioksit emisyonlarını ve diğer kirleticileri azaltarak araç ve yer hizmetleri ekipmanlarını kademeli olarak elektrikli / hibrid ekipmanlarla değiştiriyor. Elektrikli yer ekipmanları ayrıca, İngiltere, ABD, Hollanda, İsviçre ve Singapur dahil olmak üzere çeşitli uluslararası havaalanı limanı operasyonlarında da kullanılmaktadır.

DNATA, Sağlık, Emniyet ve Çevre alanında uzun vadeli mükemmellik sağlamak için yıl boyunca Entegre Yönetim Sistemi (IMS) uygulamıştır. "DNATA" stratejisinin temel taşlarından biri olan IMS, DNATA'nın çeşitli işletmelerinin tüm operasyonel yönlerini kapsayacak ve işin her alanında sürekli gelişme sağlamak için uygulamasına devam edecektir.

Grup, yasadışı yaban hayatı ticaretine karşı yürüttüğü güçlü desteği ve "Yeşil Bir Yarın" girişimiyle Afrika'da, vahşi yaşamın ön planda olduğu üç örgüte, Güney Afrika Vahşi Yaşam Koleji Vakfı, Güney Afrika Vakfı'na ve kıyı kuşlarının korunması için Afrika Parklarına katkıda bulundu. Ayrıca, DNata'nın çalışan odaklı hayırseverlik programı DNata4Good, Güney Afrika'da vahşi yaşamı koruma çalışmalarını sürdürdü ve Nepal'de bir okul inşaat projesi tamamladı.

 

 
THY’NİN 'ALTIN' VE 'GÜMÜŞ' MELEKLERİ
 
POLİSTEN KAÇAN İRANLI 4.KATTAN ATLADI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Greenpeace 6 Aralık 2017 Çarşamba 17:33

İstanbul'a yapılmakta olan III. Havaalanı inşaatı için ÇED raporundan siyasi hükümetin emriyle vazgeçilmişti. Aramızdaki farka dikkatinizi çekeriz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TAV’IN AKILLI BÜYÜME STRATEJİSİNİ ANLATTI
TAV CEO’su Sani Şener, Umman’da başlayan ACI Airport Exchange konferansında ...
NEW YORK’A UÇACAK
Eurowings Nisan 2018'den itibaren New York'a uçacak
AIR FRANCE’DAN JOON HAVAYOLLARI
Joon Havayolları pek çok yenilikle uçuşlarına başlıyor
 
DÜNYANIN TARTIŞTIĞI O YASAK ARTIK GEÇERLİ
Amerikan Temyiz Mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın son seyahat yasağının ...
37 YIL SONRA HAREKETE GEÇTİ
NASA, 40 yıl önce gönderdiği Dünya’dan en uzak uzay aracı Gezgin 1’i harekete geçirdi
DÜNYANIN EN BÜYÜK PERVANELİ UÇAĞI
Dünyanın en büyük pervaneli uçağı Antonov-22’un iniş ve kalkışından görüntüler
 
SİGARA İÇEN YOLCUYA GÖZALTI
Moskova Domodedovo havaalanına inen bir Rus uçağının Türk yolcusu, tuvalette ...
MOSKOVA'YI KAR VURDU
Rusya'nın başkenti Moskova'da kötü hava koşullarından dolayı 100'den fazla uçuş iptal edildi
RESMEN AÇIKLANDI
Gürcistan'dan yapılan açıklamaya göre Atatürk Havalimanı saldırısını planlayan ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •Delta Airlines
  •NASA
  •Kadri Samsunlu
  •DHMİ