iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Haziran 2011 Cuma - 13:08

ACM ATAĞA KALKTI

1991 yılında kurulan, bilet satış ve turizm, teknik ve yakıt brokerliği alanında faaliyet gösteren ACM(Air Charter Market) şirketi yılda 10 bin civarında uçuşa hizmet sunma kapasitesine ulaştı.

ACM ATAĞA KALKTI
Losev-1

Tolga Demirci, Fatih Saçkesen ve Şeyhmuz Özkan’ın ortak oldukları ACM şirketi, son 4-5 yılda yaptığı atılımla yılda 10 bin civarında uçuşa hizmet verme potansiyeline ulaştı. 1991 yılında kurulan ve Gözen Air’den sonra Türkiye’de temsilcilik alanında en eski ikinci firma olan şirketin ortaklarından Tolga Demirci ile ACM’nin dünü ve bugününü konuştuk.

 

Air Charter Market hangi alanlarda hizmet veriyor?

 

T.Demirci: ACM havacılık alanında çok çeşitli hizmetleri havayolu şirketlerine sunuyor.

Bu hizmetlerin baktığımız zaman hepsi birbirini tamamlayan şeyler. Ortaklarımızdan bir tanesinin bir bilet satış ve turizm bacağında faaliyeti var, öteki taraftan Fatih’in başlatıp çok büyük emekler harcayıp devam ettirdiği teknik tarafı var. Yine bana ait bir yakıt broker şirketi var. Yılda yaklaşık 200 milyon litre civarında bir yakıt elliyoruz bu şirketle.  Müşterilerimiz devamlı değişiyor ama bugün kendi müşteri portföyümüz dışında mesela diyelim ki Tailwind Havayolları’nın yüzde 70’in üzerindeki hem yurt içinin tamamını yapıyoruz, hem yurtdışı yakıt alımlarını da biz yapıyoruz. Böyle bir broker şirketimiz de var. Biz ne yaptık? Esasında mantık biraz da şöyle; biz bu sektörün içinde bu insanlarla çalışıyoruz. Sektörün hali, ne kadar para var, nerelerden kazanılacağı da belli. Marjlar belli, nerelere gittiği o zaman ne yapmamız lazım? Hizmetimizi çeşitlendirmemiz lazım. Bu çeşitlendirme ne olabilir? Birimiz dedi ki, teknikte bir şey yapalım, öteki dedi yakıttan bir şey yapabiliriz, öteki dedi biletten bir şey yapabiliriz.

 

YILLIK 10 BİN UÇUŞ 

Portföyünüzde hangi havayolu şirketleri var?

 

T. Demirci: Portföyümüzde Royal Air Maroc,Air Moldova,Nordwind Airlines,Orenburg, Kuwait Airways, Petra Airlines, Chamwings Airlines, Zagros Airlines, Caspian Airlines, Fly Dubai Airlines, Danish Air Transport, Air Arabia Morocco, Air Arabia Egypt, Air Arabia Sharjah, Vueling Airlines, Alwafeer Airlines, Asia Sahand Airlines, Jetex Flight Support, Hadid Aero,Sky Aviation Aero, Palmali Aviation, Aerowings, Majestic Executive Aviation, Kaz Air Jet, Vie Aircraft Dispatch GmbH, Fırat Havacılık, Tahe Havacılık ve Fiba Havacılık şirketleri var. Şu anda yıllık uçuş olarak 10 bin uçuşun üzerine çıktık geçen yıl. Gelişme ve büyüme portföyü çerçevesinde söylediğimiz bayrak taşıyıcı operatörlerin yanında sektörde çok ciddi bir hareket olarak da Rusya’nın en büyük tur operatörü Pegas Grubu ile işbirliğine gidip portföyümüze kattık. Türkiye’de sadece 5 binin üzerinde onların uçuşuna bakıyoruz. Diğer baktığımız uçuşlarla beraber 10 bin civarında uçuşa hizmet veriyoruz. En önemli taraflarından bir tanesi,  orta ve büyük gövdeli commercial (ticari)uçuşlar dediğimiz kategoriye koyuyoruz. Bunun dışında baktığımız birçok özel jetler, ufak uçaklar var. Bunlar farklı kategoriye giriyor ama bu rakamda büyük yolcu uçaklarına hizmet verdiğimiz için ciddi bir büyüklük yakaladık.

 

Uçaklara veya havayolu şirketlerine başka ne tür hizmetler veriyorsunuz?

 

T.Demirci: ACM olarak büyüme sırasında başka atılımlarımız da oldu. Antalya’da bir hat bakım şirketimiz var. Havalimanında apronun içinde kurduk. Boeing 737 yeni ve eski jenerasyon, Boeing 757 ve767, Airbus 319, A320 ve A321 tipi uçaklara hizmet sağlıyoruz. EASA 145 sertifikasına sahibiz. Bu tip uçakların hat bakımlarını, A bakımlarını yapabiliyoruz. Artı lastik - jant atölyemizi de kurduk, bunları da yapıyoruz. Bu şirketi kurduktan sonra da Pegas grubu ile ortaklık yapıp bu şirketin yüzde 60’ını da onlara kattık. Pegas bizim müşterimiz ama aynı zamanda da ortağımız haline geldi. Antalya’daki bu teknik şirkette bir ortaklık yaptık. Hatta şu anda teknik taraf bu grup tarafından yönetiliyor. Teknik konusunda böyle bir şirkete sahip başka firma yok rakiplerimiz arasında. Bu bakımdan diğerlerinden çok farklıyız. Uçakların altında hizmet veriyoruz. C bakımı denilen büyük bakımlar var, biz A bakımı yapıyoruz. Hafif bakımları yapıyoruz. Hangarda da frenleri, jantları yapan bir atölyemiz var. İçeride özel soğutmalı parçaları depolayabileceğimiz bölümler var. ACM olarak Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Bodrum, Dalaman, Antalya, Isparta, Trabzon, Esenboğa bunların hepsi personelimiz olan, servis verdiğimiz yerler. Bizimle irtibata geçen her şirket bu hizmetlerden alabiliyor. Uçağın iniş kalkış permilerinden tutun, handling landing kontratlarından, catering, yakıt kontratından, ekip transferlerinden, flight reportlardan tüm bu konularda yardımcı oluyoruz havayollarına. Bunun dışında bizimle kontratı olan havayollarına teknik olarak da hizmet verebiliyoruz. Bunu da geçin temsilciliğini bir iç firmanın yaptığı mesela yeni imzaladık Estonya Havayolları’na teknik olarak biz operasyonel hizmet vermiyoruz ama teknik olarak hizmet veriyoruz. Biz kendimizi kesinlikle şöyle bağlamıyoruz; ACM uçaklara bakmazsa teknik hizmet verilmez değil. Esasında iki tane farklı şirket var, iki tane farklı yönetim var. Tek orak tarafı sahiplerinin ortak olmasının getirdiği bir sinerji var. Böyle bir yola çıktık.

 

ANTALYA EN BÜYÜK İSTASYON

Tolga Demirci, en büyük istasyonlarının Antalya olduğunu belirterek, “Uçuş sayısına baktığınız zaman Türkiye’deki en büyük istasyonumuz Antalya. Genel Müdürlük burada olduğu için işte muhasebe departmanı olsun, diğer departmanlar olsun. İki tarafta da 25 civarında personelimiz var. Ama yapılan iş hizmet anlamında en büyük orası. Buradaki departmanlar destek departmanları. İstanbul’da da ciddi havayollarını portföyümüze katıyoruz ve hızla büyüyoruz. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da büyüyoruz” dedi.

İbrahim KÖKTENER-Süleyman ŞEN

 
AMERİKAN ÜSSÜNDE TÜRK İMZASI
 
THY İKRAMDA DÜNYA İKİNCİSİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tanıtım, 3 Ağustos 2011 Çarşamba 11:54

Gençler çok büyük bir başarı ve mükemmelliği yakalamışlar ama yerlerinde ben olsa idim; bu kadar rekabetçi piyasada bu kadar yürekli davranıp hakkımda bu kadar bilgi verebilirmiydim acaba diye düşünüyorum...

Yorumu oyla      0      2  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADALETLİ DAVRANACAĞIZ
DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Slot Koordinasyon Merkezi’nin DHMİ’ye ...
PİLOTLAR SENDİKASI PİLOTA KARŞI
Kıbrıs Türk Hava Yolları(KTHY) Pilotlar Sendikası UÇ-SEN, bir gazeteye ...
SAFİ ERGİN: HEDEFİMİZ AVRUPA
Türkiye’nin en genç havayolu Tailwind’in Genel Müdürü Safi Ergin, Airkule.com’a ...
 
THY'DE 'FIRST CLASS' NE DURUMDA?
Hintli Jet Airways’ten kiraladığı uçaklarla “First Class’ hizmeti başlatan ...
ELEKTRİK KESİLDİ UÇAK DENİZE ÇAKILDI
1975 yılında yaşanan uçak kazasının bilinmeyenleri... Havacılık Tarihi ...
BURSA UÇAĞININ 34 YILLIK GİZEMİ
Havacılık tarihi uzmanı Kline, 1975'te Marmara'ya düşen ve enkazı hâlâ ...
 
AIR FRANCE KAZASINI YORUMLADI
Airkule.com yazarı Bahadır Altan, Açık Radyo’da Air France kazasının olası ...
İSTANBUL PARK ONLARA EMANET
Geçtiğimiz hafta sonu Formula 1’e ev sahipliği yapan İstanbul Park’ta ...
TROPİKAL TEHLİKE
MNG Kargo yükleme şefi İbrahim Tanyeli'nin sıtmadan hayatını kaybetmesi ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 15 / 21 °C 14 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •thy
  •almanya
  •turizm
  •savunma