iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
29 Ağustos 2011 Pazartesi - 12:38

ADNAN MENDERES'TE OTOPARK SORUNU

İzmir Havaalanı'na gelen kimi araçların otopark ücreti ödememek için polisle köşe kapmaca oynaması ya da izinsiz park etmesi yüzünden yaşanan keşmekeşlik vatandaşı çileden çıkardı

ADNAN MENDERES TE OTOPARK SORUNU
Losev-1

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndaki kangrene dönüşen otopark sorunu bir türlü çözüme kavuşturulmadı. Yeni Asır Gazetesi'nin, vatandaşların yoğun şikayet telefonları üzerine 11 ay önce sorunu gündeme getirmesinin ardından Devlet Hava Meydanları yöneticileri konunun takipçisi olacaklarını ve en kısa sürede çözüm üreteceklerini belirtti. Ancak aradan aylar geçmesine rağmen, deyim yerindeyse bir arpa boyu bile yol alınamadı.

 

Ulaştırma Bakanlığı tarafından Avrupa'nın ve Balkanların en gözde havalimanlarından biri haline getirilen Adnan Menderes Havaalanı, aylardır süren otopark sorunu yüzünden göze hoş gelmeyen ve İzmir'e de yakışmayan manzaralara sahne oldu. Havaalanına gelen araç sahipleri, otopark ücreti ödememek için trafik polisleriyle adeta köşe kapmaca oynarken, bazı araçların ise pervasızca park yasağı olan yol kenarlarına uzun kuyruklar halinde rastgele parkedilmesi ise duyarlı vatandaşların tepkisine neden oldu.

 

Önümüzdeki 9 günlük bayram tatilinde ise İzmir Adnan Menderes Havaalanı'ndaki trafik sıkışıklığının daha da artması bekleniyor.

 

POLİSLE KOVALAMACA

Yaklaşık 11 ay önce vatandaşlardan gelen çok sayıda elektronik posta ve yoğun telefon şikayetleri üzerine Yeni Asır Gazetesi'nin İzmir Adnan Menderes Havalimanı'ndaki otopark sorununu gazete sayfalarına taşıması İzmir'de büyük yankı uyandırdı. Türkiye'nin 3'üncü büyük kenti İzmir'in havalimanında yaşanan otopark sorunu ile ilgili Yeni Asır'da çıkan haberlerin ardından konuya eğilen Devlet Hava Meydanları, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ortaklaşa çalışma yaparak sorunun giderileceği açıklamasını yapmıştı.

 

Ancak yaşananların üzerinden yaklaşık 11 ay geçmesine rağmen Adnan Menderes Havalimanı'nda hiçbir değişiklik olmadı. Trafik polislerinin hatalı park eden araçların anında fotoğraflarını çekip, ceza kesmesi nedeni ile iç ve dış hatlar önünde kısa süreli duraklama yapamayan sürücüler, polis ile adeta kovalamaca oynamaya başladı.

 

YASAĞA ALDIRAN YOK

Kimileri havalimanı içerisinde araçları ile tur atarken, kimileri de trafik polisi gelene kadar havaalanının herhangi bir köşesinde yasak olmasına rağmen park yapmaya devam etti. Havalimanında yolların sağ şeridinde yasağa aldırmadan otomobilleriyle parkederek kuyruk oluşturan araç sahiplerine bazı duyarlı vatandaşlar tepki gösterdi. Yapılan uygunsuz parklardan rahatsız olduklarını dile getiren vatandaşlar, "Eğer herkes rastgele park edecekse o zaman biz neden otopark ücreti ödüyoruz? Sorun çözülmeyecekse öyleyse herkes boş bulduğu yol kenarına aracını park etsin" diye konuştu.

 

Yeni Asır

 
BOEING 787 DREAMLINER HAZIR
 
EMIRATES'TE İKRAMDA SINIR YOK
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
7 Eylül 2011 Çarşamba 14:28

aynı sorun izmir, antalya ve tabii ki istanbul da da var... gelin görün her yer açık otopark.. vip yolu bile otopark olmuş daha ne olsun... ortada ne mülki idare amiri ve ne trafik amiri olmadığından ve bu zatlar sadece devlet büyükleri geldiği zaman ortaya çıkıp iş yapan, yaptıranlar oldukları için bu rezillikler devam ediyor.. aslında park edenlere değil de onlara göz yumanlara kızmak lazım ama demek ki görevli memurlarda en ufak devlet, millet sevgisi ve görev bilinci yok... bunun başka bir açıklaması yok... bir sözüm de viraja park eden arabaların sorumsuz sürücülerine.. yarın bir gün bir kazaya sebebiyet verirseniz vicdanınız rahat olacak mı???

Yorumu oyla      0      0  
Burak 6 Eylül 2011 Salı 11:25

Sadece İzmir'de yaşanan bir sorun değil maalesef. Genelleyecek olursak Devlet Yasama yetkisini kullanıyor ama Yürütmeye gelince kayıp! Ne trafikte, ne sokakta..Devletin yüzü kayıp. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda da aynı sorun var. THY B kapısının gerisinden itibaren ve gerisinden başlayarak hatta kavşaklara bile park ediliyor. Trafik polisleri görse bile bazen ses çıkarmıyor. Ama devlet erkanından biri gelecek olursa her noktada bir trafik ekibi bekliyor bir arabaya bile müsade edilmiyor yani normalde olması gereken hale kavuşuyor yollar. Ertesi günü yine aynı başıbozukluk devam tabi. 2 ay kadar önce Bakırköy Sahili'nde benzin Gelik'in karşısındaki benzin istasyonunun hemen önünde bir kola kamyonu kardırımın üstüne çıkarak park etmişti. 10 metre ötede de trafik polisi ekip arabasının içinde bekliyordu. Kamyonu gösterdiğimde bana "E n'apalım? Mal indirmesin mi?" dedi! Ne de olsa koca Coca cola! Vah ki kaldırımdan geçemeyip yola inmek zorunda kalan vatandaştan, engelliden, yaşlıdan!?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY ETİYOPYALI AMA'YA JEST YAPTI
THY bagaj etiketini kulağına küpe yaparak dikkatleri çeken Etiyopyalı Ama'ya nasıl yardımda bulundu…
TAV İMKB'DE İLK SIRAYI KORUDU
TAV Havalimanları, geçtiğimiz yıl elde ettiği birinciliği bu yıl da devam ...
HIRSIZI DEVLET UÇURDU
Trafodan 100 lira değerinde kablo çalarken akıma kapılan sabıkalı hırsız ...
 
UCUZ UÇAK BİLETİ DOLANDIRICILARI
Manisa'da internet üzerinden ucuz uçak bileti satma bahanesiyle 9 kişiyi ...
NATO YAKITI ÇALAN HIRSIZA SUÇÜSTÜ
Atatürk Havalimanı'na uçak yakıtı taşıyan NATO Boru Hattı'nda basınç düşmesi ...
BİR YARDIM ELİ DE AHL'DEN
Atatürk Havalimanı çalışanları yüzlerce çocuğun açlıktan öldüğü Somali’ye ...
 
THY PHILADELPHIA'YA İNDİ
ABD’de büyük yaratan 5.9 şiddetindeki depremden dolayı THY’nin İstanbul-New ...
HAVAŞ 'TAKLİT DAVASI' AÇIYOR
Havaş, İETT'nin ihalesini kazanarak havalimanlarına yolcu taşımaya başlayan ...
TACİK YOLCUDA KAÇAK KÜLÇE ALTIN
Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’den İstanbul’a gelen Bahram A.’nın çantasında ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
HEDEF: 10 MİLYON YOLCU
TUSAŞ-TÜBİTAK İŞBİRLİĞİ
EMIRATES'TE MALİ SONUÇLAR
BREZİLYA'DA YAĞIŞ KABUSU SÜRÜYOR
THY'DEN ÖNEMLİ SPONSORLUK
‘TKCONNECT' İLE YENİ DÖNEM
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 22 °C 13 / 21 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Sunexpress
  •salgın
  •bilet
  •Turkish Airlines