iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Mart 2013 Pazartesi - 14:43

AHL YILIN HAVALİMANI

TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı’na Kanada’dan “Yılın Havalimanı” ödülü…

AHL YILIN HAVALİMANI
19 Mayis

TAV Havalimanları’nın işlettiği İstanbul Atatürk Havalimanı, her yıl Birleşmiş Milletler’in sivil havacılık örgütü ICAO toplantısı öncesinde verilen ATN News ödüllerinde “yılın havalimanı” seçildi. Havacılık endüstrisinin en prestijlileri arasında yer alan ödüller Montreal’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Havalimanı işletmeciliğinde Türkiye’nin dünyadaki lider markası TAV Havalimanları tarafından iç ve dış hat terminalleri işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, gösterdiği gelişimle yılın havalimanı seçildi. Havacılık endüstrisinin önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından belirlenen ödüller, Kanada, Montreal’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Yılın havalimanı ödülünü Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal ve TAV Havalimanları adına Strateji Direktörü Waleed Youssef aldı.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “İstikrarlı bir şekilde büyümeye devam eden Türk Havacılığının kalbi İstanbul’da atıyor. 2012 yılında Atatürk Havalimanına toplam 364 bin 322 uçak iniş-kalkış yaptı, günlük ortalama 1.000 uçağa hizmet sunuldu, 114 ticari havayolu taşıyıcısı ile Dünya’nın 284 havalimanına sefer düzenlendi. Sabiha Gökçen'deki 15 milyon yolcu trafiği de eklendiğinde İstanbul'daki toplam yolcu trafiği 60 milyonu buluyor. Bu da Türkiye’nin toplam 131 milyon 29 bin 516 olan hava trafiğinin yarısına yakınının yükünü İstanbul’un taşıdığını gösteriyor. Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin, 2012 yılı önemli dünya havalimanları yolcu verilerine göre yolcu artış oranı sıralamasında %21 büyüme ile Atatürk Havalimanı, Avrupa'da ve Dünya'da birinciliğe yükseldi. Avrupa hava trafiğinin merkezi İstanbul’a kaydı, Atatürk Havalimanı 2012 yılında 6 milyon transfer yolcunun geçiş merkezi oldu. Şu an Avrupa’da 6. konumda ve yükseliş eğilimi devam ediyor. Dünya ve Türkiye hava trafiğinin önemli bir bölümünü sevk idare eden, milyonlarca yolcuya hizmet veren  Atatürk Havalimanımız, sektör otoritelerinin gıptayla izlediği örnek bir yönetimsel başarı sergiliyor. Teknik donanım, trafik emniyeti ve düzeni, hava trafik yönetimindeki üstün becerisi ile küresel çapta takdir topluyor. Elbette bu başarılar, titiz bir mesainin sonucu. AHL’de hizmet alanımızla ilgili ciddi bir sorun yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Geceli gündüzlü çalışmalarımız meyvesini veriyor. Son bir yıldır, yoğunluk kaynaklı rötarların önüne geçmeyi başardık. Bunun için sürekli çalışmalar, düzenlemeler yapıyoruz. Gerekli her türlü ek önlemi alıyoruz. Pist ayarlamaları, uçuş güvenliğine zarar vermeyecek derecede seyrüsefer düzenlemeleri bu tür çalışmalardan bazıları. Ödüllerle taçlanan uluslararası başarılar, DHMİ’nin küresel bir marka haline gelişinin de kanıtı. Havayolunu halkın yolu yapma büyük hedefinde üzerimize düşen görevi hakkıyla yerine getirmenin gurur ve övüncü içindeyiz. Büyük işletme beceresi ile AHL’yi dünyanın en iyi havalimanı haline getiren TAV’ın yönetici ve çalışanları ile DHMİ’nin her kademedeki insan kaynaklarını yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

ŞENER:ONUR DUYUYORUZ

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener de, “Havacılık endüstrisinin seçkin isimlerinden oluşan jüri tarafından belirlenen bu ödülü almaktan onur duyuyoruz. Bu ödülün İstanbul Atatürk Havalimanının her yıl ortalama yüzde 20 gibi olağanüstü bir hızla büyümekte olduğu bir dönemde alınmış olması ayrıca büyük bir başarıdır. Bu durum, TAV’ın artan ve gelişen yolcu operasyonlarını yüksek performans göstererek yürütmeyi ve üst düzey standartları korumayı başardığını gösteriyor. Oldukça genç bir şirket olmasına rağmen TAV’ın gösterdiği bu başarı bize mutluluk veriyor. Ulaştırma Bakanlığı’nın vizyonu doğrultusunda, DHMİ’nin özelleştirmelerdeki başarısı ve İstanbul Atatürk havalimanında hava tarafındaki yatırımları ve hava trafik kontrolündeki yatırımları ile artan uçak trafiğinin yönetimine vermiş olduğu önem ve gösterdiği başarı; THY, TAV ve DHMİ’nin Atatürk havalimanındaki paylaşımcı çalışmasının sonucu ile birleşince Türkiye’den üç önemli oyuncu kendi sektörlerinde dünyanın en başarılıları arasına girmiştir. THY en iyi havayolu şirketi, Çelebi en iyi yer hizmetleri şirketi ve de DHMİ ve TAV’ın işlettiği Atatürk havalimanı da dünyanın en başarılı havalimanı seçilmiştir” dedi.

2012 yılında yolcu sayısı yüzde 20 artışla 45 milyona ulaşan İstanbul Atatürk Havalimanı, dünyanın en büyük 20 havalimanı arasında yer alıyor. Her gün ortalama 1000 uçağın iniş ve kalkış yaptığı havalimanı, Avrupa’yla Ortadoğu ve Asya-Pasifik arasındaki en önemli bağlantı merkezlerinden biri haline geldi. ACI verilerine göre, ekonomik durgunluk nedeniyle Avrupa ve Kuzey Amerika’daki havalimanları büyüyemez ya da kısıtlı büyürken, İstanbul Atatürk kendi kategorisinin açık ara en hızlı büyüyen havalimanı konumunda.

 
TÜRK HAVACILIĞININ GURUR TABLOSU
 
ATLASJET'TE 'YANLIŞ KOD' KRİZİ
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
acaba??? 19 Mart 2013 Salı 13:58

gördüğüm en kullanışsız ve pahalı havaalanlarından... bu ödülü nasıl veriyorlar acaba??

Yorumu oyla      0      0  
Misafir 19 Mart 2013 Salı 08:37

iyi de bu ödülü almak çaba ve gayret sarfeden personele ödülleri ne olacak kuru teşekkür mü? DHMİ'de kuru teşekkür olur onu biliyoruz da TAV belki bir şeyler yapar !!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜRK HAVACILIĞININ GURUR TABLOSU
Türk sivil havacılığının büyük başarısı… Tüm dünyayı kapsayan Air Transport ...
PEGASUS HALKA ARZ EDİLİYOR
Pegasus Hava Yolları, hisselerinin İMKB’de işlem görmesi amacıyla halka arz başvurusunda bulundu
NİJERYA'DA UÇUŞLAR DURDU
Nijerya'da, havayolu emekçilerinin Çarşamba günü başlattığı grev, uçuşları durdurdu.
 
THY YOLCUSUNU AIG KORUYACAK
THY ile AIG Sigorta arasında imzalanan uzun süreli işbirliği protokolüyle, ...
3. HAVALİMANI HATTINA ‘YENİ ŞEHİR’
3. havalimanının Yeniköy ve Akpınar köyleri arasına yapılacağının açıklanmasıyla ...
YERÇEKİMSİZ UÇUŞU DENEDİ
2014 yılında uzaya gitmeye hazırlanan Les Ottomans Otel’in sahibi Ahu ...
 
AIRBUS’TA THY BAYRAMI
Türk Hava Yolları’nın(THY) 117 uçaklık siparişi Airbus’a bayram yaptırdı.
HELİPORT SAYISI 75'E ÇIKACAK
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye genelinde heliport işletim ...
'BORA JET' BELİRSİZLİĞİ
Borajet’in Isparta-Sabiha Gökçen Havaalanı arasında haftanın 5 günü düzenlemeyi ...
 
Osman Gazi Baykal
HAVADAN İNSANİ YARDIM MALZEMELERİNİ ATMA
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜNİH'TE 60 SEFER İPTAL EDİLDİ
VİZE REDDİNDE ÇİN GERİDE KALDI
EN GÜZEL '19 MAYIS' KUTLAMASI
'SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' ADIMI
KIRGIZİSTAN SOCEA'YA KATILDI
YER PERSONELİ UÇAKTAN DÜŞTÜ
İZMİR'DEN 7 YENİ ROTAYA UÇACAK
TB-2 POLONYA'YA İHRAÇ EDİLDİ
SIA REKOR KAR AÇIKLADI
'CAFE YANIMDA' İLE FARKINDALIK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
13 / 20 °C 15 / 23 °C 15 / 22 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Rusya
  •United Airlines
  •kabin memuru
  •Kargo