iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Kasım 2011 Salı - 12:21

AIRBERLIN TURKEY BAŞLIYOR

Pegasus ve Airberlin’in Ortak Yeni Markası “Airberlin Turkey” uçuşlarına bugün başlıyor.

AIRBERLIN TURKEY BAŞLIYOR
Losev-1

Pegasus Hava Yolları ve Almanya’nın ikinci büyük havayolu airberlin arasında gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde, airberlin, İzair’den wet lease olarak almış olduğu uçaklarla, Antalya’dan Almanya’nın 14 noktasına sefer başlatıyor. Uçuşlar airberlin uçuş kodu ve “airberlin Turkey” markası ile yapılacak

Pegasus Hava Yolları’nın sahibi olduğu izair ve airberlin arasında gerçekleştirilen wet lease anlaşması çerçevesinde airberlin , Antalya ve Almanya arası uçuşlarına bugün başlıyor.

Pegasus Hava Yolları ve Almanya’nın ikinci büyük havayolu airberlin arasında Eylül 2011’de başlayan ortaklığın devamı olan bu işbirliği çerçevesinde, airberlin, İzair’e ait  2 adet Boeing 737-800 tipi uçak ile  Almanya’nın 14 şehrinden Antalya’ya karşılıklı tarifeli seferler gerçekleştirecek.  Tahsis edilen uçaklar, “airberlin Turkey” logosu ile uçacak.

Anlaşma çerçevesinde ilk yolcular, Türkiye’de geçirdikleri tatillerinin ardından bugün saat 13: 35’de Antalya’dan kalkan airberlin’in ilk seferi ile Stuttgart’a iniş yapacak. Stuttgart’a ek olarak Bremen, Düsseldorf, Frankfurt, Leipzig/Halle, Nuremberg ve Paderdorn’daki havaalanlarına da iniş gerçekleştilebilecek. Kış ayları boyunca, airberlin Turkey, tatilcileri Almanya’nın 14 şehrinden Türkiye’ye taşımak için haftada 31 uçuş düzenleyecek. Yaz sezonu ile birlikte destinasyonların artış göstermesi hedefleniyor.

Bugün başlayan uçuşlara ilişkin bir açıklama yapan Pegasus Hava Yolları Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Güliz Öztürk, “Pegasus olarak 2007 yılında başladığımız tarifeli Almanya seferlerimize hızla yenilerini  ekledik. Almanya’da 5 noktaya, haftada 40 tarifeli sefer gerçekleştiriyoruz. Bildiğiniz gibi Pegasus’u da bünyesinde barındıran Esas Holding, yüzde 16.48 oranıyla airberlin’in en büyük hissedarı. airberlin’le 2009 yılında başlayan işbirliğimiz kapsamında iki havayolunun internet siteleri birbirine bağlıydı ve bir havayolunun misafirleri diğer havayolunun internet sitesinden uçuş rezervasyonu yapabiliyordu. Daha sonra airberlin ile gerçekleştirmeye başladığımız ortak uçuşlar ile Almanya’daki varlığımızı daha da güçlendirdik. Şimdi ise Türkiye için son derece önemli olan Antalya –Almanya hattını, Airberlin ile yaptığımız işbirliği ile güçlendiriyor ve ülke ekonomisine de turizm gelirini artırmak suretiyle katkıda bulunacak olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” dedi.

Airberlin

Almanya’nın 2. büyük havayolu şirketi olan airberlin, 8.900 kişilik dev kadrosu ile hizmet ve kalite alanında yalnızca 2010 yılında 10’dan fazla ödülün sahibi olmuştur.  Yaş ortalaması 5 olan 168 uçaklık filosu ile Avrupa’nın en modern filosuna sahip olan airberlin’in jetleri yakıt tüketimi konusunda bir sanat eseri olarak tanımlanmaktadır. Bu jetler ile uzun dönemde emisyon oranlarında ciddi düşüşleri sağlayacak olan airberlin, Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketlerinden biri olarak 39 ülkede toplam 168 noktaya uçuş gerçekleştirmektedir. 2010 yılında 33.6 milyon yolcu taşıyan airberlin,  global airline alliance oneworld® için üyelik başvurusunda bulunmuştur. 2012 yılında tam üyelik haklarını kazanması beklenen airberlin, diğer oneworld üyeleri American Airlines, British Airways, Finnair, Iberia ve S7 ile ortak uçuşlar gerçekleştirmektedir.

Pegasus Hava Yolları

Türkiye'nin en köklü özel  havayolu şirketi olarak 1990 yılında havacılık sektörüne giriş yapan PEGASUS, günümüzde Sabancı ailesi fertleri tarafından  kurulan ve havacılığın yanı sıra, sağlık ve gıda sektörlerinde de faaliyet gösteren ESAS Holding şirketlerinden biridir. Ali Sabancı’nın yönetim kurulu başkanlığını, Sertaç Haybat’ın da genel müdürlüğünü yürüttüğü Pegasus Hava Yolları, iç hat tarifeli uçuşlarına 1 Kasım 2005 tarihinde başladı. Havayolunda hayata geçirdiği "low cost modeli" uygulamalarla Türkiye'de bir ilke imza atan PEGASUS,  İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ana üs olarak seçti ve Türk halkını ekonomik fiyatlar ve uçmanın kolay yolu ile tanıştırdı. Yurt dışında 30, yurt içinde 19 noktaya uçuşları olan Pegasus Hava Yolları, en yeni destinasyonu Priştine ile toplamda 22  ülkede toplam 49 noktaya uçuyor. Uçuş güvenliği ve teknoloji konularında gerçekleştirdiği “High Cost” yatırımlarla misafirlerine ekonomik, güvenli ve tam zamanında seyahat imkanı sunan PEGASUS, 22.3 milyon USD değerindeki son 2 teknolojik yatırımı ile dünya havacılık tarihinde de bir ilke imza attı. Türkiye’nin en yeni simülatörüne sahip uçuş eğitim merkezini kuran PEGASUS, satın aldığı simülatör ile dünyadaki 582 havayolu arasında simülatör sahibi olan yüzde 10 havayolu şirketi arasında yerini alırken, çift yönlü data aktarımını gerçekleştiren Wireless Groundlink End to End Network Solutions sistemini de filosuna entegre eden dünyadaki ilk havayolu şirketi oldu. Artan rekabet ortamında Türkiye'nin en yenilikçi ve en hızlı firmalarını bulma hedefiyle yolunda hızla ilerliyor. Pegasus Hava Yolları'nın da sahibi olan ESAS Holding, Nisan 2009'da Almanya'nın ikinci, Avrupa'nın beşinci büyük havayolu şirketi olan Air Berlin'in yüzde 16.48 hissesini satın alarak en büyük hissedarı oldu.

 
ALPTEKİN'E TİCARİ LİDERLİK ÖDÜLÜ
 
SUNEXPRESS KUVVETLİ BÜYÜDÜ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ALPTEKİN'E TİCARİ LİDERLİK ÖDÜLÜ
Amerikan Türk Konseyi (ATC) ve Türk Amerikan İş Konseyi (TAİK), dün Washington'da ...
QANTAS'TA GREV BİTTİ
Avustralya'nın Qantas Havayolu şirketindeki grev bitti…
PEGASUS'TAN BAYRAM EK SEFERLERİ
Pegasus, bayram tatilinde 243 ek sefer ile toplam 45 bin 927 misafirini daha uçuracak…
 
GÖKKUŞAĞI HAREKETİ'NDEN AÇIKLAMA
Gökkuşağı Hareketi, Hava-İş’te ‘Olağanüstü Genel Kurul Talebinin Reddi ...
TOKAT HAVAALANI'NDA İNCELEME
Tokat Havaalanı'na orta gövdeli uçakların inip kalkabilmesi için pistin ...
THY'DEN BAYRAMDA 24 EK SEFER
Türk Hava Yolları, Kurban Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak ...
 
YARGITAY KARAR VERDİ
Hava-İş’te "Olağanüstü Genel Kurul talebinin reddi kararı" Yargıtay tarafından onandı
TAV MEDİNE'DE İMZAYI ATTI
TAV Havalimanları, Suudi Arabistan’ın ilk havalimanı özelleştirmesi, Medine ...
THY KIŞ TARİFESİNE GEÇTİ
Türk Hava Yolları (30 Ekim 2011) bugün itibariyle kış tarifesini uygulamaya başladı...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
YENİ NESİL ASTRONOT GİYSİSİ
YAPAY ZEKA İLE İT DALAŞI
MUCİZE KURTULUŞ
YAĞIŞLAR TRAFİĞİ DURDURDU
BOEING İHBARCISININ ÖLÜMÜ
ANTALYA'DA FOTOĞRAF SERGİSİ
'GE AEROSPACE VAKFI' KURULUYOR
YILANLARLA UÇAĞA BİNECEKTİ
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
12 / 17 °C 10 / 18 °C 12 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •İstanbul Havalimanı
  •pandemi
  •Sunexpress
  •salgın