iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
15 Haziran 2015 Pazartesi - 15:55

AIRBUS KÜRESEL PAZAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI

Önümüzdeki 20 yılda yaklaşık 5 trilyon dolar değerinde 32 bin 600 adet yeni uçağa ihtiyaç olacak

AIRBUS KÜRESEL PAZAR TAHMİNİNİ AÇIKLADI
Losev-1

1914 yılında gerçekleşen dünyanın ilk ticari uçuşundan, günümüzde yıllık 32 milyon sefere, havacılık günlük hayatımızın bir parçası haline geldi. Her yıl 3 milyar yolcu ve 50 milyon ton yük hava yolu ile taşınıyor. Havacılık küresel gayrisafi milli hasılaya yıllık 2.4 trilyon dolar katkıda bulunuyor.

Airbus’ın Küresel Pazar Tahmini’ne göre; önümüzdeki 20 yıl içerisinde (2015-2034) küresel yolcu trafiği yılda ortalama yüzde 4.6 büyüyecek, 32  bin 600 adet 100’ün üzerinde koltuk kapasiteli (31,800 yolcu ve 10 tonun üzerinde yük taşıyabilen 800 adet kargo uçağı) 4.9 trilyon dolar değerinde yeni uçağa ihtiyaç duyulacak.

FİOLALAR İKİ KATINA ÇIKACAK

2034 yılına kadar yolcu ve kargo filolarının sayısı iki katının üzerine çıkacak. Öyle ki, bu rakamın günümüz filo sayısı olan 19 bin 38 bin 500’e çıkacağı tahmin ediliyor. 13 bin 100 yolcu ve kargo uçağı yakıt tasarruflu modelleri ile değiştirilecek.Toplam 6 milyar insandan oluşan gelişmekte olan ekonomiler, dünya çapındaki trafik artışının kaynağı olacak. Onlar, yüzde 3.8’lik tahmini büyüme oranına sahip Batı Avrupa ve Kuzey Amerika gibi gelişmiş ekonomilere kıyasla yılda yüzde 5.8’lik bir artış gösterecek.

DÜNYA ORTALAMASINI GEÇECEK

Gelişmekte olan ekonomiler aynı zamanda bugün dünya özel tüketim oranının yüzde 31’ini oluştururken bu rakam 2034’te  yüzde 43’e yükselecek. Ekonomik büyüme oranı; Çin, Hindistan, Orta Asya, Afrika ve Latin Amerika gibi gelişmekte olan ülkelerde dünya ortalamasını geçecek. Bunun dolaylı etkisi olarak da orta sınıf sayısı ikiye katlanarak 5 milyara yükselecek.

Hava aracılığı ile seyahat eğilimi giderek artıyor. Günümüzün gelişmekte olan ekonomilerinde, toplumun yüzde 25’i yılda bir seyahat ediyor ve bu oran 2034 yılına kadar hızla yükselerek yüzde  74’e çıkacak. Batı Amerika gibi gelişmiş ekonomilerde ise seyahat eğilimi yılda iki defadan fazla olacak.

ÇİN EN BÜYÜK PAZAR OLACAK

Airbus COO’su John Leahy “2034 yılına kadar Asya Pasifik dünya hava trafiğini yönetecek ve Çin, 10 yıl içerisinde dünyanın en büyük havacılık pazarı haline gelecek. Açıkça görülüyor ki, Asya ve gelişen pazarlar hava trafiği artışının en güçlü katalizörleridir. Bugün, artan hava taşımacılığı taleplerini karşılamak amacıyla A350 XWB üretimini artıyor ve tek koridorlu uçaklar için üretim sayısını 50’nin üzerine çıkarmak için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Mega şehirler arasında ya da mega şehirlerden diğer noktalara uzun mesafe trafiği artarak, bugün yüzde 90’dan (günde 0.9 milyon yolcu) 2034’e kadar  yüzde 95’e (günde 2.3 milyon yolcu) artış gösterecek. Mega şehirler kentleşmenin ve sermaye üretiminin merkezleridir ve bu şehirler 2034 ile birlikte 47’den 91’e yükselerek küresel gayrisafi milli hasılanın yüzde 35’i bu noktalarda bulunacak. Bu şehirler zaten hava taşımacılığında iyi hizmet görmekte ve mevcut uçuş ağı bugün ile 2034 yılı arasında gerçekleşecek trafik artışının yüzde 70’ini karşılayacaktır.

Geniş gövde pazarında Airbus, uzun mesafe uçuşlarında daha yüksek kapasiteli uçaklara kayma olacağını ve bölgesel ve sektörel uçuşlarda da artış olacağını öngörüyor. Airbus, önümüzdeki 20 yılda yaklaşık 2.7 trilyon dolar değerinde 9 bin 600 geniş gövdeli yolcu ve kargo uçağına ihtiyaç duyulacağını öngörüyor. Bu tahmin, tüm yeni uçak teslimatlarının yüzde  30’unu ve değerlerinin  yüzde 55’ini temsil ediyor. Airbus,  200 ile 500 koltuk kapasitesini temsil eden geniş gövdeli uçak pazarında, en modern ve kapsamlı uçakları A330, A350 ve A380 ile  pazarda liderlik koltuğuna oturmak için avantajlı blulunuyor.

TEK KORİDORDA DURUM NE OLACAK ?

Tek koridor pazarında A320 ailesi ve yeni nesil A320neo  ailesi küresel pazar lideri olarak konumlandı. Bu segmentte Airbus, önümüzdeki 20 yılda 2.2 trilyon dolar değerinde 23 bin yeni uçağa ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor. Bir önceki tahminlere göre yaklaşık 1000 uçaklık bir artışı öngören bu tahmin, tüm birimlerin %70 ve teslimat değerinin %45’ini temsil ediyor.

1980 yılından bu yana küresel trafik artışı, hava yolu şirketlerinin daha geniş gövdeli uçak tercihleri veya mevcut uçakların genişletilmesi ile birlikte ortalama uçak boyutlarında %46 büyümeye yol açtı. A380 gibi yolcu taşıma kapasitesi yüksek geniş gövdeli uçaklar, havalimanlarındaki sınırlı yerlerin en verimli şekilde kullanılmasını sağlarken aynı zamanda Londra Heathrow Havaalanı tarafından onaylandığı gibi ek uçuşlar olmaksızın yolcu sayısını yükseltmeye katkı sağlıyor. Sürdürülebilir büyümeye odaklanmak, son 40 yıl içinde yakıt tüketimi ve ses düzeyinde en az yüzde 70 gerileme sağladı ve bu eğilim, A320neo, A330neo, A380 ve A350 XWB gibi yeniliklerle devam ediyor.

Airbus Küresel Pazar Tahmini, Önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık 800 havayolu ve 200 kargo operatörlerinin filo analizi yoluyla 200'den fazla farklı yolcu ve yük trafiği akışlarını ve aynı zamanda dünyadaki havayolu operatörlerinin yıllık bazda filo evrimini kapsayan dünya hava taşımacılığı gelişmelerinin ayrıntılı bir analizini içerir. Ayrıca bu tahmin, 100’ün üzerinde koltuk kapasiteli uçaklardan A380 gibi geniş gövdeli uçaklara, bölgesel pazardan gelen mevcut uçak siparişlerini de kapsar.

* Mega Şehirler: Günlük uluslararası uzun menzilli uçuşlardan oluşan yolcu sayısı 10.000'in üzerinde olan şehirler.

 

 
ARZ EDİLEN KOLTUK KİLOMETREDE YÜZDE 10 BÜYÜDÜ
 
ANKARA'DAN YURTDIŞI SEFERLERİNE BAŞLAYACAKLAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FRANSIZ POLİSİNİN İNSANLIK DIŞI UYGULAMASI
Fransız polisi 6 yaşındaki kızı 3 gün gözaltında tuttu
LİMAK’A KOSOVA’DA BÜYÜK ÖDÜL
Limak’ın Kosova’daki sosyal sorumluluk projesi LimakASI’ye IPRA’dan büyük ödül
WILLIAM’IN MUTLULUĞU HERŞEYE BEDEL
ABD’de 7 yaşındaki kalp hastası bir çocuk en büyük hayali olan pilotluğu, ...
 
AĞUSTOS'TA KULLANMAYA BAŞLAYACAKLAR
China Airlines yeni üniformalarını tanıttı.
YANGIN İKAZI ACİL İNDİRDİ
Motorlarından birinde yangın ikazı alan Malezya Havayolları uçağı acil iniş yaptı.
ÇOCUKLARININ BİLET PARASINI ÖDEYECEK
Fransa Başbakanı Manuel Valls’in devlet jetine aldığı çocuklarıyla Şampiyonlar ...
 
SİNGAPUR HAVAYOLLARINDAN 50.YIL SÜRPRİZLERİ
Singapur’un 50. kuruluş yılını kutladığı bu yıl için özel olarak başlatılan ...
NORMALİNDEN ÇOK HIZLI İNDİ
Sunexpress Almanya’nın Antalya-Stuttgart seferini yapan uçağı Stuttgart ...
EN İYİ HAVACILIK YAKITI VE MADENİ YAĞI SEÇİLDİ
Shell, Almanya’nın seçkin havacılık dergisi Aerokurier’in okuyucuları ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 16 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Airbus
  •Qatar Airways
  •DHMİ
  •Çin