iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Kasım 2021 Perşembe - 11:51

AIRBUS'TAN TALEP ÖNGÖRÜSÜ

Airbus, 2040 yılına kadar 39 bin yeni yolcu ve kargo uçağı talebi olacağını öngörüyor

AIRBUS TAN TALEP ÖNGÖRÜSÜ
Losev-1

Önümüzdeki 20 yıl içinde Airbus, hava taşımacılığında talebin filo büyümesinden, eskiyen ve daha az yakıt tasarrufu sağlayan uçakların hızlandırılmış bir şekilde emekliliğe kayacağını öngörüyor ve bunun sonucunda da yaklaşık 39 bin yeni nesil yolcu ve kargo uçağı talebi oluşacağını ve bunların 15 bin 250’sinin mevcut olanları değiştirme amacıyla gerçekleşeceğini öngörüyor. Sonuç olarak, 2040 yılına gelindiğinde, operasyondaki ticari uçakların büyük çoğunluğu yeni nesil teknolojilere sahip olacak (bugün yaklaşık yüzde 13’ü) ve bu da dünya ticari uçak filolarının CO2 verimliliğini önemli ölçüde artıracaktır. Havacılığın ekonomik faydaları, sektörün ötesine uzanıyor, yıllık küresel GSYİH’ya yaklaşık yüzde 4 katkıda bulunuyor ve dünya çapında yaklaşık 90 milyon kişiye istihdam sağlıyor.

Pandemi döneminde kaybedilen yaklaşık iki yıllık büyümeye rağmen, trafik rakamları dayanıklılığın bir göstergesi oldu. Turizm de dahil olmak üzere dünya çapında genişleyen ekonomiler ve ticaretin etkisiyle yıllık yüzde 3,9’luk bir büyüme yeniden sağlanması bekleniyor. Uçma olasılığı en yüksek olan orta sınıfların sayısı, 2 milyar kişi artarak dünya nüfusunun yüzde 63’üne ulaşacak. En hızlı trafik artışı, Asya’da olacak ve Çin iç hat pazarı en büyük pazar olacak.

Yeni uçaklara olan talebin 29 bin 700’ü A220 ve A320 Aileleri gibi küçük uçaklardan ve 5 bin 300’ü A321XLR ve A330neo gibi orta uçak kategorisinden olacak. A350’nin kapsadığı geniş gövde segmentinde ise, 2040 yılına kadar yaklaşık 4 bin adet teslimatın yapılması bekleniyor.

E-ticaret tarafından desteklenen kargo talebi, ekspres taşımacılıkta yıllık yüzde 4,7’lik beklenen büyüme ve genel kargoda (pazarın yaklaşık yüzde 75’ini temsil eden) yüzde 2,7’lik büyümeden oluşuyor. Genel olarak, önümüzdeki 20 yıl içinde, 880’i yeni inşa edilecek olan yaklaşık 2 bin 440 kargo uçağına ihtiyaç olacak.

Büyümeye paralel olarak, dünya çapında giderek daha verimli olan uçak operasyonları, bakım, eğitim, yükseltme, uçuş operasyonları, sökme ve geri dönüştürme de dahil olmak üzere ticari havacılık hizmetlerine olan ihtiyacı artırıyor. Bu büyüme, Airbus’ın, önümüzdeki 20 yıl içinde 4,8 trilyon Dolar civarında kümülatif değere ulaşmayı içeren pandemi öncesi tahmin seviyelerine yaklaşıyor. 2020-2025 döneminde yaklaşık yüzde 20’lik bir Covid kaynaklı düşüş devam ederken, hizmet pazarı toparlanıyor ve önümüzdeki 20 yıl içinde yaklaşık 550 binden fazla yeni pilot ve 710 binin üzerinde yüksek vasıflı teknisyene ihtiyaç duyulacağı tahmin ediliyor. Bakım, lider hizmet segmenti olmaya devam ederken, uçuş, yer operasyonları ve sürdürülebilir hizmetlerde de önemli ölçüde büyüme bekleniyor.

Airbus International Başkanı ve Ticari Direktörü Christian Scherer, “Ekonomiler ve hava taşımacılığı olgunlaştıkça, talebin büyümeden ziyade değiştirmeden kaynaklandığını görüyoruz. Değiştirme, dekarbonizasyon için günümüzün en önemli itici gücü. Dünya, daha sürdürülebilir uçmayı bekliyor ve bu da, kısa vadede en modern uçakların piyasaya sürülmesiyle mümkün olacak. Bu yeni ve verimli uçakları Sürdürülebilir Havacılık Yakıtları (SAF) ile güçlendirmek bir sonraki büyük adımdır. 2035’ten itibaren ZEROe’yi hayata geçirmeden önce, hali hazırda tüm uçaklarımızın (A220, A320neo Ailesi, A330neo ve A350) 2030 yılına kadar yüzde 100’e ulaşacak şekilde yüzde 50 SAF karışımıyla uçma sertifikasına sahip olmasından gurur duyuyoruz” dedi.

Küresel havacılık endüstrisi, 1990 yılından bu yana küresel ölçekte CO2 emisyonlarındaki yüzde 53’lük düşüş ile şimdiden büyük verimlilik kazanımları elde etti. Airbus’ın ürün yelpazesi, önceki nesil uçaklara göre en az yüzde 20 CO2 verimliliği sunarak bu kazanca katkı sağlıyor. Devam eden yenilikler, ürün geliştirmeleri, operasyonel iyileşmeler ve pazara dayalı seçenekler göz önüne alındığında Airbus, hava taşımacılığı sektörünün 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna ulaşma hedefini destekliyor.

 
İSPANYA A330 MRTT ALIYOR
 
ROLLS ROYCE MNG İLE ANLAŞTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSPANYA A330 MRTT ALIYOR
İspanya Savunma Bakanlığı, üç adet Airbus A330 MRTT siparişi verdi
AKDENİZ'E F-35 DÜŞTÜ
İngiltere’ye ait bir F-35 jeti rutin görev sırasında Akdeniz'e düştü
BANGKOK'A A380'LE UÇACAK
Emirates, Bangkok uçuşlarında gökyüzüne imzasını atan A380 seferlerine başlıyor
 
YENİ NESİL TEKNOLOJİLER
Rolls-Royce’un yeni nesil teknolojileri, Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği ...
İNSANSIZ SALDIRI HELİKOPTERİ
Rusya’da ilk kez insansız saldırı helikopteri test edildi
BERLİN HAVA KÖPRÜSÜ
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
EMIRATES'TE GÜNCEL ÖNLEMLER
Emirates, COVID-19 için güncel güvenlik önlemlerini duyurdu
BELAVIA'DAN YENİ KARAR
Belarus’un havayolu şirketi Belavia, Birleşik Arap Emirlikleri uçuşlarına ...
4'ÜNCÜ DALGA ENDİŞESİ
Emirates CEO’su Tim Clark, Avrupa'dan gelen dördüncü bir Covid-19 dalgasından ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 19 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •pilot
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •American Airlines
  •uçak