iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Şubat 2008 Pazar - 11:33

ALTINBULAK: TEHDİT EDİLDİM

57 kişinin öldüğü uçağın enkazından bazı parçaların başka uçaklarda kullanılmak üzere söküldüğünü iddia eden Fevzi Altınbulak, olayı gündeme taşımasının ardından tehdit edildiğini söyledi.

ALTINBULAK: TEHDİT EDİLDİM

Türk Hava Yolları ve özel şirketlerde görev yaptığı dönemde sivil havacılıkta yanlış bulduğu uygulamaları yüksek sesle dile getirmekten çekinmeyen deneyimli pilot Fevzi Altınbulak, bu kez şok bir iddia ile yeniden gündemde.

Halen özel bir havayolu şirketinde görev yapan ve DURAL Havacılık Şirketi'nin de sahibi olan Fevzi Altınbulak, önceki gün Hürriyet’ten Tolga Özbek’e yaptığı açıklamada, Isparta'da 57 kişinin öldüğü uçağın enkazından bazı parçaların başka uçaklarda kullanılmak üzere söküldüğünü iddia etti. Altınbulak dün de bu iddialarını sürdürdü.

Atatürk Havalimanı Basın Odası'na gelerek gazetecilerin sorularını yanıtlayan Altınbulak, bu iddiaları gündeme taşıyan kişi olarak tehdit edildiğini belirtti.

 

İşte Altınbulak’ın basın toplantısında söyledikleri:

 

-World Focus şirketi enkaz kaldırma işini Prima Havacılık Hizmetleri Şirketi'ne ihale etti. Prima Şirketi Dural Havacılık Şirketi'nin yanısıra iki kişiyi de görevlendirdi. Prima'nın teknisyeni, biz enkazı indirirken uçaktan parça söküyordu. Enkazdan çok miktarda parça söktü. Beynim bulandı. Bu parçaları çuvallara koydum. Bazı parçaları İstanbul'a getirdim. Enkazın büyük bölümü Isparta Organize Sanayi Bölgesi'ndeki kiralanan depoya konuldu. Deponun anahtarı SHGM kaza kırım ekibinde olmalıdır. Ama deponun anahtarı kimde, onu bilmiyorum.

 

-6 gün enkazla uğraşmış bir kişi olarak; Prima Havacılık teknisyenleri uçak enkazından parça söktü. Bu parçalar bir işe yaramıyor olsaydı, enkaz üzerinden sökülmezdi. Bunlar bir işe yaramıyor olsaydı, eğer birilerine yurtdışı ya da başka bir yere satılmayacak olsaydı, sökülmezdi.

 

YORUM GETİRİYORUM

 

-Bunlar bir şekilde havacılıkta değerlendirilecekti ki, söküldü. Yorum getiriyorum, görmedim. 57 kişinin öldüğü dağa çakılmış uçağın parçasının sizin uçağınızda olabilme ihtimalini düşündüğünüzde ne yaparsınız? Bu olay ahlaki değil. Bunların sökülmemesi gerekiyordu.

 

-Prima Havacılık teknisyenleri çok miktarda parça söktü, tüylerim diken diken oldu. Çuvallara koydu. Çuvallara el koydum. Bunları delil olarak tutmak için el koydum. Diğer parçalar da firmanın kiraladığı depoda bulunuyor. Olay içerisinde hasbelkader ben olmasaydım ortaya çıkmayacaktı. Bu parçalar da belki satılacaktı. Ne benim vicdanıma, ne de başka birinin vicdanına terk edilmeyecek kadar önemli bir olaydır.

 

-Üç kez Erdal Döker ile konuştum, ‘toplumda infial yaratır’ dedim. ‘Bu parçaları imha edelim’ dedim. Kendisi de ‘o parçaları bana vereceksin’ dedi. Çılgına döndüm''

 

-Kaza sonrası Isparta Türbetepe'de, tam 6 gün boyunca bir çadırda yattım. Bu esnada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevlileri enkazın başında durup, kontrol etmeleri gerekirken, hiç kimsenin olmayışını anlayamıyorum.

 

-Kaza kırım heyetinin 6 gün boyunca orada olmaması, enkazın indirilmesi sigorta şirketi sorumluluğunda, kaza kırım heyeti tarafından yapılması gerekiyordu, onlar yoktu. Güvenlik altına alınmamıştı. Enkazdan parça söküldüğünü ortaya çıkaran benim. Bunu SHGM'ne söylediğim zaman tehdit edildim, hakarete uğradım, susturulmaya çalışıldım.

 

TEHDİT EDİLDİM

 

Uçak enkazından parça söküldüğünü ortaya çıkaran kişi olarak tehdit edildim. Kazanın enkazın indirilmesi sigorta şirketinin sorumluluğunda. Kaza Kırım İnceleme heyeti tarafından indirilmesi gerekiyordu. Kaza Kırım heyeti orada değildi. Güvenlik altına alınmamıştı. Böyle bir olayı, enkazdan bir parça söküldüğünü ortaya çıkaran benim. Bunu Sivil Havacılığa söylediğim zaman geçtiğimiz cuma günü tehdit edildim, hakarete maruz kaldım. Susturulmaya çalışıldım. Olay örtbas edilmeye çalışıldı.

 
EN ACI TESLİMAT
 
ÖNEMLİ UYARI
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Siz genel müdürünüzün yanında olan 25 Şubat 2008 Pazartesi 

Siz kimsiniz ya, iki senedir bu adamın ………… konuşulur edilir yazılır çizilir de, o kadar sevgili sayın genel müdürünüz ise, o ki tüm shgm bu adamı sahiplenmişse niye tüm çalışanlar olarak çıkıp toplu bir basın açıklaması yapmazsınız, ya da arkasında yer almazsınız. Ne bileyim, Türkiye'de biz sevdiğimiz insanın canı yakılırsa ses çıkartırız dimi? senin gibi genel müdürün odasından çıkmayan biri hem gelip "biz" diye burda ahkam kesecen ama o "biz"lerden hiç bir ses soluk çıkmayacak. Bu işler öyle genel müdür talimatı ile bakanlık önünde zorla toplattırılmaya benzemez arkadaş. Arıduru'nun ne halt olduğu eni sonu ortaya çıkacak. Tabi bu ortaya çıkışta yanındakilerde onla beaber deşifre olacak. Buna inanmayan bu ülkeyi hiç tanımamış demektir.

Yorumu oyla      0      0  
veya 24 Şubat 2008 Pazar 

"bu kadar şaibesi olacak ve bukadar hakkında iddialar ortaya konacak ama bir türlü önemli haber niteliğinde görsel basında haberleri çıkmayacak" evet güzel bir tespit bu durumda tek ihtimal vardır ki bahse konu kişi iyi işler yaptığından bazı düşmanlar edinmiştir ve karalanmaya çalışılmaktadır. ancak biz sayın genel müdürümüzün her zaman yanındayız.

Yorumu oyla      0      0  
son 24 Şubat 2008 Pazar 

sevgili biraz dikkat, shgm derken kimi kastediğimi herkez anlamıştır. ekmek ugruna kimse sesini çıkartamıyor dediğimde siz ve sizler gibi olanlardır magdur olanlar için hiç bir sözüm yok üstüne alındıysan kusura bakma arıduru hakkında olumlu yazanlar ya sektörden değil yada gerisi malüm !!!!!!!

Yorumu oyla      0      0  
bencede yorum 24 Şubat 2008 Pazar 

herkez bir yorum yazıyor ama inanın arıduru ya hiç bir şey olmayacaktır. inanın. nereden mi biliyorum ???? bu kadar şaibesi olacak ve bukadar hakkında iddialar ortaya konacak ama bir türlü önemli haber niteliğinde görsel basında haberleri çıkmayacak, açıkça korunduğu belli yada havacılık ülkemizde hiç ama hiç umursanmayan bir sektör.

Yorumu oyla      0      0  
Konu Tehdit 24 Şubat 2008 Pazar 

Madem konu tehdit o zaman araştırın bakalım yakın zamanda Ali Arıduru sayın bakanımızın hangi danışmanını hangi konuda tehdit etmiştir.

Yorumu oyla      0      0  
biraz dikkat 24 Şubat 2008 Pazar 

son, yorumunu yazan arkadaşım. biraz dikkat ne olur. bak bende shgm çalışanıyım. Fevzi kaptanın tehdit edilmesi gibi bende Ali Arıduru tarafından iki defa tehdit edildim. kendi genel müdürüm beni tehdit etti. Bunu Bakanlık danışmanlarına anlattım ama nafile. Böyle kalmayacağına emin olabilirsiniz Ali Arıduru ile kendisinin hiçe saydığı yüce Türk adaleti karşısında hesaplaşacağım. Shgm de çalışan insanların ne suçu günahı var. orada herkes Arıduru mağduru. shgm yarı açık cezaevi gibi, 5 dakika izinleri bile Arıduru veriyor, doktora gitmek yasakl, izin almak hak getire, herkesin izinleri yanıyor. Bakmayın bu Ali Arıduru yu koruyan yazı yazanlara. onlar Ali Arıduru ile yakın ilişki içerisinde olanlardır. Onlarında son bir-iki yıllık telefon görüşmeleri iş bağlantıları incelendiğinde Ali Arıduru ile yakın çalışanlarla da ilgili gerekli bilgi ve belgelere ulaşılacağına eminim.

Yorumu oyla      0      0  
Fevzi Altınbulak a 24 Şubat 2008 Pazar 

Sayın Fevzi Altınbulak, inşallah bu yorumumu okursun, okuyamazsan da seni tanıyan okurlardan birisi umarım sana iletir. Öncelikle senin idealist biri olduğunu biliyorum. Kişiliğine karakterine sözüm yok. Ammaaa..hatırlarmısın sen TALPA da üst düzey yöneticiyken gelirdiniz SHGM yi siz tehdit ederdiniz, gelmeseniz de telefon açar yine tehdit ederdiniz. Allah ne büyük değil mi? İnan bu duruma ben bile inanamıyorum. Şimdi gel gör bu sefer senin iddiana göre SHGM seni tehdit ediyor. Tehdit edilmenin nasıl kötü bir duygu olduğunu bu defa sen yaşamışsın. Yaradanın sopası yok işte böyle ders veriyor. Ali Arıduru denen sakarya nın gülü de Allahından bulacaktır.

Yorumu oyla      0      0  
son 24 Şubat 2008 Pazar 

sayın shgm er yada geç bütün yaptıklarınız ortaya çıkacak sektörde çok kişinin canını yaktınız bunu herkez biliyor fakat ekmek korkusuna kimse sesini çıkartamıyordu sonun başlangıcı inşallah başlamıştır

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EN ACI TESLİMAT
Isparta’da düşen ve 57 kişiye mezar olan uçakta ölenlerin yakınlarına, ...
HAVALİMANINDA OPERASYON
Reklamcı Hulusi Derici'nin villasını soyduktan sonra Türkiye’yi terk etmeye ...
RÜŞVET SKANDALINI YAZDI
TT Airlines ile Ali Arıduru arasındaki rüşvet polemiğine Hıncal Uluç’ta ...
 
KANLI UÇAK PARÇASI REZALETİ
Isparta’da düşerek 57 kişiye mezar olan Atlasjet’in World Focus Havayolları’ndan ...
TÖSHİD'DEN AÇIKLAMA
TÖSHİD Yönetim Kurulu, "herkesin rüşvetle iş yaptırdığı" iddialarına karşı ...
BOC AVIATION 5 A330-200F ALIYOR
Asya merkezli uçak kiralama şirketi BOC Aviation, 5 adet A330-200F tipi ...
 
EASYJET DESTEĞİ
Antalya gibi bir marka olma peşinde olan Muğla için atılan adımlar şöyle:
ÜNLÜLERE ÖZEL TERMİNAL
Dalaman Havalimanı’nda Murdoch'a, Gates'e, Moore’a özel terminal kurulacak…
HAYALET ÇAKILDI
ABD ordusunun gururu olan 1.2 milyar dolarlık 'B-2' bombardıman uçaklarından biri düştü.
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
HİTİT'E NİJERYA'DAN YENİ PARTNER
THY'DEN ÖNEMLİ ANLAŞMA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 16 °C 13 / 17 °C 13 / 15 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pandemi
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •Temel Kotil
  •Selçuk Bayraktar
  •İGA