iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
20 Mayıs 2017 Cumartesi - 10:02

ANTALYA EURASİA AİRSHOW'A HAZIRLANIYOR

Antalya'da düzenlenecek ve yaklaşık 40 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen Eurasia Airshow'da hazırlıklar sürüyor

ANTALYA EURASİA  AİRSHOW A HAZIRLANIYOR
Losev-1

Antalya'da düzenlenecek ve yaklaşık 40 milyar dolarlık iş hacmi oluşturması beklenen Eurasia Airshow'da hazırlıklar sürüyor.

Bu kapsamda yürütülen çalışmalarla ilgili olarak bilgi amaçlı olarak dün basın kuruluşlarına göderilen bültende Türkiye'nin ilk şova dayalı havacılık organizasyonu olan Eurasia Airshow'un Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirileceğinin altı çizildi.Hedefler ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşıldı

Bültende, Eurasia Airshow'un, Dubai, Singapur, Farnbrough ve Paris Airshow gibi bu alandaki köklü havacılık organizasyonlarından biri gibi olmasının hedeflendiğini vurgu yapıldı 

25-28 Nisan 2018'de Antalya'da, yapılacak organizasyonun iki yılda bir tekarlanması planlanıyor

Eurasia Airshow Genel Müdürü Ferhat Yenibertiz konuyla ilgili olarak “Eurasia Airshow’un Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilmeye layık görülmesinden onur ve gurur duyduk. Bu, etkinliğimiz için çok önemli bir destektir. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde gerçekleştirilen tüm projelere baktığımızda, Türkiye'ye değer katacak projeler olduğunu görüyoruz. Eurasia Airshow’un da bu kapsamda değerlendirilmiş olması bizi gururlandırdı.” dedi.

"TÜRKİYE'NİN GLOBAL MARKASI OLACAK"

Dünyadaki Dubai, Singapur, Farnbrough, Paris Airshow gibi köklü organizasyonlara bakıldığında benzer şekilde devlet desteği alındığını vurgulayan Yenibertiz şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ile Eurasia Airshow’u hedeflerine daha güçlü bir şekilde taşıyacağına inanıyoruz. Dünyadaki diğer büyük çaplı airshowlarda benzer devlet himayeleri ile dünya çapında marka oluyorlar. Bu destek, uluslararası katılımcılar açısından bakıldığında organizasyona olan ilgiyi artırıyor.Cumhurbaşkanlığımızın himayesi ile birlikte Genelkurmay Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü gibi önemli kamu, kurum ve kuruluşları ile değerli destek ve katkıları için görüşmelerimiz başladı."

Yenibertiz, Türkiye’nin şova dayalı ilk havacılık organizasyonu Eurasia Airshow'un, Türkiye'nin uluslararası havacılık sektöründe Türk Hava Yolları ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) gibi önemli global markalarından biri olacağını vurguladı.

400'ÜN ÜZERİNDE FİRMA KATILIMI

Eurasia Airshow’u turizmin göz bebeği ve G-20 gibi önemli bir organizasyona ev sahipliği yapan Antalya’da düzenleyeceklerine işaret eden Yenibertiz, şu bilgileri verdi:

"Yeterli altyapıya ve büyüklüğe sahip Türkiye’nin en işlek ilk 3 havalimanından biri olan Antalya Uluslararası Havalimanı içinde Devlet Hava Meydanları İşletmesi tarafından tahsis edilen toplam 300 bin metrekarelik alanda, 50 bin metrekare kapalı alan, 65 chalet, 100’ü aşkın uçak için statik sergileme alanı bulunacak. 400'ün üzerinde firma katılımı, 150’nin üzerinde askeri ve sivil delegasyon katılımıyla toplamda 100 bin civarında kişiyi Eurasia Airshow’da ağırlamayı hedefliyoruz.”

Yenibertiz, etkinliğe yönelik yoğun bir tanıtım faaliyeti yürüttüklerini, bu amaçla birçok ülkede temaslarda bulunduklarını söyledi.

Katılımcılarla sözleşme süreçlerinin başladığını dile getiren Yenibertiz, "Ülkemize sağlayacağı katma değer açısından Cumhuriyet tarihinin en büyük organizasyonu gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı himayesiyle de omuzlarımıza ayrı bir sorumluluk aldık. Her anlamda başarmak zorunda olduğumuz, karşılığını vermemiz gereken bir sürece girmiş olduk." diye konuştu.

HAVA YOLLARININ LİDERLERİ ZİRVEDE BULUŞACAK

Bu organizasyonla ülkenin havacılıkta ürettiği, ortağı olduğu işlerin, iş modellerinin tanıtılacağına işaret eden Yenibertiz, aynı zamanda tüm tarafların buluşup iş konuştuğu, birbirlerinin kabiliyetlerinden haberdar olduğu, iş bağlantıları yaptığı bir etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti.

Yenibertiz, Eurasia Airshow için sektördeki bütün karar vericilerin, askeri ve ticari alanda hava aracı, alt parça ve sistem üreticilerinin, hava yolu şirketlerinin, uçak bakım şirketlerinin, askeri ve sivil delegasyonların katılım göstereceğini, en az 12 havayolu şirketinin üst yöneticilerinin katılacağı bir zirve düzenleyeceklerini bildirdi.

Ferhat Yenibertiz, 40 milyar dolarlık iş hacminin iddialı bir rakam olduğunu, bunun 2018'de gerçekleşmesini bekledikleri anlaşmalar, potansiyel uçak alımları ve uçak siparişlerinden oluşacağını vurguladı.

UÇUŞ GÖSTERİLERİ RENK KATACAK

Organizasyonun hem ticari, hem askeri havacılık alanında yönelik olacağını anlatan Yenibertiz, hava gösterilerinin kalitesi, çok uluslu olması ve renkliliğinin de airshowun başarısı açısından kritik önemde olduğunu vurguladı.

Uçuş gösterileri için dünyadaki hemen hemen bütün ticari gösteri ekipleriyle temasa geçtiklerini ve adaylarla uçuş programları üzerinde yoğun mesai harcadıklarını ifade eden, Yenibertiz, Türk Yıldızları, Solo Türk, Breitling Jet Team, Red Arrows ve Airbenders'ın aralarında bulunduğu gösteri ekiplerinin organizasyona dahil edilmeleri için çalışmalarda bulunduklarını kaydetti.

Yenibertiz, organizasyonda halka açık hava şovlarının da yer alacağını, bu gösterilere tüm Türkiye’den 7'den 70'e katılım beklendiğini ve hafızalarda iz bırakacak bir etkinliğe imza atacaklarını belirtti. Ferhat Yenibertiz, organizasyona renk katmak amacıyla ayrıca dünyaca ünlü bir şarkıcının sahne alacağı büyük bir konser hazırlığı yürüttüklerini söyledi.

 
DHMİ 84 YAŞINDA
 
F-22'LER TÜRK YOLCU İÇİN HAVALANDI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vehip Güneşol 18 Şubat 2018 Pazar 14:12

Türkiye’de Airsow düzenlediğiniz için sizi kutlarım Kemal Atatürk’ün istikbal göklerdedir veciz sözünün nekadar anlamlı olduğunu anlıyoruz

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KILIÇ KAPTAN YAŞAMINI YİTİRDİ
Kocatepe'yi yanlışlıkla vuran pilot Zeki Kılıç yaşamını yitirdi
DÜN ATATÜRK HAVALİMANI
İstanbul Atatürk Havalimanı, dün tatilcilerin izdihamına uğradı
TC-TUR'UN KOKPİTİNDEN TC-CAN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı taşıyan uçak Bering'de böyle görüntülendi
 
"THY EUROLEAGUE FİNAL FOUR” VAKTİ
Avrupa’nın en büyük basketbol organizasyonu Turkish Airlines EuroLeague’in ...
PEGASUS ANKARA’ DAKİ UÇUŞ AĞINI GENİŞLETİYOR
Pegasus Hava Yolları, Ankara’daki uçuş ağını genişletiyor.
UKRAYNA İLE PASAPORTSUZ SEYAHAT BAŞLIYOR
Türkiye ile Ukrayna arasında pasaportsuz olarak yeni kimlik kartları ile ...
 
EUROLEAGUE İÇİN İSTANBUL’A 10 BİN KİŞİ GELECEK
THY'nin ana sponsor olduğu Euroleague 2017 Final Four için geri sayım ...
KOKPİTİN ŞİFRELERİ YANLIŞLIKLA YAYINLANDI
United'ın çatı şirketi, kokpit kapılarının giriş kodlarını yanlışlıkla web sitesinde yayımladı
ÖĞRENCİLERE PASAPORT SÜRPRİZİ
10 Şubat 2016'dan beri eğitimi devam eden ve 25 yaşından küçük olan öğrencilerden ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 11 / 16 °C 11 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •United Airlines
  •Kargo
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •uydu
  •Baykar