iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
27 Ocak 2010 Çarşamba - 13:35

ATÜ AÇIKLAMA YAPTI

ATÜ Genel Müdürü Ersan Arcan, 25 Ocak 2010 Pazartesi günü Atatürk Havalimanı’ndaki mağazalarında yapılan denetimle ilgili bir açıklama yaptı. Arcan’ın açıklaması bir tık ötede…

ATÜ AÇIKLAMA YAPTI
Pilots day

İşte ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan’ın açıklaması:

 

"ATÜ Duty Free İşletmeciliği A.Ş, gerek ulusal ve gerekse uluslararası alanda birçok başarılı projeye imza atmış ve başarıları uluslararası birçok sektörel kuruluş tarafından ödüllendirilmiş ve halen yurt içinde ve dışında 7 havalimanında 1083 personeli ile hergün 24 saat boyunca duty free işletmeciliğini başarıyla sürdüren tek Türk şirketidir.

 

Şirketimizin işletmesinde bulunan ve en yoğun yolcu trafiğine sahip olan İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali gümrüksüz mağaza ve depolarında 25 Ocak 2010 Pazartesi günü, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü; Gümrük Müdürlüğü ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin yürütmüş oldukları bir soruşturma kapsamında, yasal bir denetim süreci yaşandığı sizlerin malumunuzdur. Bu yasal denetimin sağlıklı şekilde yürütülebilmesinin ve özellikle mağaza raflarındaki ürünlerin doğru şekilde sayılabilmesi ve stok kayıtlarımızla birebir doğru mukayesesinin yapılabilmesinin doğal bir gereği olarak, mağazalarımızda 6 saat süre boyunca satışa ara verilmiş ve aynı gün  saat 15.45 itibari ile mağazalarımız tekrar hizmete açılmıştır.

 

Binlerce çeşit ve ürün referansından oluşan sayım ve sayım sonuçlarının Şirketimizin resmi stok ve envanter kayıtları ile mukayesesi sonucunda, hiç bir ürün veya envanter eksiğine rastlanmadığı ve ayrıca ürün, stok, satış, muhasebe ve bilgi işlem kayıtları ile yasal defter ve belgelerinin kısaca ticari faaliyetini yürütürken icra ettiği çalışma esas ve usullerinin ilgili mevzuatın düzenlediği gerekliliklere harfiyen uyduğu da tespit edilmiş olup, tanzim ve imza edilen bir İşyeri Denetim Tutanağı ile kayıt altına alındı.

 

Yapılan bu denetim sırasında, Şirketimizin üzerinde hassasiyetle durduğu “şeffaflık politikası” gereğince, resmi görevliler ile tam bir işbirliği yapılarak, Şirketimizin her türlü evrakı, bilgi ve belgesi kendilerinin görüş ve incelemesine açıldı. Soruşturma kapsamında olan konularla ilgili, personelimizin de bilgisine müracaat edilerek istenilen bilgiler kendilerine aktarıldı.

 

Uluslararası faaliyetleri bulunan Şirketimiz, bir çok yerli ve yabancı saygın denetim şirketi tarafından yılda en az 7 kez denetleniyor. Şirketimizin sistem-teknik-altyapı ve operasyon çalışmalarını içeren bu çok kapsamlı denetim yapılıyor. Bu denetimler yanında, yürüttüğü ticari faaliyetlerinin Gümrük Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuata uygunluğu bakımından Şirketimiz, gerek Gümrük Müdürlüğü ve gerekse Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından da faaliyete başladığı ilk günden bugüne kadar sürekli şekilde yasal denetim ve kontrollere tabi tutulmuştur.

 

25 Ocak 2010, Pazartesi günü yapılan bu denetim süreci  de herhangi bir usulsüzlüğe veya olumsuzluğa rastlanmadığı belgelenerek sonuçlanmış, Şirketimizin Atatürk Havalimanı dahilinde yürüttüğü duty free operasyonlarının yasalara uygunluk, şeffaflık, ciddiyet, kurumsal çizgi ve güvenirliliğini zedeleyebilecek herhangi bir bulgu veya olumsuzlukla karşılaşılmamıştır.

 

Hal böyle iken, bazı yayın kuruluşlarının ana haber bültenlerinde, mağazalarımızın görüntüleri de verilerek işlenen haber içeriğinde, “Free Shop Operasyonu” olarak başlayan incelemenin renk değiştirdiği ve Atatürk Havalimanı’nda Duty Free’lerde “kadın ticareti” ve “pırlanta kaçakçılığı” yapıldığı iddia edilerek maalesef bu ağır ithamlarla şirketimizin ilgisi bulunduğu gibi yanlış bir intiba yaratılmıştır.

Atatürk Havalimanı’nda işletmekte olduğumuz mağazalarımızda yapılan inceleme ve denetimin ilgili olduğu soruşturma kapsamında yukarıda belirtilen içerikle kurumumuzun hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Bu haberi veren medya mensuplarının kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi temel meslek ilkesi doğrultusunda incelenmiş olsa veya şirketimizin bilgisine başvurulmuş olsa idi, bu içerikle şirketimizin hiçbir ilgisi olmadığı kolaylıkla belirlenebilecekti. Şirketimizin, yukarıda iddia edilen ve müessesemizin yaşadığı denetim süreci ile hiçbir alakası bulunmayan bu suçlamalar karşısında yasal haklarını kullanacağını ve gerekli yasal yollara başvuracağını önemle belirtmek isteriz.

Şirketimizdeki denetim ve incelemeleri yasaların öngördüğü şekilde ve büyük bir dikkat ve titizlikle yürütmüş bulunan tüm Emniyet görevlilerine, göstermiş oldukları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

 

Ayrıca, Şirketimizin değer ve ilkeleri ile işimizin gereği olan mevzuatın aradığı tüm gereklere harfiyen uygun şekilde davranan tüm personelimizi kutlar ve kendilerine teşekkür ederiz."

 

 

 

 
THY VE AVEA'DAN 'UÇURAN' KAMPANYA
 
THY'DE CEP VE TV DÖNEMİ
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TEŞEKKÜR 13 Şubat 2010 Cumartesi 08:10

HERKEZE TEŞEKKÜR EDİLMİŞ DEMEKKİ AYNEN DEVAM !!!!!!!!!!!!!!!!!! DEVAM İŞLER İYİ GİDİYOR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY VE AVEA'DAN 'UÇURAN' KAMPANYA
Türk Hava Yolları Miles&Smiles üyeleri, Türkiye’nin en çok konuşturan ...
PİLOT KULEYİ DİNLEMEDİ
Etiyopya Havayolları uçağının 90 kişiyle Lübnan açıklarında denize düşmesinden ...
LE MONDE'DAN THY'YE ÖVGÜ
Türk Hava Yolları'na bir övgü de Fransız gazetesi Le Monde'dan geldi: THY kriz tanımıyor...
 
THY PİLOTLARININ SUÇU YOK
Geçtiğimiz yıl Şubat ayında İstanbul-Amsterdam seferini yaparken Schiphol ...
UZLAŞAMADILAR
BTA Havalimanları Yiyecek ve İçecek A.Ş. ile Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi ...
BAZI UÇAK SEFERLERİ İPTAL
Atatürk Havalimanı ile yurtiçi ile yurtdışında bazı merkezler arasındaki ...
 
PAKİSTAN UÇAĞI HAVALANAMADI
Flaş, Flaş… SHGM, İslamabad-İstanbul-Amsterdam seferini yapan Pakistan ...
PEGASUS'TAN SEVGİLİYE İNDİRİM
Pegasus, sevgilileri tüm iç ve dış hatlarda yüzde 50 indirimle uçuruyor…
2009 YILI DEĞERLENDİRMESİ
Sivil havacılığının 2009 yılı değerlendirme toplantısı Sapanca’da yapıldı…
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
AIRBUS'TA İLK ÇEYREK SONUÇLARI
TÜRKSAT 6A İÇİN TARİH VERİLDİ
HEATHROW'DA RAKAMLAR OLUMLU
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
14 / 19 °C 13 / 19 °C 13 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •kriz
  •almanya
  •salgın
  •Baykar