iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
24 Aralık 2014 Çarşamba - 13:02

ATÜ ‘YEŞİL OFİS’ SERTİFİKALI OLDU

ATÜ, Dünya Doğayı Koruma Vakfı Türkiye, tarafından yürütülen ‘Yeşil Ofis Projesi’ kapsamında sürdürülebilir çevre yaklaşımı ile gerçekleştirdiği çalışmalarla ‘Yeşil Ofis’ sertifikası almaya hak kazandı

ATÜ ‘YEŞİL OFİS’ SERTİFİKALI OLDU
Losev-1

TAV Havalimanları ve Unifree ortaklığında kurulan ve Türkiye’nin en büyük gümrüksüz satış mağaza işletmecisi olan ATÜ Duty Free, dünya çapında doğayı korumaya yönelik çalışmalar yürüten ve çok sayıda ülkede temsilcilikleri bulunan Dünya doğayı Koruma Vakfı (WWF) Türkiye’nin Ekolojik Ayak İzi’ni azaltmaya yönelik girişimi ‘Yeşil Ofis Projesi’nde belirlenen kriterleri sağladı. Gerçekleştirdiği çalışma ve uygulamalarıyla ATÜ Duty Free merkez ofisinde ‘Yeşil Ofis’ sertifikası alan ilk gümrüksüz mağazacılık şirketi oldu.

ATÜ Duty Free Genel Müdürü Ersan Arcan, “ATÜ olarak, sürdürülebilirlik yaklaşımımız doğrultusunda bugüne kadar ortaya koyduğumuz tüm çalışmalarda çevresel etkileri en aza indirgemek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. WWF Türkiye ile işbirliğimiz çerçevesinde, yılın başında dahil olduğumuz yeşil ofis projesi ile çalışmalarımıza yeni bir boyut kazandırdık. Genel merkezimizdeki tüm çalışanlarımızın konuya duyarlılıklarını artırmaya yönelik çok sayıda uygulamaya imza atıldı. Ofislerde en çok sözü edilebilecek kağıt tüketimi ve atık yönetimi konularında yaptığımız çalışmalarla başarılı sonuçlara ulaştık. Bu proje, yeryüzünde Ekolojik Ayak İzi’ni azaltmaya yönelik bir girişim olarak WWF Global tarafından başlatıldı. Tüm dünyada da ülke temsilcilikleri kanalıyla yürütülüyor. Bu önemli girişimin örnek gösterilebilecek nitelikteki sertifikalı kurumlar arasında yer almak bizim için çok önemli. Aynı zamanda sürdürülebilir bir çevre için yürüttüğümüz çalışmalarla konuya ilişkin farkındalığın artmasına katkı sağlamaktan da gururluyuz. ‘Yeşil Ofis’ sertifikası ile ayrıca dünya çapında bu sertifikayı alan ilk duty free şirketi olduk. Sosyal sorumluluk paralelinde sürdürülebilirlik yaklaşımımızı tüm iş süreçlerimizde yürütmeye devam edeceğiz” dedi.

ATÜ Duty Free, WWF Türkiye ile işbirliği içerisinde, projeyi denetleyen yeşil ekip tarafından belirlenen kriterler doğrultusunda çalışanların bilinçlendirilerek farkındalık yaratılması, kağıt tüketiminin azaltılması ve atık yönetimi konularında genel müdürlük ofisinde yıl boyunca gerçekleştirdiği başarılı uygulamalar sonucunda sertifikayı almaya hak kazandı.

ATÜ Duty Free’nin genel merkezinde uygulanmak üzere ‘Yeşil Proje’ kapsamında, WWF Türkiye tarafından üç kriter belirlendi: çalışanların bilinçlendirilmesi, kağıt tüketiminin azaltılması ve atık yönetimi. Bu başlıklar altında bilgilendirme e-postaları, afiş ve ilanlar, seminer vetoplantılar gerçekleştirildi. Ajanda, takvim, kartvizitlerde geri dönüşümlü kâğıt kullanımı uygulandı. Yazıcılarda çift taraflı baskı uygulaması yapıldı. Toner kartuşları, kâğıt, ambalaj malzemeleri ve elektronik cihazlardan çıkan atıklarla ilgili atık yönetimi prosedürleri benimsendi. Cam, plastik, kâğıt atıkların ayrıştırılarak geri dönüşümleri sağlandı. Geri dönüşümler sayesinde de 50 ağaç dikilmesi sağlandı.  

ATÜ, Ekim 2014’te Tunus’ta hizmet verdiği havalimanı sayısını kazandığı ihaleyle yediye çıkartmıştı. ATÜ, Tunis-Carthage, Djerba-Zarzis, Sfax-Thyna, Tozeur-Nefta and Tabarka - Ain Draham Havalimanları’ndaki gümrüksüz satış mağazalarını Kasım 2014 itibarıyla hizmete açtı.

ATÜ Duty Free Umman’ın ikinci büyük kenti Salallah’ın yeni havalimanı’nın gümrüksüz mağazalarını 10 yıl süreyle işletme ihalesini de Ağustos 2014 başında kazanmıştı.

Merkezi İstanbul’da bulunan ATÜ Turizm İşletmeciliği A.Ş. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir ve Gazipaşa; Gürcistan’da Tiflis, Batum ve Kutaisi, Tunus’ta Enfidha ve Monastir; Makedonya’da Üsküp ve Ohrid; Litvanya’da Riga; Umman’da Salalah ve Suudi Arabistan’da Medine havalimanlarında faaliyet gösteriyor. TAV Havalimanları ve Unifree ortaklığında kurulan ve Türkiye’nin en büyük gümrüksüz satış mağaza işletmecisi olan ATÜ Duty Fee, yolculara, ihtiyaçlarına ve dünyanın en tanınmış markalarına ait 50 bin çeşit ürüne avantajlı fiyatlarla erişim olanağı sağlıyor.

 
HAKKÂRİLİ ÇOCUKLARIN İLK UÇUŞ HEYECANI
 
LOUNGE İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HİZMETTE
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAKKÂRİLİ ÇOCUKLARIN İLK UÇUŞ HEYECANI
AnadoluJet, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen Hakkâri ...
HAVALİMANINDA KEDİ KURTARMA OPERASYONU
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önündeki köprüde sıkışan kediyi itfaiye ekibi kurtardı
HIRSIZLIK ANI KAMERADA
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda kafede oturan yolcuların çantasını çalan ...
 
ESRARENGİZ UÇAĞIN KARGOSUNDA NE VAR
Türkiye’ye kivi beyan edip, dolar getirdiği iddia edilen esrarengiz uçağın sigara taşıdığı açıklandı
THY UÇAĞINDA HAREKETLİ ANLAR
İtalya'da yaşayan Burkina Faso vatandaşı M.D.(28), THY’nin Milano-İstanbul ...
ISPARTA KAZASI DAVASI ERTELENDİ
Isparta’da 2007 yılında meydana gelen ve 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan ...
 
BAKIN SANDIKLARDAN NE ÇIKTI
Adana'da 1.4 milyon liralık kaçak akıllı telefon ele geçirildi
BU FOTOĞRAF SİZİ ŞAŞIRTACAK
Gazeteci Teoman Zelvi’nin bu sabah saatlerinde çektiği fotoğraf daha şimdiden ...
LAPTOP'UN İÇİNDEN KOKAİN ÇIKTI
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, Brezilya'dan gelen Franklin Hernandez ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
PARAZİT HAVA ARAÇLARI
UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPTI
APRONDA BAŞIBOŞ KÖPEKLER
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
16 / 23 °C 18 / 23 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •United Airlines
  •Kargo
  •uydu
  •maske