iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Temmuz 2013 Perşembe - 15:54

AYÇİN’DEN GREV RAKAMLARI

Hava-İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin’den grev rakamları. Ayçin, bin 600 kişinin katıldığı grevde şu anda 1300-1350 kişinin olduğunu söyledi. Ayçin, Hamdi Topçu’nun işe dönüş için verdiği süreden sonra sadece 5 kişinin işe döndüğünü iddia etti.

AYÇİN’DEN GREV RAKAMLARI
Pilots day

Hava-İş Sendikası ve grevdeki THY çalışanları grev kırıcılığı konusunda mahkemenin verdiği İhtiyati Tedbir Kararı’nın derhal uygulanması için THY genel müdürlüğü önünde 1 Gün 1 Gece sürecek eyleme başladı.

Saat 12.30’da genel müdürlük önündeki otoparkta toplanan işçiler halay çekerek ve slogan atarak işvereni mahkemenin verdiği karara uymaya davet etti. Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin burada gazetecilere bir açıklama yaptı.

Ayçin şunları söyledi:

“Bugün saat 12.00 itibarıyla greve katılan arkadaşlarımız, aileleri, çocukları ve dışarıdan destek ve dayanışma için gelecek olan arkadaşlarımızla kardeş sendikalarımızla 24 saatlik bir uyarı eylemi başlatmış bulunuyoruz. Bunun nedeni THY yönetiminin ve AKP iktidarının hak hukuk ve adalet tanımaz tavrına bir uyarıda bulunmak. Çünkü 15 Mayıs itibarıyla başlayan grevimiz bugün 58. gününde ve bu grevin özellikle THY Yönetim Kurulu Başkanınca yandaş medya tarafından çarpıtılarak THY’de bir grev olmadığı imajı yaratmak, çalışanların greve çıkmadığı görüntüsü vermek ve THY’nin aylık ve günlük uçuş programlarının aksamadığını, seferlerin normal periyodunda devam ettiğini gösterebilmek düşüncesiyle yandaş medyada yapmış olduğu söylemlerin ve verdikleri görüntülerin aksini kanıtlamaya çalıştık.

MAHKEME KARARINI VERDİ

Yargı yoluyla hakkımızı arama yolunu seçtik ve yargı yapmış olduğumuz durum tespitinden sonra bilirkişinin de tutmuş olduğu raporla THY yönetiminin yaklaşık bin 600 kişinin grevde olduğu bir iş yerinde grev yokmuş gibi, seferlerin normal seyrinde olduğunu göstermek yönündeki çabasının ancak ve ancak grev kırıcılığı yaparak mümkün olabileceği doğrultusundaki kararını vermiş oldu. THY yönetimi 6356 sayılı yasada greve çıkan bir iş yerinde greve çıkan işçinin yerine işçi alamayacağı, greve çıkan işçinin işini bir başka işçiye yaptıramayacağı gerçeği çok açık ve çok anlaşılır bir şekilde yazıyor olmasına rağmen bu yasa tanımaz, hukuk tanımaz tavrı ve tutumuyla şirkete yaklaşık 800 part time eleman alarak grev kırıcılığı yaptığı, yine grev ve lokavt kapsam dışında bulunan personeli çalıştırarak grev kırıcılığı yaptığı, yine Sunexpress ve Jet Airways’ten kabin ekibi kiralayarak THY kendi uçaklarında bu ekipleri uçurarak grev kırıcılığı yaptığı ve greve çıkmayan arkadaşlarımızı greve çıkan arkadaşlarımızın işlerinde çalıştırarak grev kırıcılığı yaptığı mevcut bilirkişi raporuyla ve 5 Nolu İş Mahkemesi kararıyla tescillenmiş, onaylanmış oldu.

Her ne kadar işverenin kararı temyize gönderme hakkı var ise de mevcut yasadaki şekliyle söylüyorum. Temyiz hakkının kullanılacak olması mahkemenin vermiş olduğu yürütmenin durdurulması talebinin uygulanmamasını gerektirmez yani geciktirici bir neden sayılmaz. O nedenle mahkeme gerekçeli kararını dün ilgili işveren tarafına tebliği ederek karar uygun gerekli önlemlerin alınmasını istemiştir. Bu arada sendika olarak biz de ITF ve ILO’ya gerekli başvuruda bulunarak bu kararın takipçisi olmalarını bize destek vermelerini istedik. Çalışma Bakanlığına başvuruda bulunarak İstanbul 5 Nolu İş Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmenin durdurulması kararına paralel gerekli uygulamaları ve önlemlerin alınarak müdahalenin yapılması talebinde bulunduk. SHGM’ye başvuruda bulunarak İş Bölge Çalışma Mahkemesine başvurarak karara uygun müdahalelerin ve denetimlerin başlatılmasını istedik.  

Umuyoruz dün yapılan bu tebligatlar bugün yasal olarak sonlanmış olacaktır. Bu yapılan tebligatlara uygun THY işvereni bugüne kadar uygulamış olduğu kanun tanımaz, hukuk tanımaz tavrını terk eder, ve yaklaşık bin 600 civarında arkadaşımızın grev hakkına yapılmış bu yasa dışı grev kırıcı tavrını sonlandırmış olur.”

ABARTILI TALEPLERDE BULUNMADIK

Atilay Ayçin sözlerine şöyle devam etti:

“Başından beri THY işvereni ile yaptığımız pazarlıkta çok abartılı talepte bulunarak THY işverenin altından kalkamayacağı öneriler ve tartışmalar yapmadık. THY uçuş hizmeti veren arkadaşlarımızın emniyetli uçuş şartlarına ulaştırarak THY’nin de emniyetli ve güvenli uçuş yapan güvenli bir şirket statüsünü sürdürmesi talebimiz vardı. Bu talebimiz işveren tarafından kabul görmediği için grev aşamasına geldik. Grevden amaç işveren üzerinde caydırıcı bir unsur oluşturmaktır. Eğer siz yasanın size vermiş olduğu hakları kullanırken yasanın çalışanlara tanımış olduğu hakları tanımazlıktan gelirseniz orada çalışma barışından söz etmek mümkün olmaz. THY 58 gündür dışarıdan eleman alarak, özel sektörden kabin ekibi kiralayarak grevi kırmaya ve zayıflatmaya çalışmaktadır. Böyle olunca grev amacından uzaklaşmış bulunmaktadır. Böyle olunca dışarıdaki arkadaşlarımızın mağduriyeti daha uzun süre devam edecek demektir. Mahkemenin sataşmanın durdurulması tespit davasının sonlandırılması ve yürütmenin durdurulması anlamında vermiş olduğu bu karar Hava-İş çalışanlarının geleceği ve grevdeki amaçlarına uygun önemli bir karar olduğu kadar Türkiye işçi sendikaları açısında da önemli bir örnek karardır.

MESAJ ALINMAZSA EYLEMLERİMİZ RADİKALLEŞİR

THY yönetimi bir kez daha uyararak bugüne kadar göstermedikleri olgunluğu ve anlayışı bu saat bu karar itibarıyla göstermesini bekliyoruz. Kendilerini masaya davet ediyoruz. Ve bu uyarı eyleminden gerekli mesajı almalarını umuyoruz. Eğer almazlarsa gerek uluslararası alanda gerek ulusal olarak bundan sonraki eylem kararlarımız daha da radikalleşerek dozu daha da artarak devam edecektir. Umuyoruz olay buraya varmadan sonlanır herkes işine bakar ve böylece burada 58 gündür süren grevimiz de beklenen sonuca ulaşmış olmanın övüncü ve kıvancı ile amacına ulaşmış olur. “

GREVDE KAÇ KİŞİ VAR

Atilay Ayçin greve çıkan ve işe geri dönen çalışanların sayısı ile ilgili de şu bilgileri verdi:

“Şu an yaklaşık 1300-1350 civarında arkadaşımız grevde bulunuyor. Geçen hafta THY işvereni yaklaşık 200-250 kişinin işe döneceği konusundaki beklentisi özellikle oluşturduğumuz grev komitesi üzerinden yapmış oldukları girişimle buradan yaklaşık 500 civarında arkadaşımızın işe döneceği görüntüsünü yaydılar. İki gün üst üste verilen sürelerle eğer bu saat itibarıyla işe dönüşleri yaparlarsa grevde geçen süreleri çalışmış olarak kabul edeceklerini söyleyip grevi kırmaya çalıştılar. Ama maalesef bu konuda da başarılı olamadılar. Bu saatten sonra da içeriye herhangi bir dönüşün olacağı söz konusu değil. Dönüş bir tek şartla olur grev masada biter istediğimiz talepler kabul edilir arkadaşlarımız böylece işe dönerler”.

Ayçin, “Kimse dönmedi mi?” şeklindeki gazetecilerin sorusu üzerine, “Hayır, grev komitesindeki 5 arkadaşımızın dışında geriye dönen olmadı. Komitede arkadaşlar üzerlerine düşen görevi yaptılar.  Görevlerini tamamlamış olmanın hezeyanıyla, heyecanıyla ve övüncüyle döndüler, şu anda da uçuşlarını yapıyorlar. İstedikleri 500 kişiyi beraber götüremediler” dedi. 

Airkule.com

 
ADALET İÇİN 1 GÜN 1 GECE EYLEMİ BAŞLADI
 
EMIRATES MAURITIUS’A A380’LE UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ADALET İÇİN 1 GÜN 1 GECE EYLEMİ BAŞLADI
Hava-İş Sendikası ve grevdeki THY çalışanları grev kırıcılığı konusunda ...
SABİHA GÖKÇEN YOLCU SAYISINI ARTIRIYOR
2012 yılında Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI Europe) tarafından ...
ORDU-GİRESUN İÇİN SON TEKLİF TARİHİ
Ordu-Giresun Havalimanı için son teklif verme tarihi bugün…
 
THY ÖNÜNDE ADALET İÇİN 1 GÜN 1 GECE
Hava-İş Sendikası ve grevdeki THY çalışanları grev kırıcılığı konusunda ...
AIRBUS MILITARY A400M TÜRKİYE TURUNDA
Airbus Military’nin yeni nesil A400M nakliye uçağı bu yılsonuna doğru ...
SAMSUNLULAR UÇAĞI SEVDİ
Samsun'da hava yolculuğu yapanların sayısında yüzde 5 artış oldu
 
TÜRK PİLOTLARA İSTİHDAM MÜJDESİ
Sektörde belirlenen maksimum yüzde 25 kotasının üzerinde yabancı pilot ...
ABD’Lİ FİRMAYLA İYİ NİYET ANLAŞMASI
Türk Hava Yolları (THY), Türkiye`de bioyakıt üretimine yönelik olası alternatiflerin ...
KURALDIŞI BAGAJA 5 BİN LİRA CEZA
SHGM, el bagajlarının kabine yerleşimi konusunda genelge yayımladı.
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAV YOLCU SAYISINI ARTIRDI
AYJET'TE MEZUNİYET TÖRENLERİ
EUROFIGHTER BAŞLANGIÇ OLUR MU
PET LOUNGE AÇILIYOR
ESKİ KALİTE MÜDÜRÜ KONUŞTU
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
14 / 19 °C 13 / 19 °C 12 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •pilot
  •yolcu
  •Dubai
  •Antalya