iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
1 Haziran 2023 Perşembe - 12:14

AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİNİ YAPTI

Azerbaycan’dan Türkiye’ye geçen yıl yaklaşık 700 bin kişi turistik amaçlı gelirken, karşılıklı turizm trafiği pandemi öncesine döndü

AZERBAYCAN KARDEŞLİĞİNİ YAPTI
Losev-1

Azerbaycan en büyük turizm pazarlarımız arasına girme yolunda hızla ilerliyor. Azerbaycan’dan Türkiye’ye geçen yıl yaklaşık 700 bin kişi turistik amaçlı gelirken, karşılıklı turizm trafiği pandemi öncesine döndü. İki ülke arasında turizm hacminin kısa vadede 1.8 milyon turiste ulaşabileceği öngörülüyor.

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, ‘tek millet iki devlet’ ülküsünden hareketle dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın Türkiye’nin en büyük turizm pazarlarından biri olma yolunda ilerlediğini belirterek, iki ülke arasındaki turizm hacminin 1.8 milyon turiste ulaşabileceğini söyledi.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki turizm faaliyetleri Bakü’de gerçekleştirilen workshop ile masaya yatırıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Türkiye Otelciler Birliği ve Türk Havayolları işbirliğinde, Alaska Turizm organizasyonuyla gerçekleştirilen workshop iki ülke arasında karşılıklı turizm pazarının potansiyelini gözler önüne serdi. 

Türkiye ilk tercih

TÜROB’un Bakü Workhop’u sonrasında hazırladığı sonuç raporunda görüşlerine yer verilen TÜROB Başkanı Müberra Eresin, “Yaklaşık 10 milyon nüfuslu kardeş ülke Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının pandemi öncesi rakamlara yaklaşması kardeşliğimizin bir sonucudur” dedi.

Eresin, şöyle konuştu: “2022 yılında yaklaşık 700 bin Azerbaycanlı kardeşimiz Türkiye’ye geldi. Bu sayının kısa sürede 1 milyona ulaşacağını öngörüyoruz. 2022 yılında yurt dışına çıkan Azerbaycan vatandaşlarının ilk tercihi Türkiye oldu. Türkiye’den Azerbaycan’a ise geçen yıl 315 bin turist gitti. Türkiye, Azerbaycan'a en çok turist gönderen ilk 5 ülkenin içinde. Bu da Azarbeycan’nın Türkiye için olduğu gibi, Türkiye'nin de Azerbaycan turizmi için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Azerbaycan’ın Türkiye'den daha çok turist ağırlama potansiyeli var, zira Azerbaycan’ın Türk ziyaretçiler için başta gastronomi, yaz ve kış turizmi, kültür turizmi, sağlık turizmi gibi birçok açılardan önemli altyapı ve üstyapı imkanları bulunuyor. Bu önemli potansiyeli harekete geçirmek üzere Azerbaycanlı meslektaşlarımızla karşılıklı işbirliği ve tanıtım çalışmalarını daha çok artıracağız. Azerbaycan turizm potansiyeli olarak hedeflediğimiz 1 milyon 850 bin sayısına ulaşmak için her türlü işbirliklerine açığız. Bu önemli potansiyeli harekete geçirmek üzere Azerbaycanlı meslektaşlarımızla karşılıklı işbirliği ve tanıtım çalışmalarını daha çok artıracağız. Bu organizasyon için öncelikle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı’na teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca, etkinliğimizde tüm meslektaşlarımızın bir araya gelmesini sağlayan Sayın İmran Bagiyev’e özellikle teşekkür ederim.”

Yoğun katılım oldu

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Doç.Dr. Cahit Bağcı da Türk otelciliğinin geldiği seviye ile bugün ülkemizin adeta yüz akı konumunda olduğunu belirterek, “Kuşkusuz Türkiye- Azerbaycan ilişkileri bugün geldiği seviye itibariyle dünyaya örneklik teşkil eden, iki ülke arasında emsali olmayan bir ilişki biçimidir. Bize düşen görev, bütün sektörlerdeki görevlilere düşen görev, bu ilişki biçiminden, bu anlayıştan, bu yaklaşımdan bir sinerji üretmektir” dedi.

Hatay Mutfağı menüsü

Bakü’de düzenlenen workshop’a toplam 41 otel katılım sağladı. Azerbaycan’ın önde gelen yaklaşık 200 seyahat acentesi ve tur operatörünün davetli olarak katılım sağladığı organizasyonda yüz yüze görüşmeler gerçekleştirildi. Azerbaycan Turizm Ajansı Aparat Rehberi Kenan Kasımov, Azerbaycan Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Goydaniz Gahramanov, Azerbaycan Otelciler Birliği Başkanı Eldar Alimuradov ile THY Bakü Müdürü Hamid Eldeleklioğlu’nun da katıldığı etkinlikte iki ülke turizminin geliştirilmesine yönelik temenni ve beklentiler paylaşıldı. Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan proje ile 21-27 Mayıs ‘Türk Mutfağı Haftası’ olarak kutlanırken, Bakü Workshop’un gala gecesinde ‘Hatay Mutfağı’ menüsünden hazırlanan yemekler servis edildi.

Azerbaycan’dan ülkemize gelen turist sayısı

Yıl………….Azerbaycan’dan gelen turist sayısı (Bin kişi)

2013……….630

2014……….657

2015……….602

2016……….606

2017……….765

2018……….858

2019……….901

2020……….236

2021……….470

2022……….683

2022 (ilk 3 ay) ………143

2023 (ilk 3 ay)………..143

Workshop’a katılan oteller

Address İstanbul, Armada Hotel İstanbul, Avantgarde Collection, Barcelo İstanbul, Barın Hotel, Burdock Hotel, Burgu Tango Arjaan by Rotana, Clarion Hotel Golden Horn, Crowne Plaza İstanbul Florya, Eresin Hotels, Fairmont Quasar İstanbul, Grand Cevahir Hotel, Grand Hilarium Hotel, Hilton Istanbul Bomonti Hotel&Conference Center, Hilton İstanbul Maslak, Istanbul Marriott Hotel Sisli, JW Marriott Hotel İstanbul Marmara Sea, Lazzoni Hotel İstanbul, Le Meridien İstanbul Etiler, NG Sapanca, Novotel&Ibis Hotel, Pera Palace Hotel, Point Hotel Barbaros, Radisson Blu Şişli, Radisson Residences Vadistanbul, Ramada Encore By Wyndham Bayrampaşa, Sheraton İstanbul City Center, Sim Hotel, Swissôtel Büyük Efes, İzmir Swissôtel, The Bosphorus, The Elysium Taksim, The Marmara Taksim, The Ritz Carlton, The Stay Hotels, Tria Hotel İstanbul, Westin Hotel, Wish More Hotel İstanbul, WOW Hotel, Wyndham Grand İstanbul Levent, Yaşmak Hotel Collection, Yunak Evleri Cave Hotel.

 
İSG'DE ÜST DÜZEY ATAMA
 
SIA'DA 'SINIRSIZ WI-FI'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAKAN NEBATİ'DEN AÇIKLAMA
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kendisinin de yer aldığı uçaktaki ...
'SATILIYOR' İDDİALARI YALANLANDI
THY ile ilgili "satılacak" şeklindeki iddialar şirketin Basın Müşaviri ...
SCHENGEN KRİZİ SÜRÜYOR
2022 yılının sonunda gündeme gelen Türk yurttaşlarının Schengen vizesi ...
 
F-16 SATIŞI GÜNDEME GELDİ
ABD Başkanı Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla tebrik etti, görüşmede ...
BAKAN NEBATİ'YE 'RÖTAR' TEPKİSİ
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile THY uçağındaki yolcular arasında ...
ELBİSEDE TOZ ALTIN
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda, üzerindeki elbiseye 5 kilogram altını toz ...
 
TUM'DA 'HATAY LEZZETLERİ'
TUM, Türk Mutfağı Haftası’nda Hatay Lezzetlerini tanıttı 
SPOTTER'LAR BAŞVURABİLİR
Havacılık fotoğrafçılarını bir araya getiren İGA Spotter, 3 Haziran gününden ...
KAÇAK ALTIN ELE GEÇİRİLDİ
İstanbul Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda yasa dışı yollarla Türkiye’ye ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PESKOV'DAN 'THY' AÇIKLAMASI
TİMSAH KORKUTTU
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
15 / 22 °C 15 / 19 °C 13 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Airbus
  •kaza
  •United Airlines
  •uçak