iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
20 Şubat 2018 Salı - 10:08

BİR KABİN MEMURUNUN MEKTUBU

Hava-İş'te muhalif oluşum Zeytin Dalı Hareketinin öncülüğünde kurulan yeni sendika Hava-Sen'e ulaşan bir kabin memurunun kaleme aldığı mektup, son yıllarda işçi cephesinde yaşananların bir özeti oldu

BİR KABİN MEMURUNUN MEKTUBU
Losev-1

Hava-İş'te muhalif oluşum Zeytin Dalı Hareketinin öncülüğünde kurulan yeni sendika Hava-Sen'e ulaşan ve bir kabin memuru tarafından kaleme alınan mektup, son yıllarda işçi cephesinde yaşananların bir özeti oldu. Mektupta, geçmişte yaşanan hataların ardından yepyeni bir sayfa açılması ve dayanışma çağrısı vurgulandı. İşte o mektup:

Kabinden Kalbine Sesleniş

Merhaba Arkadaşım,

Sana arkadaşım dedim ama aslında arkadaşlarından, eşinden, dostundan ailenden çok daha yakınım çoğu zaman.

Şimdi sen kimsin diyeceksin haklı olarak.

BEN, sen dünyanın bir ucunda hastanelik olduğunda başucunda bekleyenim, takılan serumun hortumunu sen uyurken düzeltenim,
SEN zorlu ve uzun bir uçuşun sonunda pasaportta “çıksak da ekip aracına binmeden bir sigara içsek” diye bekleşirken gelen bir telefonla dünyam başıma yıkıldığında bana sarılıp hıçkırıklarıma katılan, aynı uçakla beni gönderip cenazeme yetişmem için arkamdan dua eden, dönüşte benim yerime de çalışıp iner inmez beni arayansın.

BİZ dünyanın uzak bir köşesinde otelimiz basıldığında beraber bir odada toplaşıp kapıya koltukları yığanlarız içeri girmesinler diye. Onca yıldır çok şey atlattık beraber; ekip aracından indirilip zorla alıkonduk günlerce, aracımız tarandı, durduruldu, soyuldu. Evimiz, iş yerimiz bombalandı ben yaralandım sen arabana atlayıp alana koştun beni evime sağ salim bırakmak için, darbe girişiminde crew lounge da kaptanlar önde biz arkada bekleştik beraber titredik öfkeli kalabalık üstümüze eline geçeni atarken.

Birçok cenazemiz oldu bizim otel odalarında ölü bulduğumuz beyin kanamasından, önce intihar sonra cinayet denip ölenlere, ekip tahsiste kalp krizi geçirenden yatıda boğulana, kaldırımda ezilenden yok yere sıtmadan gidene en çokta kanserden kalpten kaybettiklerimiz oldu beraber toprak attığımız mezarlarına.

Gerçekten ne büyük bir aile olduğumuzun farkında mıyız acaba? Onbinlerce olan sayımızla değil ama, binlerin gerektiğinde nasıl birbirine sarılıp kenetlendiğiyle.. Hani cümleler vardır “Eskiler bilir” le başlayan. Ben de sevmem hiç o lafı o yüzden yazıyorum sana artık sende bil ona göre karar ver ne yapacağına diye. Altı, yedi, sekiz kare ER larımız vardı eskiden bizim 5 kare çift tireli iç yatılarımız. Hem de aynı ekiple yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi hiç. Kaptan babamız amir annemiz gibi olurdu son gün istemeden de olsa 🙂 Bir sis basardı Taşkent’te 3 gün daha mahsursun -39 dercede ne yapacaksın hep beraber bir odada sohbet et dur …

Sonra kaptanlar değişmeye başladı her uçuşta, iç yatılarda. Ardından uçuş öncesi bir bardak sıcak çayla sohbet ettiğimiz brifingler kayboldu gitti uçağa ayrı geçmeye başlayınca. Sonra kokpit kapısı kitlenecek dendi ardından girişler kısıtlandı kokpit kabin ayrıldı. Peşinden amir memur geldi sonra 777 330 cular, q y z k bilmem kaçıncı dönem derken bir baktık ki herkes herkesi rapor eder kimse kimseye güvenmez herkes herkesi öteki bilir olmuş. Birlik beraberlik hayal olmuş.. İşten atılma korkusu sarmış susturmuş, biz sustukça dinlenmeler minimum altı, tebliğler TIS’e aykırı, mesailer hep SKPK, pass dönüşler mesai dışı, ER’lar normal uçuş, 48 saatler-boşlar İBB oluvermiş. Şimdi mesailer limitsize, odalar çift kişiye, planlama sahip, biz köleye doğru gidiyor her atılan tadil protokolü imzasıyla.

Eskiden bir de bunları engelleyebilen sendikamız vardı. Her sözleşmede yeni haklar kazanır, TİS kurallarını sonuna kadar savunur, kabinde yenilere %80 maaşa bile razı olmazdı sen onu da bilmezsin. Şimdiki gibi işi gücü indirim anlaşmaları, otel tatilleri, kooperatif evleri değildi kısaca.
Sonra BİR GECE aniden "çok acil" diye çağırdı bizi alana. Telefonlara mesajlar yağdı “uçuşa gitmeyeceksiniz dedi, burda eylem yapacaksınız” Birçoğumuz katıldık elbette sonra birden telefonlara işten çıkarıldınız mesajları gelmeye başladı hem de yüzlercemize... 305 arkadaşımız işinden oldu, kalanımız paşa paşa uçuşlarına gider oldu. Sendika hemen ardından bir açıklamayla ”biz birşey yapmadık üyelerimiz işe gitmeme haklarını kullandı” deyip çıkıverdi işin içinden. İşte o gün kaybettik tüm inancımızı güvenimizi. Keşke bilebilseydik daha kötü günlerin geldiğini…
Daha acımız tazeyken kaybettiklerimize ”Grev“ dedi sendika bu sefer yasal! "Madem diğeri yasal değildi niye başlattın" diyemeden başladı grev süreci. 305 alınmadan ikinci maddeye geçmedi sendika görüşmelerde. O tamam iyi hoş da hiçbir maddeye nuh dedi peygamber demedi “illa grev” dedi çıktık. Güven yerine şüphe, birlik yerine öfke, beraberlik yerine nefretle doluyken ailemizin birçoğu; yine de peşinden gitti birkaç binimiz eski başkanın. Grevdekiler uçanlara düşman oldu, uçanlar utanmaya mahkum. Elbette başaramadık, birlikten eser yoktu artık. Kimse bilmiyordu grev sırasında sendikanın nereye ne harcadığının kanunen hesabının sorulamayacağını o zamanlar, hoş şimdiki sendika da yine cevap vermiyor mali konulara ama her neyse.

Tam da bu döneme denk geldi sendika seçimleri. Bu karmaşada 305 zamanı arkadaşlarımıza çok yardımcı olan şirketten çıkarılmış, kahramanımız bildiğimiz bir kaptan çıkıpta yeter artık sendika değişmeli dediğinde gözümüz kapalı cevapladık çağrısını. Değişmeliydi elbet hep beraber gittik peşinden! Onca liste, senelerin eski ve en güçlü başkanı ezici bir sayıyla geride kaldı, kazandık.Hem de şimdiki secimdeki gibi 85 delege değil, onbinleri temsil eden. Sonra ne mi oldu? Genel kurula girmeden çekiliverdiler adaylıktan tehdit edildik diyerekten. Bu son darbeydi ailemize. Dağıldık, BİZ yerine BEN diyen tekli bireyler olduk.

Sendikayla alakasız, kimsenin tanımadığı hala da kim olduklarını bilmediğimiz kişiler şimdiki sendikaya gelmişti az bir oy farkıyla kime ne. Bize yarardan çok zarar veriyordu artık hem de.. Ta ki maaşımıza zam yapılmamasını bile oyladığı halde insanca uçmak adına elimizde kalan son TIS haklarımızı da geçersiz kılacak tadil protokolünü kimseye sormadan öylece imzalayana kadar.

Kader yine tekerrür etti ve tam da bu sırada geldi seçim vakti. Başlarına geleceği hissettiklerinden midir bilinmez bir ay sonrasına yapılacak secimi yine BİR GECE aniden aldığı kararla iki gün sonra yapıverdiler hem de sadece 24 saatte. Karşılarına hiç hazırlıksız alelacele oluşturulmuş bir delege listesiyle çıktı çoğu eski kaptan, birkaç da işten atılma korkusunu yenip elini taşın altına koyabilecek yüreklilikte kabin ekibi. Kimsenin haberi olmamasına rağmen 4500 kişi oy kullandı 3500'ü yeni listeye verdi oyunu. Delegeleri tanıdığından değil hem de, yanlış anlamayın arkadaşlar. Sendikanın karşısına değil içimizden çıkan bir liste, birkaç trolleyi koysan kazanırdı çünkü; insanlar bu sendikayı artık İSTEMİYOR. İstenmeyen bir adam ne yapar? Ya çekilir gururundan ya da barışmak tekrar güven kazanmak için çabalar değil mi? Peki bizim sendikamız ne yaptı? 23500 üyesinin 15000'i gecen ve aidat gelirinin %80'inini ödeyen grubu temsilen 300 delegenin 85'ini uygun gördü. Bu da yetmedi genel kurul seçimleri için kanunen verilmesi gereken sendikal izin verilmediği için Bİ isteyip de verilen 68 delegemiz katılabildi. Bir sürü güvenlikle geldiği genel kurulda ilk başta aidatı %100 arttırma kararı aldırıp "bu çok oldu hadi %50 artsın" dedi sanki iyilik yapmış gibi gösterdi. Sendika yönetimine banka kredisi çekme, taşınmaz mal alma ve satma yetkisi verilmesi ikinci maddeydi. Kamyon şoförleri, motor kuryeleri ve şirketin diğer bölümlerinden gelen 215 delege ne oylanırsa elini kaldırırken ucus personelinin sesi hiç dinlenmedi bile nedense. Kimse soramadı yani 23500 üyenin ödediği aylık milyonlara varan aidat neyinize yetmiyor da kredi çekeceksiniz, sonra bunları kimler ödeyecek diye.

Artık yapacak birşey kalmayınca “bizi bizden başkası anlamaz son çare son bir umut” deyip yeni bir sendika kurulduğunda ne oldu peki?
Yine yeniden BİR GECE yarısı ansızın bir mail geldi bizlere tehdit dolu. Bunu artık sizde biliyorsunuz, bu süreci hep beraber yaşıyoruz. Evet birçoğu emekliliği yaklaşmış kaptan çünkü yine tehdit edilirsek yeniler işten atılma korkusuyla çekilmesin istediler. Evet diğer bölümlerde liste çıkaramadılar çünkü seçim 1 ay erkene alındı ve delege olmaya cesaretlendiremediler diğer bölüm çalışanlarını, vakitsizdiler. Kendi listelerini bile birkaç saatte yapabildiler resimli liste bile bastıramadılar. Evet çoğu kaptan çünkü kabin o kadar çok öne atıldı ve zarar gördü ki geçmişte, şimdi risk alma sırası büyüklerimizde! Aynı uçuşa gider gibi onlar önden yürüdü biz takip edeceğiz olması gerektiği gibi, hep hayal ettigim gibi… Sendikadan bugün istifa eden bir ay sonra listeden çıktığına göre o bahsedilen 300 kişi daha yeni sendika bile kurulmadan ‘yeter artık ben bu işte yokum ne olacaksa olsun’ diyerek tepki verebilenler olduğuna göre: listeyi cidden yayınlasalar da ayakta alkışlasak cesaretlerini bu öncü 300'ün.

Milyonlarca aylık gelir yetmeyip kredi çekmeyi planlayan sendika; daha yeni oluşan, hiçbir maddi geliri olmadan birşeyler yapmaya çabalayan yeni oluşuma gönüllülük esasıyla kendince yettiğince bağış yapmak isteyenleri "yasadışı eylem" diye mahkemeye vermişsin hemen. KEŞKE biz bütün yaz tüm kurallar hiçe sayılarak, tehditlerle uçurulurken de aynı hızla mahkemeye başvurabilseydin, seçimi bekleyip aylar sonrasında yok şu memuru, bu bölümü diyerek birkaç davayı propaganda konusu yapmasaydın! Sorumsuzu değil gerçek sorumluları dava etseydin? Kuruluşu hatalıymış diye hukuk mücadelesi de başlatmışsın bizim aidatlarımızla kurduğun hukuk ordusu ile. Senden istifa edenler bu davalardan korkar da sana mecbur kalıp dönerler mi sanıyorsun acaba? Ya da madem kimse geçmiyor nedir seni bu kadar telaşlandıran? Gecenin bir yarısı böyle bir mail attıran? Hani o kocaman kaya? Hiç birşey için geç kalınmış değil arkadaşım. Bizler birçok zorlu sınavlardan geçip bu işe girmiş aklı başında belirli bir kültür ve zekaya sahip insanlar olarak yaşananları farketmiyor değiliz. Gün geçmiş hataları geçmişte bırakarak daha güzel bir gelecek insanca yaşam ve çalışma koşullarıyla şirketimizi hep ileriye götürüp karımızı eşit bölüşme günüdür. Kokpit, kabin, yer hizmetleri, teknik, genel müdürlük demeden kenetlenme vaktidir.

Unutma sakın gecenin bir yarısı herhangi bir uçuşumuzda, o uçak pistten çıktığında, karanlığın içinden sana yönelen o ışık BEN olacağım, bacağımın sıkıştığı enkazdan beni çekip çıkaran eller SEN olacaksın, nefesi kesilip yığılan arkadasımıza suni teneffüsü sen yaparken kalp masajını ben yaparken, ölümle yaşam çizgisi arasında BERABER mücadele edenler BİZ olacağız. Bizim kaderimiz her zaman birdi, ne zaman ayrı düştük böyle? Ben sana canımı geleceğimi herşeyimi emanet ediyorsam sen de bana ediyorsan ve güveniyorsan gel yanımıza bir daha deneyelim bu sefer farklı olacak ben eminim..
Unutma umuttur insanı yaşatan.

BİZ bir ekibiz ve SEN yoksan bir eksiğiz.

Artık eksik ekiplerle uçmamak dileğiyle…

 
ATATÜRK HAVALİMANI’NA ‘KAPAN’LI ÖNLEM
 
TC-LJM İLK SEFERİNDE BÖYLE KARŞILANDI
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hafıza 23 Şubat 2018 Cuma 00:07

Ben bu yazıyı bir yerden hatırlıyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Hüseyin ABADANÇ(Em.Kpt.Plt.) 22 Şubat 2018 Perşembe 13:04

Sendikanın yaklaşık 3/4 ‘ünü temsil et, konuşma ve hak aramada yaklaşık 1/4 söz ve oy hakkın olsun. Ne zaman DUR denilecek. Kaçan fırsatlardan ders al. Belki şimdi zamanıdır. KABİN hep önde eli taşın altındaydı. KAPTAN’lar sıra sizde. Bu sefer ÖNCÜ ol. BİRLİKTE BAŞARACAKSINIZ. Sizlere İNANIYOR ve GÜVENİYORUM.

Yorumu oyla      1      0  
Cpt. 21 Şubat 2018 Çarşamba 19:32

Güzel özetlemiş. Elinize sağlık.

Yorumu oyla      1      0  
Ali 21 Şubat 2018 Çarşamba 17:59

Elinize sağlık , umarım okuma zahmetinde bulunurlar eleştirmeden önce ..

Yorumu oyla      1      0  
Teyze 20 Şubat 2018 Salı 20:40

Hava-sen e başarılar diliyorum. Sendika görevini yapmadığı gibi tehdit ederek ‘kabin kokpit teknik yer hizmetleri ‘ hepsini sindirmeye çalışmıştır. Hem de alenen. İnanılmaz. Gerçekten birbirimizi en iyi biz anlarız.

Yorumu oyla      3      0  
güzel ama 20 Şubat 2018 Salı 19:35

burada bazı eksikler var bir kere seçilince %5 maaş düşürecekmişsiniz geçen kaptan brifing de söyledi omunda açıklayın ayrıca thy havasen le sözleşme imzalamazsa greve gidecekmi giderse buna kimler katılacak

Yorumu oyla      0      0  
CMC 20 Şubat 2018 Salı 16:29

Kendileri çalıp kendileri oynuyorlar. Bugun sendikayı kuranlar 2013 yılında sendikanın çağrısına cevap verseydi ne mevcut sendika olurdu ne de haksızlık hukuksuzluk olurdu. Samimiyet konusunda Hava-Sen yöneticilerini eksik görüyorum maalesef. Genel kurulda uzatılan zeytin dalını dışarıdakilere anlatamam demeniz kafalarda zaten kuşku bıraktı. Dışarıdakiler kim ? Biz bize yetmiyormuyuz?

Yorumu oyla      0      6  
Crm 20 Şubat 2018 Salı 13:06

Sözün bittiğü yer

Yorumu oyla      4      0  
kaptan 20 Şubat 2018 Salı 11:28

Küçüksende, büyüksende ellerinden öpüyorum.

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ATATÜRK HAVALİMANI’NA ‘KAPAN’LI ÖNLEM
Türkiye’nin en büyük sınır kapısı olan İstanbul Atatürk Havalimanı’nda ...
O SEFERLERİN DETAYLARI BELLİ OLDU
SunExpress’in bu yaz Avrupa ile Anadolu'daki bazı şehirler arasında yapacağı ...
THY’NİN İLK UÇUŞU 8 MAYIS’TA
THY 8 Mayıs'ta Rusya'daki en yeni uçuş noktası Krasnodar seferlerine başlıyor
 
PEGASUS THY GİBİ OCAK AYINA İYİ BAŞLADI
THY gibi Ocak ayına iyi bir başlangıç yapan Pegasus,2 milyon yolcu barajını aştı
İHRACATTA HAVA KARGO CAZİBESİ
Su ürünleri sektörünün ihracatında, hava kargo 7 yılda yüzde 10 paya ulaşınca, ...
SURİYELİ ÇOCUK APRONA GİRDİ
Tel örgülerden geçerek Atatürk Havalimanı apronunda dolaşan Suriyeli çocuk gözaltına alındı
 
SİİRT HAVALİMANI NE ZAMAN AÇILACAK
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Siirt Havalimanı'nın ...
AIR FRANCE 257 METRE DERİNDE BULUNDU
1953 yılında Fethiye açıklarında denize zorunlu iniş yaptıktan sonra batan ...
ANTALYA HAVALİMANI 'YÜZ'DEN TANIYACAK
ICF Airport, 20 milyon avro ilave yatırımla Antalya Havalimanı'nda güvenlik ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •seyahat
  •savunma
  •vize