iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
22 Ağustos 2017 Salı - 09:50

BİR SES DE ANKARA’DAN

Hava-İş Sendikası'nın Kasım ayında yapılacak Genel Kurulu öncesinde Hava-İş Ankara Şube Başkanı Yasin ÖZER de bir açıklama yaparak görüşlerini açıkladı

BİR SES DE ANKARA’DAN
Losev-1

Özer’in medya organlarına gönderdiği açıklama şöyle:

Sevgili Mesai Arkadaşlarımız,  

Sendikamızın yönetiminden çok, sendikamızın geleceğine karar vereceğimiz ve haklarımızı korumamız gereken bir Genel Kurul sürecini yaşadığımız bugünlerde, sizlerle bazı bilgileri paylaşmak, unutulan bazı konuları hatırlatmak istedik.

Böylece, sendikal faaliyetleri Abant gezileri ve iftar yemeklerine sıkıştıran, hiçbir sendikal kazanım sağlayamadığı gibi, büyük kayıplara sebep olan genel merkez yönetimi ile sürdürdüğümüz ilişkileri, geçen dört yıl içinde neden ılımlı tuttuğumuzu da anlatabileceğiz. Bizi yakından tanıyan arkadaşlarımız, genel merkezle aynı yolda yürümediğimizi zaten biliyor.  

Bu dört yıllık süreçte, genel merkezin yakınında bulunmak, hem üyelerimizin huzuru için hem de genel merkez içindeki gelişmeleri yakından izleyebilmemiz için çok önemliydi.

Dört yıl önce, THY A.O.’nın o dönemdeki üst yönetiminin adayı olarak seçimlere dahil olan grup, bugünkü sendika genel merkez yönetimini oluşturmaktadır.

2013 Ankara seçimlerinden çok kısa bir süre önce, bu grup tarafından ziyaret edildik. Kendileri ile birlikte iş yeri ziyaretleri yapmamız ve birlikte hareket ettiğimizi açıklamamız istendi. Kabul etmedik. Çeşitli endişeler ya da beklentiler yaşayan bazı arkadaşlarımızı kullanarak, kendi adaylarını açıkladılar. Daha sonra, ekibimizle birlikte, adaylıktan çekilmemiz ve çıkardıkları adayı desteklememiz istendi. Yine kabul etmedik. Şu anda Ankara Şube Yönetimi’nde görevli bazı arkadaşlarımız, doğrudan üst yönetimin işten atma tehdidi başta olmak üzere baskılara maruz kaldılar. Vazgeçmedik.

Aynı günlerde, aynı baskılara İstanbul THY Teknik A.Ş.’deki muhalif oluşumlar da maruz kaldı. Baskılar üzerine, İstanbul THY Teknik A.Ş. seçimlerine, sadece bir önceki sendika yönetimi ve bu grup katıldı. Teknik seçimlerini işveren büyük bir hezimetle kaybetti.

Teknik A.Ş.’deki bu başarısızlık ve ekibimizin kararlı duruşu, Ankara’da da benzer bir yenilgiyi göze alamayan THY üst yönetimine geri adım attırdı ve adayını geri çekmek zorunda kaldı. Sizlerin desteğiyle Ankara'yı aldık. Ancak, ne yazık ki, genel merkez yönetimi, o zamanki THY yönetiminin kontrolüne geçti.  

Sendikamızın genel merkez yönetiminin, o günden bu yana,  işverenin bir şubesi olarak faaliyetlerini sürdürmeyi misyon edindiği ortadadır. Üst yönetimdeki köklü değişiklikten sonra, hala aynı misyonu devam ettirmek isteseler de, şimdiki yönetimin mesafeli duruşu hiç birimizin gözünden kaçmadı. Sendikacılık ve haklarımızla ilgili en küçük kaygısı olmayan genel merkez yönetimi, bu mesafeden ürkmüş olacak ki, seçimi tekrar kazanabilmek için yasal boşlukların ve etik olmayan delege arayışlarının peşine düşmüştür.  

Anadolu’daki işyerlerinin Ankara Şube Başkanlığı’na bağlanması ve sektörümüz dışındaki işyerlerinden yapılan üyelikler, sivil havacılık sektörü çalışanları olan bizlere yapılan ihanetin sonucudur. Bu ihanet, hem Ankaramızın hem de sektörümüzün en zor koşullarında fedakarlıkla çalışan Anadolumuzun değerli üyelerini hedef almaktadır. Anadolu İstasyonlarında görev yapan üyelerimiz, daha önce 60’ın üzerinde üst delege ile genel merkezde temsil edilirken, kurulan bu oyun sonucunda temsil güçleri yok hükmüne düşürülmüştür.

Bir süredir, yine dört yıl önce kullandıkları bağlantı kanalları ile Anadolujet içinde yeni bir aday arayışı içinde olduklarını biliyor ve çıkacak adayı bekliyorduk. Bugünlerde, çok değerli bazı arkadaşlarımızın, dört yıl önce olduğu gibi, yine merkez yönetiminin oyunlarına alet olduğu, farklı beklentilerle genel merkezin uzantısı olarak ama açıktan dile getirmeyerek, Ankara seçimlerine hazırlandığı biliniyor.  

Üyelerimizin yanında değil, genel merkezin yanında durmayı seçseydik, Ankara Şube seçimlerini kolaylıkla kazanabilir ama kendimize saygımızı yitirirdik. Bu değerli arkadaşlarımız, keşke bu kolaycılığa kaçmadan, onurlu bir duruşla ve haklarımız için savaşmayı göze alarak çıksalardı bu yola.

Genel merkez yönetimince 16 Haziran 2017 tarihinde, Anadolu işyerlerinde görevli üyelerimizin şubemize bağlanması kararı, iki ay sonra, 19 Ağustos 2017 tarihinde bizlere bildirilmiştir. Bu değişiklik Anadolu üyelerimizi yok saymak anlamına gelmektedir. Bu oyunu bozmaya kararlıyız.

Genel merkez yönetiminin aldığı ve tüm üyelerimizden son ana kadar gizlenen, iyi niyet içermediği aşikar olan bu kararın iptali için hukuki işlemleri başlatıyoruz.

Kıymetli sendikamızı ve haklarımızı büyük ölçüde yaralayan mevcut yönetimin karşısında, onurlu ve samimi olarak mücadele edecek tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte yürümeye hazırız.

Sevgi ve saygılarımla

Yasin ÖZER

Şube Başkanı

 
300 VALİZLE GELDİ 800 VALİZLE GİTTİ
 
HAVA-İŞ GENEL KURUL TAKVİMİ AÇIKLANDI
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
enayi 22 Ağustos 2017 Salı 22:12

artık enayi, aptal yerine konmak istemiyoruz biz çalışanız biz insanız murat yorum yapmış belliki rant, tan nemelanan birisi yazıklar olsun size.

Yorumu oyla      0      0  
SAMİMİYETSİZ 22 Ağustos 2017 Salı 17:06

Angara Başkanı ağzın kulaklarında poz veren sendin yatılı/yemeklerde.. Siz bu sendikayı Bahadır, Ali, Munzur mı ne onlar ve kendi çıkarlarınız için 10 yıldır sabote edenlersiniz.. Aranızda mevcut yönetimle çok benzerlik var.. Şimdi koltuk kayıyor beni tutun diyorsun.. Utanın.. Ha Tatlıbal ve ekibi ha si, aynısınız.

Yorumu oyla      0      0  
Murat 22 Ağustos 2017 Salı 11:04

Kendi ekibini şirket destekledi. Aday olanları engelledi ve Yasin bey için çekilmek zorunda kaldı adaylar

Yorumu oyla      0      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
THY PİLOT ARIYOR
Türk Hava Yolları, 15 bin lira maaşla işe başlatmak üzere pilot arıyor. ...
ONUR AIR TİP EĞİTİMİ VERECEK
Onur Air, Airbus 320/321 uçakları için tip eğitimi düzenleyecek
THY 5 UÇAĞINI YENİLİYOR
THY geniş gövdeli 5 uçağın içini 141 milyona yeniliyor
 
HAVALİMANININ YABANCI İŞÇİLERİ
İstanbul’un 3’üncü havalimanı, daha inşaat aşamasında farklı ülkelerden ...
TROY AIR FEST’TE TALİHSİZ KAZA
Uluslararası Havacılık Festivali "Troy Air Fest"te motoru arızalanan uçağı ...
RENKLERDEN MAVİ-SON
Osman Gazi Baykal yazdı...
 
HAVACILIK SEKTÖRÜ ÇOK HIZLI BÜYÜYOR
Avrupa ülkeleri ve gelişmekte olan bazı ülkeler ekonomik sorunlarla uğraşırken, ...
FUNDA OCAK’TAN TEŞEKKÜR MESAJI
DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Atatürk Havalimanı’nda dün kırılan 2017 ...
YENİ HAVALİMANINA 200 SENARYO
İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, 3. Havalimanı’nın ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ALMAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ
ÖZEL UÇAK PİSTTEN ÇIKTI
ALASKA'DA UÇAK DÜŞTÜ
HAVADA FECİ KAZA
İSG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Çarşamba Perşembe Cuma
18 / 23 °C 17 / 22 °C 15 / 18 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •seyahat
  •Delta Airlines
  •kabin memuru
  •Katar Havayolları