iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
26 Mart 2023 Pazar - 09:39

BİR TEPKİ DE HAVA-SEN'DEN

Hürriyet yazarı Uğur Cebeci'nin yazısına TALPA'nın ardından Hava-Sen'den de tepki geldi

BİR TEPKİ DE HAVA-SEN DEN
Losev-1

Hürriyet yazarı Uğur Cebeci, 4 gün önce köşesinde Amsterdam'da bindiği THY uçağında, kabin sıcaklığının yüksekliğine karşı uçuş ekibinin gereğini yapmadığını iddia etmiş ve durumu hemen THY Yönetim Kurulu Başkanına ilettiğini yazmıştı. Yazıyla ilgili Türkiye Havayolu Pilotları Derneği TALPA, bir kınama duyurusu yayınlamıştı. TALPA'nın ardından Hava-Sen de tepkileri dile getirdi. Hava-Sen'in açıklaması şöyle:  

BİR GAZETECİNİN KONFOR HEZEYANI

Geçtiğimiz hafta, bir gazetede havacılık yazıları yazan Uğur Cebeci isimli gazetecinin, bedeli kimin tarafından karşılandığı bilinmeyen bir biletle seyahat ettiği TK 1954 sayılı İstanbul-Amsterdam seferinde “kişisel konforunun bozulduğu ve terlediği” gerekçesiyle seferin pilotlarını hedef alan bir yazı yazdığı görülmüştür.

Adıgeçenin, pilotluk gibi ciddi ve sürekli eğitimin yanı sıra tecrübe ve birikim de gerektiren, bilim ve tekniğe dayanan bir mesleği eleştirme, meslek sahiplerine ayar verme, akıl öğretme hakkını kendinde görmesini eğitimsiz kişilere özgü bir cesaret veya kendisine olağan dışı bir önem veya güç atfetmesi ile açıklamak yeterli değildir. Cebeci’nin yıllarca Tv programları, köşe yazarlığı yaparak sırtından para kazandığı havacılık sektörünün emekçilerine olan nefretinin, şirket sahipleri ve yöneticilerine gösterdiği sevgi, saygı, şükran, itaat ve minnet duyguları ile birlikte değerlendirmenin daha doğru olacağı düşünülmektedir.

THY eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun palazlandırdığı Cebeci, sonraki THY yöneticileri ile de menfaate dayalı “iyi” ilişkilerini sürdürmüş ve kendisinde “havacılığı yönlendiren” akil adam konumuna yerleştirme cesaretini bulabilmiştir.

THY Yönetim Kurulu Başkanını Endonezya’da gece 01:00’de yatağından kaldırarak uçağın klimasını açtırabilecek hakkı, yetkiyi kendisinde görmesi ve bunu herhangi bir mahcubiyet duymadan köşesinde yazması aslında tüm uçuş ekiplerine bir gözdağı, bir tehdit niteliği taşımaktadır.

Ancak asıl vahim olan 90 yıllık geçmişe sahip bayrak taşıyıcı havayolumuzun Yönetim Kurulu Başkanı olan Ahmet Bolat’ın bu skandal talebi olağan karşılaması ve dünyanın bir ucundan talimat vererek 10 dakika içinde adı geçeni rahatlatması ve serinletmesidir.

Cebeci, üstelik bu etik dışı talep ve diyaloğunu köşesinde yazarak Ahmet Bolat’a saygısızlık yapmakla kalmamış aynı zamanda bundan sonra yapacağı seyahatlerde görev alacak havacılık emekçilerine de bir mesaj vermiştir. Artık THY uçuş ekiplerinin, gazeteci olmaktan başka hiçbir vasfı olmayan Cebeci’yi rahat ettirmek, gazabına uğramamak için olağandışı bir çaba göstereceği, gerileceği, baskı altına gireceği tartışmasız olup bu psikolojinin de uçuş emniyetini ciddi biçimde tehdit edeceğinde kuşku bulunmamaktadır.

Eşinin eski kabin memuru olması dışında havacılık konusunda hiçbir bağı, eğitimi, bilgisi ve tecrübesi bulunmadığı halde “Havacılık Gazetecisi” vasfını kullanarak bedava biletle üstelik Business Class’ta dilediği yere seyahat eden Cebeci’nin Sayın Bolat’ı ne zaman arayacağı, “ekmeğim yeterince sıcak değil, içkimin buzu geç geldi” diyerek nasıl şikayet edeceği bilinmemekle beraber “yüz verilen” bu kişinin “astarını ne şekilde isteyeceğini” en iyi bilenlerin de THY üst yöneticileri olduğunda tereddüt yoktur.

Cebeci’nin bu etik dışı ve havacılık kurallarını ihlal eden, uçuş emniyetine zarar verme olasılığı bulunan talepleri ve girişimleri adıgeçenin karakteri ile ilgili bir sorun olmakla beraber asıl sorunun bu kabul edilemez tavrı olağan ve makul gören, adeta emir telakki ederek hemen yerine getiren havacılık şirketlerinin yönetici tavrı ve anlayışında olduğu açıktır. Üstelik seferin görevli pilotlarının sadece şirkette bulunan fotoğraflarını adıgeçen gazeteciye vererek “suçlu” gibi kamuoyuna afişe edilmesine, şirket yönetimine hedef gösterilmesine zemin hazırlayan her seviyedeki personelin de ivedilikle tespit edilerek haklarında gerekli işlemlerin yapılması gerekmektedir.

Çalışanlarının, pandemi döneminde gösterdiği büyük özveri ile ayakta tuttuğu ve 2022 yılında rekor kar ettirdiği THY’nin yönetimine düşen, bir gazetecinin kapris ve komplekslerine gösterdiği ilgi ve özeni, gece-gündüz, yaz-kış demeden görev yapan personeline göstermesi ve onları haksız, dayanaksız saldırılara, iftira ve hakaretlere karşı korumasıdır. Bu tavrı gösterme dirayeti olmayan THY yöneticilerinin, yönetimleri “atanmış” çakma ve güdümlü havacılık STK’larının, çalışanlara insani değerlerle yaklaşmalarının mümkün olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. HAVA-SEN olarak, şirketlerinin koyduğu kuralları uygulayan ve kuralı uyguladığı için, teni hassas bir gazetecinin mesleki yetersizlik, itinasızlık imasıyla rencide ettiği her havacılık çalışanının yanında durmaya, sesi olmaya devam edeceğiz.

Havacılık çalışanlarının tek ve gerçek sesi olarak HAVA-SEN, çalışanların yanında olmaya devam edecektir. Gün birarada olma ve birlikte mücadele günüdür.

HAVA-SEN Senin Sendikan.

 

 
DEMİR'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
 
ERCAN'DA İŞLER KARIŞTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DEMİR'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, canlı yayında yaptığı ...
49 ALMANYA SEFERİ İPTAL
THY'nin yarın ve pazartesi günü Almanya'ya yapılacak çok sayıda seferi grev nedeniyle iptal edildi
ASYA ÜRETİMİ A321NEO
Çin'deki Airbus Son Montaj Hattı ilk A321neo'yu teslim etti
 
26 MART MÜNİH UÇUŞLARI İPTAL
THY, 26 Mart günü planlanan tüm Münih uçuşlarının grev nedeniyle iptal edildiğini duyurdu
THY'DE 'FRANSA' İPTALLERİ
Fransa'daki grevler THY seferlerinin iptaline neden oldu
TALPA'DAN KINAMA
Türkiye Havayolları Pilotları Derneği TALPA, Hürriyet Gazetesi yazarı ...
 
AIRPEACE HİTİT'LE UÇUYOR
Batı Afrika’nın en büyük havayolu şirketi olan ve sekiz yılda 55 milyondan ...
EMIRATES'TE RAMAZAN'A ÖZEL
Emirates, Ramazan ayının ruhunu özenle hazırlanmış bir yolculuk eşliğinde yaşatıyor
MEHMET NANE'YE ÖDÜL
IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 11 / 16 °C 11 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •salgın
  •almanya
  •yolcu
  •Birleşik Arap Emirlikleri
  •uydu