iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
8 Şubat 2022 Salı - 17:24

BOEING'DEN 'SAF' ANLAŞMASI

Boeing, ticari operasyonları için 2 milyon galon sürdürülebilir uçak yakıtı satın alıyor

BOEING DEN  SAF  ANLAŞMASI
Losev-1

Boeing, Ticari Uçaklar operasyonlarında kullanmak üzere, EPIC Fuels ile 2 milyon galon (7,5 milyon litre) harmanlanmış sürdürülebilir uçak yakıtı tedarik anlaşması imzaladı. Bir uçak üreticisi tarafından şimdiye kadar duyurulan en büyük sürdürülebilir uçak yakıtı alımı olan bu anlaşma, Boeing’in havacılık sektörünün karbonsuzlaşmasına ilişkin kararlılığını bir kez daha gösteriyor.

Boeing Çevresel Sürdürülebilirlik Başkan Yardımcısı Sheila Remes, “Sürdürülebilir uçak yakıtları, güvenli, kanıtlanmış ve ivedi bir çözüm olarak, sektörümüzün 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonuna yönelik uzun vadeli taahhüdünü gerçekleştirmesine yardımcı olacak. Boeing, sürdürülebilir uçak yakıtlarının gerçeğe dönüştürülmesine öncülük ediyor. Bu anlaşma, müşteri teslimatları ve kendi operasyonlarımızda kullanacağımız sürdürülebilir uçak yakıtlarına sahip olmamızı ve karbon ayak izimizi azaltmamızı sağlayacak” açıklamasında bulundu.

Yaşam döngüsü karbon emisyonunu yüzde 80’e kadar azaltan ve gelecekte yüzde 100’e kadar çıkma potansiyeline sahip sürdürülebilir uçak yakıtlarının, havacılığın önümüzdeki 20-30 yıl içinde karbonsuzlaşmasına yönelik en ivedi ve önemli çözümü sunduğu yaygın kabul görüyor. Çeşitli hammaddelerden üretilebilen ve ticari kullanım onayına sahip sürdürülebilir uçak yakıtları; uçak, motor ve yakıt doldurma altyapısında değişikliğe gerek duymadan geleneksel uçak yakıtıyla karıştırılabiliyor. Boeing, yaklaşık bir yıl önce, ticari uçaklarını 2030 yılına kadar yüzde 100 sürdürülebilir uçak yakıtlarıyla sertifikalı uçuşlar yapabilecek şekilde teslim edeceğini taahhüt etti. 

EPIC Fuels ile yapılan bu anlaşma, gıda olarak tüketilmeye müsait olmayan tarımsal atıktan üretilen sürdürülebilir uçak yakıtı ürünü (yüzde 30 oranında sürdürülebilir uçak yakıtı ve yüzde 70 oranında geleneksel uçak yakıtı karışımı) tedarikini kapsıyor. Bu alım; sürdürülebilir uçak yakıtlarının ticari üretim, test, nakil, teslimat ve Dreamlifter uçuşlarında daha geniş kullanımına imkân verecek. EPIC Fuels, ayrıca, gelecek vadeden teknolojileri laboratuvar ortamı dışında havada test ederek inovasyonu hızlandıran Boeing ecoDemonstrator programına özel olarak, yüzde 50-50’den yüzde 100’e değişen oranlarda sürdürülebilir uçak yakıtı tedarik etmeye devam edecek. Sürdürülebilir uçak yakıtlarının, hâlihazırda, geleneksel uçak yakıtlarıyla yüzde 50-50 oranında karışım oluşturularak ticari uçuşlarda kullanım onayı bulunuyor.

Ağırlıkla ABD ve Kanada’da faaliyet gösteren bağımsız uçak yakıtı tedarikçisi EPIC Fuels’in Başkan Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Kyle O’Leary, “Çevre yönetimi ve güvenliğine verdiğimiz önem sektör içerisinde gayet iyi biliniyor. Boeing’le ortaklığımız çok uzun yıllara dayanıyor ve bu anlaşmanın bir parçası olmaktan ötürü mutluyuz. Birlikte çalışmaya ve sürdürülebilirliği müşterilerimiz için daha ulaşılabilir hale getirmeye devam edeceğiz” dedi.

Sürdürülebilir uçak yakıtlarını geliştirmek, bu yakıtların tedarikini genişletip maliyetini düşürmek amacıyla tüm dünyada havayolları, yakıt şirketler, devletler ve araştırma kurumlarıyla işbirlikleri yürüten Boeing, bu alımla, yatırımlarına bir yenisini daha ekleyip bu alandaki uzun vadeli sektör liderliğini pekiştiriyor. Sürdürülebilir uçak yakıtlarıyla test uçuşlarına 2008 yılında başlayan ve 2011 yılında ticari kullanım onayının alınmasına destek olan Boeing, uçak teslimat uçuşlarının 2012 yılından itibaren sürdürülebilir uçak yakıtlarıyla yapılmasına imkân sağladı. Boeing ecoDemonstator programı, FedEx işbrliği ile sektörün yüzde 100 sürdürülebilir uçak yakıtı kullanılan ilk test uçuşunu 777 kargo uçağı ile 2018 yılında gerçekleştirdi. Boeing, karbon emisyonunu azaltmaya yönelik kararlılığının göstergesi olarak, daha temiz yakıtların kullanımını teşvik etmek amacıyla, 2019 yılında, müşterilerine ticari teslimat uçuşlarının sürdürülebilir uçak yakıtlarıyla yapılması seçeneğini sunmaya başladı.

 
TURKISH CARGO YENİ EVİNDE
 
DASSAULT SYSTEMES'DE ATAMALAR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAYBOLAN UÇAK GÖLDE BULUNDU
İzlanda’da turistleri taşıyan ve geçtiğimiz perşembe günü kaybolan küçük ...
PERU’DA FECİ KAZA
Peru’da turist taşıyan Cessna düştü, 7 kişi hayatını kaybetti
SAĞ İNİŞ TAKIMI ÇÖKTÜ
Sun Country Havayolları’na ait Boeing 737 tipi uçağın arızalanan sağ iniş ...
 
UZAY İSTASYONU SONA DOĞRU
NASA, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 2031'de Pasifik Okyanusu'na indirilecek
İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI İMZALANDI
Türkiye ile Ukrayna arasında havacılık ve uzay alanında işbirliği anlaşması imzalandı
2 MİLYAR DOZU AŞTI
DHL’in teslim ettiği Covid-19 aşı sayısı 2 milyar eşiğini geçti
 
OKYANUS ÜZERİNDE DOĞUM
United Airlines’a ait bir uçağın 12 saatlik uçuşu sırasında sürpriz bir ...
ÇİZGİ ROMAN KAHRAMANLARI
Dünyanın en güçlü pasaportları arasında yer alan Belçika pasaportlarının ...
HELİKOPTER SERT İNİŞ YAPTI
Rusya'nın Ulyanovsk bölgesinde askeri helikopter sert iniş yaptı, 1 kişi hayatını kaybetti
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 16 °C 11 / 16 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kaza
  •kriz
  •Kargo
  •protesto