iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Haziran 2019 Salı - 15:23

BOEING'İN PAZAR TAHMİNİ

Boeing, Havacılık, Uzay ve Savunma Sektöründe 2028 yılına kadar 8,7 trilyon dolar değerinde pazar öngörüyor

BOEING İN PAZAR TAHMİNİ
Losev-1

Boeing, Havacılık, Uzay ve Savunma Sektöründe 2028 Yılına Kadar 8,7 Trilyon Dolar Değerinde Pazar Öngörüyor

  • Ticari hava yolculuğu, savunma, uzay ve hizmet pazarında talep artışı bekleniyor.
  • 20 yıllık ticari görünümde, 44.040 yeni uçak ve satış sonrası hizmetlere olan taleple güç bulan 16 trilyon dolar değerinde bir pazar öngörülüyor.

Boeing Piyasa Görünümü’ne (BMO) göre, güçlü ticari havacılık endüstrisi, istikrarlı savunma harcamaları ve tüm platformların ticari ömürleri boyunca bakım ihtiyacı, havacılık, uzay ve savunma endüstrisini giderek büyütmektedir. Paris Air Show’da (Paris Havacılık Fuarı) açıklanan Piyasa Görünümü, havacılık, uzay ve savunma pazarının önümüzdeki 10 yıl içinde, bir önceki yılki değeri 8,1 trilyon dolardan 8,7 trilyon dolara ulaşacağını öngörmektedir.

BMO, havayolu şirketlerinin eskiyen uçaklarını daha etkin, yakıt tasarruflu modellerle değiştirmesinin yanı sıra yerleşik ve gelişmekte olan pazarlarda istikrarlı bir şekilde artan hava yolculuğu doğrultusunda filoların genişlemesiyle birlikte 2028 yılına kadar ticari uçaklara yönelik 3,1 trilyon dolar değerinde bir talep olacağını tahmin etmektedir.  

BMO ayrıca, hükümetlerin askeri platform ve sistemleri modernize etmeleri, yeni teknolojileri, kabiliyetleri takip etmeleri ve denizden uzaya keşif çalışmalarını hızlandırmalarıyla birlikte önümüzdeki on yıl içinde savunma ve uzay pazarında 2,5 trilyon dolar değerinde fırsatın ortaya çıkacağını öngörmektedir. Tahmin edilen harcamalar – askeri uçak ve otonom sistemlerden uydular, uzay araçları ve diğer ürünlere uzanan bir yelpazede – doğası gereği küresel olmayı sürdürmektedir ve harcamaların yüzde 40’ının Amerika Birleşik Devletleri harici ülkelerde gerçekleşmesi beklenmektedir.  

Savunma, uzay ve ticari havacılık platformların ticari ömürlerini destekleyecek çözümlerin 2028 yılına kadar 3,1 trilyon dolarlık satış sonrası hizmetler pazarını teşvik etmesi beklenmektedir.

Boeing Finans Direktörü ve Kurumsal Performans & Strateji Başkan Yardımcısı Greg Smith, “Uzay, havacılık ve savunma sektörleri; ticari, savunma ve hizmet alanlarındaki sağlam temellerden ve coğrafyaya görüşen ve git gide daha dengeli bir görünüm sergileyen değiştirme ve büyüme taleplerinden güç alarak uzun vadede sağlıklı ve büyüyen bir endüstri olmaya devam edecektir,” dedi.

Boeing, Paris Air Show kapsamında ayrıca, ticari uçaklar ve hizmetler pazarını derinlemesine inceleyen daha uzun vadeli tahmini yıllık Mevcut Piyasa Görünümü’nü (CMO) de açıkladı. Yeni açıklanan rapor, büyüyen yolcu hacmi ve artan uçak emeklilikleri sebebiyle, geçen yıla göre yüzde 3 artışla, önümüzdeki 20 yılda 6,8 trilyon dolar değerinde 44.040 yeni uçağa ihtiyaç duyulacağını öngörmektedir. Küresel ticari uçak filosu da 9,1 trilyon dolar değerindeki servis hizmetine ihtiyaç duyarak, 2038 yılına kadar toplam 16 trilyon dolar değerinde ticari pazar fırsatı yaratacaktır. 

Boeing Ticari Pazarlama Başkan Yardımcısı Randy Tinseth, “Ticari havacılık sektörü güçlükleri yenme yeteneğini defalarca göstermiştir. Yolcu ve kargo trafiği artışında son dönemde yaşanan yavaşlamalara rağmen tüm göstergeler endüstrimizin eşi benzeri olmayan karlı büyümesini koruyacağına işaret etmektedir. Aslına bakılırsa, geçmişte gördüğümüzden çok daha geniş, daha derin ve daha dengeli bir piyasa görmekteyiz. Sağlıklı piyasa şartları, ticari filonun önümüzdeki yirmi yıl içinde iki katına çıkmasını ve bu filoyu destekleyecek servis hizmetleri ekosisteminin gelişmesini teşvik edecek.” dedi. 

Piyasa Görünüm Uzmanları, yeni uçak teslimatlarının yüzde 44’ünün yaşlanan uçakların değişimi çerçevesinde yapılacağını, kalan teslimatların da trafiğin büyümesine katkıda bulunacağını ifade etmektedir. Bununla beraber, yeni uçaklar, yolcu trafiğinin ortalama yüzde 4,6; kargo trafiğinin ise ortalama yüzde 4,2 büyüyeceği bir sanayiyi destekleyecektir. Yeni uçaklar ve hizmette kalacak uçaklarla birlikte küresel ticari filonun 2038 yılına kadar 50.660’a ulaşması beklenmektedir. Küresel filodaki tahmini uçak sayısının ilk kez 50.000’i aşması öngörülmektedir. 

737 MAX’ın dahil olduğu dar gövde uçaklar, havayolu şirketlerinin 32.420 yeni uçak talebinde bulunmasının beklendiği en büyük segment olmayı sürdürmektedir. 3,8 trilyon değerindeki bu pazar, genel olarak, düşük fiyatla hizmet sunan havayollarının büyümesindeki süreklilik, sağlıklı değişim talebi ve Asya Pasifik bölgesinde devam eden büyüme ile desteklenmektedir.  

Boeing, geniş gövdeli uçak segmentinde, önümüzdeki 20 yıl içinde değeri 2,6 trilyondan fazla olan 8.340 uçak talebi olacağını öngörmektedir. Eskiyen ve birkaç yıl içerisinde değiştirilmesi gereken çok sayıda uçak, geniş gövdeli uçaklara olan talebi kısmen tetiklemektedir. Havayolu şirketlerinin, daha geniş uçaklara olan talebi artıracak şekilde 1.040 yeni üretim kargo uçağına ihtiyaç duyması beklenmektedir.

Boyutlarına göre 2038 yılına kadar boyutlarına göre Yeni Uçak Teslimatları

 

Uçak tipi

Koltuk sayısı

Toplam teslimat sayısı

Piyasa değeri

Bölgesel jetler

90 ve altı

2.240

105 milyar $

Dar gövdeli

90 ve üstü

32.420

3.775 milyar $

Geniş gövdeli

 

8.340

2.650 milyar $

Kargo geniş gövdeli

---------

1.040

300 milyar $

Toplam

---------

44.040

6.800 milyar $

 

Küresel uçak filosu; tedarik zinciri desteği (parçalar ve parça lojistiği), bakım ve mühendislik hizmetleri, uçak modifikasyonları ve havayolu operasyonları dahil olmak üzere, havacılık hizmetleri için ciddi talep yaratmaya devam edecektir. Boeing, önümüzdeki 20 yıl boyunca, yılda yüzde 4,2 büyüyen ve 9,1 trilyon dolar değere ulaşan ticari havacılık hizmetleri pazarı öngörmektedir. 

Yeni teknolojilerin yanı sıra daha fazla verimlilik, güvenilirlik ve güvenlik arayışının sürekli beslediği bu pazarın son derece dinamik ve heyecan verici olduğunu belirten Tinseth, “Teknoloji cephesinde, uçakları denetlemek için drone kullanan havayolu şirketleri, uçak bakımı ve performansını artırmak için veri analizine yönelen üreticiler görüyoruz. Hepsinden önemlisi, havayolu şirketleri, tedarikçilerinden; müşterilerine daha verimli ve güvenilir hizmet sunmalarına yardımcı olacak çözümler üretmelerini beklemektedir.” açıklamasında bulundu.

Bir uçağın, sistemlerinin, bileşenlerinin ve yapısının uçabilirliğini sürdürmeyi ve yenilemeyi hedefleyen görevleri, içeren hizmetler kapsamındaki temel kategorilerde; bakım ve mühendislik hizmetlerine yönelik 2,4 trilyon dolarlık pazar öngörülmektedir. Bir diğer temel kategori ise uçuş kabini, kabin hizmetleri, mürettebat eğitimi ve yönetimi ve havayolu operasyonlarını kapsayan 1,1 trilyon dolarlık uçuş operasyonlarıdır. 

2038 yılında kadar hizmet kategorisine göre Ticari Havacılık Hizmetleri

 

Hizmet kategorisi

Piyasa değeri

Kurumsal & Harici

155 milyar $

Pazarlama & Planlama

545 milyar $

Uçuş Operasyonları

1.175 milyar $

Bakım & Mühendislik

2.400 milyar $

Yer Hizmetleri & Kargo Operasyonları

4.825 milyar $

 

Asya-Pasifik pazarı, Çin de dahil olmak üzere, toplam uçak teslimatlarının yüzde 40’ını ve toplam hizmet değerinin yüzde 38’ini oluşturarak gelecekteki büyümeye öncülük etmeyi sürdürecektir. Kuzey Amerika ve Avrupa, gelecekteki büyüme için ilk üç içindedir.

2038 yılına kadar bölgelere göre ticari pazar

 

 

 

Bölge

Uçak teslimatları

Hizmet pazarı

Asya Pasifik

17.390

3.480 milyar $

Kuzey Amerika

9.130

1.980 milyar $

Avrupa

8.990

1.865 milyar $

Ortadoğu

3.130

790 milyar $

Latin Amerika

2.960

500 milyar $

Rusya/BDT

1.280

270 milyar $

Afrika

1.160

215 milyar $

Toplam

44.040

9.100 milyar $

 

Tüm dünyada büyümekte olan ticari filo, daha fazla pilot, teknisyen ve kabin personeli ihtiyacı yaratacaktır. Boeing’in 2019 yılı Pilot ve Teknisyen Görünümü, sivil havacılık endüstrisinin 2038 yılına kadar yaklaşık 2,5 milyon yeni havacılık personeline ihtiyaç duyacağını öngörmektedir.          

Mevcut Piyasa Görünümü raporu (CMO), Boeing’in en uzun soluklu uçak tahmini raporu olup havacılık endüstrisinin en kapsamlı analizi olarak değerlendirilmektedir. CMO ve diğer Boeing pazar tahminlerine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

https://www.boeing.com/commercial/market/

 
ÇEVRECİ HAVAYOLU SUNEXPRESS
 
ROLLS-ROYCE-SANAD AEROTECH İŞBİRLİĞİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AMAC'DAN BASEL'DE BİR HANGAR DAHA
AMAC Aerospace, Basel’de beşinci hangarını inşa ediyor
TERMİNAL İHALESİNE HAZIRLANIYOR
Türkiye'nin deniz dolgusu üzerindeki 2. havalimanı olması planlanan Rize-Artvin ...
HAVACILIKTA GÜRÜLTÜ VE VİBRASYON
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç yazdı...
 
AIR FRANCE MUTFAĞINDA İDDİALI
İstanbul Havalimanı’ndan uçuşlarını gerçekleştiren Air France, yolcularını ...
HİTİT YAZILIM 25 YAŞINDA
Hitit Yazılım, 25. yılında Dünya Havayolu Sektörünün temsilcilerini Türkiye’de buluşturdu
6 BİN METREDE YAKIT İKMALİ
Sukhoi tipi savaş uçaklarının 6 bin metre irtifada yakıt ikmali görüntüleri yayınlandı
 
THY'NİN DREAMLINER'I GÖKYÜZÜNDE
THY'nin ilk Boeing 787-9 Dreamliner'ı böyle görüntülendi
JAZEERA SABİHA GÖKÇEN’DEN UÇUYOR
Kuveyt’in önde gelen havayolu şirketlerinden Jazeera Airways, Sabiha Gökçen ...
UKRAYNA HAVAYOLLARI İZMİR'E UÇTU
Ukrayna Havayolları Türkiye’deki uçuş ağını genişletmeye devam ediyor
 
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
ORUÇ
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ORUÇ
HAVALİMANI OFİSİ'NE ÖDÜL GELDİ
AJET'İN İLK UÇUŞU YAPILDI
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 15 / 21 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •kaza
  •thy
  •TUSAŞ
  •uçak