iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
5 Temmuz 2018 Perşembe - 15:00

BOEING VE EMBRAER’DEN STRATEJİK ORTAKLIK

Boeing ve Embraer, iki şirketin küresel havacılık pazarında büyümesini hızlandıracak stratejik bir ortaklığa imza attı

BOEING VE EMBRAER’DEN STRATEJİK ORTAKLIK
Losev-1

İmzalanan anlaşma ile Boeing'in ticari gelişimi, üretim, pazarlama ve kullanım süresi hizmetleriyle stratejik olarak uyumlu Embraer'in ticari uçakları ve servis hizmetlerini içeren bir ortak girişim oluşumu öngörülüyor. Anlaşma şartlarına göre Boeing, ortak girişimde %80 hisseye, Embraer ise %20 hisseye sahip olacak.

Boeing Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan ve CEO’su Dennis Muilenburg anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu stratejik ortalığın kurulmasıyla her iki şirketin müşterileri, çalışanları ve hissedarlarının yanı sıra Brezilya ve ABD için büyük değer yaratacak ideal bir konuma geleceğiz. Bu önemli ortaklık, organik büyümeye yatırım yapan ve hissedarlarına değer olarak geri dönüş sağlamayı hedefleyen Boeing’in uzun dönemli stratejisi doğrultusunda büyüme planlarını hızlandırmaya yönelik yaptığı stratejik bir düzenleme.” diye belirtti.

Embraer Başkan ve CEO’su Paulo Cesar de Souza e Silva ise anlaşmaya ilişkin, “Boeing ile yaptığımız bu anlaşma, havacılık sanayiindeki en önemli stratejik ortaklığı kurarak her iki şirketin küresel pazardaki liderliğini daha da güçlendirecektir. Boeing ile olan bu birlikteliğin, Brezilya havacılık sanayii için verimli bir döngü yaratmasını, satış potansiyelini ve üretimi artırmasının yanı sıra istihdam ve gelir yaratarak yatırımları ve ihracatı artırmasını bekliyoruz. Tüm bu gelişmeler müşterilere, hissedarlara ve çalışanlara katma değer yaratacak.” dedi.

Bu ticari faaliyet, Embraer’ın ticari uçak operasyonlarının yüzde 100'ü için 4,75 milyar dolar değer yaratırken; ortak girişim kapsamında Boeing’in yüzde 80'lik hissesi için 3,8 milyar dolarlık bir değer öngörüyor. Sözkonusu ortaklığın, Boeing’in 2020’den başlayarak hisse başına kazancına katkı sağlaması ve üç yıl içerisinde yıllık olarak yaklaşık 150 milyon dolarlık vergi öncesi sinerji yaratması bekleniyor.

Stratejik ortaklık, havacılık alanında 150 yıldan fazla liderliği ve deneyimi bir araya getirecek ve iki şirketin birbirini tamamlayıcı ticari ürün serilerini güçlendirecek. Ortaklık, Boeing ve Embraer arasında 20 yıldan uzun süredir devam eden iş birliğinin doğal bir sonucudur. Nihai hale geldiğinde, ticari havacılık ortak girişimi bir Başkan ve İcra Kurulu Başkanı dahil olmak üzere Brezilya merkezli yönetim tarafından yönetilecek. Boeing, doğrudan Muilenburg'a raporlama yapacak olan bu yeni şirketin operasyonel ve yönetim kontrolüne sahip olacak.

Ortak girişim, Boeing’in uçtan uca tasarım, üretim ve ticari yolcu uçağı desteği için mükemmeliyet merkezlerinden biri olacak ve Boeing’in geniş üretim ve tedarik zincirine tam anlamıyla entegre olacak.

Boeing ve ortak girişim, 70 koltuklu uçak, 450’den fazla koltuklu uçak ve kargo uçağı da dahil olmak üzere, kapsamlı ve bütünleyici bir ticari uçak portföyü sağlarken küresel müşteri tabanına daha iyi hizmet verebilmek için sınıfında en iyi ürünleri ve hizmetleri sunacak.

Ayrıca, her iki şirket tarafından ortaklaşa belirlenen fırsatlar baz alınarak savunma ürünleri ve hizmetleri, başta KC-390 çoklu görev uçakları olmak üzere yeni pazarlar ve uygulamalar geliştirmek amacıyla başka bir ortak girişim oluşturulacak. 

Embraer'in Finansal ve Yatırımcı İlişkileri’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nelson Salgado, anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "KC-390'ın küresel pazarlamasındaki ortak yatırımların yanı sıra mühendislik, araştırma-geliştirme ve tedarik zinciri alanlarında bir dizi özel anlaşma karşılıklı ortak faydayı artırırken Boeing ve Embraer'in rekabet gücünü de kuvvetlendirecektir." diye belirtti.

Stratejik ortaklığın mali ve operasyonel detaylarının nihai hale gelmesi ve kesin işlem anlaşmalarının müzakerelerinin önümüzdeki aylarda devam etmesi bekleniyor. Bu anlaşmaların yürürlüğe girmesiyle, bu ticari işlem, Brezilya Hükümeti'nin onayı ve diğer geleneksel kapanış koşulları da dahil olmak üzere hissedarlar ve düzenleyici onaylara tabi olacak. Onayların zamanında alındığı varsayılırsa, ticari işlemin, nihai anlaşmaların yürürlüğe girmesinden 12-18 ay sonra, 2019'un sonuna kadar kapanması bekleniyor.

Boeing Finans Direktörü ve Kurumsal Strateji ve Performans Genel Müdür Yardımcısı Greg Smith anlaşmaya ilişkin, “Bu stratejik ortaklık, Boeing ve Embraer arasında 30 yılı aşkın bir dizi havacılık girişiminin ve uzun süredir devam eden iş birliğinin doğal bir sonucudur. Bu sonuç, Boeing’in, gerçek değeri gösteren ve organik büyüme planlarımızı hızlandıracak olan stratejik yatırım fırsatlarını takip etme stratejisi ile uyumludur. Bu ortaklık, Boeing’in dikey yeteneklerini güçlendirecek ve sektörün önde gelen ürün ve hizmetlerinin yaşam süresi boyunca müşterilerimiz için değerini artıracaktır.” diye belirtti.

Boeing ve Embraer, küresel tedarik zinciri, satış ve pazarlama ve hizmetler ağı dahil olmak üzere, daha geniş bir ölçekte, kaynaklardan ve taban alanından faydalanacak. Böylece her iki şirket organizasyonlar arasında sınıfının en iyi verimliliklerinden faydalanabilecek. Ayrıca, bu stratejik ortaklık, üretim ve geliştirme programlarındaki en iyi uygulamaları paylaşma fırsatları sağlayacak.

Bu ticari işlemin, Boeing ve Embraer’in 2018 finansal beklentileri veya Boeing’in nakit dağıtım stratejisine ve hissedarlara serbest nakit akışının yaklaşık yüzde 100’ünü iade etme taahhüdü üzerinde hiçbir etkisi olmayacak.

 
HAINAN HAVAYOLLARI’NI SARSAN ÖLÜM
 
OCAK KASTAMONU HAVALİMANINI DENETLEDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CORENDON ''EN BÜYÜK 500'' ARASINDA
Corendon Airlines, art arda yedinci kez Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi arasına girdi
AIRBUS'TAN BELUGAXL
Airbus, BelugaXL'i tanıttı
ESENBOĞA’DAN 4 YENİ HAT
SunExpress Havayolları, TAV Havalimanları’nın işlettiği Ankara Esenboğa ...
 
SABİHA GÖKÇEN 10 YAŞINDA
Sabiha Gökçen Havalimanının 10'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle hazırlanan reklam filmi yayınlandı
50 GÜNLÜK MİSAFİRLİĞİ BİTTİ
Güney Koreli Asiana Havayolları'na ait Airbus A330 tipi yolcu uçağı, pist ...
YENİ HAVALİMANI VE KADINLAR
29 Ekim'de açılacak olan mega proje İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde ...
 
HAVALİMANINDA UYUŞTURUCU OPERASYONU
Atatürk Havalimanı'nda 30 kilo kokain ele geçirildi
TÜRKİYE HAVA SAHASINDA REKOR
Türkiye Hava Sahası’nda 1 Temmuz Pazar günü tüm zamanların rekoru kırıldı
THY KAPTAN PİLOTU DÜNYA REKORU KIRDI
Türk Hava Yolları'nda kaptan pilot olarak görev yapan ve amatör paraşütçü ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
12 / 15 °C 10 / 15 °C 10 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Delta Airlines
  •Dubai
  •karantina
  •Temel Kotil