iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
30 Eylül 2016 Cuma - 09:06

BU SEFERKİ KONUKLAR AKDENİZ'DEN

Türk Hava Yolları yabancı gazetecilere 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları anlatmaya devam ediyor. Bu seferki misafirler Akdeniz ülkelerinden

BU SEFERKİ KONUKLAR AKDENİZ DEN
Losev-1

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, THY'nin Yeşilköy'deki Genel Müdürlük binasında, Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden yabancı gazeteci, televizyoncu, kanaat önderi ile sosyal medya yazarlarına Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde yaşananları anlattı.

Aycı, darbe girişiminin ardından Türkiye hakkında dünyada yapılan algı operasyonlarının iç yüzünü aktararak, bu konuda yabancı azetecilerin sorularını cevaplandırdı. 

Toplantı öncesinde basın mensuplarına konuşan Aycı, İspanya, Portekiz, Fransa, İtalya, Malta ve Yunanistan'dan gelen gazetecileri Türkiye'de ağırladıklarını söyledi. Daha önce de Uzakdoğu, Ortadoğu ve Kuzey Avrupalı basın mensuplarına FETÖ'nün başarısız darbe girişimi ve sonrasında yaşananları anlattıklarını ifade eden Aycı, "Şu ana kadar getirdiğimiz gazeteci sayısı bugünkü ile 311'e ulaştı." dedi.

Aycı, bu çalışmaların meyvesini yavaş yavaş topladıklarını dile getirerek, misafirlerin yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'de ekonomi çarkların kesintisiz dönmesine bizzat şahit olduklarını ifade etti.

Türkiye'nin destinasyonlar arasında en çok ziyaret edilmek istenen altıncı ülke olduğunu, sıralamada İngiltere'yi geride bıraktığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu anlamıyla ülkemiz hala ziyaretçi trafiği bakımından hem de ziyaretçiler için çekiciliği bakımından dünyada en önde gelen ülkelerden. Bu çalışmaları sürdürmek suretiyle biz dünyadaki bilinirliğimizi tercih edilirliğimizi devam ettirmek istiyoruz. THY olarak, dünyanın dört bir yanına uçuyoruz. Dünyada en çok noktaya uçan hava yolu şirketiyiz. Bu süreçleri en iyi şekilde geçirmek, doluluk oranlarımızın, Türkiye'ye gelen ziyaretçi sayısının, bu anlamda turizmimize ve yerel ekonomimize etki edebilecek tüm bu çalışmaların sektörümüze, şirketimize ve  ülkemize olumlu yansıması için elden gelen bu tip gayretleri sürdüreceğiz. Onlara ilk ağızdan Türkiye'deki gerçekleri anlatmaya, paylaşmaya devam edeceğiz."

Aycı, yabancı gazetecilerin bu konudaki geri dönüşlerinden çok memnun olduklarını bildirdi. Türkiye, İstanbul ve THY'nin toplantılarda doğru yansıtıldığına dikkati çeken Aycı, "Zaten dünyayla ne kadar iletişimini sürdürürseniz, ne kadar muhataplarınıza bilgi verirseniz, ne kadar onlarla bir araya gelirseniz, o zaman tek kaynaktan beslenmedikleri zaman, gelip yerinde görüp ilk ve doğru ağızlardan bilgi aldıkları zaman, doğru bilgi akışı sağlandığı zaman bu insanlar objektif olarak yansıtabilecek seviyedeler." değerlendirmesini yaptı.

Aycı, yabancı gazetecilerle buluşma etkinlikleri kapsamında ABD ve İsrailli basın mensuplarını İstanbul'da ağırlayacaklarını kaydetti.

Bir gazetecinin "Toplantılarda 'Biz Türkiye ile ilgili yanlış bilgilendirilmiştik, iyi ki bu toplantılara gelerek, doğrusunu öğrendik' diyen yabancı gazeteci oldu mu?' şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

"Toplantı sırasında ve sonrasında yaptığımız istişarelerde buraya gelmeden önce çok farklı ve yanlış bilgiler alındığını gördük. Hatta şöyle söyleyenler bile oldu. Binlerce insanın devlet tarafından katledildiğine dair inanılmaz bir dezenformasyon kampanyası içinde olduklarını, buraya geldiklerinde böyle bir şey olmadığını, yansıtılan haberlerden sahaya çıkanların iktidar karşıtı olan halk olduğu zannedilirken, darbe karşıtı halkımız, milletimiz olduğunu daha iyi burada anladılar. Pek çok yanlış bilgiler var. Bu yanlış bilgilerin düzeltilmesi noktasında toplantıların çok faydalı olduğunu ifade ettiler. Hatta şöyle diyenler oldu. 'Bizim ülkemizde bunların yaşanmaması için bize ne tavsiye edersinize kadar iş geldi. Şunu söylediler. 'Biz Türkiye'nin ve Türk halkının yaşamış olduğu travmayı, olayın sizdeki aksını hiç anlamadık ama buraya geldiğimiz zaman bunun nasıl bir travma olduğunu, bunun ne kadar önemli bir mesele olduğunu, Türk halkının nasıl derinden etkilendiğini ve neden buna bu şekilde tepkiler vermeye çalıştığını şimdi daha iyi anladık. Uçaklarınızda, bu konudaki resimlerle, kitaplarla, çeşitli broşürlerle anlatmaya çalıştığınız ama buraya gelince daha iyi anladık' dediler."

İlker Aycı, basketbolda THY Avrupa Ligi 2017 Dörtlü Finalin İstanbul'da yapılması için başından itibaren çok çalıştıklarını ifade eden Aycı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile şehir yöneticilerin bu olaya çok büyük destek verdiğini söyledi.

Aycı, yaşanan olumsuz olaylara rağmen İstanbul'un diğer şehirleri geride bırakarak, Final Four'da ev sahibi olduğunu bildirdi. Dört Türk takımıyla turnuvaya gireceklerine dikkati çeken Aycı, "Bizim için çok anlamlı bir tarih olan 19 Mayıs'ta, dilerim bizim uğurlu tarihimiz bugün için de uğur getirir. 19 Mayıs'ta başlayacak finaller 22'sinde Avrupa'nın en büyüğünün tescil edilmesiyle bitecek. Gönlümüz arzu ediyor ki, kazasız, belasız çok başarılı bir kupa yapalım. Yaptığımız toplantıda herkesin ortak kanaati, bütün zamanların en iyi kupasını düzenleme adına yola çıkıldı bu yıl." diye konuştu.

Antalya'da Kasım ayında düzenlenecek THY Open Golf Turnuvası'na dünyaca ünlü golfçü Tiger Woods'un katılacağını bildiren Aycı, bu organizasyonun en iyi şekilde geçeceğine inandığını sözlerine ekledi.

 
SHGM TARKİM'İN YETKİ VE RUHSATLARINI ASKIYA ALDI
 
GELEN TURİST SAYISI 10 YIL GERİYE GİTTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SHGM TARKİM'İN YETKİ VE RUHSATLARINI ASKIYA ALDI
SHGM, Tarkim'in tüm yetki ve ruhsatlarının askıya alındığını duyurdu
KKTC'NİN VERGİ ŞAMPİYONU OLDU
Ercan Havalimanı’nı işleten Taşyapı İnşaat’ın yönetim kurulu başkanı Emrullah ...
ADANA'DA “DRONE” YASAĞI
Adana’da İl Güvenlik Komisyonu tarafından şehirde "drone" kullanımı tamamen yasaklandı
 
CEZAEVLERİNE HAVA SAVUNMA SİSTEMİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ cezaevlerine hava savunma sistemi kurulduğunu açıkladı
MUTLU’NUN OĞLU THY’DEN KOVULDU
FETÖ'ye ilişkin sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklanan İstanbul eski ...
ONUR AİR'DEN SONBAHAR KAMPANYASI
Onur Air’den Sonbahar kampanyası.Yurt içi her yöne 39 liradan yurt dışı ...
 
YENİ HAVALİMANI İÇİN TOPLANDILAR
İstanbul Yeni Havalimanı Eylem Planı toplantısı yapıldı.
SHGM'DEN DİL SINAVI DUYURUSU
SHGM bu yıl ekim ayında yapılacak İngilizce Dil Yeterlilik Sınavları hakıknda ...
ÇİŞİNİ YAPAN PİLOT F-16’YI DÜŞÜRMÜŞ!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ çatı soruşturması dosyasına, ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
AIR ASTANA'DAN EĞİTİM YATIRIMI
HAVACI ÇOCUKLAR BULUŞACAK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
13 / 20 °C 11 / 16 °C 11 / 13 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Airbus
  •kriz
  •bilet
  •uydu