iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
7 Mart 2018 Çarşamba - 15:02

BUNDAN SONRAKİ HEDEF İNSANSIZ JET

Teknofest tanıtım toplantısında konuşan Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, "İnsansız jet çalışmamıza kısa bir süre sonra başlamayı düşünüyoruz.” dedi

BUNDAN SONRAKİ HEDEF İNSANSIZ JET
23nisanbayram

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde Türkiye’nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi için farkındalık oluşturmayı hedefleyen ‘Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne İstanbul Yeni Havalimanı ev sahipliği yapacak. 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilecek ve son başvuru tarihin 1 Nisan olan Teknofest İstanbul kapsamında 12 ayrı kategoride toplam ödülü 2 milyon lira olan yarışmalar yapılacak.

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye’nin uzaya ve havacılığa ilgi duyan ilk medeniyetlerden biri olmasına rağmen hak ettiği yerde olmadığını belirterek, bu alanda yapılan çalışmaların zamanla çeşitli nedenlerle yarım bırakıldığına dikkat çekti.

YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ İÇİN TOPLUMSAL SEFERBERLİK

Festival fikrinin gençlerin bu alanlara ilgisini yeniden arttırmak adına ortaya çıktığını ifade eden Bayraktar, “Havacılık, uzay ve teknolojinin diğer alanlarında bir milli teknoloji hamlesini hayata geçirmek ve toplumsa dip dalga ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Festival kapsamında düzenlenecek teknoloji yarışmalarının Türkiye tarihinin en kapsamlı yarışmaları olacağının altını çizen Bayraktar, otomotivde büyük devrim  olarak görülen otonom araç teknolojisinin başlamasının ve  125 yıl önce otomotiv sanayinin doğuşunun bu tür yarışmalar sayesinde ortaya çıktığını hatırlattı.

Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bayraktar, “Temel hedefimizde, toplumun bütün kesimlerini içerecek şekilde yerli, milli ve özgün teknolojileri üreten, geliştiren bir Türkiye var. Bunun için de teknoloji geliştirme ve üretme meselesini toplumsal seferberlik gibi ele almak gerekiyor.  Türkiye’nin bir toplumsal dönüşümle, toplumsal dip dalga ile çıkabileceğini Teknoloji Takımı Vakfı olarak inanıyoruz. Bu nedenle bu festivali düzenledik” dedi.

MÜREFFEH VE BAĞIMSIZ OLMAK İÇİN KENDİMİZ ÜRETMELİYİZ

Türkiye’nin terör hedeflerine yönelik sınır dışında düzenlediği operasyonlara değinen Bayraktar, “Zeytin Dalı Harekatında yerli ve milli teknolojinin, özellikle savunma sanayi alanındaki önemi iyice anlaşılmış oldu. Çünkü bu teknolojiyi biz geliştirmiyor olduğumuzda dışarıdan tedarik edemiyoruz. Bırakın, tedarik etmeye kalktığımızda da büyük maliyetlere tedarik edebiliyoruz. Müreffeh ve bağımsız olabilmek için bunun yanında sivil alanlarda da çok daha yığılı bir şekilde bu teknolojilerin hepsini muhakkak üretmemiz gerekiyor. Bu maksatla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfımızı kurmuştuk.

AMACIMIZ GENÇLİĞİMİZE TEKNOLOJİ AŞISI YAPMAK

Bayraktar İnsansız Hava Aracı gibi, Baykar gibi örneklerin sayısını artırmak maksadıyla bu festivalle bu toplumsal çıktıyı hedefliyoruz. Toplumsal dip dalganın, teknolojinin en uçtaki meyvesi sayılabilecek havacılık ve uzay gibi alanlara bir anlamda gençliğimize aşı yaparak bu alanlara ilgilerinin artmasını. festivalle coşkulu bir şekilde bu teknolojik gelişimin geliştirmenin önemini anlatmayı hedefliyoruz. “ diye konuştu.

KIVILCIM TUTUŞTU

Selçuk Bayraktar, gençlere güvendiklerini ve her türlü desteği vereceklerini belirterek, “Biz kendi çapımızda 15 sene önce Bayraktar İnsansız Hava Araçlarıyla bir örnek yaşadık. Bir anlamda bir kıvılcım çakmasıydı bu. Kıvılcım tutuştu. Dünyada kendi sınıfında en ileri düzeyde diyebileceğimiz, on binlerce saattir görev yapan İHA’lara dönüştü. Dünyadaki rakiplerinden en ileri seviyede, hepsinden daha ileri seviyede bir teknoloji geliştirebileceğini ülkemiz gösterdi. Daha önce de havacılık dünyası doğarken Nuri Demirağ’lar,  Vecihi Hürkü’lar çok daha büyük işler başarmışlardı. Aslında bu mümkün.  Gençlerimizin önündeki engeller kaldırıldığında dünya çapında çok büyük işler yapabileceğini biz görüyoruz. “ dedi.

ÖĞRENCİLERE HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Festivali destekleyen tüm paydaşların katılacak öğrencilere malzeme ve teknik destek sağlayacağını vurgulayan Bayraktar, düzenlenecek yarışmalarla Türkiye’deki milli, özgün ve yerli teknolojinin tohumlarının atılacağını söyledi.

HEDEF İNSANSIZ JET VE UZAY

Bundan sonraki hedefleri ile ilgili olarak da bilgi veren Bayraktar, “Teknik Müdürü olduğum Baykar adına konuşacak olursam, şu anda kendi sınıfında dünyanın en iyisi diyebileceğimiz taktik insansız hava araçlarını yaptık. Bundan sonra da inşallah kendi sınıfında en moderni diyebileceğimiz ,4.5 ton ağırlığında, 1.5 ton yük taşıma kapasitesine sahip bir insansız hava aracı ki, dünyada sadece 3 ülke böyle bir İHA yapabiliyor. Onu geliştirme çalışmalarımız devam ediyor. Sonrasında da inşallah insansız jet çalışmamıza kısa bir süre sonra başlamayı düşünüyoruz.” dedi.

Festival kapsamında yer alacak yeni teknolojiler ve yarışmalar konusunda da bilgi veren Bayraktar şunları söyledi:

“Teknofest kapsamında düzenlediğimiz yarışmaların bir kısmı insansız hava araçları ile alakalı. Mesela Sürü İHA yarışması var. Sürüler halinde, otomatik, birbirleriyle koordinasyonlu çalışabilen İHA’lar. İnşallah bu genç kardeşlerimiz bu bayrağı alıp çok daha ötelere taşıyacaklar, bu yarışmalar sonucunda yeni girişimler kurulacak. Hedefimiz bu. Dünyada belki de daha önce hiç yapılmamış teknolojilerin gelişmesine vesile olacaklar. Roketsan Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve dünyada sadece iki merkezde düzenlenen roket yarışmasına sponsorluk yapıyor.  Bu yarışmanın çıktısı da ülkemiz açısından çok önemli olacak. Yakın zamanda biliyorsunuz roketlerle ciddi demonstrasyonlar yapıldı. Uzaya uydu gönderme, bunun yanında Mars’a araç gönderme gibi. İnşallah onun da tohumları o yarışmalarda atılmış olacak. O yarışma da bizi özellikle heyecanlandırıyor. “

Airkule.com

 
İGA PROJELERİ KADINLARLA GERÇEKLEŞTİ
 
KOKPİT VE KABİN KADINLARDAN OLUŞACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İGA PROJELERİ KADINLARLA GERÇEKLEŞTİ
İGA, “Sosyal Yatırım Programı” ile havalimanına komşu 9 mahallede yaşayan ...
ROMA UÇAĞINDA TEKNİK ARIZA
Türk Hava Yolları'nın(THY) İstanbul - Roma seferini yapan TK-1863 sefer ...
DHMİ ŞUBAT RAKAMLARINI AÇIKLADI
Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, 2018 Yılının ...
 
ARSLAN:CUMHURBAŞKANIMIZI DAVET EDECEĞİZ
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul'un yeni ...
AIRPRENEURS PROGRAMI GAZİANTEP’TE
Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı işbirliğiyle düzenlenen Airpreneurs ...
PEGASUS UÇAĞINDA PANİK ANLARI
Pegasus Havayolları’nın Kayseri-İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı seferini ...
 
KARS'TA UÇUŞLARA RÜZGAR ENGELİ
Kars seferini yapan Türk Hava Yolları'na ait yolcu uçağı yan ve sert rüzgar ...
DANIŞTAY O RAPORU BOZDU
Danıştay, 3. Havalimanı’ndaki kumtaşı ocağı ve kırma eleme tesisi için ...
HAVALİMANINA YABANCI DİL BİLEN TAKSİCİ GELİYOR
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 29 Ekim'de açılacak olan ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
ISG'DE 23 NİSAN KONSERİ
SHM'DE PİLOTLAR GÜNÜ KUTLANIYOR
IGA'DA 23 NİSAN KUTLAMALARI
ÇOCUKLAR İÇİN UÇTULAR
İGA'DA '23 NİSAN' COŞKUSU
SAFAIR UÇAĞI TEHLİKE ATLATTI
İKLİM AKTİVİSTLERİ GÖZALTINDA
UZAYA GİDECEK 3. TÜRK OLACAK
UÇAKTA OLAY ÇIKARDI
KANADA'DA HAVAALANI YANGINI
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
15 / 22 °C 18 / 23 °C 17 / 21 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •seyahat
  •Emirates
  •filo
  •Antalya