iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
2 Ocak 2010 Cumartesi - 10:45

BÜYÜMENİN GETİRİSİ

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türk sivil havacılığının 5 yılda 5 kat büyümesi sonucu özellikle Atatürk Havalimanı’ndaki sıkıntının had safhaya geldiğini söyledi.

BÜYÜMENİN GETİRİSİ
Losev-1

Yolcuyu uçakta bekletmek işletme hatası, beni de rahatsız ediyor

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, THY’nin son dönemlerde artan rötarları için, “Özellikle uçağın içinde 1 saat beklemek işletme hatasıdır. Bunu hiç kimse kabul edemez” dedi. Atatürk Havalimanı’nın kapasitesinin yüzde 50 üstünde çalıştığını belirten Yıldırım, “İki yıl içinde rahatlama olur” dedi.

Ak Parti’nin görme özürlü milletvekili Lokman Ayva’nın, bindiği uçak rötar yapınca istifaya çağırdığı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Uçağın içinde bir saat beklemek hepimizi, beni de rahatsız ediyor. Bu işletme hatası, bunu hiç kimse kabul etmez” dedi. Hava sahasında günde 3 bin uçak olduğuna vurgu yapan Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nın Sabiha Gökçen Havalimanı’na rağmen kapasitesinin yüzde 50 üstünde çalıştığını belirtirken, iki yıl içinde rahatlama sağlanacağını savundu. Ulaştırma Bakanı Yıldırım ile uçak rötarlarını konuştuk.
Havacılık 5’e katlandı
*  Lokman Ayva uçağı rötar yapınca, “Ulaştırma Bakanı’na ulaşamıyoruz” diye serzenişte bulundu. Siz de Braille alfabesiyle bastırdığınız kartvizitinizi verdiniz.
- Evet kart verdik. Aramızı sonra düzelttik. (gülüşmeler)
-
THY’ye biniyor mu şimdi?
-
THY ile ilgili şikayetleri henüz bitmiş değil. Haklı olduğu konular var, haklı olmadığı konular da var. Onların hepsini paylaştık. Kural olarak, güvenlik gereği, görme engelli bir vatandaşın bir refakatçisiyle birlikte seyahat etmesi gerekiyor. O “ihtiyacım yok” diyor ve bunu kabul etmiyor. O konu var ama genel olarak gecikmelerden şikayetleri var. Onun da var, hepimizin var. Ama şunu unutmayalım. Türk sivil havacılığı 5 yıl içinde 5 kat büyüdü. Her yıl yüzde 100 büyüdü. Onun getirisi; her yerde değil ama özellikle Atatürk Havalimanı’nda sıkıntı had safhada.
*  Sabiha Gökçen Havalimanı,
Atatürk Havalimanı’nın trafiğinde rahatlama sağlamadı mı?
- Sabiha Gökçen’i açmamıza rağmen
Atatürk Havalimanı kapasitesinin yüzde 50 üstünde çalışıyor. İki yıl gibi bir sürede gerek sahada yapacağımız iyileştirmeler, gerek seyir sistemlerinin değişmesiyle çok ciddi bir rahatlama sağlayacağız. Ama geneline baktığınızda THY Avrupa’da 4., dünyada 12-13. sırada yer alıyor. Onlar arasında toplamda gecikme rekorları rakiplerinin çok altında. Buna rağmen bizim insanımız tez canlı, uçağa bindiği an uçak kalksın istiyor. Uçağa binmese, izah da edilince gecikmeyi daha kabul edilebilir görüyor. Ama uçağa biniyorsunuz, kapıları kapatıyorsunuz o kapalı dar mekanda, gideceğiniz mesafe bir saat, bir saat de uçakta beklediniz mi; o hepimizi rahatsız ediyor, beni de rahatsız ediyor.
Ben de bekledim
*  Siz kaldınız mı hiç uçakta?
- Zaman zaman oldu tabii. Ama arkadaşlara ben bunun çok doğru olmadığını hep söylüyorum. Ben bu işi çok yaptım. Hizmet sektörü çok zor bir iştir. Bir tane yanlış iş yaparsanız 28 doğru iş yapmanız lazım ki o bir tanenin etkisini yok edesiniz. Yüzde yüz memnuniyet sağlamaya imkan yok. Önemli olan ortalamayı tutturmak. Muhakkak tenkit edilen, beğenilmeyen yan olacaktır. Yürüyüşünüze, konuşma tarzınıza, ses tonunuza takılır. Bu tip şirketler genellikle vatandaşların ailesiyle, işiyle ilgili biriken elektriklerini boşalttığı yerlerdir. Dışarıdaki yolcular bu işi çok görüp geçirdiği için sakinler. Yabancı ülkelerde bağıran yolcu hiç görmedim.

‘İmamı müdür, müftüyü pilot yaparsan’ diye laf atıyorlar

*  Siz isyan ettiniz mi? Nerede bu Ulaştırma Bakanı, istifa etsin diye?
-(Gülüşmeler) Ulaştırma Bakanı her olayda topun ağzında zaten. Tabii biz orada bulunursak durum daha renkli hale geliyor. Bize laf gönderiyorlar. Bir arkadaş anlattı: “Bilmem ne imamını müdür yaparsan, falanca müftüyü pilot yaparsan” demişler. “Siz hakikaten hangi müftüyü genel müdür yaptınız” diye sordu. Doğrusu bunlar toplumda artık kimsenin itibar etmediği şeyler. Çünkü gerçekle alakası yok. Türk Sivil Havacılığı tarihinde görmediği başarıları yakaladı. Bunu herkes kabul ediyor. Aksaklıklar olmaması daha iyi olur ama oluyor. Birçok insanın işine yoğunlaşması lazım. Bir zincirin halkaları gibidir bir tanesi zayıf çıkarsa oradan kopar. Herkes aynı anlayış, aynı heyecan, aynı titizlikle işini yaparsa başarı ortaya çıkıyor; yapmazsa o zayıf halka bütün sistemi alt üst edebilir.
*  Zayıf halka çok mu peki Türk Hava Yolları’nda?
- Yok, ama bir tanesi yetiyor zaten. 12-13 bin taneden, uçuş personelinden, yer hizmetlerinden vs. bir tanesinin aksaması bütün sistemi etkiliyor.

Hiç gecikme olmayacak garantisi veremem

*   Şimdi Atatürk Havalimanı’nı kullananlara “iki yıl daha dayanın” diyorsunuz.
- Bir kısmi rahatlama olacak, doğru ama bu süre içerisinde, işletme de çok daha dikkatli bir çalışma içine girdi. Ama hala hiç gecikme olmayacak diye bir garanti veremem. Türkiye’de günde hava semalarımızda 3 bin uçak var. Biz geldiğimizde bu rakam binin üzerindeydi.
*  Bu garantiyi ne zaman verebileceksiniz?
- Bunun garantisi olmaz.
*  En azından bir saat rötar olmaz belki.
- Olmaz o tabii, o işletmecilik hatasıdır. Onu hiç kimse kabul etmez. Eğer bu gecikme, o anda zuhur ettiyse zaten yapacak birşey yok. Bir kural olarak uçağın içine girdiniz, kapı kapandı mı tekrar açamazsınız güvenlik gerekçesiyle. Didik didik herşeyi aramanız gerekir. Kurallar böyle icap ediyor. Asıl olan yolcuları uçağa almamak. Aksama olabilir, olmayacak diye garantisi yok ama bilgilendirmede eksiklik olmaması lazım. Yerinde, doğru, en önce bilgilendirmeyi siz yaparsanız o zaman yolcu bunu anlayışla karşılar.

ŞEHRİBAN OĞUR-Hürriyet

 
BİNMEDİĞİM UÇAK DÜŞTÜ
 
VE TGS İŞBAŞI YAPTI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazurat 3 Ocak 2010 Pazar 00:02

Yetersiz muhterislerin topraklarında hep mi zavallılar toplum kahramanı çıkacak...? Demiryollarında neler yapabildi ki, Tuzla tersanesindeki ölümlere çare bulsun !?? Atatürk havaalanındaki imkansızlıkları omuzlayan gerçek kahraman ve fedakar ATC operatörlerinin farkına varabilsin? Umutsuz ve bir o kadar zor.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
HAVALİMANINDA KUMARHANE OLUR MU
Atatürk Havalimanı’nda kumarhane olur mu? İşte Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu’nun önerisi…
KRİZ ÇALIŞANLARI VURDU
KTHY’de çalışan personelin maaşlarında yüzde 15 oranında indirime gidildi.
THY BİLET HEDİYE ETTİ
Türk Hava Yolları, 2009 yılının son ve 2010 yılının ilk yolcusuna, istedikleri ...
 
TAV 2010'U İZMİR'DE KARŞILADI
Havaalanı işletmeciliği alanında Türkiye ve yurt dışında büyüyen TAV Havalimanları ...
THY-BARÇA'YI UCUZA GETİRDİ
Dünya kamuoyunda büyük ses getiren Barcelona Futbol Kulübü ve Türk Hava ...
SABİHA GÖKÇEN'DEN VAN'A UÇUYOR
Doğu Anadolu’nun en kalabalık illerinden biri olan Van’a, Ankara’dan haftanın ...
 
THY TEKNİK A.Ş YEŞİLLENDİ
THY Teknik A.Ş. Yeşil Havaalanı Projesi’nde “Yeşil Kuruluş” oldu.
ANADOLUJET'DEN GARANTİLİ KAMPANYALAR
Anadolujet’te 04 -13 Ocak 2010 tarihleri arasında tüm koltuklar 59 TL. ...
FACİAYA 213 METRE
Belgrad üzerinde Air France ve El Al Havayollarına ait iki uçağın çarpışma ...
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 19 °C 12 / 15 °C 12 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •test
  •thy
  •pandemi
  •turist
  •yolcu