iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Temmuz 2014 Cuma - 16:38

CAKES AND BAKES KAPILARINI BASINA AÇTI

Finansal büyüklüğü, yatırımları ve operasyonlarıyla yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncularından biri olan BTA, 5 milyon Euro yatırım yaptığı Kıraç’taki yeni üretim tesisiyle çıtayı iyice yükseltti

CAKES AND BAKES KAPILARINI BASINA AÇTI
Losev-1

KAPASİTESİNİ 5’E KATLADI

Kıraç’ta 23 bin metrekare alana sahip, dünya markalarına hizmet veren yeni üretim tesisiyle Cakes&Bakes’in üretim kapasitesi beşe katlandı. Cakes&Bakes, 2014’ün ilk üç ayında yüzde 25 büyüdü. BTA, dev üretim tesisiyle, havalimanları ve İDO noktalarının yanı sıra şehir merkezinde farklı lokasyonlarda da yer alacak.

Beş ülkedeki toplam 10 havalimanında ve İDO’da yılda yaklaşık 135 milyon kişinin geçtiği noktalarda hizmet veren BTA, 2014’te hedeflerini yükseltti. Havalimanları ve İDO’larda 225’e ulaşan kafe, bar, restoran ve büfelerde günde yaklaşık 90 bin yolcuya hizmet sunan BTA’nın Kıraç’taki yeni üretim tesisiyle Cakes&Bakes’in üretim kapasitesi beşe katlandı. Cakes&Bakes, 2014’ün ilk üç ayında yüzde 25 büyüdü. 23 bin metrekare alana sahip, dünya markalarına hizmet veren dev üretim tesisi için BTA, 5 milyon Euro yatırım gerçekleştirdi.

200 KİŞİYE YENİ İSTİHDAM

İstanbul Atatürk Havalimanı muhabirlerine yeni tesiste iftar veren BTA İcra Kurulu Başkanı Sadettin Cesur, iftardan sonra gazetecilerle birlikte önlük ve galoş giyerek 5 milyon euroluk üretim tesisini gezdirdi.  BTA bünyesinde yurtiçi ve yurtdışı operasyonları dahil yaklaşık 3 bin kişi çalışıyor. BTA’nın Kıraç’taki Cakes&Bakes Üretim Tesisi’nde ise 650 kişi görev yapıyor. Sadettin Cesur, yeni tesise geçiş sürecinde 200 kişiye yeni istihdam sağladıklarını belirtti. Tesiste, unlu mamuller, pasta, ekmek, sandviç, sıcak-soğuk yemek kategorilerinde gıda üretimi ve lokum üretimi gerçekleşiyor. Üretim kapasitesi gıda üretiminde her kategoride 1’er milyon adet oluyor. Ayda 90 ton da lokum üretimi yapılıyor.

TÜRKİYE GENELİNDE 2 BİN NOKTADA SATILIYOR

Tesiste üretilen ürünler, BTA’nın operasyon yürüttüğü alanlar ve dünyaca ünlü kahve - fast food zincirlerinin Türkiye genelindeki 2000 noktasında tüketici ile buluşuyor. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Gürcistan, Tunus, Makedonya gibi ülkelere de ihraç ediliyor. Sadettin Cesur, üretimlerin yüzde 45’inin havalimanı operasyonları, yüzde 10’unun İDO operasyonları, diğer yüzde 45’inin ise Türkiye’nin ünlü fast food ve kahve zincirlerini de kapsayan 58 farklı marka için gerçekleştiğini söyledi. Cakes&Bakes Üretim Tesisi, 365 gün, günde 24 saat hizmet veriyor. Araştırma-geliştirme konusunda deneyimli ve yetkin bir kadrosu bulunan BTA, 500’ü aşkın aşçısı ve gıda mühendislerinden oluşan uzman kadrosuyla yılda ortalama olarak 2 bin 400 yeni reçete geliştiriyor. Ayrıca Cakes&Bakes Üretim Tesisi’nde ürettiği kahvaltı, soğuk sandviç gibi ürünleri yeni bir alt marka yaratarak seçkin zincir marketlerde paketli olarak satışa sunmuş bulunuyor.

ŞEHİR MERKEZİNE GİRİYOR

BTA, 2014 ve sonrası için de çıtayı yükseltti. 2012’de 115 milyon, 2013’te ise yaklaşık 127 milyon Euro ciroya an şirket, 2014’te de bu büyüme grafiğini sürdürmeyi, yiyecek-içecek sektörünün lider oyuncusu olmayı planlıyor. Sadettin Cesur, markalarıyla şehir merkezindeki büyük ölçekli projelerde de bulunmayı hedeflediklerini açıkladı. BTA, Maslak’taki yeni yaşam ve kültür-sanat merkezi UNIQ İstanbul’un yiyecek-içecek alanlarının bir bölümünün işletmesini üstlendi. 3 bin 300 metrekare alanda BTA’nın kendi markalarının yanı sıra dünyanın önde gelen zincir markaları da yer alacak. Cesur, BTA’nın şehir merkezlerinde benzeri tekliflere de açık olduğunu belirtti.

HAVALİMANI SAYISINI HIZLA ARTIRIYOR

Sadettin Cesur ayrıca, Milas-Bodrum Havalimanı’nda da dört noktada hizmet verecek şekilde hazırlandıklarını, burada Tadında Anadolu, Seferi gibi markalarıyla yer almayı düşündüklerini söyledi. Milas-Bodrum Havalimanı’yla birlikte hizmet sundukları havalimanı sayısının 11’e ulaşacağını belirtti. Yurtdışında Gürcistan, Makedonya ve Tunus’un yanı sıra Medine Havalimanı’nda da faaliyete başladıklarını vurgulayan Cesur, Zagreb Havalimanı’nda danışmanlık verdiklerini, 2015 başında ise Riga Havalimanı’nda olacaklarını ifade etti.

YENİ LOJİSTİK ŞİRKETİ KURDU

BTA, entegre lojistik hizmeti veren bir şirket de kurdu. Bütünleşik tedarik zinciri çözümlerine odaklanmış olan BTA lojistik şirketi, havalimanı ve İDO yiyecek-içecek noktalarının planlama, satın alma, depolama ve dağıtım hizmetlerini yürütüyor. Girişim, hammadde alım maliyetlerini yüzde 2 azaltırken personel başı verimliliği arttırdı. Lojistik şirketleriyle, 5 yıldızlı otellerin ve sektörün önemli markalarının tedarik, depolama ve dağıtım işlerini üstlenmeye talip olduklarını belirten Sadettin Cesur, 2014 sonrasında bu alanda Ankara, İzmir ve Antalya’nın öncelikli hedef illeri olduğunu vurguladı. Cesur;  “Yeni firmamız ayrıca ev dışı tüketim kanalında da hızla büyüyecek. Ülkemizin lider gıda markaları ile bayilik ve dağıtım anlaşmaları yaptık, bir restoran/kafe ya da otelin ihtiyacı olabilecek her türlü ürünü/hizmeti tek tedarikçiden zamanında ve eksiksiz karşılayabilecek bir çözüm ortaklığı sistemi sunuyoruz” dedi.

İZMİR’E DE TAV AIRPORT HOTEL GELİYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı içinde yer alan TAV Airport Hotel’i işleten BTA, aynı konsepti İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na da taşıyacak. İstanbul’daki, saatlik konaklama imkanı bulunan 128 odalı otelin yolculardan yoğun ilgi gördüğünü belirten Cesur, İzmir’deki otelin de 81 odaya sahip olacağını ve bu yılın son çeyreğinde hizmete gireceğini belirtti.

İNSAN KAYNAĞINA YATIRIM

BTA’nın genç ve dinamik bir şirket olduğunu vurgulayan Cesur, çalışanlarının yaş ortalamasının 30,2 olduğunu söyledi. Cesur, “En önemli sermayemiz insan kaynağımız. Çalışanlarımızın kişisel ve profesyonel gelişimine yatırım yapıyoruz. BTA’dan yetişen arkadaşlarımız bugün sektörde önemli noktalara geliyor ve bununla gurur duyuyoruz” dedi.

BTA HAKKINDA

TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus ve Suudi Arabistan’daki 10 havalimanında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Bilintur, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığı ile 1999 yılında kuruldu ve Ocak 2000’de faaliyete geçti. Havalimanlarında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde 500 aşçısıyla günde yaklaşık 90 bin yolcuyu ağırlayan BTA,  havalimanlarında 35 bin metrekarelik alanda, 13 bin 600  kişilik oturma kapasitesiyle 24 saat, sayıları 150’ye ulaşan kafe, bar, restoran ve büfelerde hizmet veriyor. BTA, 2011’in ikinci yarısından itibaren ise yılda yaklaşık 50 milyon yolcunun kullandığı İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskeleleri, arabalı vapur ve feribotlarında  9438 metrekarelik alanda, 3 bin 400 kişilik oturma kapasitesiyle, sayıları 75’e ulaşan kafe ve büfelerde hizmet veriyor.

BTA tarafından 2006 yılında kurulan unlu mamul üretim tesisi Cakes&Bakes ise bugün ayda 5 milyon adet üretim hacmiyle içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu pek çok firmanın unlu mamul, pastacılık, sandviç ve hazır yemek ürünlerini tedarik ediyor.

Süleyman ŞEN-Airkule.com

İşte Cakes&Bakes'in Kıraç'taki üretim üssünden kareler...

 
BUĞDAY: İKİNCİ PİST SÜRATLE HİZMETE GİRMELİ
 
MAHKEMEDEN 3'NCÜ HAVALİMANI KARARI
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Başkentli 4 Temmuz 2014 Cuma 17:47

Kızılay şehir merkezine de bekleriz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BUĞDAY: İKİNCİ PİST SÜRATLE HİZMETE GİRMELİ
Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yapılması planlanan ikinci pist ile ilgili ...
HAVADA ''GİZLİ BOMBA'' ALARMI
Avrupa ve Ortadoğu'dan ABD'ye direkt uçuş yapılan havaalanlarında güvenlik ...
SUNEXPRESS'TEN KABİNE YENİ AYAR
SunExpress Havayolları kabinde yeni bir yapılanmaya gitti. Kabin SunEco, ...
 
TAV'IN HİKAYESİNİ DİNLEDİLER
Harvard’lı 10 profesör TAV’ın hikâyesini dinledi
MURAT ERSOY’DAN ŞOK İFADE
Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Isparta kazası davasının ...
SKANDAL : AIRBUS 380’İN TAVANI SU AKITTI
Avustralya Havayolları Qantas'a ait Airbus 380, Los Angeles'tan Avustralya'nın ...
 
GAZİPAŞA HAVALİMANI’NA İSVEÇLİ KONUK
İsveçli TUIfly Nordic Havayolları, Antalya Gazipaşa Havalimanı’na Stockholm ...
THY-SHELL İŞBİRLİĞİ
Türk Hava Yolları(THY) ve Shell & Turcas dev bir işbirliğine imza attı
"UÇAĞI SURİYE DÜŞÜRMEDİ"
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, 22 Haziran 2012'de Suriye'de düşürülen ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •United Airlines
  •Qatar Airways
  •uçak
  •NASA