iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
17 Aralık 2012 Pazartesi - 10:51

ÇELEBİ’DE PROFESYONEL KADRO

Çelebi, ulusal ve uluslararası pazarlarda büyürken, yönetimini yeni profesyonellerle güçlendiriyor

ÇELEBİ’DE PROFESYONEL KADRO
Losev-1

Yarım asrı aşkın köklü geçmişi ile başta havacılık olmak üzere, denizcilik, taşımacılık ve gıda alanlarında faaliyetlerini yürüten Çelebi Holding, Türkiye’de ve dünyada büyümesine devam ediyor. İki kıta 5 ülkede faaliyet gösteren ve 13.500’ün üzerinde çalışanı bulunan Çelebi Grubu, ulusal ve uluslararası pazarlardaki başarılı performansına paralel olarak, yönetimini de; yaklaşık son bir yıllık dönemde bünyesine kattığı tecrübeli ve başarılı profesyonellere daha da güçlendiriyor.

Çelebi Grubu’nda son dönemde; Çelebi Havacılık Holding ve Çelebi Holding Yönetim Kurulları Üyelikleri’ne İbrahim Kanburoğlu, Çelebi Holding Satış ve Pazar Geliştirmeden Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği’ne Pınar Massena, Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) Genel Müdürlüğü’ne Koray Özbay ve Çelebi Turizm (Çe-Tur) Genel Müdürlüğü’ne Doğan Kaşıkçı atandı. Ayrıca; Çelebi Havacılık Holding Kalite Direktörü olarak Kubilay Eser’i, Çelebi Havacılık Holding Süreç Geliştirme ve Planlama Direktörü olarak Bülent Artan’ı, Çelebi Havacılık Holding İnsan Kaynakları Direktörü olarak Mehmet Bakar’ı, Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) Ticaret Direktörü olarak Eric Willems’i ve Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) İnsan Kaynakları Direktörü olarak Pınar Yenigün’ü bünyesine katan Çelebi, daha da güçlenen yönetim kadrosuyla faaliyet gösterdiği tüm alanlarda başarılara imza atmaya devam ediyor.

İşte Çelebi kadrosuna katılan profesyonel yöneticilerinin özgeçmişleri:

Çelebi Havacılık Holding ve Çelebi Holding Yönetim Kurulları Üyesi İbrahim Kanburoğlu:

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1988 yılında mezun olan İbrahim Kanburoğlu, Marmara Üniversitesi Avrupa Toplulukları programında 1988–1989 yılları arasında yüksek lisans yapmıştır. 1990–1992 yılları arasında Yapı Kredi, 1992–1995 yılları arasında Credit Lyonnais, 1995–2007 yılları arasında Koç Finansal Hizmetler şirketlerinde farklı fonksiyonlarda yönetici pozisyonlarında görev alan Kanburoğlu, 2007–2012 yılları arasında ise Koton’da Genel Direktörlük görevi üstlenmiştir. Çelebi Havacılık Holding ve Çelebi Holding bünyelerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak Çelebi’ye katılan İbrahim Kanburoğlu, her iki holdingin iştiraklerinin, satış ve yatırım süreçlerinde, finansal kuruluşlar ile yatırımcı ilişkilerinde, karlılık hedeflerinin gözetilmesi çerçevesinde tasarruf odaklı tedbirlerin irdelenmesinde yeni yöntem ve önlemler geliştirilmesinde ilgili birim yöneticilerine destek vermektedir.

Çelebi Holding Satış ve Pazar Geliştirmeden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Pınar Massena:

Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Pınar Massena, mesleki kariyerine sigorta sektöründe başlamıştır. Massena, bu sektörde 7 yıl süre ile farklı sigorta şirketlerinde Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonunda çalışmıştır. Massena, 2001–2011 yılları arasında Boyner Holding’in sigorta, servis, turizm ve sağlık alanlarında, Backup markası altında kurulan şirketlerinde CEO olarak görev yapmıştır. Pınar Massena, Çelebi Holding Satış ve Pazar Geliştirmeden Sorumlu İcra Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

Çelebi Hava Servisi Genel Müdürü Koray Özbay:

ABD’de San Diego Ulusal Üniversitesi Bilgisayar Bilişim Sistemleri’nde İşletme Bölümü mezunu olan Koray Özbay, yüksek lisansını da yine aynı bölümde tamamlamıştır. 1991–1997 yılları arasında Unilever Türkiye’de Ticari Pazarlama Müdürü ve Marka Grup Müdürü olarak görev yapan Özbay, 1997–2000 yılları arasında ise DHL Türkiye’de Ticaret Direktörlüğü görevini yürüttü. 2000–2006 yılları arasında Accor Services Türkiye’de Genel Müdür’lük yapan Koray Özbay, 2007–2012 yılları arasında ise yine Accor Services’da yeni ismi ile Edenred’de Asya – Pasifik Bölgesi’nden sorumlu “Chief Operating Officer” olarak görev yaptı. Koray Özbay, Çelebi Grubu’nun amiral gemisi olan Çelebi Hava Servisi A.Ş.’de Genel Müdürlük görevini yürütmektedir.

Çelebi Turizm (Çe-Tur) Genel Müdürü Doğan Kaşıkçı:

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Doğan Kaşıkçı, 1996 yılında başladığı mesleki kariyerine, 2000–2004 yılları arasında Gillette Türkiye’de devam etmiştir. Kaşıkçı, 2004 yılında Reckitt Benckiser’de Türkiye Satış Müdürü olarak başladığı görevine, 2007 yılında şirketin İngiltere–Londra’daki merkezinde Global Müşteriler Ticari Pazarlama Müdürü olarak devam etmiştir. 2007–2010 yıllarında Boyner Grubu şirketlerinden T-Box’ın Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Kaşıkçı, 2011 yılında ise yine aynı grup içerisinde Aymarka’da, T-Box’tan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev almıştır. Kaşıkçı, 2011 yılında sahibi olduğu U Design ve Mango İletişim & Eğitim Hizmetleri şirketlerini kurmuştur. Doğan Kaşıkçı, Çelebi Turizm (Çe-Tur) Genel Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

Çelebi Havacılık Holding Kalite Direktörü Kubilay Eser:

İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Kubilay Eser, daha sonra Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde yüksek lisans ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde de MBA öğrenimini tamamlamıştır. Eser, kariyerinde Arçelik’te Sistem Mühendisliği, Toyotasa Otomotiv’de Araç Mühendisliği, Toyota Boshoku Otomotiv Adapazarı şirketinde Mühendislik ve Üretim Yönetimi Genel Müdürlüğü ve Toyota Boshoku Europe Belçika merkezinde Kalite Grubu Genel Müdürlüğü görevlerini yürütmüştür. Kubilay Eser, Çelebi Havacılık Holding’de Kalite Direktörü görevini yürütmektedir.

Çelebi Havacılık Holding Süreç Geliştirme ve Planlama Direktörü Bülent Artan:

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlayan Bülent Artan, kariyerine 1989 yılında Goltas Cement’de Yapı Mühendisi olarak başlamıştır. Artan daha sonra sırasıyla 1993–1994 yılları arasında BOC ‘da (BOS) Ürün Müdürü, 1994–1996 yılları arasında Kaynak Gıda’da Satış ve Pazarlama Müdürü, 1996–1997 yılları arasında Belgin Endüstriyel Yağlar’da Satış ve Pazarlama Müdürü, 1997–2001 yılları arasında DHL – Express’de Ülke Havaalanı Müdürü, yine aynı şirketin Belçika’da bulunan Global Koordinasyon Merkezi ve Avrupa Genel Merkezi’nde 2001–2010 yılları arasında Bölge Havaalanı Destek Müdürü, Bölge, Süreç, Proje ve Program Yönetim Mühendisi, Değişim Yönetiminden Sorumlu Bölge Müdürü ve DHL’de son olarak Bölge İş Süreçlerini Geliştirme ve Mühendislikten Sorumlu Kıdemli Direktör pozisyonlarında görev almıştır. Artan, 2011–2012’de ise Aviapartner’da Avrupa Bölgesinden Sorumlu Grup Operasyon Müdürü olarak görev yapmıştır. Bülent Artan, Çelebi Havacılık Holding’te Yer Hizmetleri ve Global İş Geliştirme Başkanlığı’na bağlı Süreç Geliştirme ve Planlama Direktörü olarak Çelebi’ye katılmıştır.

Çelebi Havacılık Holding, İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Bakar:

Bilkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü mezunu olan Mehmet Bakar, Boğaziçi Üniversitesi’nde Yönetim Bilimi üzerine eğitim almış ve halen Bahçeşehir Üniversitesi’nde MBA yapmaktadır. İnsan Kaynakları kariyerine 2000 yılında Hilton International İstanbul’da İnsan Kaynakları Sorumlusu olarak başlayan Bakar, sonrasında ise 2002–2007 yılları arasında Metro Cash & Carry Türkiye’de İnsan Kaynakları Uzmanı ve İnsan Kaynakları Müdür Yardımcısı, 2007–2010 yılları arasında Yıldız Holding’de Ücretlendirme ve Performans Yönetimi Müdürü ve 2010–2012 yılları arasında ise Akbank’ta Ücretlendirme ve Performans Yönetimi Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır. Mehmet Bakar, Çelebi Havacılık Holding İnsan Kaynakları Başkanlığı bünyesinde, İnsan Kaynakları Direktörü olarak Çelebi’ye katılmıştır.

Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) Ticaret Direktörü Eric Willems:

Yüksek Turizm ve Eğlence Yönetimi eğitimi ile Bilgi Yönetimi derecesini Hollanda’da tamamlayan Eric Willems, 1998–2000 yılları arasında Delta Havayolları / İngiltere Rezervasyon Satış Temsilcisi, Grup Satış Temsilcisi ve Uluslararası Satış Geliştirme Koordinatörü / Atlantik Bölge görevlerini yürütmüştür. Willems; 2003–2004 yılları arasında Conrad İstanbul Pazarlama Müdürü, 2004–2007 yılları arasında Gulf Air İstanbul Genel Müdürü, 2007–2008 yılları arasında Qatar Havayolları Bölge Müdürü, 2010’da Airmark Havayolları Pazarlama Servisi Seyahat Servisleri ve Yolcu GSA Direktörü, 2012’de ise Özyeğin Üniversitesi Okutman ve Havacılık Yönetimi Fakültesi Danışma Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştır. Eric Willems, halen Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) Ticaret Direktörü olarak görev yapmaktadır.

Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) İnsan Kaynakları Direktörü Pınar Yenigün:

Marmara Üniversitesi İktisat Bölümü mezunu olan Pınar Yenigün, 1996–2001 yılları arasında Arçelik A.Ş.'de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak görev almıştır. 2001–2011 yılları arasında Omsan Lojistik A.Ş.'de İnsan Kaynakları ve Kalite Sistemleri Müdürlüğü görevlerini üstlenen Yenigün, 2011–2012 Mart tarihleri arasında ise aynı şirkette Stratejik Planlama ve Pazarlama Müdürü olarak görev yapmıştır. Pınar Yenigün, Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini yürütmektedir.

 
3'ÜNCÜ HAVALİMANINDA YAĞMUR RİSKİ
 
RUS UÇAK ENDÜSTRİSİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3'ÜNCÜ HAVALİMANINDA YAĞMUR RİSKİ
İstanbul’a yapılacak üçüncü havalimanının en çok yağış alan bölgelerden ...
NEVRUZ VE AŞURE'DE UÇUŞ SERBEST
Suudi Arabistan'da düzenlenen Havacılık Müzakereleri Konferansında (ICAN/2012) ...
ALEVLERDEN GÖKYÜZÜNE
THY kabin amirlerinden İdil Atman Koral’ın başarı hikayesi. Türkiye'nin ...
 
PEGASUS 100 AIRBUS 320 NEO ALIYOR
Pegasus Havayolları’nın rekor uçak alımı, dünyanın iki önemli uçak üreticisine ...
YAVUZ ÇİZMECİ KOLLARI SIVADI
Yavuz Çizmeci, 5 milyon Çinli turisti Türkiye'ye getirmek için kolları sıvadı
CATHAY PACIFIC'TE İLGİNÇ EYLEM
Kabin memurları gülmeyecek, hal hatır sormadan hizmet edip surat asacaklar…
 
THY YILMADAN BÜYÜYOR
THY, sektörde 'mini jumbo' olarak bilinen Boing 777-300ER model uçaktan ...
İSG’YE SKALİTE ÖDÜLÜ
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, Türkiye'nin Turizm Oscarları ...
‘TC-LEY’ MÜZELİK OLDU
Bir süredir Atatürk Havalimanı Genel Havacılık apronunda bulunan ‘TC-LEY’ ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •Airbus
  •Sunexpress
  •İsrail
  •Temel Kotil