iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Mart 2012 Pazartesi - 10:56

ÇELEBİ TURİZME DE EL ATTI

Hindistan’ın en önemli iki havalimanı Mumbai Chhatrapati Shivaji ile Yeni Delhi’deki Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda yer hizmeti veren Çelebi şimdi de turizme el attı.

ÇELEBİ TURİZME DE EL ATTI
Losev-1

Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği – TAAI’nin 60. Elmas Yılı Jübilesi Konvansiyonu ve Dünya Kongresi, İstanbul’da yapıldı. Çelebi Holding’in de sponsorlar arasında yer aldığı, Türk Hindistan Turizm Konseyi – TITC ile Hindistan Seyahat Acenteleri Birliği – TAAI işbirliğinde düzenlenen organizasyonla Hindistan turizminin en önemli 1200 temsilcisi, İstanbul’da Türk turizm yetkilileriyle bir araya geldi. 11–14 Mart tarihlerinde Green Park Pendik Otel ve Convention Center’da gerçekleştirilen kongre sırasında büyük ilgi gören Çelebi standında, Kuoni Travel Group / India ile Çelebi Havacılık Holding arasında, "Welcome Service – Hoşgeldin Servisi" işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma kapsamında; Kuoni Hindistan tarafından İstanbul'a varışlı yolculara, Çelebi Havacılık Holding tarafından "Hoşgeldin Servisi" verilecek.

 

TAAI’nin 60. Elmas Yılı Jübilesi Veda Yemeği ise, Çelebi Holding sponsorluğunda gerçekleşti. Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz’ün yanı sıra Çelebi Holding üst düzey yönetiminin de ev sahipliğini yaptığı geceye, TAAI Başkanı Iqbal Mulla ile TITC Başkanı Emin Çakmak ve çok sayıda Hintli temsilci katıldı. TAAI Başkanı Iqbal Mulla ile TITC Başkanı Emin Çakmak, her iki ülke turizmine gerçekleştirdikleri önemli katkılardan dolayı Çelebi Holding’e teşekkür plaketi sundular.

 

“Hindistan ve Türkiye paralel ülkeler”

Gecede konuşma yapan Çelebi Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Canan Çelebioğlu Tokgöz, “Türkiye’nin ilk özel yer hizmetleri olan Çelebi olarak, bugün uluslararası arenada 13.000 kişiyi aşan çalışan sayısı ile burada sizle olmak bizlere onur vermektedir. Hintli meslektaşlarımızla, Hindistan’a en yeni ekipmanlarımızı götürdük. Aynı zamanda bizim iş yapış şekillerimizi de taşıyarak, bu açıdan da doğu ile batı arasında bir köprü olduk. Sizlerin de burada dikkatinizi çekmiştir; Türkiye, eski ile yeninin birlikte yaşadığı bir ülke. Bir anda doğunun esintisi hakim olabilirken, bir anda da tamamen batılı olabiliyor. Bu anlamda doğudan batıya global bir marka olma yolundaki Çelebi olarak, bu kapsamda Hindistan’daki yatırımlarımıza da devam edeceğiz. Aynı zamanda, sizlerin buradaki çalışmalarınıza da refakat edeceğiz. Güzel insanlarınız ve güzel ülkenizden duyduğumuz memnuniyetten ötürü, Çelebi olarak kendimizi, sizin gönüllü elçiniz olarak hissediyoruz” dedi.

İki ülke arasındaki paralelliklere de dikkat çeken Tokgöz, “İki ülke de eşsiz doğal güzelliklere ve köklü bir tarihi zenginliğe sahip. Her iki ülkenin mutfak kültürleri dahi, dünyaca ünlü ve hatta çoğu lezzetlerine, damak zevkine, baharat kullanımına kadar birbiriyle paralel, birbiriyle uyumlu. Yine her iki ülke de, köklü bir kültüre sahip ve günümüzde de çağdaş hayat koşullarına entegre ederek bu güzel gelenekleri yaşatıyorlar. Hatta Hindistan ve Türkiye’nin son dönemdeki ekonomik gelişmeleri dahi paralel. Her iki ülke de, küresel krize karşın büyümeye devam edebilen nadir ülkeler arasında yer alıyorlar, bölgelerinin yükselen değeri konumundalar. Bu nedenle Hindistan ve Türkiye arasında her alanda olduğu gibi turizmde sektöründe de kaydedilecek gelişmeler, her iki ülke açısından da büyük yarar sağlayacaktır. Hindistan’ın en önemli iki havalimanında Yeni Delhi ve Mumbai’de hizmet veren bir Türk şirketi olarak; böylesine güzel ve önemli bir işbirliğine, hem burada hem da Hindistan’da yürüttüğümüz faaliyetler vesilesi ile katkıda bulunmaktan, büyük mutluluk duymaktayız” dedi.

 

Antalya, İzmir ve Kapadokya’yı inceleyecekler

Kongre sonrasında Hindistan turizm heyetinden 600 kişilik bir grup, yerinde incelemelerde bulunmak üzere, Antalya, Kapadokya ve İzmir’e geçtiler. Ayrıca Hintli turizm heyetinden 150 kişilik bir başka grup da, KKTC’ye gitti.

 

Hedef 1 milyon Hintli turist

Hindistan’da yurtdışı turizm trafiği, yıllık 14 milyon kişi olarak gerçekleşiyor. Hintli turistlerin öncelikli ülke listesinde ilk sırada yıllık 4 milyon kişi ile İngiltere yer alıyor. ABD’ye de yılda 2 milyon Hintli turist girişi olurken Türkiye’de bu rakam yaklaşık 100 bin olarak gerçekleşiyor. Yürütülen çalışmalarda orta vadede hedeflenen rakam ise; Türkiye’ye yılda 1 milyon Hintli turisti çekebilmek.

 

Düğün turizmi cezbediyor

Bu kapsamda Türkiye’nin avantajları arasında; klasik kültür, doğa, sağlık gibi öne çıkan turizm hareketlerinin yanı sıra düğün turizmi de yer alıyor. 2011 yılında ülkemizde evlenen Hintli genç çiftlerin yanı sıra 2012 için şimdiden netleşen 6 düğün sayesinde Hindistan’ın önemli aileleri Türkiye’ye gelecek.

 

Çelebi, Hindistan’ın en önemli iki havalimanında

Çelebi, halen Hindistan’ın en önemli iki havalimanında yer hizmetleri sunumu gerçekleştiriyor. 2009 yılında Mumbai’deki Mumbai Chhatrapati Shivaji Uluslararası Havalimanı'nda, 2010 yılında da Yeni Delhi’deki Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda yer hizmetleri sunumu yapıyor. Çelebi ayrıca 2009 yılından bu yana Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda kargo hizmetleri de veriyor.

Çelebi ayrıca, ilk yurtdışı faaliyeti olan Macaristan'ın Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havalimanı'nda 2006 yılından bu yana, Avusturya’da, Viyana Uluslararası Havalimanı’nda da Aralık 2011’den itibaren yer hizmetleri sunumu gerçekleştirmektedir. Çelebi ayrıca, büyük çaplı kargo hizmetlerini Macaristan, Hindistan ve Türkiye'nin ardından Ocak 2011 itibari ile hizmete soktuğu Frankfurt Havaalanı Güney Kargo Köyü’ndeki modern tesisleriyle Almanya’ya da taşıdı.

 
İSTANBUL'DAN BODRUM'A UÇACAK
 
THY MERZİFONA 2 KEZ UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSTANBUL'DAN BODRUM'A UÇACAK
SunExpress, yaz sezonunda İstanbul’dan Bodrum’a her gün uçacak
RÖTARLI GÜNLER ÇILDIRTACAK
Atatürk Havalimanı’na yapılması düşünülen 4. pist projesinin rafa kalkması, ...
ENDONEZYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
Endonezya'nın doğusunda helikopter düştü, 3 kişi yaşamını yitirdi
 
THY MARKASINA 100 MİLYON DOLAR
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde ...
THY KAPTANLARININ DURUMU
THY pilotları, İngilizce seviyelerini gösteren belgeleri ilgili birimlere ...
TASSA’DA GENEL KURUL HAZIRLIĞI
TASSA’da 27 Mart günü yapılacak olan Olağan Genel Kurul hazırlıkları hızlandı. ...
 
37 GÜN SONRA AÇILDI
Su baskını nedeniyle 37 gün kapalı kalan Hatay Havaalanı’na ilk inen uçak ...
THY'NİN 'BOĞAZİÇİ'Sİ GELDİ
THY filosunun en yeni üyesi dün gece yarısı Atatürk Havalimanı pistine ...
MERVE'DEN SEVİNDİRİCİ HABER
Yoğun bakımdan çıkartılan Merve Alçayır’dan sevindirici gelişmeler var.
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •pilot
  •Emirates
  •İsrail
  •Ukrayna
  •karantina