iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Şubat 2017 Perşembe - 12:31

COBALT VALKYRIE PRIVATE PLANE

Şeref Sezgin, Fransız girişimci ve tasarımcı David Loury’nin şirketi Cobalt’ın ürünü Co50 Valkyrie’yi değerlendirdi

COBALT VALKYRIE PRIVATE PLANE
Losev-1

Savaş uçağı hırçınlığında bir uçak ile amatörce PPL alıp uçmak isteyenler için üretilen, inanılmaz hi-performance uçağı Co50 Valkyrie, 699 bin dolardan başlayan fiyatları ile 2017 yılının başlarından itibaren müşterilerine teslim edilmeye başlayacak.

Bir havacılık mühendisi olan Fransız girişimci ve tasarımcı David Loury, San Francisco, California merkezli ilk tasarım odaklı özel uçak şirketi Cobalt'ı 10 yıl önce kurdu.

Co 50 Valkyrie, Kaliforniya’da imal ediliyor, dış gövdede en kaliteli karbon malzeme kullanılıyor. Emniyet, stil ve konforda henüz emsali yok. Kendi kategorisinde “en hızlısı” sayılabilir.

Motorları son teknoloji, Dijital Motor Kontrollü (FADEC) Sertifikalı TSIOF550-D. Bu makine, Turbo şarjlı 350HP, Karbon-Nomex kanat yüzeyleriyle inanılmaz aerodinamik yapıya sahip ve 10 yıllık bir emeğin sonunda kalkışa hazırlanıyor. 

Özel uçak üreticisi Cobalt ilk modelini, beş kişilik Cobalt Co50 Valkyrie modelini satmaya başladı. Fütüristik görünümlü uçak, CEO David Loury'nin tek motorlu uçak kategorisinde en hızlı, en güvenli özel uçağı yaratmak için on yıllar boyu sürdürdüğü çabanın doruk noktasıdır. 2017 yılına kadar süren FAA ve EASA onayları tamamlandı.

Uçağın özellikleri:

EASA-FAA Technical Implementation Procedures for airworthiness and environmental certification (TIP), 5 koltuklu, tek motor piston, turbo şarjlı 350HP, IFR özellikli, oksijen basınçsız maskeli sistem, Cruise range: 1610 mil, toplanabilir iniş takımı, 3 pal alüminyum pervane, tam boyutlar: 30 feet uzunluk, 30 feet genişlik, 10 feet yükseklik, bir depo yakıt ile 1610 nm (2590 km)  yapabiliyor, Continental motor spor, Motor Certified TSIOF550-D engine with Full Authority Digital Engine Control (FADEC), Single Lever Control, Power & Eco Modes Hartzell, gövde AGATE Carbon, Navigasyon: Garmin G3X Touch avionics suite.

1500 deniz mili boyunca 220 knot hızla seyredebilir, düz uçuşta saatte 15 galon yakıt kullanıyor. Fakat yakıtı saatte 22 galon’a kadar açmanız durumunda 1.000 deniz mili boyunca 240 knot (445 km.) sürate sahip olacak. Bu uçakta isteğe bağlı paraşüt sistemi, Hermes ustası tarafından koltuk ve iç mekanları bulunuyor. 320 derecelik bir görselliğe sahip, tıpkı F-16 kanopi görünümünde… 5 koltuk kapasiteli, turbocharged 350 beygir gücü Continental spor motora sahip… 

Uçak, performansa ve emniyete yönelik üstün bir tasarıma sahip. Cobalt, uçağın yaklaşık 300 mil hızla hareket edebildiğini ve bunun da en hızlı tek piston motorlu uçağı olabileceğini söylüyor. (Bu sınıftaki diğer uçakların  280 knot .) Bu uçak Anti-stall kabiliyeti ile tasarlanan, bu kategorideki en güvenli hava araçlarından biri olacak.

Valkyrie, savaş uçaklarından esinlenilen dış hatlara sahip.

On yıl süren  başarılı bir gelişmeden sonra Cobalt, Kaliforniya'da düzenli olarak uçuyor. Valkyrie'nin başarısı, 10 yıldır ön siparişler ile desteklenmiş… Valkyrie şaşırtıcı derecede zarif, güvenli,hırçın görünümlü ve performans açısından büyük bir havacılık olayı olarak kabul ediliyor.

David Loury kimdir?

David Loury,  Cobalt'ın kurucusu ve CEO'suDavid  Loury, Georgia Institute of Technology Uçak Tasarımı bölümünü (Havacılık ve Uzay Mühendisliğini) yüksek lisans derecesinde bitirdi. Daha sonra Ecole Nationale Supérieure des Mines de Nancy'den fizik ve ekonomi eğitimi aldı.  2001 yılında özel pilot lisansı alan Loury, kariyerine havacılık alanında devam etti.

General characteristics

·         Crew: 1 Pilot

·         Capacity: 3 to 4 Passengers

·         Length: 30 ft (9.1 m)

·         Wingspan: 30 ft (9.1 m)

·         Height: 10 ft (3.0 m)

·         Max takeoff weight: 3,417 lb (1,550 kg)

·         Fuel capacity: 109 U.S. gallons (410 L; 91 imp gal)

·         Powerplant: 1 × Continental TSIOF-550-D turbocharged piston aircraft engine, 350 hp (260 kW)

Performance

·         Maximum speed: 250 kn (288 mph; 463 km/h) maximum cruise at FL250

·         Cruise speed: 250 kn (288 mph; 463 km/h) economy cruise at FL220

·         Range: 1,434 nmi (1,650 mi; 2,656 km) economy cruise at FL220

·         Service ceiling: 25,000 ft (7,600 m)

·         Time to altitude: 12 minutes to 10,000 feet

Avionics

·         Garmin G3X Touch

ŞEREF SEZGİN - Airkule.com

Kaynak: http://www.cobalt-aircraft.com/

 
SANİ ŞENER ABD’DE TAVFACE’İ ANLATTI
 
ATLASGLOBAL’DEN AVRUPA’DA ORTAK UÇUS ATAGI
YORUMLAR
Toplam 15 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Nurettin Alaz 1 Mart 2017 Çarşamba 17:27

Çok beğendim Harika bir uçak. Demekki biz zamanında süpürgeyle uçuyormuşuz

Yorumu oyla      15      0  
Deli Yürek 28 Şubat 2017 Salı 22:52

Bu makineyi görmek isterim. Türkiye'ye gelir ise bilgi verirmisiniz. Havacılık Fuarlarında takip edeceğim. Teşekkürler.

Yorumu oyla      16      0  
Georgia Tech. 28 Şubat 2017 Salı 17:35

Our news came to my school. We were delighted to be followed by Turkey.

Yorumu oyla      19      0  
Adil Koşar 26 Şubat 2017 Pazar 17:38

Havacılık siteleri bizlere yeni teknoloji uçakları tanıtınca çok mutlu oluyorum. Dünya'da neler oluyor,biz neredeyiz konusunda fikir sahibi oluyoruz. Bizdede Üniversiteler var,Bizdede Havacılık Mühendisliği bölümleri var, örnek almazlarmı hiç !! Bizde uçak mühendisleri ne yapar bilen varmı ? Nerede çalışıyorlar lütfen bana bilgi verin.

Yorumu oyla      23      0  
U Muh ODTU 25 Şubat 2017 Cumartesi 09:48

Benim okuduğum 4 yıl boşamı gitti diye düşünüyorum. Uçağı ve teknik özelliklerini okuyunca ,bizim okuduğumuz her türlü teknik bilgi çöpe gitti. Uçak ellemeden ,Uçak mühendisi olduk. Bu okulları ve kişileri görünce bizim ne derece kötü eğitim aldığımızı anlıyorum. hani tek motor 10 bin feeten üzerinde uçamazdı. hangi oksijen,hangi motor... ile . Georgia Tec. mezunlarını kutluyorum. Bizde bu okullar kapatılmalı diye düşünüyorum.Saygılarımla.

Yorumu oyla      27      0  
A.Deris 24 Şubat 2017 Cuma 18:06

Bu alet ile gerçekten uçmak isterim. Heyecan verici duruşu var. 700 bin usd. Amatör uçucu için çok ciddi bir rakkam. Fakat yinede Türkiyeden birisi muhakkak almalı. Görsel olarak inanılmaz güzel.

Yorumu oyla      30      0  
An.Unv. Plt. 24 Şubat 2017 Cuma 09:33

Muhteşem bir Uçak. Fakat sadece Zengin Hobi için uçan kişileri ilgilendiriyor. Bizler öğrenci olarak sadece bakabiliyoruz. Benim ilgimi çeken 300 kn. ile uçabilen bir uçağı ,PPL ile kullanılabiliyormu. Bizim uçtuğumuz TB20 ,tırmanış 80 düz uçuş 110 kn. Bu uçakta bile çoğu zaman geç kalmalarımız olurken,bu alette çok çok hızlı planlama yapmak lazım. Ancak Havayolu tecrübesi olan kişiler uçabilir diye düşünüyorum.

Yorumu oyla      28      0  
U. Müh. Ayhan 24 Şubat 2017 Cuma 08:41

Bizde bir gün böyle bir şey yapabilecekmiyiz. Türkiye'de ne derece Genel Havacılık sevgisi var bilmiyorum. Herkes havayolunda uçmak için pilot olmak istiyor. Hangisi ile konuşsam,teknik soru sorsam cevaplamıyor veya bilmiyor. Yada savsaklarcasına cevap veriyor. Hiç birinde havacılık sevgisi yok. Amatörce hobi uçan kişi sayımız kaç acaba. Ciddi maliyetler çıkacaktır. Yoksa hep başkaları yapacak,biz onların yanındamı çalışacağız. Çok üzülüyorum bir uçak mühendisi olarak.

Yorumu oyla      26      2  
Ünal 24 Şubat 2017 Cuma 07:44

Amatör havacılık haberleri ön planda olsa çok mutlu oluruz. Hava yolu haberleri zaten gazetelerin sitelerinde çıkıyor. Bu farklı yazı için Airkuleye sonsuz teşekkürler. Uçak mühendisliği okuyup, böyle bir uçak yapma fikri, ülkemizdeki mezunlarına da örnek olması dileğim ile.

Yorumu oyla      25      0  
Mücahit 23 Şubat 2017 Perşembe 20:55

Bu parayı Türkiye'de verecek çok insan var. Keşke TC bayraklı bu sıradışı Makineyi görmek isteriz. Ülke tanıtımı için Bodrum Antalya üzeri çok iyi kareler çekilebilir. Show amaçlı bile olsa alınmalı. Ben reklamcı gözü ile söylemek istedim. Herkese saygılar.

Yorumu oyla      28      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
YENİ HAVALİMANINA 7 BİN EK İSTİHDAM
Ağır kış şartlarında 19 gün ara verilen İstanbul Yeni Havalimanı inşaatında ...
EMEKLİ OLAN THY PURSER'INA ÖZEL KARŞILAMA
Türk Hava Yolları'nın kabin amirlerinden Zeynep Konak, Havana-Karakas-İstanbul ...
ONUR AIR-SCAT İŞBİRLİĞİ
Onur Air ile Scat Havayolları ortak uçuş anlaşması imzaladı
 
ATLASGLOBAL MART'TA BELGRAD’A UÇUYOR
Atlasglobal Havayolları uçuş rotasına Sırbistan’ın başkenti Belgrad’ı ...
BOEING 2017’YE DAMGASINI VURACAK
Şeref Sezgin, Boeing 737 Max 8’i değerlendirdi
TC-JUB FİLODAN AYRILDI
THY, sözleşme süreleri biten Airbus319'ları göndermeye devam ediyor. Filodan son ayrılan TC-JUB oldu
 
SUNEXPRESS: 2017’DE TURIZMDE ARTIŞ BEKLIYORUZ
Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2016 yılında ...
UÇUŞTA KARIN GAZLARI VE YELLENME
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç yazdı...
ROSSİYA İSTANBUL VE ANTALYA’YA UÇACAK
Rossiya Airlines, St. Petersburg'tan İstanbul ve Antalya'ya düzenli seferlere başlıyor
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
AIR CANADA'YA TEPKİ
PLANÖR KAZASINDA TRAJİK ÖLÜM
İRFAN SARP VEFAT ETTİ
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •Sunexpress
  •American Airlines
  •salgın
  •karantina