iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
19 Kasım 2011 Cumartesi - 08:44

DEMİRTAŞ SERT KONUŞTU

İZair Kurucu Başkanı Ekrem Demirtaş: "İZair için AİHM'e kadar gideceğiz"

DEMİRTAŞ SERT KONUŞTU
Losev-1

İZair Ortağı ve Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş,  basın toplantısı ile Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile İZair Yönetim Kurulu Başkanı Sertaç Haybat hakkında sert konuştu. Geçtiğimiz Çarşamba günü düzenlediği basın toplantısında Demirtaş'a 'sesini kesip otursun' diyen Haybat'ı 'Sayın saygısız adam' olarak niteleyen Demirtaş, Sabancı'yı da İzmirli 111 İZair ortağının parasını uçurmakla suçladı. İzmir ticaret mahkemelerinde şirket ile ilgili çok sayıda dava açtıklarını kaydeden Demirtaş, "İzmirli'ye işkence ettiği için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gideceğiz. Sabancı aldığı paraları son kuruşuna kadar ödeyecek" dedi.

İZair Yönetim Kurulu Başkanı Haybat'ın üslubunun kendilerinin mahkemeye başvurmasından kaynaklandığını aktaran Demirtaş, "Benim muhatabım o değil Ali Sabancı. Ancak kendisi uzun süredir genel kurullara dahi gelemiyor, elemanlarını gönderiyor. Çünkü İZair'i kuran 111 İzmirli ortağın ve İzmirlilerin önüne çıkmaya yüzü yok" diye konuştu.


Para pul oldu

İZair'i geliştirilerek büyütülmesi için ortaklık yaptıklarını vurgulayan Demirtaş, 2007'de imzaladıkları stratejik işbirliği protokolüne göre Esas Holding'in stratejik ortak olarak İZair markasını, İzmir Hava Yolları'nın İzmir merkezli olmasını ve uçuş işletme lisansını korumayı taahhüt ettiğini hatırlattı. Protokolün altındaki imzanın Ali Sabancı ve Sertaç Haybat'a ait olduğunu dile getiren Demirtaş, şöyle konuştu:

 

"Biz 13 ay uçuş izni alamadığımız için zarar ettik. 6 ay VIP önünde 3 uçağımız bekledi. Aslında, sektörle ilgili olmaya gerek yok. Her yeni iş kuran, deneyim sahibi yönetici ve girişimcinin takdir edeceği gibi, kuruluştan itibaren hiçbir iş uçmaz, hiçbir uçak şirketi de yüzde 80 doluluk ile işe başlayamaz, ki bu çok doğal... Doğal olmayan, doluluk oranı yüzde 75'i bulmuş bir havayolu şirketinin 4 yıl arka arkaya zarar ettirilmesidir. 2007'de yönetimi devralan Pegasus yöneticileri İZair'i 4 yılda 56.1 milyon lira zarara uğratmıştır. Yaptıkları sermaye azaltma, artırma operasyonları ile ortakların parasını pul yaptılar. İzmirli ortakların hisse oranını yüzde 4'e düşürdüler. İZair'in uçaklarını uçururken, gelirlerini de Pegasus'a uçurmuşlardır. İzair uçakları için yapılan hizmetleri üzerine aşırı kar koyarak yüksek fiyatlarla İzair'e satmışlardır. Sayın Ali Sabancı da " İzair'in giderlerinin yüzde 80'i Pegasus üzerinden geçiyor" demek suretiyle bu gerçeği kabul etmek zorunda kalmıştır. Geliri ve gideri başka bir havayolu tarafından yönetilen ve kullanılan bir havayolunun zarar ettirilmesini anlamak mümkün değildir. Demek ki böyle zengin olunuyormuş. Bunun hesabını sormayacağımızı mı sanıyorlar?"

 

“BEN DENETÇİYDİM, HESAPLARI İNCELETTİRMEDİLER”

Haybat'ın İZair'in kötü uçak seçtiği ve şirketi zarara soktuğu iddiasını da yanıtlayan Demirtaş, aldıkları uçakların ekonomik değilse neden 5 yıldır kullanıldığını merak ettiğini söyledi. Aralarında Ege Serbest Bölgesi ve Gürel Grubu'nun da olduğu İZair kurucu ortaklarının sonuna kadar hakkını arayacağını ifade eden Demirtaş, şöyle devam etti:

 

"Ben şirketin denetçisiydim ve bana denetleme yaptırtmadılar. Şirkete özel denetçi atanmasını için mahkemeye gittik. İZair kurucu ortakları olarak başlattığımız hukuk mücadelesi ile gerçekleri ortaya çıkarmaya, İZair'i destekleyen İzmir'in bir havayoluna sahip olması düşüncesine omuz veren tüm İzmirlilerin hak ve hukukunu da korumaya kararlıyım. Tüm sermaye artırım genel kurullarının iptali için mahkemeye verdik, cezalarını çekecekler. Ali Sabancı, pazartesi günü Kadıköy Adliyesi'ne gidip ifade vermek zorunda. Ancak uyarıyorum. Ali Sabancı ile iş yapacaklar en az milyon kere düşünerek karar versin."

 

“23 MİLYON LİRALIK MARKAYI ÖLDÜRDÜLER”

Esas Holding ve Pegasus’a yönetimi devrettiklerinde yüzde 80 payın İzmirli ortaklara, Yüzde 20’sinin de Ali Sabancı’ya ait olduğunu hatırlatan Demirtaş, bugün İzair’de çoğunluğun Esas/Pegasus’a geçmesinin nedeninin yapılan sermaye operasyonları olduğunu söyledi. Demirtaş, “Bu operasyonlara gerek duyulmasının temel nedeni de sürekli zarar ettirilmesidir. Yani İzair önce zarar ettirilip bu zararı karşılamak üzere sermaye artırımı ve azaltımına gidilmiş, bu, ‘zarar – sermaye hareketi sarmalı’ içinde kurucu ortakların İZair’deki payı yüzde 80’den yüzde 4’e düşürülmüştür. 4 yılda İzair, Esas/Pegasus yönetiminde 56 milyon TL zarar eden aynı sürede 5 kez sermaye operasyonuna tabi tutulmuştur. Sayın Haybat’ın “Yaptığımız çalışmalarla zararı azalttık” şeklinde yaptığı açıklama, sürç-i lisan değilse en hafif tabiri ile ciddiyetten uzaktır. Saçmalıktır. Soruyu daha çarpıcı hale getiren ise, 2008-2010 yılları arasında İzair Yönetim Kurulu Başkanlığını Sayın Ali Sabancı’nın, 2010 yılından itibaren de sayın Haybat’ın yapmış olmasıdır. Dolayısı ile, Pegasus’u başarıya taşıyan bu iki ismin ve ekiplerinin İzair’de bir türlü başarılı olmamaları/olamamaları derinliğine tetkik edilmesi gereken bir konudur. Mahkeme tespiti ile 23 milyon TL olan markayı öldürdüler. Bedelini ödeyecekler.” 

 
TEKNİSYEN TUTUKLANDI
 
TALİHSİZ PİLOT HASTANEDE ÖLDÜ
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
KAPTAN 22 Kasım 2011 Salı 09:55

BÜYÜK UMUTLARLA VE İDEALLE KURULAN, İSMİNİ TÜRKİYENİN İNCİSİ İZMİR DEN, RENGİNİ EGE DENİZİNİN MUHTEŞEM TURKUAZINDAN ALAN, 111 EGELİ ORTAĞIN KURDUĞU İZAİR ZAMANIN POLİTİKALARI SONUCUNDA ESAS HOLDİNGLE BİRLEŞEREK KURTULUŞU BULDUĞUNU DÜŞÜNÜRKEN, SERMAYE ARTTIRIMI, KAR ZARAR OYUNLARI İLE TAMAMEN ELE GEÇİRİLMEK İSTENİYOR, BUNA TEVESSÜL EDEN FIRSATÇI ZİHNİYET BİLMELİ, İZMİR VE İZMİRLİLER BUNU UNUTMAZ, İLLAKİ HESABINI SORAR. BÜYÜK İSİMLERE SAYGIN VE ADALETLİ DAVRANMAK YAKIŞIR, KARARI BEKLİYORUZ.

Yorumu oyla      0      0  
Coşkun 19 Kasım 2011 Cumartesi 22:49

Benim anlamadığım; Air Berlin'le ortak uçuş ve kar yapılacaksa, neden İzair ille de Antalya'ya getirilmek isteniyor? Aynı koşullarda neden Pegasus uçakları bu iş için kullanılmıyor? Pegasus İzair'in mevcut uçuşlarını devralıp sürdürmeyecek mi? Bu konu biraz kafa karıştırıcı, umarım sonu hüsran olmaz da çalışanlar daha fazla mağdur olmazlar.

Yorumu oyla      0      0  
DEĞMEZ ALİ BEY 19 Kasım 2011 Cumartesi 14:07

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz... Demirtaş böyle konuştuğuna göre bir bildiği var demek ki. Ben asıl Ali Sabancı'ya şaşırıyorum. Sen Türkiye'nin en güçlü ailelerinden birinin gözönünde olan bir üyesisin. Değer mi 3 kuruş daha fazla kazanmak için adının böyle işlere karışmasına? Bundan sonra kimse Ali bey ile ortaklık yapmaz. Değmez Ali bey değmez, yanındakilerin gazına gelme. Bence masaya otur bu işi çöz.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TEKNİSYEN TUTUKLANDI
BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği kaza ...
BTS'DEN DUYURU
BTS İstanbul 2 Nolu Şube Başkanlığı, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü'nün ...
THY'NİN YENİ UÇUŞLARI
THY 2012 yılında yeni noktalara sefer başlatma kararı aldı.Yeni uçuş noktaları bir tık ötede...
 
HEDEF 375 MİLYON YOLCU
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 2023 yılına ...
AHL'YE YENİ İSTASYON
İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali apronunda DHMİ Kurtarma ...
LION AIR'DEN REKOR SİPARİŞ
Lion Air,toplam değeri 21.7 milyar dolar olan 230 uçak siparişi verdi.
 
PİLOT MAHSUR KALINCA
ABD'de iç hat seferi yapan bir uçağın pilotunun tuvalette mahsur kalması havada paniğe neden oldu.
TAV'DAN İHALE AÇIKLAMASI
İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri’nin işletmesini ...
TAV'LA DEVAM
Adnan Menderes Havalimanı işletme devri ihalesini TAV Havalimanları Holding kazandı.
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
HİNDİSTAN'DA KAZA
GAZİPAŞA'DA KARŞILAMA
THY KABİN MEMURU ALACAK
PEGASUS'TAN KAMPANYA
20 ŞİRKETE ‘YEŞİL' UYARI
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
13 / 18 °C 12 / 15 °C 12 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •seyahat
  •Eskişehir
  •savaş uçağı
  •Savunma Bakanı