iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
11 Şubat 2017 Cumartesi - 09:57

DHMİ KUZEY ÜLKELERİNDEN KAR DERSİ ALIYOR

Karla mücadelede bir türlü istenen başarıyı yakalayamayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Kuzey ülkelerinde bu işin nasıl yapıldığını incelemek için İskandinav ülkelerine ekip gönderdi

DHMİ KUZEY ÜLKELERİNDEN KAR DERSİ ALIYOR
Losev-1

KARLA MÜCADELE İÇİN 3,5 MİLYON LİRA HARCANDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Funda Ocak, 2017’nin ilk günlerinde İstanbul’daki havalimanlarında önemli aksamaya neden olan yoğun kar yağışıyla bundan sonra daha etkili nasıl mücadele edebileceği konusunda İskandinav ülkelerini mercek altına aldı. 

"Karla mücadeledeki arkadaşlarımızı gerekirse kutuplara göndeririz"

Yıllık değerlendirme toplantısında Atatürk Havalimanı muhabirleriyle bir araya gelen DHMİ Genel Müdürü, ocak ayında İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde etkili olan yoğun kar yağışının DHMİ’ye kabarık bir fatura çıkardığını belirterek, “Tüm Türkiye genelinde aralık ve ocak aylarında iki aylık dönem içerisinde toplam 3,5 milyon liralık bir harcama yaptık. 432 personelimiz, 250 civarında araçla karla mücadele etti. İyiyiz ama iyi olmak yetmiyor. Yolcu memnuniyeti çok iyi olmayı gerektiriyor. Karla mücadele çok zorlu bir mücadele ve geçtiğimiz haftalarda yaşadıklarımız çok olağanüstü şartlardı. Gidelim bakalım, bizden daha iyi yapanlar varsa neden olmasın. Arkadaşlarımızı oralara da yollayacağız, araştıracağız, onları da davet edeceğiz. En iyiyi bulmak, geçmişteki hatalarımızı gelecekte tekrarlamamak ana hedefimiz. Arkadaşlarımızı öncelikli olarak kuzey ülkelerine yollayacağız. Çünkü kuzey ülkelerinde çok acımasız karla mücadele şartları var. Onların bilgi birikimlerinden faydalanacağız” dedi. Genel Müdür Ocak, bu konuyu çok önemsediklerini vurgularken "Hatta THY Genel Müdürümüz Bilal Ekşi'ye 'gerekirse karla mücadeledeki arkadaşlarımızı kutuplara göndereceğimizi' söyledim" diye konuştu. 

2017 TOPARLANMA YILI OLACAK

Havacılık sektörünün 2016 yılı performansını ve sivil havacılığın gelecek hedeflerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Funda Ocak, 2017’de havacılık sektörü için olumlu yönde beklentilerin olduğunu ifade etti. Ocak, “2016 sıkıntılı bir yıldı. Tüm Türkiye genelinde dış hat yolcu trafikleri yüzde 15,5 oranında azaldı. 2017’yi iyimser görüyorum. Ocak ayında biraz tahminlerin üzerinde bir düşüş oldu ama yılın ortasına doğru toparlayacaktır diye düşünüyoruz. Sezon iyi geçecektir diye düşünüyoruz. Geçtiğimiz sene Rusya krizi çok etkiledi sektörümüzü. İnşallah 2017 toparlanma, 2018 sıçrama yılı olacak” diye konuştu.

YENİ HAVALİMANINA BÜYÜK İLGİ VAR

İstanbul’da yapımı hızla devam eden ve yüzde 42‘si tamamlanan yeni havalimanına başta ABD ve İngiltere olmak üzere birçok ülkenin yoğun ilgi gösterdiğini belirten Funda Ocak, “Üçüncü havalimanı çok büyük bir pazar, çok büyük bir hikaye ve çok büyük bir hayalin hayata geçmesi. Dolayısıyla yurtiçinde de çok büyük bir pazar, yurt dışından da pek çok ülkenin ilgisini çeken bir pazar. İlgi fazlasıyla devam ediyor. Sanıyoruz bu ilgi 2017’nin ortasından itibaren daha da hızlanacak” dedi.

KUŞLAR TEHLİKE YARATMAYACAK

Yeni havalimanında hava sahasındaki kuş sürülerine yönelik önlemlerin titizlikle sürdürüldüğünü  ve gözlemlerin devam ettiğini belirten Ocak, “Üçüncü havalimanında ÇED raporlarının gerek yatırım, gerekse işletme döneminde çok ağır yükümlülükleri var. Bunları biz de titizlikle takip ediyoruz, firma da titizlikle takip ediyor. Uluslararası danışmanları sürekli gözlemler yapıyorlar. Kuş radarlarını sipariş verdiler. Hiçbir problem olmayacak. Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bu kuşları besleyen orada katı atık yakma merkezleri var. Tesislerini buradan kaldıracaklar ve yeni yerlerine götürecekler. Kuşların da o civarda beslenme imkanları kalmayacak” ifadelerini kullandı.

DHMİ OLARAK YURTDIŞINA AÇILMAK İSTİYORUZ

Devlet Hava Meydanları İşletmesi olarak bilgi birikimlerini dünyanın farklı coğrafyalarındaki havalimanlarında paylaşmak istediklerini belirterek, “DHMİ yurt içi pazarda çok büyük bir birikime sahip oldu. Hem öz kaynaklarıyla yaptığı yatırımlarda, havacılık sektöründeki birikiminde, eğitimde, teknik kontrol hizmetlerinde, hem kamu-özel işbirliği dediğimiz modellerle ilgili olarak son derece ciddi birikimlere haiz oldu. Artık yurtiçi pazardaki elde ettiği birikimlerini istiyoruz ki dünya ölçeğinde, küresel ölçekte kullansın. Yurtdışı pazarlarına açılsın. Avrupa, Amerika, Orta Doğu, Asya pazarına açılsın. Bunlarla ilgili olarak yeniden yapılanıyoruz. İş geliştirme daire başkanlığı oluşturuyoruz. Yasal alt yapımızı oluşturduk. Arkadaşlarımızı pazar pazar bu işlere kanalize edeceğiz. Orta Doğu pazarına bakan, Amerika pazarına bakan, Avrupa pazarına bakan, buradaki iş imkânlarını araştıran, havaalanı özelleştirmeleri nelerdir, bunları araştırıp bize getiren arkadaşlarımızla birlikte oturacağız, bunları tek tek değerlendireceğiz. Artık Devlet Hava Meydanları İşletmesi dünya ölçeğinde küresel bir marka olarak adından söz ettirecek” diye konuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI YEDEK MEYDAN OLACAK

Yeni havalimanının devreye girmesinin ardından Atatürk Havalimanı’nın akıbetinin ne olacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Funda Ocak, “Ölçeğini bilemeyiz, büyüklüğünü bilemeyiz ancak bütün büyük metropollerde olduğu gibi İstanbul Yeni Havalimanının da mutlaka bir yedek meydanı olması lazım. Burada genel havacılık, müstakil kargo, uçuş eğitim merkezleri, bakım onarım merkezleriyle ilgili bir bölüm kalacak ama bunun dışındakiler tabii ki büyüklerimizin vereceği bir karardır. Şu anda bununla ilgili çalışmalarımızda, özellikle genel havacılık ağırlıklı olarak planlamalarımızı yapıyoruz” dedi.

VÜCÜT TARAYICILAR GELİYOR

Havalimanlarında son yıllarda güvenlik önlemlerinin ciddi derecede arttırıldığına dikkat çeken Funda Ocak, “DHMİ Genel Müdürlüğü son 5 yıl içerisinde tüm havaalanlarımıza yönelik olarak 675 milyon liralık güvenlik harcaması yaptı. Bu harcamalar personel harcamalarını, sistem ve cihaz harcamalarını da kapsıyor. Bundan sonra da planlamalarımız devam edecek. Güvenlik havaalanlarımız için olmazsa olmazlarımız. Ciddi harcamalar yapıyoruz bu konuyla ilgili. Vücut tarayıcıların ihalesi bitti. Avrupa’da dahi çok az meydanda olan vücut tarayıcılar, ‘body scanner’ dediğimiz aletler, oldukça pahalı güvenlik sistemlerinin siparişleri verildi. Atatürk, Antalya, Dalaman, Bodrum gibi bütün önemli dışa açık meydanlarımızda toplam 43 adet body scanner siparişi verildi. Bu yılın sonuna doğru teslim edilecekler. 2018’in başından itibaren de kullanılmaya başlanacak” dedi.

İbrahim KÖKTENER-Süleyman ŞEN/Airkule.com

 

 
KAZANIN NEDENİ "FALSE GLIDESLOPE" MU
 
PİLOT BİNBAŞI GÖZALTINDA
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
M:K 12 Şubat 2017 Pazar 06:40

KARLA MÜCADELEYİ SİZDEN ÇOK,ÇOK İYİ YAPAN ÜLKELER VAR GİDİN BİR BAKIN BAKALIM!.. ATATÜRK HAVA ALANINA VE DİĞER TÜM İŞLERE TABİİ BÜYÜKLERİNİZ KARAR VERECEK SİZİN KARARINIZ OLAMAZ...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KAZANIN NEDENİ "FALSE GLIDESLOPE" MU
Bişkek Manas Havalimanı'na inişi sırasında düşen Mycargo’ya ait Boeing ...
AYJET’TEN BEKLENEN BAŞARI
Ayjet Uçuş Okulu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen program ...
PANİK ATAK UÇAĞI GERİ DÖNDÜRDÜ
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Kazablanka uçağı bir Faslı yolcunun panik ...
 
TC-JOZ FİLODA
TC-JOZ kuyruk tescilli Airbus A330-243F tipi kargo uçağı THY filosuna katıldı
THY “İLK 20” ARASINDA YER ALDI
World Tourism Forum, Nielsen işbirliğinde hazırladığı 'Tourism 100' raporunu ...
HELİKOPTERE YERLİ MOTOR
Savaş helikopterinin yerli imkânlarla geliştirilmesi konusunda önemli bir adım atıldı
 
THY’DEN İSKANDİNAVYA KAMPANYASI
Türk Hava Yolları, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Letonya, Litvanya ...
AYCI: DÜNYANIN EN İYİSİ OLACAĞIZ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı çıtayı yükseltti: Dünyanın en iyisi olacağız
THY’DEN VARLIK FONU AÇIKLAMASI
THY Varlık Fonu’na devri sonrası politikalarında ve ticari kararlarında ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
PARAZİT HAVA ARAÇLARI
UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPTI
APRONDA BAŞIBOŞ KÖPEKLER
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
16 / 23 °C 18 / 23 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Airbus
  •kriz
  •Qatar Airways
  •Emirates
  •Katar Havayolları