iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
12 Ağustos 2013 Pazartesi - 12:02

DHMİ HAVA TRAFİK KONTROLÖR ALACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, sınavla 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 106 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alacak.

DHMİ HAVA TRAFİK KONTROLÖR ALACAK
Losev-1

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, sınavla 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve 106 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü alacak. Sınava girmek isteyen adaylar; genel müdürlükten veya web sitesinden (www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri aday başvuru formunu doldurarak ve 2 Eylül 2013 tarihine kadar DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı'na şahsen veya posta yoluyla ulaştırması gerekiyor.

KURUM VE ALINACAK POZİSYONA İLİŞKİN BİLGİLER

Sınavı Açan Birim: Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü.

Görev Yeri: DHMİ (Taşra)

Atama Yapılacak Pozisyon Unvanı ve Sayısı:

- Asistan Hava Trafik Kontrolörü:  12  adet.

- Stajyer Hava Trafik Kontrolörü:   106  adet.

Asistan Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan

Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSS Puan Türü ve Taban Puanı: KPSSP3 puan türünden en az 70 puan

 

KPSS Puanının Geçerlilik Yılı: 07-08 Temmuz 2012 tarihli Kamu Personeli Seçme Sınavı.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

       

  Asistan hava trafik kontrolör adayları için,

                a) T.C. vatandaşı olmak,

                b) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak

                c)  ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,

( aranan şartlar www.dhmi.gov.tr  adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır. )

                 ç) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

                 d) Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak,              

                 e) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,           

                 f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)

Stajyer hava trafik kontrolör adayları için,

              a) T.C. vatandaşı olmak,

               b) Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 23/12/2013 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak, (23/12/1987 ve sonrasında doğmuş olmak.)

               c) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak,

               ç) ICAO ANNEX’1 kriterlerine uygun “Hava Trafik Kontrolörü olur” ibareli sağlık raporu almak,(aranan şartlar www.dhmi.gov.tr  adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği’nde yazılı bulunmaktadır.)

               d) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

                e) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,

                f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler. )

 g) Başvuru sırasında, İngilizce dilinde KPDS/YDS sınavından en az 70 veya YÖK tarafından yayımlanan denklik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olmak.

SINAVLARIN  YAPILIŞ ŞEKLİ:

- Adayların seçiminde; Hava Trafik Kontrol adayları için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya

- Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve

- Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde uygulanacaktır.

BAŞVURU ŞEKLİ :

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünce duyurulan pozisyonların sayısının 5 (Beş) katı kadar aday KPSSP3 puanı en yüksekten başlamak üzere bilgisayar destekli seçme programı sınavına veya yazılı yarışma sınavına çağırılacaktır.

Söz konusu açıktan atama ile atanması öngörülen pozisyonlardan şartların uymaması nedeniyle atama yapılamaması halinde sıradaki adaya  hak tanınacaktır. 

Adaylar; Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınavlarda almış oldukları puan sırasına göre sözlü sınava  çağırılacaktır.

Sınava girmek isteyen adaylar;  Genel Müdürlükten veya Web sitesinden (www.dhmi.gov.tr) temin edecekleri Aday Başvuru Formu’nu doldurarak, aşağıdaki belgelerle birlikte 12/08/2013-02/09/2013 Tarihleri arasında DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır.

BAŞVURUDA İSTENECEK BELGELER:

a) Yüksek Öğrenim Kurumu diploma veya bitirme belgesinin fotokopisi,

b) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,

           c) KPSS sınav sonuç belgesinin çıktısı,

           ç) İngilizce dilinde KPDS/YDS sınavından en az 70 veya YÖK tarafından yayımlanan denklik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge. (Sadece Aday Stajyer Hava Trafik Kontrolörü için başvuranlar)

Bilgisayar destekli seçme programı sınavında veya yazılı sınavda başarılı olan ve sözlü sınav için çağrılan adaylardan aşağıdaki belgeler istenir.

SINAVI KAZANANLARDAN İSTENECEK BELGELER:

a)T.C. kimlik numaralı nüfus hüviyet cüzdanının fotokopisi (aslını ibraz etmek şartıyla)

            b)Askerlik ile ilgisi bulunmadığı, askerlik çağına gelmemiş ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut erteletmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olduğuna dair beyanı.

c) Adli sicil kaydı beyanı

ç) 4,5x6 ebadında 6 adet vesikalık fotoğraf,

d) ICAO Ek-1 Sınıf 3’e uygun alınacak sağlık kurulu raporu (Öncelikle Sınavda başarılı olan ilk 106 Stajyer Hava Trafik Kontrolörü ve 12 Asistan Hava Trafik Kontrolörü adayları için),

e) Hizmet belgesi (Sadece Kamu Kurum ve Kuruluşunda çalışanlar için)

f) Mal Bildirim Formu.(Önlü arkalı tek sayfa olacak şekilde)

g) Hava Trafik Kontrolör Lisansı (Sadece Asistan Hava Trafik Kontrolörleri için)

h) Promosyon Beyanı (Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar için)

SINAVLARIN YAPILACAĞI YER VE DUYURU:

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınava çağrılacak adaylara yazılı tebligat yapılmayacak olup, Sınava katılacak adaylara ilişkin liste, sınav tarihi, yeri ve saati Kuruluşumuz internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) ilan edilecektir.

 Sınavda başarı gösteren adaylar sözlü sınava; sınav tarihi, yeri ve saati Kuruluşumuz internet adresinden (www.dhmi.gov.tr) yapılacak duyuruyla çağırılacaktır.

SINAV KONULARI:

Bilgisayar destekli seçme programı sınavı veya yazılı sınav ve sözlü sınav, aşağıda belirtilen konularda yapılır. Sınav Komisyonu tarafından gerekli görüldüğü hallerde; sınav konularında değişiklik yapılabilir.

            Bilgisayar destekli seçme programı sınavı;   

Bilgisayar ortamında; algılama, reaksiyon, üç boyutlu düşünme, hızlı ve doğru karar verebilme özelliklerini tespit etmeye yönelik, önceden hazırlanmış veri tabanı kullanılarak yapılır.

Yazılı sınavlar;

            Genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme, şekil, rakam ve harf kombinasyon ve dizilerinin tespiti gibi özellikleri test etmeye yönelik en az 50 sorudan oluşur.

            Sözlü sınavlar;

Adaylarının sesli iletişimde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmak gibi ifade yeterlilikleri de göz önünde bulundurularak yapılacak Türkçe ve İngilizce mülakatı içerir.

SINAVLARIN DEĞERLENDİRİLMESİ:

            Bilgisayar destekli seçme sınavı sonunda, her bir aday için bilgisayar çıktısı şeklinde alınacak raporda yer alan toplam puan esas alınacaktır. Sınav Komisyonu tarafından; raporda yer alan toplam puanı en yüksek adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar aday başarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere sözlü sınava çağırılır.

Yazılı sınav yapılması halinde ise; yazılı sınavda 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alanlardan, Sınav Komisyonu tarafından;  puanı en yüksek adaydan başlanarak pozisyon sayısı kadar aday başarılı ve bu sayının yarısı kadar adayda yedek olmak üzere seçilir ve sözlü sınava çağrılır.

BAŞVURU SÜRESİ VE YERİ:

Başvuru süresi 12/08/2013 tarihinde başlayacak ve 02/09/2013 günü mesai bitiminde sona erecektir. Başvurular Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları  Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır.

 

Sınav sonuçları (www.dhmi.gov.tr) adresinden duyurulacak ve kazanan adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır.   

 
MEDİNE HAVALİMANINA 1.2 MİLYAR DOLAR YATIRIM
 
İSG KENDİ REKORUNU KIRDI
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
m.ss 2 Eylül 2013 Pazartesi 13:48

başvuru süresini biraz daha uzatsanız :(

Yorumu oyla      0      1  
ACC 14 Ağustos 2013 Çarşamba 09:18

Parası güzel, meslek güzel ama o canım mesleği saçma kaprisleri hakaretleri yüzünden işkenceye dönüştüren eğitimci diye geçinen tipler 18 ay çekilecek gibi değil be kardeşim..

Yorumu oyla      4      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEDİNE HAVALİMANINA 1.2 MİLYAR DOLAR YATIRIM
TAV CEO’su Sani Şener, 1.2 milyar dolarlık yatırımla inşaatını sürdürdükleri ...
PEGASUS'UN BAYRAM PERFORMANSI
Pegasus Havayolları bayram boyunca 256 bin 72 yolcu taşıdı.
İLK UÇUŞUNU YAPTI
Türk Hava Kuvvetleri'ne teslim edilecek Airbus Military A400M yeni nesil ...
 
ATATÜRK HAVALİMANI'NDA YENİ REKOR
Atatürk Havalimanı'na 11 Ağustos pazar günü bin 245 uçak iniş-kalkış yaptı.
PİLOTUN BAYILMASI
Doç. Dr. Muzaffer Çetingüç yazdı: Pilotun uçuş sırasında epilepsi (sara) ...
GREVCİ İŞÇİLERİN TALEBİ: AKP'SİZ VE DAHA ÖRGÜTLÜ SENDİKA
THY grevi üçüncü ayını doldururken grevci işçiler Sol Gazetesi’ne konuştu…
 
İKİ EVİN ÜZERİNE UÇAK DÜŞTÜ
ABD Connecticut’da eski Microsoft yöneticisinin kullandığı uçak iki evin üzerine düştü.
SHGM’DEN "YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI” AÇIKLAMASI
THK’nın bakım yetkisinin askıda olduğu gerekçesiyle filosundaki M-18 Dromader ...
THY PİLOTLARININ KAÇIRILMASI SÜRPRİZ Mİ?
İbrahim Köktener yazdı: Perşembenin Gelişi Çarşambadan Belliydi… Ocak ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 19 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •United Airlines
  •Emirates
  •maske
  •Eskişehir