iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Ekim 2022 Salı - 18:27

EASA SERTİFİKASINI ALDI

Rolls-Royce Pearl® 700 motoru, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) sertifikasını aldı

EASA SERTİFİKASINI ALDI
Losev-1

Gulfstream Aerospace’in G700TM ve G800TM iş jetleri için özel olarak geliştirilen Rolls-Royce Pearl® 700 motoru, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) sertifikasını aldı. Almanya'nın Dahlewitz kentinde bulunan Rolls-Royce İş Havacılığı Motorları Mükemmeliyet Merkezi'nde geliştirilen motor, Gulfstream'in en yeni iki ürününe güç vermek üzere özel olarak tasarlandı. Pearl® 700 ayrıca uçakların ultra uzun menzilli görevlerde neredeyse ses hızında uçmalarına da olanak sağlıyor.

Kapsamlı test programı sırasında motor, hem geleneksel hem de yüzde 100 Sürdürülebilir Havacılık Yakıtı (SAF) ile çalıştırıldı. Deniz seviyesi ve irtifa koşullarında çalıştırılan motor, her iki yakıtla da üstün bir performans sergiledi. Kuş çarpması, buzlanma, dolu ve su alma gibi etkenlere karşı dayanıklılığını kanıtlayan motor ayrıca, fan kanadı ayrılma testinden de başarıyla geçti.

Testler, Almanya'nın Dahlewitz, İngiltere'nin Bristol, Kanada'nın Manitoba ve Montreal kentleri de dâhil olmak üzere Rolls-Royce’un Avrupa ve Kuzey Amerika'daki çeşitli lokasyonlarında gerçekleştirildi. Aynı testler ayrıca, ABD'nin Mississippi eyaletindeki NASA John C Stennis Uzay Merkezi'nde bulunan Rolls-Royce açık hava jet motoru test tesisinde ve ABD'nin Tennessee eyaletindeki Tullahoma kentinde bulunan AEDC'deki (Arnold Mühendislik Geliştirme Merkezi) irtifa test ortamında da gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rolls-Royce İş Havacılığı Direktörü Dr. Dirk Geisinger şunları söyledi: "Pearl® 700 motorumuz için EASA yetkisini almamız, uçak motorlarını tasarlama, test etme, üretme ve sertifikasyonu konularında Rolls-Royce'un eşsiz kabiliyetlerini bir kez daha göstererek bizleri gururlandırdı. Bu yetki aynı zamanda, küresel ekibimizin Gulfstream ve G700 ile G800 motorlarının hizmete giriş desteğindeki kararlılıklarını da yansıtıyor. Bu sertifikayı almak için EASA ve Gulfstream ile yakın bir iş birliği içinde çalıştık. Her iki kuruluşa da destekleri için teşekkür ediyorum."

Gulfstream Başkanı Mark Burns ise şunları söyledi: “G700 ve G800 iş jetleri, Rolls-Royce Pearl® 700 motorları ve iki uçakta da bulunan gelişmiş Gulfstream kanat ve kanat ucu tasarımı (winglet) sayesinde etkileyici performans yeteneklerini sergileyebilecek. Bu önemli gelişmeler sayesinde Gulfstream müşterileri, G700 ve G800'ün dünya çapında gerçekleştireceği uçuşlarda gelişmiş konfora sahip geniş kabinlerin sunduğu avantajlardan faydalanabilecek.” 

Pearl® 700, iş havacılığı sektöründeki en verimli çekirdek olan Advance2 motor çekirdeğini yepyeni bir düşük basınç sistemiyle birleştiriyor. Pearl® 700 ayrıca BR725 motoruna kıyasla kalkış gücünde 18.250 lbf'lik bir artış sağlıyor. Bu güç yüzde sekizlik bir artışa eşdeğer. Sınıfının lideri motor, düşük gürültü ve emisyon performansını korurken yüzde beş daha yüksek verimliliği de beraberinde getiriyor. Sonuç olarak Pearl® 700, son derece yüksek verimli bir motor olmakla beraber aynı zamanda 0.925 Mach hıza kadar çıkabiliyor.

Üstün güvenilirlik sağlayan Pearl® 700 motoru, iş havacılığındaki en kapsamlı servis programı olan Rolls-Royce CorporateCare® Enhanced ile destekleniyor. CorporateCare® Enhanced, varlık değerini ve likiditeyi artırarak, bakım maliyeti riskini en aza indiriyor. CorporateCare® Enhanced ayrıca, dünyanın herhangi bir yerinde gerçekleşen beklenmedik olayların öngörülemeyen maliyetlerine karşı koruma sağlayarak müşterilere önemli finansal ve operasyonel faydalar sunuyor. Hava taşıtlarına erişimin kolaylaşması, azalan yönetim yüküyle birlikte, Rolls-Royce hizmet altyapısına doğrudan öncelikli erişim ve uzaktan yardım ise müşterilere sunulan diğer avantajlar arasında yer alıyor.

Pearl® motor ailesi, Rolls-Royce IntelligentEngine vizyonunun bir parçası. Pearl motor ailesi ayrıca, dijital yeteneklerindeki gelişmeler sayesinde, hem gelişmiş vibrasyon algılama özelliği sunan yeni nesil Engine Health Monitoring Sistemi’nden hem de gelişmiş uzaktan motor tanılama özelliğinden faydalanıyor. Motor ailesi, motor izleme özelliklerinin yerden kolayca yeniden yapılandırılmasına olanak tanıyan çift yönlü iletişim için de etkinleştirilmiş durumda. Bulut tabanlı analitik, akıllı algoritmalar ve Yapay Zeka, Rolls-Royce müşterilerine üst seviyede elverişlilik ve daha fazla güvenilirlik sağlama konusunda da büyük bir rol üstlenmeye devam ediyor.

 
MALDİVLER'DE EMIRATES'E ÖDÜL
 
HUTB-2022 ANTALYA'DA YAPILDI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İLK A330NEO'YU TESLİM ALDI
Virgin Atlantic, ilk A330neo'sunu teslim aldı
THY UÇAĞINDA KURALDIŞI YOLCU
Yolcu taşkınlık yapınca THY pilotu acil durum deklare etti
THY 14 MİLYAR DOLAR DÖVİZ GETİRDİ
THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat bu sene Türkiye'ye 14 ...
 
DOKUZUNCU A321LR'Yİ TESLİM ALDI
Air Astana dokuzuncu Airbus A321LR uçağını teslim aldı
PANDEMİ SÜRECİ İYİ YÖNETİLDİ
Antalya’da gerçekleştirilen Havacılık ve Uzay Tıbbı Kongresi'nde bir sunum ...
DEV SİPARİŞE HAZIRLANIYOR
United Airlines, 100'den fazla geniş gövdeli uçak siparişi vermeye hazırlanıyor
 
ÇAĞIMIZIN İKONLARINI KUTLUYOR
Emirates uçak içi eğlence sistemi ice ile çağımızın ikonlarını kutluyor
TİCARİ UÇAKTA 20 YILDA 2 KAT ARTIŞ
Ticari uçak hizmetleri pazarı 2041 yılına kadar değerini ikiye katlayacak, ...
ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA İNDİRİM
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında imzalanan protokolle ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BİLGEN ASALATEN ATANDI
İNGİLİZ ORDUSUNA AIRBUS
RUSYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ
HURDA UÇAK YANDI
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cumartesi Pazar Pazartesi
10 / 15 °C 10 / 18 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Rusya
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •Delta Airlines
  •seyahat
  •salgın