iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
4 Mart 2021 Perşembe - 18:51

ELEKTRİKLİ UÇAĞA ADIM ADIM

Rolls-Royce’un tamamen elektrikli “Spirit of Innovation” uçağı, dünya rekoru yolunda bir aşamayı daha tamamladı

ELEKTRİKLİ UÇAĞA ADIM ADIM
Losev-1

Rolls-Royce, tamamen elektrikli dünyanın en hızlı uçağı olma yolculuğundaki en son aşama olan "Spirit of Innovation" uçağının taksisini başarıyla tamamladı. Dünya hız rekorunu kırmak için yola çıkan uçak ilk kez, 500 beygir elektrikli güç aktarma grubundan aldığı ivme ile pist boyunca hareket etti. "Spirit of Innovation" uçağı ayrıca yeni nesil kentsel hava hareketliliği konseptlerine olanak sağlamak için geliştirildi ve ileri enerji depolama teknolojisiyle yoluna devam ediyor.

İlk uçuşu bahar aylarında yapılması planlanan "Spirit of Innovation" uçağının taksi yapması, gerçek uçuş testinden önce tahrik sistemi entegrasyonu için kritik bir test. Tam güçte elektrikli güç aktarım grubu ve gelişmiş batarya sistemi kombinasyonunun uçağa 300 mil/saatten fazla güç sağlaması hedefleniyor. "Spirit of Innovation" uçağı elektrikli uçuşta yeni bir dünya hız rekoru kıracak.

Birleşik Krallık İşletme Bakanı Paul Scully, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Baharda ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan Rolls-Royce’un "Spirit of Innovation" uçağının taksisini başarıyla tamamlaması havacılık endüstrisinde heyecan verici yeni bir dönemin bir parçası. Dünyanın en hızlı elektrikli uçağı olma özelliğini taşıyacak olan bu öncü uçak, havacılık endüstrisi ve Birleşik Krallık hükümeti arasındaki yakın iş birliğinin değerini de vurguluyor. Birleşik Krallık olarak, 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu hedefimizi elde etmeye kararlıyız. Pandemiden dolayı daha yeşil bir dünyaya adımımızı atarken, araştırma ve geliştirme için sağladığımız bağışlarla, havacılık sektöründeki bu iddialı hedefi destekliyoruz.”

ACCEL programında (Accelerating the Electrification of Flight - Uçuşun Elektrifikasyonunu Hızlandırma), elektrikli motor ve kontrolör üreticisi YASA ve havacılık start-up’ı Electroflight ana ortaklar olarak yer alıyor. ACCEL ekibi, Birleşik Krallık Hükümeti’nin sosyal mesafe ve diğer sağlık kurallarına bağlı kalarak inovasyon çalışmalarına devam ediyor.

Rolls-Royce Elektrikli Sistemler Direktörü Rob Watson ise konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “2050 yılına kadar net sıfır karbonu hedeflediğimiz için, bu uçuşun elektrifikasyonu sürdürülebilirlik stratejimizin önemli bir parçası. Bu yılın sonlarında ilk uçuşa ve dünya rekoru girişimine hazırlanırken ‘Spirit of Innovation’ uçağının taksi yapması, ACCEL ekibi için olağanüstü bir dönüm noktası. Uçak, elektrik teknolojisi açısından çığır açan gelişmiş bir batarya ve tahrik sisteminden aldığı gücü kullanarak ilk kez hareket etti. Bu tahrik sistemi ve geliştirilen diğer projeler, Rolls-Royce'u Kentsel Hava Hareketliliği pazarına güç sistemleri sunan bir teknoloji lideri olarak konumlandırmamıza yardımcı olacak.”

Projenin yarı finansmanı, İşletme, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanlığı (BEIS) ve Innovate UK ile ortaklaşa olarak Havacılık ve Uzay Teknolojisi Enstitüsü (ATI) tarafından sağlanıyor.

Havacılık ve Uzay Teknolojisi Enstitüsü İcra Kurulu Başkanı Gary Elliott ise konu ile ilgili şunları söyledi: “Havacılık ve Uzay Teknolojisi Enstitüsü olarak ACCEL projesine ortak finansman sağlamaktan gurur duyuyoruz. ACCEL'in hedefleri, ATI stratejisinin uzun vadeli hedefleriyle örtüşüyor. Bu stratejileri, Birleşik Krallık için yeni nesil sıfır emisyonlu tahrik alanında liderlik sağlayan heyecan verici ve yenilikçi teknoloji gelişimini finanse etmek, yüksek vasıflı işleri desteklemeye devam etmek ve Birleşik Krallık'ın yararına ekonomik getiri sağlamak olarak nitelendirebiliriz. ACCEL ekibini bu önemli başarıya ulaştıkları için tebrik ediyoruz. "

Hava taksisi için geliştirilen bataryaların gereksinim duyduğu özellikler, rekor hızlara ulaşabilmesi için "Spirit of Innovation " için geliştirilenlerle benzerlik gösteriyor. Rolls-Royce, ACCEL projesindeki teknolojiyi kullanmayı ve bu teknolojiyi pazar ürünlerinde de uygulamayı hedefliyor. Elektrifikasyon stratejisinin bir parçası olarak Rolls-Royce genel havacılık, kentsel hava hareketliliği ve kısa mesafe uçak sektörlerine motor, güç elektroniği ve bataryalardan oluşan bir portföy sunuyor.ACCEL projesi, Rolls-Royce’un 2050 yılına kadar net sıfır karbonlu geleceğe ulaşma hedefinin bir parçası. Rolls-Royce bu proje ile gençlere, kariyerlerini STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanında yapmaları için ilham vermeye devam ediyor. Bu proje kapsamında ilkokul çocuklarına yönelik internetten indirilebilir materyaller geliştiren Rolls-Royce, bu materyalleri Birleşik Krallık müfredatıyla uyumlu olacak şekilde tasarladı.

 
ASKERİ HELİKOPTERİMİZ DÜŞTÜ
 
ÇOCUKLU AİLELERE İNDİRİM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERCAN'A GÜNDE 3 SEFER
KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Resmiye Canaltay, Ercan Havaalanı’na ...
BUZ TUTMUŞ GÖLE DÜŞTÜ
Kanada’da Wag-a-bond tipi bir özel uçak buzla kaplı göle düştü, pilot hayatını kaybetti
THY ZİRVEYİ BIRAKMADI
Eurocontrol verilerine göre THY, dün 554 uçuşla Avrupalı rakiplerini geride bıraktı
 
SUNEXPRESS'TEN GARANTİ PAKETİ
SunExpress, bilet tarifelerinde yaptığı değişikliklerle pandemi döneminde ...
AIR ASTANA TOPARLANIYOR
Air Astana, 2020 yılı zararından sonra toparlanma sürecine girdi
ÜRETİMİ SONLANDIRILDI
Bombardier, üretimini sonlandırdığı CRJ serisi uçakların sonuncusunu teslim etti
 
THY YİNE ZİRVEDE
Türk Hava Yolları, Şubat ayını, Avrupa'da en fazla uçuş gerçekleştiren ...
TAV HAVALİMANLARINA ÖDÜL
TAV Havalimanları’nın işlettiği Zagreb ve Üsküp havalimanları ACI World ...
PİSTTEN ÇIKTI
Mozambik'te LAM Havayolları'na ait Boeing 737-700 pisttan çıktı
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PİLVAK'TA SEÇİM ZAMANI
HANEDA'NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI
PEGASUS'UN YENİ ROTASI
ÜREKSOY: 26 NİSAN'IN ÖNEMİ
LUFTHANSA'DA YENİ KABİN
ERCAN'DA 'PİLOTLAR GÜNÜ'
TAV'A 'EN İYİ İŞVEREN' ÖDÜLÜ
'GÖKYÜZÜ SİZİNLE DAHA GÜZEL'
INDIGO'DAN DEV A350 SİPARİŞİ
PİLOTLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Pazar Pazartesi Salı
13 / 18 °C 14 / 15 °C 14 / 16 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •COVID 19
  •United Airlines
  •Kargo
  •NASA
  •filo