iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
9 Ekim 2013 Çarşamba - 14:53

EMEK MECLİSİ SEÇİMDEN ÇEKİLİYOR

Emek Meclisi Aralık ayı başında yapılacak Hava-İş Sendikası genel kurulu öncesi THY Teknik A.Ş.’de delege seçimlerinden çekilme kararı aldığını duyurdu

EMEK MECLİSİ SEÇİMDEN ÇEKİLİYOR
Losev-1

Emek Meclisi’nden şu açıklama yapıldı:                                                              

Basına ve Kamuoyuna,

Hava-İş Sendikasının Genel Kurulu yaklaşırken, yapılmaya çalışılan delege seçimleri seçim olmaktan çıkarılmaya çalışılıyor.

24 yıldır iktidarda olan Hava-İş Sendikasının atama yoluyla yaptığı delege belirleme yöntemi şimdi THY AO ve THY Teknik AŞ işvereni tarafından uygulanıyor.

Emek Meclisi, demokratik bir anlayış, ahlaklı bir duruş, işyerlerimizi ve çalışanları yarına taşıyacak projeler ile temiz bir sendikal anlayış konusundaki düşüncelerini çalışanlarla paylaşmış ve bu yolda yürüyüşünü başlatmıştı.

Bu yürüyüşten ve ahlaklı duruştan korkan işveren, işverenin kucağında sendikacılık yapmaya hazırlananlar, THY Teknik AŞ’de Emek Meclisi delegelerini zorla kendi listelerine yazmak, işten atmayla tehdit etmek dâhil her türlü anti demokratik uygulamalar içerisine girmişlerdir. Gelinen bu aşamada Emek Meclisi olarak THY Teknik AŞ seçimlerinden çekiliyoruz.

THY Teknik AŞ’de muhalefet listesi olarak çıkacak liste ve bu listede yer alan aday delege isimleriyle Emek Meclisi’nin hiçbir bağı yoktur. Ankara ve Antalya Şubelerinde de Emek Meclisi üyeleri ve gönüllüleri baskı altına alınarak seçimden çekilmeye zorlanmaktadırlar.

Yaratılan bu toz bulutu içerisinde oynanan oyun açık ve nettir. Ya mevcut Hava-İş Yönetimi ya da işverenin kontrolünde bir yönetimin işaretleri verilmekte ve her iki durumda da işverenin bugünkü rahatlığının devamı istenmektedir.

Daha önce İşveren tarafından tehdit edildiği iddia edilen ve Gökkuşağı Hareketi gönüllüsü bir arkadaşın THY Teknik AŞ’de kişileri tehdit ederek muhalefet listesi hazırlaması çalışanların tepkisine yol açıyor.

Uçuş İşletme seçimleri öncesinde THY AO işverenince REV/3’ün uygulanacağını açıklaması toplumun tercihlerini nasıl yönlendirdiği açıkça görülüyor. Son zamanlarda özellikle Uçuş İşletme birimlerinde birilerinin Emek Meclisi adını kullanarak bizim bilgimiz dışında çalışanlara diğer oluşumlarla ortak hareket edildiği bilgisi verilerek delege yazma çalışmaları oynanan kirli oyunun bir parçasıdır.

İşçi Komitesi ve Gökkuşağı Hareketinin kimler tarafından bir araya getirildiği görülmekte ve dikkatle izlenmektedir. Birileri artık bunun farkına varmak durumundadır.

Değerli Arkadaşlar,

Bürokratlaşmış, yerlerde sürünen işçiler için hiçbir şey yapacak hali kalmamış sendikal anlayışa mahkûm edilmek istemiyoruz. 

Dün Yer İşletme’yi ve satış ofislerini özelleştirip çalışanları işten atanlar, THY Teknik AŞ’nin kalbine Habom ucubesini sokanlar, son halkayı da tamamlamak istiyorlar. Mevcut Hava-İş ve THY A.O. yönetimi birlikte Kabin A.Ş’yi de hayata geçirerek görevlerini tamamlamayı planlıyorlar. Tehlike büyüktür.

Bugün oynanan oyun böyle bir oyundur. Buna prim vermemeliyiz ve buna karşı özellikle Uçuş İşletme çalışanları akıl direncini göstermelidir. Emek Meclisi’nin uygar, demokratik ve ne yaptığını bilen tavrı havacılık çalışanlarının ruhu ile birleşen tavırdır. Bundan vazgeçmeyeceğiz, demokratik tavır ve mücadeleyi yükselterek taşımaya devam edeceğiz. Esir olmayacağız, aklı ve vicdanı temsil etmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla.

Güneş yeniden doğacak!

 Birlikte kazanacağız!

 EMEK MECLİSİ

 
“BU SEÇİM DEĞİL TİYATRODUR”
 
'KISKANÇLIK YAPMAK ALMANLARA YAKIŞMAZ’
YORUMLAR
Toplam 8 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Açıklama Bekleyen'e 10 Ekim 2013 Perşembe 16:10

Sevgili arkadaşım, Emek Meclisi basın bildirisinde listede yer alan kimseyle bağımız yoktur diyerek son noktayı koymuştur. Bahadır Kaptan ve Gökkuşağı hareketindeki Yavuz G.'nin şuan ismen değilse de listesiyle Reform ve İşvereni desteklemesi ile eşdeğer değildir. Bucan Ç.'ya yapılan baskı ve tehditler sonucu durum bu noktaya gelmiştir.

Yorumu oyla      0      0  
Aciklama bekliyoruz 10 Ekim 2013 Perşembe 14:04

Cekildi iseniz Mustafa Bucan Colak beyaz listeden mi eger ordaysa Emek meclisi sitesinde varligini neden sürdürüyor sizden de ACİL uyari beklerdik işveren listesi beyazi secmeyin diye saygilar

Yorumu oyla      2      1  
yolcu 10 Ekim 2013 Perşembe 14:00

Bahadır kaptanın eski yoldaşları yolunu ayırsada yoldan çıkmıyor ya bravo... doğruyu bulmak için kaptanla bir kere yoldaş ol yeter.

Yorumu oyla      1      0  
Personel 10 Ekim 2013 Perşembe 12:54

N'oldu şimdi? Bahadır Kaptan, işveren bizi engelliyor Emek Meclisi'ni işaret ediyor diyordu her yerde. Kim mahçup oldu? Ne güzel senaryoydu oysa ki. Uçuş İşletme dışında hiçbir yerde olmayan Bahadır Kaptan önderliğindeki Gökkuşağı hareketini işveren engelliyor ve onları mağdur ediyordu. Emek Meclisi de bu yüzden işverenci ilan ediliyordu. Reform'un menşei zaten belli. Kime yarıyordu bu senaryo? İlk akla gelen her zaman başkasının ne düşünmenizi istediğidir. En güçlü ve örgütlü myhalif gurup olan Emek Meclisi'ne baskı yapmayı işveren son haftaya özellikle bırakmış ki strateji değiştirmeye bile zamanları olmasın. Bu seçimlerin artık ne etik ne de demokratik bir tarafı kalmamıştır. Yazıklar olsun!

Yorumu oyla      2      0  
yandaş medyacıklara... 10 Ekim 2013 Perşembe 02:42

herkesin belki bilemediği ancak ilgili çoğunlukça bilinen malum haber sitesi eğriport! teknik delege seçimlerine saatler kala reform hareketi saflarında yerini almış bulunmaktadır. bunun nedeni hiç kuşkusuz sahibinin sesi olarak hizmet etme aşkıdır. yazılan yorumlarda zülfiyare dokununca sansürlemekte yarar görmeye her zamanki gibi devam etmektedir. şimdi, reform hareketi bugün teknik a.ş delege seçimlerine katılmama kararı almış! :) nedenini bilen varmı? ya da açıklamış olduğu bir neden var mı? üstelik sağolsunlar bizleri bilgilendirme gereği duyarak, bağımsız beyaz liste diye işaret edip 'aydınlatıyorlar da' bakın ne kadar da cömertler. bunu yapan reform hareketine söylenecek fazla bir sözümüz yok. (işçiler sandıkta gerekli yanıtı vereceklerdir...) sorun ne biliyormusunuz. bu 'oltayı' haber diye topluma yutturma görevini üstlenen eğriport haber sitesi, yalakalığın ve yardakçılığın da bir sınırı olmalı. biraz olsun habercilik yapın da sizi adam sansınlar.

Yorumu oyla      2      1  
işçi gözüyle... 9 Ekim 2013 Çarşamba 20:58

hükümet+thy yönetimi+thy teknik a.ş yönetimi+içimizdeki işbirlikçiler=reform hareketi!!!

Yorumu oyla      3      1  
misafir 9 Ekim 2013 Çarşamba 20:55

Her şey çok açık ve net. Emek meclisi çekildiğini açıkladı. Ardından resmi bir açıklama yapmasa da Reform hareketi de attığı maillerde teknikte seçimlere katılmayacağını ifade ediyor ve orada bağımsız adaylar seçime girecekmiş! Bu toplumun zekasına hakaret edercesine kendilerini açık ediyorlar. Çünkü biliyorlar ki teknikte reforma hareketi adı altında yapacakları liste nal toplayacak. Hamdi-İsmail-Fazıl bu hesabınızı tutturamayacaksınız ve biz işçiler öyle bir birlik olacağız ki size sürpriz yapacağız. İş barışını yeterince bozdunuz ama bundan sonra bozulacak olan sizin keyfiniz olacaktır. Uçuş işletme de aynı tezgahı alt kadame yöneticilerinizi kullanarak yapıyorsunuz. Kontrol kabin amirlerinin ne zamandan beri görevleri sendika genel kuruluna delege belirleme oldu? Sözde bağımsız liste diyerek bu oyuna çalışanları alet etmeye çalışmanız karşılığını gerektiği gibi bulacaktır.

Yorumu oyla      2      1  
hadi bakalım 9 Ekim 2013 Çarşamba 17:03

Bahadır kaptan emek meclisi işverenin adamı fiyip duruyordun. Bir özür borcun yok mu şimdi? Sn kedi sizinde bir cevabınız olmalı bu suruma.

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“BU SEÇİM DEĞİL TİYATRODUR”
Gökkuşağı Hareketi bir açıklama yaparak THY Teknik’te olacak delege seçimlerini ...
THY TEKNİK'TE ŞOK İDDİALAR
THY Teknik A.Ş’de perşembe günü yapılacak olan Hava-İş Sendikası genel ...
ÖLÜM UÇAKTA YAKALADI
THY’nin Saraybosna-İstanbul uçağında aşırı kilolu diyabet hastası bir ...
 
THY PİLOTLARI İÇİN ÖNEMLİ İDDİA
Suriye'de Mayıs 2012'de kaçırılan 11 Lübnanlı hacıdan dokuzunun bugün ...
HAVA-İŞ’TE MUHALİFLERE SUÇLAMALAR
Hava-İş yönetimi bir duyuru yayınlayarak, muhaliflerden oluşabilecek bir ...
ONUR AIR'DE ''SAMİ ALAN'' FARKI
İbrahim Köktener yazdı: Onur Air'de değişim rüzgarları...
 
BAYRAM TATİLİNDE HAVADA EK MESAİ
Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkması ile birlikte havayolu şirketleri ...
CHINA SOUTHERN KAPASİTE ARTIRDI
Türkiye’de 2 yılını dolduran China Southern Havayolları, yoğun talep nedeniyle ...
GÖKKUŞAĞI VE İŞÇİ KOMİTESİ BİRLEŞTİ
Hava-İş Sendikası’nın 7-8 Aralık tarihlerinde yapılması planlanan 27. ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
THY TRABLUS'TA
KAPADOKYA'DA İNCELEME
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
11 / 18 °C 15 / 20 °C 14 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •İstanbul Havalimanı
  •Rusya
  •test
  •American Airlines
  •maske