iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Kasım 2017 Perşembe - 12:41

EMIRATES 3D BASKIDA BİR ÜST DÜZEYE GEÇTİ

Emirates, uçak kabinlerinin bileşenlerinin üretilmesi için en son 3D baskı teknolojisini kullandığını açıkladı. Havayolu böylece yenileşme konusunda önemli bir adım daha atmış oldu

EMIRATES 3D BASKIDA BİR ÜST DÜZEYE GEÇTİ
Losev-1

Emirates Havayolu, video monitör muhafazaları üretmeye yönelik yeni ve yenilikçi bir 3D baskı tekniği olan Selective Laser Sintering (SLS) (Seçici Lazerle Sinterleme) tekniğinden yararlanarak, yenileşmede önemli bir atılım gerçekleştirmiş oldu. Son zamanda elde edilen başarılardan birisi de uçak üzerinde yapılan denemeler için, uçak kabin havalandırma ızgaralarının 3D baskısı, belgelenmesi ve kurulumu oldu.

Emirates, 3D Systems adlı kuruluşun Seçici Lazerle Sinterleme (SLS) teknoloji platformunu kullanarak 3D baskılı video monitör muhafazalarının ilk partisini, başarılı bir şekilde üretmek için, ABD’li 3D baskılı ekipman ve malzeme üreticisi ve hizmet sağlayıcısı olan bu kuruluşun yanı sıra, Fransa menşeli Avrupa Havacılık Mühendisliği ve Sertifikasyon Dairesi ve Hizmet Tedarikçisi UUDS ile birlikte çalıştı.

Bu teknoloji, 3D modelin tanımladığı, gerekli şekli alması için toz haline getirilmiş olan plastiği bağlamak üzere lazer kullanıyor ve normalde hava taşıtlarının 3D parçalarının baskısında kullanılan Fusion Deposition Modelling (FDM) (Füzyon Kaplama Modellemesi) tekniğinden farklı bir özellikte. Emirates’in Video Monitör Muhafazalarının baskısı için kullanılan malzeme, 3D Systems- Duraform® ProX® FR1200 tarafından geliştirilen, yangına dayanıklı özelliklerine ve ticari atmosfer-uzay uygulamaları için uygun olan yüzey kalitesine sahip, yeni bir termoplastik.

SLS tekniğini kullanmanın başlıca avantajlarından birisi de üretilen parçaların dayanıklılığının optimizasyonunun yanı sıra, basılı bileşenlerinin ağırlığının azaltılması. SLS tekniği kullanılarak, 3D olarak basılmış olan video monitör muhafazaları, geleneksel olarak ya da FDM tekniği ile üretilen bileşenlerden %9 ila %13 daha hafif. Bu da Emirates’in tüm hava taşıtı filosu ile konsolide edildiğinde, yakıt emisyonları ve maliyetlerinde, önemli azalmalara yol açma potansiyelini ortaya çıkarıyor.

Ek olarak, SLS tekniği ile, diğer 3D baskı yöntemlerine nazaran, bir kerede birden fazla bileşenin basılması mümkün. Bu da parça başına üretim süresinin daha hızlı olmasını ve üretim için kullanılan hammaddelerin daha az ziyan olmasını sağlıyor.

Emirates’in 3D baskılı video monitör muhafazaları, bir dizi yapısal, dayanıklılık, yanıcılık ve kimyasal testlere tabi tutuldu ve hava taşıtı iç kabin parçalarının uçuşa uygunluğuna yönelik EASA sertifikası alma sürecinde. EASA sertifikasının alınması ile birlikte, video monitör muhafazaları Emirates filosunda seçilen bir hava taşıtına kurulacak ve sonraki aylarda, uçak içi dayanıklılık ve yıpranmaya yönelik testlerin bir parçası ve veri toplama amaçlı olarak takibi yapılacak.

Emirates, EASA belgesi almış ve 2017 Ekim ayının sonlarında, uçak üzerinde yapılan testler için uçağa kurulmuş olan 3D baskılı hava taşıtı kabin havalandırma ızgaraları geliştirmek için yine UUDS ile birlikte çalıştı.

Emirates Mühendislik Destek Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Ahmed Safa konuya dair yaptığı açıklamada: “Son iki yıldır, Emirates Mühendislik bölümü, verimlilikte artış elde etmek için kullanılabilecek dönüşümsel bir teknoloji olduğu için, 3D baskıyı, aktif bir şekilde araştırmaktadır. 3D baskılı kabin parçalarının prototiplerinin geliştirilmesi için, birtakım tedarikçilerle çalışmalar yürüttük ancak nihayetinde, 3D Systems ve UUDS ile çalışma kararı aldık. Kullandığımız teknoloji, yapısal bütünlük ya da kozmetik çekicilikten taviz vermeksizin kabin parçaları temin etme potansiyeline sahip” dedi.

3D baskı tekniğinin kullanılması, Emirates’e, binlerce kabin iç bileşenlerine yönelik envanterin verimli bir şekilde kullanılması da dahil, başka bazı faydalar da sağlayacak. Havayolu şirketinin, talep üzerine daha kısa bir sürede yapılan bileşenleri basabiliyor olması sayesinde, artık, yedek bileşenlere yönelik geniş bir envanter tutulmasına gerek kalmayacak ve şirket de bileşenlerin değiştirilmesine yönelik uzun süre beklemek zorunda olmayacak.

Emirates, filosunda yaygınlaştırmadan önce, 3D baskılı havalandırma ızgaraları ve video monitör muhafazalarının performans ve dayanıklılığını değerlendirecek. Havayolu şirketi ayrıca, faaliyetlerinde, 3D baskılı bileşenlerini yaygınlaştırmaya yönelik, başka fırsatların da peşine düşecek.

 

 
AHL AVRUPA'NIN 4.BÜYÜK HUB'I
 
THY 3 HATTA FREKANS ARTTIRIYOR
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AHL AVRUPA'NIN 4.BÜYÜK HUB'I
İstanbul Atatürk Havalimanı 2017’de yüzde 591’lik büyümeyle birlikte ilk ...
‘TEK KOL’ ÇATAYEV ÖLDÜRÜLDÜ MÜ
Atatürk Havalimanı saldırısını planlayan Çatayev'in öldürüldüğü öne sürüldü
ABD UÇAĞI DÜŞTÜ
ABD donanmasına ait 11 personeli taşıyan bir uçağın Japonya'ya bağlı Okinawa ...
 
15 MİLYAR DOLARA 40 RÜYA UÇAK
Emirates, 2017 Dubai Airshow’da 40 adet Boeing 787 Dreamliners için 15,1 ...
HEATHROW'DA NOEL KAVUŞMASI
Heathrow Havalimanı'nın Noel ve kavuşma temalı reklamı yayınlandı
THY-TAV İŞBİRLİĞİ ÖDÜL GETİRDİ
Türk Hava Yolları ve TAV işbirliği Washington’da ödül getirdi
 
BRITISH AIRWAYS’A TEPKİ VAR
British Airways Aralık ayından itibaren yeni bir uçağa biniş sistemi uygulamaya ...
2 JUMBO JET İNTERNET ÜZERİNDEN SATILDI
Çin'de 2 uçak internet üzerinden açık artırmayla satıldı
EV YAPIMI ROKETİYLE UÇACAK
Hiç bilimsel eğitimi olmayan Mike Hughes, kendi yaptığı roketle uçmaya hazırlanıyor
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
QANTAS UÇAĞI KORKUTTU
ASELSAN KAAN'A GÜÇ VERECEK
ANTALYA'YA EK FİNANSMAN
TAV İŞLETME'DE YENİ ATAMA
SUNEXPRESS DO-CO İLE ANLAŞTI
THY TEKNİK'TE ROBOT TEKNOLOJİSİ
BEBEK YOLCU UÇAKTA FENALAŞTI
UZAY İSTASYONUNA KENETLENDİ
BOEING YÖNETİMİNDE DEĞİŞİM
ERCAN'DA YÜKSELEN TRAFİK
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Perşembe Cuma Cumartesi
14 / 20 °C 12 / 18 °C 15 / 20 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •seyahat
  •Selçuk Bayraktar
  •Temel Kotil
  •Ukrayna
  •filo