iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
18 Şubat 2016 Perşembe - 11:30

EMİRATES ÇEVRE RAPORUNU YAYINLADI

Emirates Havayolu ve dnata'dan oluşan Emirates Grubu, 2014 - 2015 yılları için 5. Yıllık Çevre Raporu’nu yayınladı.

EMİRATES ÇEVRE RAPORUNU YAYINLADI
Losev-1

PricewaterhouseCoopers denetiminde düzenlenen Emirates Grubu’nun 5. Yıllık Çevre Raporu; havayolu operasyonları, dnata kargo ve yer hizmetleri, mühendislik, yeme içme hizmetleri ve çeşitli ticari kara faaliyetini kapsayan pek çok konuda çevre performans verileri sunuyor.Konuyla ilgili açıklama yapan Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve CEO’su, Şeyh Ahmed Bin Saeed Al Maktoum "Emirates ve dnata, müşteri talepleri ve küresel fırsatlara yönelik yatırım yapmaya devam ediyor. Operasyon ölçeğimiz genişledikçe çevreye ve hizmet verdiğimiz topluluklara karşı sorumluluklarımız konusunda daha da bilinçleniyoruz. Kaynak kullanımını azaltma çabalarımız sadece çevresel etkimizi azaltmakla kalmayacak, aynı zamanda işimizde esneklik sağlamamıza da yardımcı olacak” dedi.

Şeyh El Maktum sözlerine şöyle devam etti: “Çevrenin bilinçli şekilde kullanılması söz konusu olduğunda, Emirates Grubu'nun en büyük etkiyi yaratabileceğini düşündüğümüz temel odak noktaları var. Ancak küçük de olsa her türlü çabanın özellikle küresel ölçekte değer yarattığını da biliyoruz. Bizim için bir karne niteliğinde olan yıllık çevre raporumuz, aynı zamanda çevre performansımızı sürekli iyileştirme taahhüdümüzdür.”

ÇEVRE BİLİNCİ

Havayolu operasyonları, Emirates Grubu'nun çevre üzerindeki etkisinin temel belirleyicisidir. Emirates, 2014 ve 2015 yıllarında filosuna yeni uçaklar ekledi, eski uçakları hizmetten aldı ve yakıt tasarrufu sağlayan operasyon tekniklerine öncelik verdi.Emirates'in uçuş operasyonu uzmanları, yakıt tüketimini azaltacak ve operasyonel güvenliği artıracak performansa dayalı yeni navigasyon prosedürlerini uygulamaya koymak veya geçerli hale getirmek için ABD, Avusturya, Fransa, Malta, Seyşeller, Etiyopya, Kenya ve Pakistan gibi uzak ülkelerin yanı sıra Dubai'ye komşu olan Sharjah Emirliği'ndeki ajanslarla çalıştı.

24 YENİ UÇAK

Emirates 2014 ve 2015 yıllarında, filosuna 24 yeni uçak ekledi ve 10 eski uçağının hizmetine son vererek 75 aylık ortalama filo yaşını korudu; bu rakam 140 aylık sektör ortalamasının neredeyse yarısını oluşturuyor.Bu yıl öne çıkan önemli noktalar arasında; uçak gürültü emisyonlarında devam eden azalma, harici operasyonel zorluklara rağmen filo genelinde yakıt verimliliğinde makul oranda iyileşme ve yer aracı yakıt verimliliğinde artış bulunuyor.Tüm Emirates uçakları, en önemli ICAO Gürültü Standardı olan Bölüm 4 limitlerini karşıladı ve yıl içerisinde ekibe katılan yeni A380 ve Boeing 777 uçakları da Bölüm 4 limitlerinin altındaki uçak sayısının iyileştirilmesine katkıda bulundu.

2014 - 2015 yıllarında Emirates’in toplam yakıt verimliliği yüzde 1 oranında artarak ton kilometre başına 0,3057 litre oldu. Bu değer IATA filo ortalama yakıt verimliliğinden (IATA WATS 59. Basım) yüzde 14 daha yüksek bir orana ulaştı. Bu başarılı rakamlar dünyanın bir çok yerinde güvenlik nedeniyle hava sahalarının kapatılması ve Emirates'in bu bölgelerden geçmemek için daha uzun rotalar çizmesine rağmen elde edildi. Dubai Uluslararası Havalimanı'ndaki Emirates merkezinde pistlerin 80 gün boyunca kapalı olması, uçakların normalden daha fazla yedek yakıt taşımasına neden olarak yakıt verimliliğini etkiledi.

Dnata'nın Dubai Uluslararası Havalimanı'nda hizmet veren dizel araçların yerine 30 yeni elektrikli traktör alındı. TUG Technologies Corporation ve Charlatte America ürünü olan yeni traktörler hava kirliliğine neden olan emisyonlar üretmiyor.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümeti, yönetmeliklerde yaptığı bir değişiklik ile karayolu araçlarının neden olduğu kirliliğin azaltılmasına yardımcı oldu. Emirates Grubu'nun BAE'deki karayolu ulaşım filosu, hükümetin 2014 yılında gerçekleştirdiği zorunlu yeni yakıt bildiriminin ardından düşük kükürtlü dizel yakıt kullanmaya başladı. Bu yakıt, öncekine göre 500 ppm'den oldukça düşük olarak milyonda 10 parça (ppm) kükürt içeriyor ve partikül emisyon seviyesini büyük ölçüde azaltıyor.

Emirates hakkında:

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketlerinden Emirates, bugüne kadar 500’ün üzerinde uluslararası ödül kazandı. Emirates, yolcularını altı kıtada, 80 ülkede 150 destinasyona taşıyor. 248 adet geniş gövdeli Airbus ve Boeing uçakla faaliyet gösteren Emirates’in toplam değeri 122 milyar doların üzerinde 255 uçak siparişi bulunuyor. 

 
GÜRCİSTAN İRAN'A VİZEYİ KALDIRDI
 
İSTANBUL’A ‘RÜYA UÇAK’LA UÇACAK
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÜRCİSTAN İRAN'A VİZEYİ KALDIRDI
İran vatandaşları Gürcistan'a vizesiz gidebilecek
İHA ÜRETEN ÜLKE SAYISI ARTTI
STM Savunma Teknolojileri ve Mühendislik tarafından açıklanan İHA raporu, ...
MUCİZE İNİŞ
Otoyola acil iniş yapan uçaktaki 3 kişi kazayı yara almadan atlattı.
 
ÇİPRAS'IN ROTASI MİNİ KRİZE NEDEN OLDU
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın 7-8 Şubat tarihlerinde gerçekleştirdiği ...
ETIHAD AIRWAYS 2016 YILININ HAVAYOLU SEÇİLDİ
Etihad Airways,Air Transport World (ATW) dergisi tarafından “2016 Yılının Havayolu” seçildi.
HEDEF 2.2 MİLYON İRANLI TURİST
Rusya krizi nedeniyle zor günler yaşayan Türk turizmciler dün kapılarını ...
 
İMZALAR ATILDI 50 YIL SONRA BAŞLIYOR
ABD ile Küba arasında 50 yıl sonra doğrudan ticari uçuşları başlatacak imzalar atıldı.
AİRBUS OCAK AYI SİPARİŞLERİNİ AÇIKLADI
Avrupalı uçak üreticisi Airbus, bu yılın ilk ayında 16 sipariş aldı.
NEYMAR'IN UÇAĞINA EL KONULDU
Vergi kaçırmak suçundan yargılanan Brezilyalı yıldız Neymar’a bir şok da ülkesinden geldi
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
MÜZİKAL 181 BİN ÇOCUĞA ULAŞTI
TÜRKİYE'DE 10. YILI KUTLANIYOR
PARAZİT HAVA ARAÇLARI
UÇAĞIN MOTORUNA ÇARPTI
APRONDA BAŞIBOŞ KÖPEKLER
O'HARE YOLUNDA EYLEM
KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
MEKSİKA'DA HELİKOPTER KAZASI
'HAVA SAHASI' KARARI
THY'DEN SEFER İPTALLERİ
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
16 / 23 °C 18 / 23 °C 14 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •uçak
  •American Airlines
  •Antalya
  •Temel Kotil
  •karantina