iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
28 Mayıs 2009 Perşembe - 07:13

EMIRATES KAR AÇIKLADI

Dubai merkezli Emirates Grubu, 2008-2009 finansal yılının sonunda 406 milyon dolar net kar açıkladı.

EMIRATES KAR AÇIKLADI
Losev-1

Konuyla ilgili olarak Emirates’den yapılan açıklama şöyle:

 

EMIRATES GRUBU 406 MİLYON DOLAR KAR AÇIKLADI

-Grup net karı 406 milyon dolar

-Havayolu karı 268 milyon dolar

-Dnata’nın net karı 138 milyon dolar.

-Grubun Dubai ekonomisine katkısı yaklaşık 16 milyar dolar.

Dubai merkezli EMIRATES Grubu, 2008-09 mali yılında havayolu ve seyahat endüstrisindeki zorlu iş koşullarına rağmen üst üste 21. yılında da net karını açıkladı.

31 Mart 2009 tarihinde sona eren finansal yıl sonuçlarına göre EMIRATES Grubu net karı yılın ilk altı ayında yükselen yakıt fiyatları ve küresel ekonomik durgunluğa rağmen 406 milyon dolar oldu.

Grup geliri bir önceki seneye göre % 10,4 artarak 12,6 milyar dolar oldu. Bu da EMIRATES Grubu’nun büyümesinin devam ettiğini gösteriyor.

Aynı zamanda EMIRATES Grubu’nun bir önceki sene 3,8 milyar dolar olan nakit bakiyesi 2008-09 mali yılında 2,4 milyar dolar oldu. Yeni uçak siparişleri finansmanı, yeni ikiz kuleli otel ve personel konaklama inşaat projeleri, şirket sahiplerine ödenen temettüler, havayolunun global uçuş ağında yer alan Emirates loungelarını geliştirmek için yapılan yüz milyon dolarlık yatırım ve genç filosunda yer alan uçakları sırasıyla yeni donanımlar ile güçlendirmek gibi muazzam ürün ve servis yatırımlarının ardından bu nakit pozisyonu elde edildi.

2008-09 mali yılında EMIRATES Grubu Birleşik Arap Emirlikleri ekonomisine tahminen   16 milyar dolar toplam katkı sağladı.

Emirates Havayolu ve Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum “21 yıldır üst üste kar açıklıyoruz ve bu koşullar altında sonuçları tatmin edici buluyoruz.”

Bu seneki performans grubun zorlu ekonomik dönemdeki esnekliğini ve iş ve müşteri taleplerine göre stratejik büyüme yeteneğini gösteriyor. Yıl içinde şirket; teknoloji, yeni ürünler ve müşteri hizmetlerine yaptığı yatırımlarla operasyonlarını maliyetleri kontrol altında tutarak kuvvetlendirdi.

Geçen yıl ilk altı ayda yakıt fiyatları varil başına 147 dolar arttı ve sonra zayıflayan küresel ekonomi ile talepler azaldı. Buna bağlı olarak doların gücü diğer para birimlerine göre arttı böylece azalan karlılık ve azalan net marjına bağlı olarak net marjı geçen sene %13,2 iken bu sene % 3,3 oldu.

Yakıt giderleri geçen beş yılda olduğu gibi bu sene de yüzde 36.2 ile toplam maliyet giderlerinin başında yer aldı. Geçen sene bu oran yüzde 32,9 idi.

Al Maktoum “Biz bu zorluklarla etkinliğimizi geliştirerek ve sektörün yenilikçi lider girişimlerini kararlılıkla uygulayarak baş ediyoruz. 2008-09 mali yılında grubumuzun iki önemli başarısı oldu. Bunlardan ilki ilk Airbus A380 tipi uçağın teslim alınması ve böylece eko-verimli filomuzun müjdecisi olarak yeni bir dönemin başlaması oldu.  Bir diğer gelişme ise Dubai Uluslararası Havalimanı’nda yer alan ve tamamen Emirates işlemlerine tahsis edilen modern Terminal 3’ün açılışının gerçekleşmesi oldu”

“Yeni bir finansal yıla girerken yakıt fiyatlarının düşüş göstermesine rağmen bir çok pazarda business ve first class’a olan talep hala çok zayıf. Küresel ekonomik durumu ve bizim sektörümüz için onun zorluklarını önemsiz gibi göstermeden önümüzdeki yılın Emirates Grubu için tatmin edici bir büyüme sağlayacağına inanıyorum.”

“Gelişme planlarımızda bir değişiklik olmadı. Biz geçen 12 ayı tatmin edici bir büyümeyle ve ödüllü hizmet kalitemizi, personel sayımızı belirsiz gelecek günler karşısında koruyarak atlattık. Biz havayolumuzu, Dnata ve birçok alt kuruluşumuzu geliştirerek ilerlemeye devam edeceğiz.”

EMIRATES Havayolu’nun geliri geçen yıla oranla yüzde 9,9 artarak 12,0 milyar dolar oldu. Havayolu’nun karı ise 268 milyon dolar olarak açıklandı.

2008-09’da havayolunun yolcu uçağı filosu dört A380, on Boeing 777 300ER ve altı Boeing 777 200LR ile genişledi. Finansal yıl sonunda sekiz kargo uçağı da dahil olmak üzere Emirates’in filosu 132 uçağa ulaştı. EMIRATES filosunda bulunan ortalama yaşı 67 aylık uçaklarla göklerdeki en genç filoya sahip ticari havayollarından bir tanesi.

Finansal yılsonunda Emirates’in opsiyonlar hariç değeri yaklaşık olarak 52 milyar doları bulan 161 adet uçak siparişi bulunuyor.

EMIRATES, yıl boyunca Kozhikode, Guangzhou, Los Angeles ve San Francisco olmak üzere dört yeni destinasyonu uçuş rotasına ekledi. Ayrıca uçuş rotasında yer alan ve yüksek talep gören destinasyonlara uçuş sıklığını arttırdı.

EMIRATES Boeing 777 klasik uçağına yeni first, business ve ekonomi sınıf koltukları yerleştirerek ve uçaklarını 1000 kanala sahip ice uçak içi eğlence sistemiyle donatarak hava ve yerde sunduğu ürünleri geliştirmeye de devam etti.

Emirates Havalimanı Servisleri, Dubai Uluslararası Havalimanı’nda yer alan Terminal 3’ün açılışıyla yakından ilgilendi. JFK’de ise Emirates Lounge’dan uçağa direkt geçiş imkanı sağlayan özel hava köprü inşaatını tamamladı. Ayrıca Pekin, Dusseldorf, Johannesburg, Mumbai ve Zürih havalimanlarında yeni loungelar açıldı.

Ayrıca havayolunun internet ve e-ticaret ağ geçidi www.emirates.com mobil telefonlara uyumlu hale getirildi. Böylece yolculara hareket halindeyken rezervasyonlarını ve uçuş idare hizmetlerini gerçekleştirebiliyor.

Emirates SkyCargo yılın ilk altı ayındaki yüksek yakıt fiyatları ve dünya ticareti ve nakliye bağlantılarını etkileyen küresel ekonomik düşüşe rağmen büyüme performansı gösterdi. Geçen yıl 1,3 milyon bu sene 1,4 milyon kargo taşıyan Emirates SkyCargo gelirini ise % 14,8 arttırarak 2,1 milyar dolar gelir elde etti.

Kargo geliri havayolunun toplam taşıma gelirine yüzde 19 katkı sağladı. Emirates SkyCargo bu finansal yılın sonunda ilk 777 kargo uçağını da teslim aldı.

Şirketin Destination & Leisure Management bölümünün ise satışları 373 milyon doları buldu. Arabian Adventures ve Emirates Holidays 349,104 turisti ağırladı.

2009’da Emirates Hotels & Resorts Avustralya Blue Mountains’da yer alan ve koruma alanı mantığı ile işletilecek olan Wolgan Valley Resort & Spa’yı ve büyük bir ihtimalle 2011-2012’de ise Seyşeller’de Cap Ternay Resort & Spa merkezlerini hizmete açacak.

Grubun yer işletme şirketi olan Dnata gelirini geçtiğimiz yıla oranla yüzde 22 artırarak 886 milyon dolar kazandırdı. Karı ise % 66,4 artarak 138 milyon dolar oldu.

Dnata, Dubai’nin hızlı trafik artışında  244,516 uçak (geçen seneye oranla yüzde 2,3 fazla) , 37 milyon yolcuya (geçen seneye oranla yüzde 5,7 fazla) ve 627,352 ton kargoya (geçen seneye oranla yüzde 0,8 fazla) hizmet vererek önemli bir rol oynuyor.

31 Mart 2009 itibariyle Emirates Grubu ve alt kuruluşları 145 ayrı milliyetten 48,246 kişiye istihdam sağlıyor. Yıl boyunca grup dünyanın dört bir yanından gelen 250,000 iş başvurusu arasından toplam 7 bin kişiyi işe aldı.

 
ISPARTA PİLOT YETİŞTİRECEK
 
DHMİ İÇİN ÖN İZİN VERİLDİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ISPARTA PİLOT YETİŞTİRECEK
Vali Ali Haydar Öner, Ankara'daki Kara Havacılık Okul Komutanlığı'nın ...
UŞAK'TA MİNARE TARTIŞMASI
Uşak Havaalanı'na 1500 metre mesafede bulanan ve uçuş güvenliğini tehdit ...
PEGASUS'TAN BİR KAMPANYA DAHA
Pegasus’tan tüm yurtdışı hatlarda 119.99 TL’den başlayan fiyatlarla uçma fırsatı…
 
THY KIRGIZLARLA ORTAK OLUYOR
THY, Kırgızistan Hava Yolları'yla ortak girişim şirketi kurulmasına ilişkin ...
THY PARAYI YABANCIDAN KAZANIYOR
Milliyet Gazetesi yazarı Meral Tamer’e konuşan THY Genel Müdürü Temel ...
VALİDEN ATİNA SEFERİ ÇAĞRISI
İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ulaştırma Bakanı ve THY'ye mektup gönderip yardımlarını isteyecek.
 
YEŞİLKÖY HALKININ ÇEVRE DUYARLILIĞI
Yeşilköy Çınar Oteli karşısında bulunan parkın Büyükşehir Belediyesi Meclis ...
ŞENER: DURMAK YOK
TAV CEO’su Sani Şener, gelecek için oldukça iddialı konuştu. İşte Şener’in açıklamaları…
ŞURA HAZIRLIKLARI
10. Ulaştırma Şurası’nın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor…
 
Engin Aksüt
TOKYO HANEDA’NIN RİSKLİ YAKLAŞMALARI VE İNSAN FAKTÖRÜ
Engin Aksüt
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
BRUNEI ORDUSUNA AIRBUS
UNIFREE TEİD ÜYESİ OLDU
SİVİL HAVACILIK BİNASINDA EYLEM
AJET'TEN YÜZDE 40 AİLE İNDİRİMİ
TAYKONOTLAR DÜNYA'YA DÖNDÜ
İFADE ORTAYA ÇIKTI
PİSTTE ATA ÇARPTI
BİRLEŞİK KRALLIK'TA REKOR BÜYÜME
İSG'DEN MAYIS'TA 4 YENİ ROTA
TAHLİYEDE ÖNEMLİ HATA
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 19 °C 12 / 15 °C 12 / 17 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •thy
  •Emirates
  •American Airlines
  •bilet
  •yolcu