iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
13 Mayıs 2020 Çarşamba - 15:50

EMIRATES KÂR AÇIKLADI

Emirates Grubu art arda kar açıklamasının 32. yılında 456 milyon dolar kâr açıkladı

EMIRATES KÂR AÇIKLADI
Losev-1

Emirates Grubu, büyük ölçüde birinci çeyrekte DXB pistinin planlı kapanışı esnasında azalan operasyonlara ve dördüncü çeyrekte COVID-19 pandemisi nedeniyle uçuş ve seyahat kısıtlamalarının etkisine atfedilebilecek bir gelir azalmasına karşılık, arka arkaya kâr elde ettiği 32. yılına ulaştığını duyurdu.

Emirates Grubu,  yayınlanan 2019-20 Yıllık Raporunda, 31 Mart 2020’de sona eren mali yıl için, geçen yıla kıyasla %28’lik bir azalmayla 1,7 milyar AED (456 milyon ABD Doları) kar açıkladı. Grubun geliri geçen yılki sonuçlara kıyasla %5’lik bir düşüşle 104,0 milyar AED’ye (28,3 milyar ABD Doları) geriledi. Grubun nakit dengesi büyük ölçüde Şubat 2020’ye kadar güçlü iş performansı ve önceki yıla kıyasla düşük yakıt ücretleri sayesinde geçen yıla göre %15 artışla 25,6 milyar AED (7,0 milyar ABD Doları) oldu.

Süregiden pandemi kaynaklı  öngörülemeyen iş ortamı nedeniyle ve Grubun likidite pozisyonunu korumak için, Grup geçtiğimiz yıl Dubai Yatırım Kurumu'na açıkladığı 500 milyon AED (136 milyon ABD Doları) temettünün ardından bu mali yıl için temettü açıklamadı.

Emirates Havayolu ve Grubu Başkanı ve İcra Kurulu Yöneticisi Ekselansları Şeyh Ahmed bin Saeed Al Maktoum şu açıklamayı yaptı: “2019-20 döneminin ilk 11 ayında, Emirates ve dnata güçlü bir performans gösteriyorlardı ve ticari hedeflerimizi gerçekleştirme yolunda ilerliyorduk. Ancak, Şubat ayının ortasından itibaren COVID-19 pandemisi, ülkelerin sınırlarını kapatması ve katı seyahat kısıtlamaları getirmesiyle uluslararası uçak seyahati talebinde ani ve büyük bir düşüşe neden olarak dünyayı kasıp kavurmaya başladığı için durum hızla değişti. Pandemi olmasa dahi, sektörümüz her zaman çok sayıda dış faktöre karşı zayıf olmuştur. 2019-20 döneminde ABD Dolarının diğer ana para birimleri karşısında daha da güçlenmesi karlarımızı 1,0 milyar AED seviyesine geriletirken küresel havayolu yük taşımacılığı talebi yılın büyük bir bölümünde yumuşak seyretti  ve rekabet kilit pazarlarımızda yoğun hale geldi.

Zorluklara rağmen, Emirates ve dnata, yıl boyunca düşük ortalamalı yakıt fiyatlarıyla birleşen, özellikle yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde ödüllü ürünlerimiz ve hizmetlerimize gösterilen sağlıklı talep sayesinde arka arkaya kar elde ettiğimiz 32 yıla ulaşmıştır.

Her yıl çevikliğimiz ve yeteneklerimiz bakımından sınanıyoruz. Hemen müdahale gerektiren zorluklarla uğraşıp karşımıza çıkan fırsatlardan fayda sağlarken, kararlarımıza her zaman Dubai merkezli karlı, sürdürülebilir ve sorumluluk sahibi bir iş yaratmaya yönelik uzun vadeli hedefimiz kılavuzluk etmiştir."

Grup, 2019-20 döneminde yeni uçaklara ve cihazlara, şirket alımlarına, modern tesislere, en son teknolojilere ve çalışan girişimlerine müştereken 11,7 milyar AED (3,2 milyar ABD Doları) yatırım yaptığı halde geçen yılın rekor yatırım harcaması tutarı olan 14,6 milyar AED’nin (3,9 milyar ABD doları) altında kaldı. Ayrıca, topluluklar ve çevresel girişimler yanı sıra gelecekte sektörün büyümesini desteklemek için yetenek ve inovasyonu besleyen geliştirme programlarını desteklemeye yönelik olarak kaynak yatırımı yapmaya devam etti.

Kasım ayında yapılan 2019 Dubai Havacılık Fuarında Emirates 50 adet A350 XWB için 16 milyar ABD Doları tutarında ve 30 adet Boeing 787 Dreamliner uçak için 8,8 milyar ABD Doları tutarında sipariş verdi. 2023 yılında beklenen ilk teslimatlarla birlikte, bu yeni uçaklar Emirates’in mevcut filo karmasına eklenecek ve uzun mesafeli merkez modeli içerisinde konuşlandırma esnekliği sağlayacaktır. Emirates’in uzun süredir devam eden modern ve etkin bir filo işletmeye yönelik stratejisi doğrultusunda, bu yeni uçaklar filo yaşını da sektör ortalamasının oldukça altında tutacaktır.

Dnata’nın yıl içerisinde yaptığı kilit yatırımlar şunları kapsamaktadır: Vancouver, Houston, Boston, Los Angeles ve San Francisco’da yeni operasyonların açılmasıyla Kuzey Amerika’da ikram kapasitesinin önmeli ölçüde genişletilmesi. dnata ayrıca Birleşik Krallık’ın en büyük uçuş ikram, uçak içi perakende satış ve lojistik şirketinin tek hissedarı olmak için Alpha LSG’nin kalan hisselerinin satın alınmasını da tamamladı.

120 iştiraki genelinde, Grubun toplam iş gücü sayısı 160 farklı milliyeti temsil eden 105.730 çalışanla neredeyse hiç değişmeden kaldı.

Şeyh Ahmet, “2019-20 döneminde iş ve gelir fırsatlarımızı genişletmek için yatırım yaparken maliyet disiplinimiz bakımından da istikrarlıydık. İş yapılarımızın sürekli gözden geçirilmesi ve yeni teknoloji sistemlerinin uygulanmasıyla, verimliliği arttırdık ve iş gücü maliyeti artışlarını yavaşlattık. Pandeminin ortaya çıkmasıyla, nitelikli iş gücümüzü korumak ve gerek çalışanlarımızın gerekse müşterilerimizin sağlık ve güvenliğini sağlamak amacıyla mümkün olan tüm önlemleri aldık. Gelecek aylarda operasyonlarımıza kademeli şekilde dönüş yolumuzu belirlerken bu en önemli önceliğimiz olarak kalacaktır” diyerek sözlerine aşağıdaki açıklamayla son verdi:

 “Emirates’in yolcu operasyonlarının 25 Mart itibariyle geçici olarak durdurulması ve dnata’nın işlerinin de dünya genelinde hava trafiğinin ve seyahat talebinin kesilmiş olması dolayısıyla benzer şekilde etkilenmesi yüzünden COVID-19 pandemisinin 2020-21 performansımız üzerinde çok büyük etkisi olacaktır. İşimize kaldığımız yerden devam etmenin planlamasını yaparken agresif maliyet yönetimi tedbirleri almaya ve işimizi koruyacak diğer gerekli adımları atmaya devam edeceğiz. Seyahat taleplerinin normal bir görünüme kavuşmasının en az 18 ay sürmesini bekliyoruz. Bu süre zarfında, pandemi sonrası dünyada yolcuların ve işletmecilerin sağlık ve güvenliğini sağlamak amacıyla standartları belirlemek için çalışan düzenleyiciler ve ilgili paydaşlarla aktif şekilde ilişkiler kuruyoruz. Emirates ve dnata, müşterilerimize şartlar izin verir vermez hizmet vermek için operasyonlarımıza yeniden işlerlik kazandırmak için çalışmaktadır.”.

 

 
AIRBUS'TAN UYDU HABERLEŞME ÇÖZÜMLERİ
 
YURDA GİRİŞTE KORONAVİRÜS TESTİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PEGASUS YURTDIŞI UÇUŞLARINI ERTELEDİ
Pegasus Havayolları, koronavirüs için alınan ilave tedbirler doğrultusunda ...
RYANAIR YÜZDE 40 KAPASİTEYLE UÇACAK
Ryanair 1 Temmuz'dan itibaren yüzde 40 kapasiteyle uçmaya başlayacak
AIR SERBIA 1 HAZİRAN’DA UÇUYOR
Air Serbia, 1 Haziran’dan itibaren tarifeli seferlerine devam ediyor
 
PEGASUS MAYIS SONUNA HAZIRLANIYOR
Pegasus Genel Müdürü Mehmet Nane, "Ulaştırma Bakanlığımızın da alacağı ...
HAVALİMANLARINDA YENİ DÜZENLEME
DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, #Covid19FreeAirports Projesi kapsamında ...
EUROCONTROL’DEN “COVID-19” RAPORU
Eurocontrol, COVID-19 salgınının Avrupa Hava Trafiğine etkisine yönelik rapor yayımladı
 
BİLET FİYATINDA ARTIŞ BEKLENTİSİ
Uçakta sosyal mesafe uygulanması halinde uçmak daha pahalı olacak
YURTDIŞI YOLCUSUNA "CORONA" TESTİ
Kültür ve Turizm bakanı: Türkiye’ye gelen her yolcuya ‘corona’ testi uygulanacak
SANİ ŞENER: 2021'DE NORMALE DÖNERİZ
Sani Şener, salgına rağmen havacılık sektörünün durmasının söz konusu ...
 
Osman Gazi Baykal
PARAZİT* HAVA ARAÇLARI
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
FASTING PILOTS NOT 100% FIT
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
KENYA'DA HELİKOPTER DÜŞTÜ
TAV'A 'SKYTRAX' ÖDÜLLERİ
KIRIK BACAĞIYLA UÇTU
MİT-EMNİYET OPERASYONU
'787 DREAMLINER' UYARISI
İGA'NIN YENİ KONUĞU
'TEST' YETKİSİ ALDI
GENÇLERE 'TEKNİK GEZİ XL' FIRSATI
ERCAN'DA BAYRAM RAKAMLARI
PETLAS'TAN BİR 'İLK'
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Cuma Cumartesi Pazar
12 / 14 °C 11 / 14 °C 11 / 19 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •Sabiha Gökçen Havalimanı
  •vize
  •İsrail
  •rota
  •motor