iga-2023-2
Airkule
Unifree-2019
HAVACILIK HABERLERİ RÖPORTAJ TÜRKİYE'DEN DÜNYADAN VİDEOLAR SEYAHAT ROTASI
Pegasus-2024
23 Mart 2023 Perşembe - 10:27

EMIRATES'TE RAMAZAN'A ÖZEL

Emirates, Ramazan ayının ruhunu özenle hazırlanmış bir yolculuk eşliğinde yaşatıyor

EMIRATES TE RAMAZAN A ÖZEL
" border="0" alt="Losev-1">

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte, Emirates, uçakta ve biniş kapılarında oruç tutan yolcular için binlerce iftar yemeği kutusunun yanı sıra Uçak İçi Eğlence Sistemi ice’ da dini içerikli yayınlar, Ramazan dizisi ve dinlenme salonlarında Ramazan ayına özel geleneksel ikramlar ve yemekler sunuyor.

Bedevi geleneklerini onurlandıran İftar Yemeği Kutuları

22 Mart’tan itibaren, seçili Emirates uçuş noktalarına seyahat eden tüm kabin sınıflarındaki yolcular özenle hazırlanmış, besin yönünden dengeli iftar yemeği kutularıyla oruçlarını açacaklar. İftar yemekleri Emirates tarafından Emirati’nin zengin Al Sadu dokumacılığı mirasını temsil eden özel yapım kutularda servis edilecek. Al Sadu, BAE’deki Bedevi kadınlara has geleneksel bir dokuma şeklidir. Özgün geometrik desenlere sahip el yapımı yumuşak mefruşat ve dekoratif aksesuarlarda kullanılır. Aile fertlerinin ve arkadaşların oruçlarını açmak için bir araya geldiği Ramazan ayının sosyal yönünün bir yansıması olarak, Al Sadu dokumacıları eskiden ip eğirmek ve örgü örmek için gruplar halinde toplanır ve aileleriyle ilgili haberleri paylaşır, şarkı söyler ve şiir okurlardı.

İftar yemeği kutularında humus ve zeytinyağlı ıspanak gibi hafif yemekler ve başlangıçlar, Yunan salatası ve tahin soslu karnabahar, falafel sandviçler, makarna salatası, naneli kızarmış patlıcan, zahter çeşnili tavuklu salata ve tahin soslu karnabahar, Arap ekmeğiyle tavuk musakka sandviçlerin yanı sıra geleneksel hurma ve ferahlatıcı laban (yoğurt sos) yer alıyor. İftar vaktinde biniş kapılarında servis edilecek küçük kutularda ise yolcuların oruçlarını konforlu bir şekilde açması için tüm temel şeyler yer alacak.

Emirates, iftar kutusunu düzenli sıcak yemek servisine ek olarak sunacak ve yolculara mübarek Ramazan ayı boyunca yemek konusunda sınıfının en iyisini sunmak için menü haftalık olarak yenilenecek. Kutular, seçili varış noktalarına gerçekleştirilen iftar vaktine denk gelen uçuşlarda, Körfez bölgesine gidiş ve dönüş uçuşlarında ve ayrıca Umre için Ramazan ayında Cidde ve Medine’ye seyahat eden grupların bulunduğu uçuşlarda sunulacak. Yolcular ayrıca Dubai Uluslararası Havalimanı’nda (DXB) ve Suudi Arabistan Krallığı’ndaki çeşitli havalimanlarında kişi başı 5 litreye kadar İslam dininde kutsal sayılan bir şişe Zemzem suyu ile check-in yapabilecekler.

Kaptan pilotlar tarafından İftar vakti anonsu

Emirates, oruçlu Müslüman yolculara en isabetli saatleri sunmak için, uçağın bulunduğu enlem, boylam ve yükseklik bilgilerini kullanarak uçuş sırasında gün doğumu ve gün batımı saatlerine dayalı olarak imsak ve iftar saatlerini hesaplamak üzere özel bir araç kullanıyor. Gün batımının ardından iftar saati, uçağın kaptanı tarafından yolculara duyuruluyor.  

Dinlenme Salonlarında Ramazan ayına özel ikramlar

İftar saatlerinde uçağa biniş için bekleyen oruçlu yolculara ise, çeşitli uçuş noktalarının biniş kapılarında su, meyve suyu, muz ve hurma içeren kutular sunulacak. DXB’deki Emirates dinlenme salonlarında, Ramazan ayı boyunca geleneksel Arap tatlıları, hurma ve kahve ikram edilecek. First ve Business Class lounge’larda sıcak ve soğuk Arap mezelerinden oluşan bir seçkinin yanı sıra mercimek çorbası, dakous soslu kuzu uzi, kişnişli ve naneli raita, harissa kırmızı biber dip soslu tavuk şiş ve Emirati uzi gibi yemekler servis edilecek. Tatlı olarak ise antep fıstıklı künefe ve baklavalı dondurma, antep fıstıklı parmak baklava, tatlı kajulu kol w shkor ve Arap kahvesi ve hurmalı dondurma sunulacak. Emirates dinlenme salonlarında yolcularına ibadet için huzurlu bir ortam sunmayı amaçlayan özel mescit ve abdest noktaları da bulunuyor. 

Ice platformunda Ramazan ayına özel içerikler 

Mart ve Nisan ayları boyunca, Emirates’in uçak içi eğlence platformu ice, Hadeeth Al Emam Al Tayeb, Nawafez Aala Al Hayat, Qu’ran Mubeen, Deen Al Tasamoh, Meythaq Al Hayat, Mahe Ramadan (Urduca), Ramadan Ki Fazilat (Urduca), Noor E Ramzan (Urduca) ve Niyamat – E – Ramadan (Urduca) dâhil özel dini içerikler sunacak. Yolcular ayrıca ice üzerinden Kur’an-ı Kerim’e de ulaşılabilecekler. 

Al Wade' Mustaqer – 2. Sezon, Nasiby Wa Qesmetek – 4. Sezon, Tahqiq, Rivo, 25 Soual ve Fil Sayara gibi popüler Ramazan yapımları ve dizileri de ice üzerinde yayınlanacak. ice’ın çeşitli içerikleri arasında film, dizi, podcast ve müzik içeren 742 Arapça kanalın da aralarında bulunduğu 5000’den fazla seç-izle eğlence kanalı bulunuyor. 

Emirates personeli için Ramazan Farkındalık Eğitimi

Emirates Dubai’de ve uçuş ağı genelinde, kabin ve yer ekiplerine Ramazan ayı için özel farkındalık eğitimleri veriyor. Yolculara seyahat süresince tüm temas noktalarında en üst düzeyde hizmet sunabilmeleri için, ekiplere özel eğitim kaynakları sağlanıyor. Böylelikle, mübarek Ramazan ayını anlamaları, bu ayın kültürel öneminin ve nüanslarının farkında olmaları ve Müslümanların belirli ibadetlerini bilmeleri amaçlanıyor. 

 
MEHMET NANE'YE ÖDÜL
 
UKRAYNA'YA MiG-29 TRANSFERİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MEHMET NANE'YE ÖDÜL
IATA Yönetim Kurulu Başkanı ve Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan ...
İGA ÜÇÜNCÜ KEZ 'YILIN HAVALİMANI'
İGA İstanbul Havalimanı, dünya havacılık sektörünün önde gelen yayınları ...
TAYLAND'DA YENİ GİRİŞİMLER
Tayland'da Really Cool Airlines hizmete giriyor
 
TUSAŞ'TAN AR-GE İŞBİRLİĞİ
Türk Havacılık Uzay Sanayii ile Dokuz Eylül Üniversitesi arasında “Akış ...
FRANSA'DA GREV İPTALLERİ
Fransa'da yarın yapılacak grev nedeniyle THY, Marsilya seferini iptal etti
TARİHİNİN EN YÜKSEK GELİRİ
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş., tarihindeki en yüksek gelire ulaştı
 
İSG'YE ÖDÜL GELDİ
Sabiha Gökçen Havalimanı, Türkiye’nin en teknolojik markalarını ödüllendiren ...
THY UÇAĞI GERİ DÖNDÜ
Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Manchester seferini yapan uçağı, teknik ...
İSTANBUL HAVALİMANI ZİRVEDE
Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü’nün (EUROCONTROL) Şubat ayına ...
 
Osman Gazi Baykal
UÇUŞAN GÜZELLİKLERDEN KELEBEKLER
Osman Gazi Baykal
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
2023 YILININ ŞÖVALYE PİLOTLARI
Prof. Dr. Muzaffer Çetingüç
Engin Aksüt
SABİHA GÖKÇEN’İN YENİ PİSTİNDEKİ KOT FARKI
Engin Aksüt
İbrahim Köktener
MADALYONUN ÖTEKİ YÜZÜ
İbrahim Köktener
Tuğba İncel
GERMANWINGS KAZASI DAVASI SÜRÜYOR
Tuğba İncel
Faruk Sayılır
UCUZ HAYATLAR
Faruk Sayılır
digitaldalga
ÇOK OKUNANLAR
  FOTO GALERİ
SİNGAPUR AIRSHOW-2020

SİNGAPUR AIRSHOW-2020

  VİDEO GALERİ
ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

ENGELLERİN AŞILDIĞI HAVALİMANI

  GÜNÜN MANŞETLERİ
 
PRENS SELMAN'DAN YENİ HAMLE
KONGO ŞİRKETİ UÇUŞU DURDURDU
İGA'YA 'YILIN HAVALİMANI' ÖDÜLÜ
BERKANT KOLCU'YA ÖDÜL
İSG'DEN KAHİRE UÇUŞLARI BAŞLADI
HELİKOPTERİN VURULDUĞU AN
KONGO'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ
VOYAGER 1'DEN MESAJ ALINDI
TÜRBÜLANS MI KOKPİTTE HATA MI
İFTARDA BULUŞTULAR
 
  UÇUŞ BİLGİLERİ
İç Hatlar Dış Hatlar
Geliş Gidiş Geliş Gidiş
  İstanbul Havalimanı
  Sabiha Gökçen
  Ankara
  Antalya
  HAVA DURUMU
  İstanbul
Salı Çarşamba Perşembe
10 / 15 °C 8 / 10 °C 6 / 12 °C
  ARŞİV
 
   
 
 
UNUTMAYACAĞIZ...
 
Onur Güntürkün
 
 
UNUTMAYACAĞIZ…
 
Ünal Başusta

  •Künye
  •İletişim
  •Havacılık Haberleri
  •Röportaj
  •Türkiye'den
  •Dünyadan
  •Seyahat Rotası
  •Havacılık
  •Uçuş Eğitim
  •Havalimanları
  •Göklere Veda
  •Havacılık Emekçileri
  •Havacılık
  •Reklam Videoları
  •Röportaj
  •Video Haber
  •koronavirüs
  •İstanbul Havalimanı
  •kaza
  •kriz
  •United Airlines